Radio 1:n erikoislähetykset

Koululauluilta Seinäjoella maanantaina 6.6.klo 18

 • 1 h 3 min
 • ei kuunneltavissa

Tule laulamaan kouluajoilta tuttuja iki-ihania lauluja yhdessä! Vapaa pääsy!

Kesäkuun ensimmäisenä maanantai-iltana 6.6.2016 klo 18 Seinäjoen Lakeuden Ristissä järjestettävään maksuttomaan yhteislaulukonserttiin ovat kaikki tervetulleita!

Mukana laulamassa ovat Etelä-Pohjanmaan musiikkiopiston kuorot Pikkulikat ja Lauluflikat, joita johtaa dir. cant. Mervi Laakso.

Illan mittaan lauletaan suomalaisten rakastamia lauluja, joita on opittu jo kouluaikoina ja laulettu illanvietoissa ja nuotiotulilla. Kaipauksen, onnen, ilon ja lohdun lauluja, yhteistä perintöämme.

Koululauluillassa lauletaan muun muassa Peipon pesä, Anttilan keväthuumaus, Arvon mekin ansaitsemme, Vaasan marssi, Morning Has Broken  ja Vanha holvikirkko. Tietenkin myös Suvivirsi! Tapahtuman järjestäjiin kuuluu Sulasolin Etelä-Pohjanmaan piiri eli joukko kuorolaulajia, jotka tietävät, kuinka tunteita herättävää nimenomaan yhdessä laulaminen on.

Yle Radio 1 lähettää tilaisuuden suorana lähetyksenä. Radioinnin vuoksi yleisöä pyydetään tulemaan paikalle hyvissä ajoin, mielellään viimeistään kello 17:45.

Väkeä laulattaa kuorokonkari Juha Lappalainen, joka on vetänyt useita yhteislaulutilaisuuksia. Illan muusikot ovat Jaakko Laakso (piano), Kukka Lehto (viulu), Kari Pennanen (keyboard ja haitari), Tero Pennanen (piano) sekä Seinäjoen seurakunnan musiikkityöstä vastaava kanttori Maria Väinölä (urut).

Tervetuloa laulamaan!       

Järjestäjät: Sulasol, Sulasolin Etelä-Pohjanmaan piiri, Seinäjoen seurakunta, Yle Radio 1

Illan laulut

Luullahan
Arvon mekin ansaitsemme
Vaasan marssi
Kansalaislaulu
Taivas on sininen ja valkoinen
Täällä Pohjantähden alla
Nuotiolaulu
Soittajapaimen
Kalliolle kukkulalle
Häämatka
Onnelliset
Kun rakkaus voittaa
Anttilan keväthuumaus
Oravan pesä
Peipon pesä
Vaarilla on saari
Morning Has Broken
Vanha holvikirkko
Suvivirsi
Vain kotka lentää aurinkoon
Lintu (L’oiseau)
Lilja, ruusu ja kirsikkapuu
Sunnuntaiaamuna

Lähetykset

 • ma 6.6.2016 17.59 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vastaa kysymyksiin ja keskustelee kuuntelijoiden kanssa suorassa radiolähetyksessä. Toimittajana on Krista Taubert.

 • O.Y Suomen Yleisradio - A.B. Finlands Rundradio -nimisen yhtiön ensimmäinen lähetys oli torstaina 9.9.1926. Vastaperustetun yhtiön ensimmäissä lähetyksessä vastaperustetun laitoksen väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi valittu L. M. Viherjuuri piti puheen.

  Puheen lukee kuuluttaja Jari Aula.

 • Kun Jeesus syntyi Betlehemissä ajanlaskumme alussa, Juudea oli provinssi Rooman valtakunnassa. Arki tuon ajan Palestiinassa oli ankara.

  Jeesus saarnasi syrjäseuduilla, mutta meni juutalaisten pesah-juhlan aikana Jerusalemiin. Muitakin kiertäviä saarnaajia ja ihmeidentekijöitä liikkui tuolloisessa Palestiinassa. Mitä erityistä Jeesuksen opetuksessa oli, että hän sai seuraajia elinaikanaan ja sen jälkeenkin? Kolmikymppinen juutalaismieshän mullisti koko maailmanhistorian.

  Salla Vuolteenahon vieraina ovat Raamatun tutkija, professori Antti Marjanen sekä historian tutkija, dosentti Marja-Leena Hänninen Helsingin yliopistosta.

 • Maria Andersson oli tiettävästi vanhin koskaan elänyt suomalainen. Mitä hän kertoi elämästään 110-vuotishaastattelussa vuonna 1939?

 • Nuorisokuoro Vox Aurea esiintyy lähetettävässä Laulun voima -yhteislaulukonsertissa maanantaina 11.5. klo 19.03. Kuoroharrastuksesta kertovat laulajat Eerika Malkamäki ja Konsta Litmanen sekä kuoronjohtaja Sanna Salminen. Toimittajana Salla Matusiak.

 • Marraskuussa 1978 presidentti Urho Kekkosen nekrologi tallennetaan Yleisradion kassakaappiin. Muutamia viikkoja aiemmin Neuvostoliiton matkan yhteydessä presidentti Kekkosen terveydentilaan on kiinnitetty huomiota. Suomalainen media vaikenee tapahtuneesta. Nekrologin tekijä on presidentin sisäpiiriläinen. Oliko joillakin erityistä syytä olettaa, että presidentti olisi pian kuollut? Toimittajana Jukka Kuosmanen.

 • Ulkoministeriön alivaltiosihteeri Keijo Korhosen marraskuussa 1978 kirjoittama ja lukema UKK in memoriam- nauha Yleisradion arkistosta. Alivaltiosihteeri Keijo Korhosen muistopuhetta presidentti Kekkosesta ei koskaan lähetetty. Liittyy Jukka Kuosmasen toimittamaan ohjelmaan Presidentti Kekkonen Ylen luurankokaapissa.

 • Yleisradion entiset radiokuuluttajat Maija-Kaarina Saloranta, Pentti Fagerholm ja Lauri Paavola tapaavat toisensa pitkästä aikaa Ylen tiloissa Helsingin Pasilassa. Millaista oli kuuluttajan työ heidän aikanaan?

  Kuuluttajakonkareita jututtaa toimittaja Timo Asikainen, joka hänkin on entinen kuuluttaja.

  Tekninen toteutus: Pentti Männikkö.
  Tuottaja: Jari Aula.

  Ohjelman työryhmässä ovat olleet mukana myös Yle Radio 1:n nykyiset kuuluttajat ja kanavan vastaava tuottaja Anna Simojoki.

 • Geenilöydösten perusteella biologinen pohja neurologisten, psykiatristen ja kehitysvammadiagnoosien luokittelussa hämärtyy.
  Professori Aarno Palotie Suomen molekyylilääketieteen instituutista (FIMM) pitää tätä historiallisena asiana. Häntä haastattelee seuraavassa Leena Mattila.

 • Seppo Heikkinen tapasi Samu Nyströmin, joka väitöskirjassaan Helsingin yliopistossa tarkasteli maailmansodan aikaista Helsinkiä.

 • Kasvien geneettinen muuntelu on monimutkaisempaa kuin kuvitellaan, koska monet merkittävät ominaisuudet kuten satoisuus ja kuivuudensieto riippuvat useista eri geeneistä. Leena Mattilan haastateltavana on dosentti Irma Saloniemi Turun yliopistosta

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä