Koe uusi yle.fi

Iiris ja viettelykset

Lauantaisin, Yle Radio 1 - Yle Areena 30 pv

Iiris on käsikirjoittaja Pirjo Toikan luoma keski-ikäinen suomalainen naispuolinen Woody Allen. Iiris kohtaa modernin maailman viettelykset, innoittuu, osallistuu - ja pakittaa eroon. Iiriksen viettelyksiä ovat esimerkiksi sähköpyörä ja sähköauto, yhtiön sisäinen viestintä, halpalentoyhtiöt ja halpabussit, tyttären opiskelu Tartossa.

Iiriksen rakastettu avopuoliso Petteri elää enemmän Itämeren tutkimuksen pohjamudissa kuin parisuhteessaan ja rakas sisko Tytti hallitsee nykyajan viettelyksiä yhtä suvereenisti kuin Iiristäkin.

20-osainen uusi komediasarja. Yle Radio 1 lauantaisin 30.4. - 10.9.2016 klo 15.00 ja 4.6. alkaen uusintalähetys tiistaisin klo 21.30.

Jaksot

 • Taloyhtiön hallitus luottaa Iirikseen ja hänet nimitetään suojelujohtajaksi. Mistä kallis polkupyörä on ilmestynyt talon rappukäytävään? Sen täytyy olla varastettu. Pyörän salaisuus on nyt Iiriksen vastuulla. Mitä tekemistä Petterillä on pyörän kanssa ja miten on yhteisen matkakassan laita?

  Kirjoittanut: Pirjo Toikka. Ohjaus: Janne Tapper
  Musiikki: Pietari Mikkonen. Äänisuunnittelu: Ari Mursula
  Tuottajat: Erja Manto ja Pekka Ruohoranta. Tuotantokoordinaattori: Laura Jaakkola

  Henkilöt
  Iiris Hölttä: Minttu Mustakallio. Tytti Backlund: Ria Kataja.
  Petteri Alametsä: Mikko Reitala. Laatunen: Markku Toikka.
  Kylmälä: Matti Onnismaa. Pyöräkaupan myyjä: Ylermi Rajamaa

 • Iiris ja Tytti kuvaavat kumpikin oman matkailu-vloginsa Italiassa kalliissa all-inclusive hotellissa. Kenen vlogi syö ketä? Onko Tytti eroamassa Nissestä ja se on Italian matkan todellinen syy?

  Kirjoittanut: Pirjo Toikka. Ohjaus: Janne Tapper. Musiikki: Pietari Mikkonen.
  Äänisuunnittelu: Ari Mursula. Tuottajat Erja Manto ja Pekka Ruohoranta
  Tuotantokoordinaattori: Laura Jaakkola

  Henkilöt
  Iiris Hölttä: Minttu Mustakallio. Tytti Backlund: Ria Kataja.
  Petteri Alametsä: Mikko Reitala. Nisse Backlund: Tuomas Rinta-Panttila
  Englantilainen mies: Nicklas Wancke. Englantilainen nainen: Sini Sovijärvi
  Mies: Pekka Savolainen

 • Iiris kohtaa Suomen tunnetuimmat julkkikset Hollywood elokuvan ensi-illassa. Ovatko vaatteet sopivat, onko tukka hyvin, onko kengissä tarpeeksi korkoa? Voiko kaikki mennä aivan ilman noloutta?
  Radioteatterille kirjoittanut Pirjo Toikka. Ohjaus: Matti Kinnunen. Musiikki: Pietari Mikkonen
  Äänisuunnittelu: Ari Mursula. Tuottaja: Pekka Ruohoranta. Tuotantokoordinaattori: Laura Jaakkola
  Henkilöt
  Iiris Hölttä: Minttu Mustakallio. Tytti Backlund: Ria Kataja. Petteri Alametsä: Mikko Reitala.
  Baarimikko: Juuso Pekkinen. Toimittaja: Jessica Eden-von Numers. Maikki: Laura Jaakkola.
  Putiikin pitäjä: Soila Valkama.

 • Iiris perii suuren rantatontin täysin tuntemattomalta sukulaiselta. Tytin kanssa he rakentavat jo kesähuvilaa ja Iiris ottaa varmuuden vuoksi ison lainan.

  Radioteatterille kirjoittanut Pirjo Toikka. Ohjaus: Matti Kinnunen. Musiikki: Pietari Mikkonen Äänisuunnittelu: Ari Mursula. Tuottaja: Pekka Ruohoranta. Tuotantokoordinaattori: Laura Jaakkola
  Henkilöt
  Iiris Hölttä: Minttu Mustakallio. Tytti Backlund: Ria Kataja. Petteri Alametsä: Mikko Reitala.
  Pankkivirkailija: Matti Kinnunen. Tahvanainen: Toni Wahlström. Kunnanvirkailija: Tuula Hyttinen.

 • Iiris ja Tytti sähköpyöräilevät Toscanassa. Iiris säästelee sähköä ja Tytti menee kevyesti ja vauhdilla, mutta onko sähköpyörissä jonkinlainen toimintasäde. Miksi pyörävuokraaja ilmestyy aina kuin tyhjästä naisten reitin varrelle?

  Radioteatterille kirjoittanut Pirjo Toikka. Ohjaus: Janne Tapper. Musiikki: Pietari Mikkonen. Äänisuunnittelu: Ari Mursula. Tuotantokoordinaattori: Laura Jaakkola. Tuottaja: Pekka Ruohoranta.
  Henkilöt:
  Iiris Hölttä - Minttu Mustakallio. Petteri Alametsä - Mikko Reitala. Tytti Backlund - Ria Kataja. Italialainen yrittäjä - Eero Ritala. Tarjoilija - Maaria Holma. Italialainen mies - Pekka Savolainen.

 • Iiris on lupautunut vapaaehtoisena pesemään vaatelahjoituksia pakolaisille. Mutta taloyhtiön pesutuvassa ei saa pestä yleishyödyllistä pyykkiä. Petteri haluaa pakolaiskasasta yhdet laatufarkut itselleen.

  Radioteatterille kirjoittanut Pirjo Toikka. Ohjaus: Janne Tapper. Musiikki: Pietari Mikkonen. Äänisuunnittelu: Ari Mursula ja Joonatan Kotila. Tuotantokoordinaattori: Laura Jaakkola. Tuottaja: Pekka Ruohoranta.
  Henkilöt:
  Iiris Hölttä - Minttu Mustakallio. Petteri Alametsä - Mikko Reitala. Tytti Backlund - Ria Kataja. Laatunen - Markku Toikka. Eira Laatunen - Mari Karonen. Alakerran nainen - Kaija Pakarinen. Alpo - Matti Laustela. Seurakunnan työntekijä - Erja Manto. Tarkastaja - Juha-Pekka Hotinen.

 • Tytti ja Nisse vievät Iiriksen ylioppilasjuhlille. Ossi on suvun äveriäin ja hän haluaa nyt nostaa sukubrändiä. Mutta paljonko silloin on laitettava rahaa lakkiaskuoreen?

  Radioteatterille kirjoittanut Pirjo Toikka. Ohjaus: Janne Tapper. Musiikki: Pietari Mikkonen. Äänisuunnittelu: Ari Mursula. Tuotantokoordinaattori: Laura Jaakkola. Tuottaja: Pekka Ruohoranta.
  Henkilöt:
  Iiris Hölttä - Minttu Mustakallio. Petteri Alametsä - Mikko Reitala. Tytti Backlund - Ria Kataja. Nisse Backlund - Tuomas Rinta-Panttila. Myyjä - Veera Tapper. Hilkka Hölttä - Marja-Leena Kouki.

 • Petterin äiti viettää yökaudet ratkoen tietokoneensa ohjelmistojen saloja. Hän on huomannut, että ohjelmistot liukuvat toisiinsa. Isoäiti on koodareitten huippua Iirikseen verrattuna.

  Radioteatterille kirjoittanut Pirjo Toikka. Ohjaus: Janne Tapper. Musiikki: Pietari Mikkonen. Äänisuunnittelu: Ari Mursula. Tuotantokoordinaattori: Laura Jaakkola. Tuottaja: Pekka Ruohoranta.
  Henkilöt:
  Iiris Hölttä: Minttu Mustakallio. Petteri Alametsä: Mikko Reitala. Marjaana Alametsä: Leena Uotila. Kauno Alametsä: Heikki Nousiainen.

 • Tytti hypettää uusia sähköautoja, ne ovat trendikkäitä ja saasteettomia. Iiris lähtee Tytin mukaan koeajolle. Tytti opettaa Iirikselle miten urheiluautolla flirttaillaan muille kuskeille ja miten sähköauto kiihtyy. Sähköautot ovat täysin saasteettomia, koska ne toimivat vaihtovirralla.

  Tekijät
  Käsikirjoitus: Pirjo Toikka.
  Ohjaus: Janne Tapper.
  Musiikki: Pietari Mikkonen
  Äänisuunnittelu: Ari Mursula ja Joonatan Kotila.
  Tuottaja: Pekka Ruohoranta, Yle Draama

  Päärooleissa:
  Iiris Hölttä - Minttu Mustakallio
  Tytti Backlund - Ria Kataja
  Petteri Alametsä - Mikko Reitala.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä