Musiikin voima

Taru Valjakka - menestysten ja menetysten vuodet

  • 44 min
  • ei kuunneltavissa

Oopperalaulaja Taru Valjakka on kohdannut pitkän uransa aikana monia menestyksen hetkiä. Aviomiehen muistisairaus varjosti pariskunnan viimeisiä yhteisiä vuosia. "Itkin ääneni rikki", kertoo Valjakka Musiikin voiman haastattelussa. Nyt hän on kuitenkin onnellinen rikkaasta ja monipuolisesta elämästään. Toimittaja on Timo Asikainen.

Ohjelman musiikit:

Einojuhani Rautavaara: 'Shall I compare thee to a summer's day' ja 'That time of year thou mayst in me behold' laulusarjasta Three sonnets of Shakespeare (Taru Valjakka, sopraano, ja Jari Salmela, piano) (Yleisradion äänite vuodelta 1982).

Wolfgang Amadeus Mozart: Paminan aaria oopperasta Taikahuilu (Taru Valjakka, sopraano, ja Savonlinnan Oopperajuhlaorkesteri, joht. Ulf Söderblom) (Äänite vuodelta 1973).

Jean Sibelius: Luonnotar op. 70. (Taru Valjakka, sopraano, ja Bournemouthin sinfoniaorkesteri, joht. Paavo Berglund) (Äänite vuodelta 1976).

Joonas Kokkonen: 'Täydellisyyden maassa' sarjasta Lintujen tuonela (Taru Valjakka, sopraano, ja Radion sinfoniaorkesteri, joht. Okko Kamu) (Yleisradion äänite vuodelta 1972).

Aulis Sallinen: Loppukohtaus oopperasta Ratsumies (Taru Valjakka, sopraano, sekä Savonlinnan oopperakuoro ja Oopperajuhlaorkesteri, joht. Ulf Söderblom) (Äänite vuodelta 1975).

Lähetykset

  • ma 6.6.2016 13.59 • Yle Radio 1

Klipit

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä