YleX Etusivu: Hanna Hantula ja Jussi Latvala

Perjantain koko lähetys: Eve selvittää rakkausbisneksen salat ja kaljakarsinat katoaa festareilta

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Hallitus höllentää alkoholilainsäädäntöä, onko kaikki nyt valtakunnassa paremmin? Henkan ja Reetan iloksi Eve haluaa taas puhua rakkaudesta! Eli huippusuosittu Rakkauden asialla -sarja jatkuu, ja tänään perehdytään rakkausbisnekseen. Haastattelussa deittigurut Laura Avonius ja Anna Uusiheimala. Lisäksi puhetta Segway-laitteella suhaavista poliiseista. Lähetyksen toimittavat Henry Tikkanen, Reetta Rönkä ja Eve Väyrynen.

Lähetykset

 • pe 20.5.2016 10.59 • YleX

Jaksot

 • Perjantaimoro! Onko suomalaisille enää tilaa tunturissa vai ovatko aasialaiset vieneet kaikki lomapaikat? Miksi tampereella asennetaan aivoimplantteja ihmisille? Entä miten turhasta murehtimisesta voisi päästä eroon? Pohdintoja ja ehkä vastauksiakin näihin kysymyksiin tänään Etusivussa, studiossa Jussi ja Ida!

 • Kivaa torstaita! Olympialaiset vie monen suomalaisen huomion työpaikalla tänään(kin)! Suuressa emojiäänestyksessä selvitetään, onks olympialaisten katsominen työ- tai opiskeluajalla kakkaa vai timanttia? Lähetyksessa vieraana terveysviranomaisen eli THL:n päihteet ja riippuvuus -yksiköstä Tuukka Tammi, jonka mielestä huumeiden käytöstä ei pitäisi enää rangaista. Studiossa Jussi.

 • Moikku ja hyvää ystävänpäivää, toivottaa YleX Etusivu! Onks ystävänpäivä nyt yhä ystävien juhla vai romanttinen parisuhteen ylistys? Entä kannattaako olla sinkku vai parisuhteessa? Rakkausspesialistit Jussi ja Hanna pohtivat myös some-jättien vastuuta siinä, mitä jengi somessa näkee. Myös Keski-Eurooppa kiinnostaa: miksi ajattelemme heidän siellä olevan parempia kuin täällä peräpohjolassa?

 • Tiistaita tiskiin! Lumilautailu lajina on kuulunut olympialaisiin 20 vuotta - miksi lautailijoista puhutaan edelleenkin kuin oudosta heimosta urheilijoiden joukossa? Lisäksi puhumme Irakiin palautetuista turvapaikanhakijoista. Millaista on heidän elämänsä Bagdadissa? Vieraana Bagdadissa turvapaikanhakijoiden elämää selvittänyt Ylen toimittaja Eero Mäntymaa. Lisäksi selvitämme, miksi pieleenmenneet tatskat kiinnostaa ihmisiä niin paljon! Studiossa Hanna ja Jussi.

 • Mahtavaa maanantaita! Lukupiirissä viimeistä viedään: Poikeluksen Jenspan kanssa ollaan nyt saatu luettua Vuosi herrasmiehenä -kirja. Onko Lukupiiri muuttunut herrasmiesmäisemmäksi? Onko miekkailun ja mittatilauspukujen salat hallussa? Lisäks Etusivua kiinnostaa Eurojackpot-voitot: 90 miljoonaa euroa Loimaalle! Järkeä vai ei? Studiossa Hanna ja Jussi!

 • Miksi aidon ja oikein maidon pitää tulla lehmästä ja onko tämä käsitys muuttumassa? Tällaista pohdintaa tänään Etusivussa! Lisäksi puhetta kassakuiteista: ottaako joku oikeasti kuitin kassalta mukaansa? Entä millaiset olisivat täydelliset olympialaisten avajaiset? Ylletäänkö Pyeongchangissa Jussin laatuvaatimuksiin? Kaikki tämä selviää tänään Hannan ja Jussin johdolla!

 • Mitä odottaa olympialaisilta? Varjostavatko dopingkohut ja Pohjois-Korean uhittelut urheilujuhlaa? Näiden kysymysten lisäksi parhaat olympiatärppinsä kertovat Yle Urheilun A-J Sipilä ja Inka Henelius! Pyeongchangin lisäksi puhuttavat presidentin vauvaan liittyvät mainokset sekä nuoret ja iänikuiset ennakko-oletukset! Studiossa Hanna ja Jussi.

 • Pitääkö parturin olla valmis leikkaamaan kaverin hiukset työpäivän jälkeen tai kondiittorin leipoa tuttavan synttäreille pieni kakku ilmaseksi? No ei tietenkään, sanoo Etusivu ja pohtii sitä, miks kavereiden ammattitaitoa käytetään hyväksi tosi usein? Lisäksi kysymme, noudattaako markkinat mitään logiikkaa ja onko TAAS uus Star Wars -leffa uhka vai mahdollisuus? Studiossa Jussi ja Ida.

 • Hyvää saamelaisten kansallispäivää! Miten saamelaisuudesta tehtäisiin kaikille tuttua? Tätä pohditaan tänään Etusivussa! Lisäksi käsittelyssä perinteistä taidetta eli Gallen-Kallelan Aino-taru -maalauksesta syntynyt keskustelu. Kukaan ei vaadi maalauksen poistamista eli miksi se silti herättää suuria tunteita? Aiheina myös köyhyyden eri kasvot ja Risto-siili! Studiossa Jussi ja Ida.

 • Mahtista maanantaita! Emma-gaalassa kiroilu herätti keskustelua viikonloppuna. Suomen kielen maisteri Jussi ei paheksu, mutta kaipaa omaperäisempää noiduntaa stagelle! Millaista keskustelua #metoo-kamppis on herättänyt nuorten näyttelijöiden keskuudessa? Vieraana YleX Bäkkärin Valtteri ja Thelma. Puhetta myös pressan vauvasta ja muovin kierrätyksestä. Studiossa Jussi ja Ida!

 • Perjantaimoro! Miks nuorten miesten on vaikeampi puhua lukiossa stressistä kuin nuorten naisten? Entä mitä stressille voi tehdä? Tätä selvitetään tänään Etusivun ja Ylen Abitreenien yhteisessä Paineessa-sarjassa! Lisäksi YleX Viikonlopusta tuttu Samuel tulee juttelemaan Assemblyistä ja myös TV2:lla tulevasta CS-finaalista! Lukupiirissä Poikeluksen Jenspa ihmettelee Jussin kanssa herrasmiehen käytöstapoja.

 • Onks hyvä juttu että pikkulukiot houkuttelee opiskelijoita lupaamalla vaikka ilmaisen iPadin? Muun muassa tästä puhutaan tänään Etusivussa! Lisäksi Hannaa ja Jussia puhuttaa ostoskeskusten määrä Suomessa (kakkaa vai timanttia?) sekä #metoo-kamppiksen jatkokeskustelu. Onko nimien julkistaminen tärkeää?

Klipit

 • Mitä Irakiin käännytetyille turvapaikanhakijoille oikein tapahtuu? Miten arki jatkuu paluun jälkeen? Hannan ja Jussin vieraana Suomesta käännytettyjä irakilaisia tavannut Ylen toimittaja Eero Mäntymaa.

 • Uusi luontojärjestö vaatii Suomeen biisoneita, villihevosia ja muita isoja nisäkkäitä. Onko kyseessä provo vai vilpitön tavoite? Tämä selviää, kun Jussin ja Hannan vieraina on Rewilding Finlandin perustaja Aino Tuominen ja biologi Jaakko Kullberg.

 • Miksi musabisnes on reagoinut hitaasti #metoo-kamppikseen? Entä mitä pitäisi ajatella siitä, että edes suvaitsevaisuuteen pohjaava punk-skene ei ole vapaa syrjinnästä? YleX Etusivun Hannan ja Jussin vieraana kävivät Nälkä.fi-musajulkaisun päätoimittaja Teppo Vapaus ja #punkstoo-hengessä Nälän tuoreimpaan numeroon kirjoittanut Hanna Räty.

 • Osa ihmisistä ei koe syntymässä määriteltyä sukupuoltaan omakseen - miksi? Transsukupuolisuuden parissa töitä tekevä psykiatrian erikoislääkäri Teemu Kärnä kertoo, miten tiede selittää asiaa. Clarissa Jäärni puolestaan puhuu sukupuolenkorjauksesta henkilökohtaisella tasolla. Hänen tarinansa kerrotaan myös Elossa24h-sarjassa.

  Mun sukupuoli -dokkarissa kerrotaan, miten transihmiset kohtaavat yhä asiatonta käytöstä jopa viranomaisiltakin. Millaisia asenteita transsukupuolisuuteen yhä liittyy? Parantaisiko uusi translaki myös ihmisten suhtautumista? Toimittajana Jussi Latvala.

  YleX Etusivun dokkarikerho katsoo viikottain Docstop-elokuvan ja jatkaa keskustelua siitä, mihin dokumentti jäi.

 • Mestoista, missä menee huonosti, tulee tykimpää musaa, sanoo Sound Tracker –juontaja Sami Yaffa. Musiikki on Yaffan mukaan kaikkialla maailmassa myös kapinaa: jos sun vanhemmat tykkää siitä mitä sä teet, sä teet jotain väärin.

  Mitä uutta matkailusarjan kolmoskaudella on luvassa? Millä perusteella sarjan maat valitaan? Sami Yaffa kävi YleX Etusivussa Jussin ja Hanna vieraana.

 • Piikki sydämessä -dokkari kertoo kahdesta äidistä, joiden elämä ei mennyt suunnitelmien mukaan. Kummankin lapset on otettu huostaan äidin huumeriippuvuuden vuoksi.

  YleX:n Hanna Hantulan vieraana on kaksi päihdekuntoutuksen asiantuntijaa. A-klinikka Oy:n johtava ylilääkäri Kaarlo Simojoki tietää, miten riippuvuus syntyy ja miksi siitä ei koskaan pääse eroon. Ensikoti ry:n Miia Ehrman puolestaan tapaa huumeriippuvaisia vanhempia joka päivä työssään.

  Miten huumeperheiden lapsia voi auttaa? Kuinka todennäköistä päihdeongelman periytyminen on? Vähentäisikö huumeiden laillistaminen niiden aiheuttamia haittoja?

  YleX Etusivun dokkarikerho katsoo viikottain Docstop-elokuvan ja jatkaa keskustelua siitä, mihin dokumentti jäi.

 • Iiris Heikkinen sairastui parikymppisenä haavaiseen paksusuolen tulehdukseen. Sen takia hänelle on tehty ohutsuoliavanne, eli kirurginen aukko vatsan kohdalle, jonka kautta uloste poistuu elimistöstä pussiin. Pussi kulki arjessa jatkuvasti mukana ja Iiris myös teki omalle Instatililleen @thekindwarrior taidetta avannepusseihinsa. Nyt Iiriksellä on käytössä kehonsisäinen j-pussi.

  Iiriksen tarina nähdään myös Elossa24h-sarjassa. Millaista on sairastua suolistosairauteen? Oliko Iiriksellä kynnys ryhtyä puhumaan sairaudesta avoimesti? Studiossa Hanna ja Jussi.

 • Millainen on tyypillinen stressaaja? Mikä niitä paineita aiheuttaa? Entä milloin opiskelustressi voi muuttua jopa uupumukseksi? Ennen kuin Painessa-sarja ratkoo stressiä, selvitetään mistä se johtuu. Sarjan ekassa jaksossa haastiksessa stressistä kärsinyt ex-abi Krista Leksis, psykologi Jenny Uusikivi ja kirjoituksiin valmistautuva Kukka Ylianttila. Toimittajana Jarno Paldanius.

  Abitreenien ja YleX:n neliosainen sarja antaa tukea kirjoitukseen valmistautuville abeille.

 • Sarjan kakkososassa käsitellään täysin pieleen menneitä lukutavoitteita. Lisäksi parhaat vinkkinsä kirjoituksiin tarjoaa ne jo selvittänyt Krista Leksis! Entä mitä tehdä, kun lukusuunnitelma muuttuu? Haastiksessa psykologi Jenny Uusikivi. Abi Kukka Ylianttila kertoo lukusuunnitelmasta ja sen toteuttamisen vaikeuksista. Toimittajana Jarno Paldanius.

  Abitreenien ja YleX:n neliosainen sarja antaa tukea kirjoitukseen valmistautuville abeille.

 • Vaikka kirjoitukset painaa päälle, niin relaa! Siitäkin on hyötyä opiskelussa. Sarjan kolmososassa kuullaan vinkkejä rentoutumiseen sekä tasapainoiluun työn ja vapaa-ajan välillä. Miksi Krista Leksisin oli vaikea rentoutua oman abirupeamansa aikana? Mitä vinkkejä psykologi Jenny Uusikivi tarjoaa rentoutumiseen? Lisäksi Abi Kukka Ylianttila kertoo omista stressiä vähentävistä harrastuksistaan.

  Abitreenien ja YleX:n neliosainen sarja antaa tukea kirjoitukseen valmistautuville abeille.

 • Nelososan teemana on tabu: poikien opiskelustressi. Kaksi ex-abia Aku Nurmi ja Jimi Holmberg kertovat lukioajan stressistä ja pohtivat sitä, miksi stressistä puhuminen on niin vaikeaa. Lisäksi tyttöjen ja poikien kokeman stressin eroja pohtii psykologi Jenny Uusikivi sekä jo kirjoittanut Krista Leksis. Toimittajana Jarno Paldanius.

  Abitreenien ja YleX:n neliosainen sarja antaa tukea kirjoitukseen valmistautuville abeille.

 • YleX Etusivussa puhuttiin valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen, piispa Teemu Laajasalon ja tullin pääjohtajan Antti Hartikaisen moraalisesti kyseenalaisesta toiminnasta.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä