Lindgren & Sihvonen

Vieraana jääkiekkoilija Teemu Ramstedt

 • 55 min
 • toistaiseksi

Keskustelua jääkiekon mm-kisoista ja Leijonien otteista, mutta myös jääkiekkoilijan asemasta kaukalon ulkopuolella. Teemu Ramstedt nousi menneellä liigakaudella Helsingin IFK:n johtavaksi pelaajaksi, mutta pelin ulkopuolella hän on ottanut vieläkin isompaa roolia. Mikä on urheilijan esimerkin voima? Ilta-Sanomien taannoisen artikkelin mukaan Teemu Ramstedtin kasvot eivät näytä huippu-urheilijan kasvoilta, mutta edustaako Ramstedt muutenkin aivan uudenlaista urheilijaa?
Väittelyssä keskustelua suomalaisesta urheilujournalismista, Mertarannasta ja MM-kisojen tasosta.
Osallistu kiivaaseen urheilukeskusteluun twitterissä: #LSPuhe

Lähetykset

 • pe 20.5.2016 13.03 • Yle Puhe

Jaksot

 • Vieraana Jokereiden pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen, joka operoi Jokereiden urheilutoimen puolella.

  Miten ja millä periaatteilla rakennetaan KHL-joukkue Jokerit? Mistä sarjoista löydetään ulkomaalaisvahvistukset, ja kuinka lähellä he ovat NHL-tasoa taidoiltaan? Entä millaisiin suomalaisiin pelaajiin Jokerit pyrkivät tekemään kiinnityksiä? Jokereilla on lähtenyt KHL-kausi mallikkaasti liikkeelle. Mitkä tekijät Vuorisen mukaan ovat johtaneet sesongin voitokkaaseen alkuun?

 • Ferrari ilmoitti tällä viikolla vaihtavansa kuluvan kauden päätteeksi 38-vuotiaan kuskinsa Kimi Räikkösen 20-vuotiaaseen Charles Leclerciin. Räikkönen puolestaan palaa kahden vuoden sopimuksella Sauber-talliin, jonka palveluksessa aloitti F1-uransa 2001.

  Miten Kimi Räikkösestä tuli yksi 2000-luvun menestyneimmistä suomalaisista urheilijoista, maailmanmestari ja F1-sirkuksen rakastettu outolintu? Miksi pian nelikymppinen Sveitsissä asuva perheenisä haluaa edelleen kuskata kolmeasataa kulkevaa kilpa-autoa? Ja minkä takia Finlandia-palkittu romaanikirjailija halusi kirjoittaa yhdestä maailman vähäpuheisimmista urheilijoista?

  Vieraana Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjan elokuussa julkaissut kirjailija Kari Hotakainen.

 • Suomea Berliinin EM-kisoissa edustanut kiekonheittäjä Sanna Kämäräinen on kulkenut 2010-luvulla pitkän ja vaikean polun, jonka aikana on joutunut moneen kertaan pohtimaan tulevaisuuttaan huippu-urheilijana.

  Tänä kesänä Kämäräinen palasi viimein kilpakentille loukkaantumisista aiheutuneen 977 päivän tauon jälkeen. Seurauksena oli kiekonheiton Suomen mestaruus, EM-kisamatka sekä Suomi-Ruotsi -maaotteluun päättynyt ehjä kilpakausi ilman vammoja.

  Miten vastoinkäymiset ovat muuttaneet 32-vuotiasta kiekonheittäjää? Mitkä ovat hänen tavoitteensa matkalla kohti Tokion olympialaisia? Entä mistä Kämäräinen ammentaa sosiaalisesta mediasta tunnetuksi tulleen positiivisuutensa?

 • Suomalaisen futisvalmennuksen isoimpiin nimiin kuuluva Juha Malinen ei jätä kylmäksi. Hän on valmentanut pitkälti yli 500 ottelua Veikkausliigassa, toiseksi eniten kaikista päävalmentajista sarjan historiassa.

  Tällä hetkellä Malinen tähystää aitiopaikalta suomifutiksen tulevaisuuteen alle 21-vuotiaiden miesten ja alle 19-vuotiaiden poikien jalkapallomaajoukkueiden päävalmentajana. Malinen onnistui kääntämään U19-maajoukkueen surkean kurssin ennen EM-kotikisoja, mutta turnaus päättyi kuitenkin kolmeen tappioon ja karsiutumiseen.

  Miten Malinen arvioi nyt Minihuuhkajien otteita kotikisoissa? Entä millaisen arvosanan Malinen antaa turnauksesta itselleen ja valmennusryhmälleen? Millaiset puolestaan ovat alle 21-vuotiaiden mahdollisuudet syksyllä huipentuvissa EM-karsinnoissa?

 • Miksi Turun yliopiston poliittisen historian professori Vesa Vares halusi kirjoittaa jalkapallokirjan? Miten suurvaltojen johtajat ovat pyrkineet käyttämään jalkapalloa omien pyrkimystensä edistämiseen? Voiko futiksen ja sodan välille vetää yhdysmerkkejä? Entä onko jalkapallo epäpolitisoitunut 2000-luvun markkinavetoiseksi viihdeteollisuudeksi muuttuessaan? Väittelyissä Mesut Özil, parayleisurheilijoiden omavastuu ja suomalaisten lätkälegendojen hyväntekeväisyyspelireissu Venäjälle.

 • Annimari Korte on 30-vuotias aitajuoksija, jonka paluu suomalaisten pika-aiturien kärkiryhmään on ollut yleisurheilukauden 2018 suurimpia yllätyksiä. Korte ripusti piikkarit naulaan vuonna 2014 pitkään jatkuneiden terveyshuolien takia ja tuli paremmin tunnetuksi urheilutoimittajan töistään mm. Ylelle, Urheilulehdelle sekä useammalle kansainväliselle medialle. Korte on suorittanut urheilutoimittajan maisteritutkinnon Lontoossa St Mary’s University Collegessa. Nykyään Espanjassa asuva ja harjoitteleva aitajuoksija on tällä kaudella parantanut 100 metrin aitojen ennätystään useampaan kertaan, edustanut Suomea Berliinin EM-kisoissa sekä ollut tiuhaan otsikoissa mm. kerrottuaan yleisurheilupiireissä kokemastaan seksuaalisesta häirinnästä.

 • Vain seitsemän suomalaista miesjalkapalloilijaa on onnistunut voittamaan cup-mestaruuden Euroopan top-5 jalkapallosarjoissa. Yksi heistä on Bundesliigan ja Saksan Cupin 2003-2004 Werder Bremenissä voittanut Pekka Lagerblom.

  Miten Lagerblom ponnisti aikanaan Veikkausliigasta ja FC Lahdesta suoraan Saksan pääsarjaan? Entä mitkä joukkueet Venäjän MM-lopputurnauksessa ovat tehneet Lagerblomiin vaikutuksen? Millä tavalla äskettäin huippu-urheilu-uran lopettamisesta kirjoittanut urheilijournalismin opiskelija varautuu elämään jalkapallon jälkeen?

  Kauden väittelykisassa dallasmainen käänne – aiheina VAR, Messi-Ronaldo ja futisfanin omatunto.

 • Vieraana suomalainen valmentajalegenda, jalkapalloprofessoriksikin kutsuttu Martti Kuusela. Kuusela valmensi aikoinaan Suomen miesten A-maajoukkueen vain kahden pisteen päähän vuoden 1986 MM-lopputurnauksesta. Hänen meriitteihinsä kuuluu kahden jalkapallon Suomen mestaruuden lisäksi myös Unkarin mestaruus Budapest Honvédin peräsimessä 1993 sekä valmentajapestit Kreikassa, Kyproksella, Tanskassa ja Belgiassa. Valmentajauransa jälkeen Kuusela on tullut tunnetuksi myös useiden jalkapallolähetysten tv-kommentaattorina. Millä mielin Martti Kuusela seuraa tällä viikolla alkanutta Venäjän MM-lopputurnausta? Millaista jalkapalloa Kuusela toivoo MM-kisoissa näkevänsä ja mitkä maat kuuluvat hänen mestarisuosikkeihinsa? Väittelyissä futista, futista ja futista.

 • Vieraana Suomen alle 17-vuotiaat tytöt toukokuussa jalkapallon EM-kolmosiksi ja MM-lopputurnaukseen valmentanut Marko Saloranta.

  Millä eväillä Suomen nuoret futaajat ovat nousseet tasaväkiseksi haastajaksi Euroopan kovimpia jalkapallojättejä vastaan? Mitä naisten ja tyttöjen futiksessa on tehty oikein, kun menestystä on saavutettu useissa ikäluokissa? Entä mitä tarkoittaa Salorannan ja Suomen tyttömaajoukkueiden teknisen johtajan Marianne Miettisen korostama pelirohkeus?

  Väittelyissä Martti Suosalo, toimittajat faneina ja Leroy Sané.

 • Jääkiekkomaalivahti Niklas Bäckström pelasi 413 runkosarjapeliä NHL:ssä, neljää lukuun ottamatta kaikki samassa seurassa Minnesota Wildissa. Keväällä 2009 hän tuli Tim Thomasin jälkeen toiseksi äänestyksessä NHL:n parhaan maalivahdin Vezina-palkinnosta.

  Miten Bäckström onnistui raivaamaan tiensä maailman kovimpaan kiekkoliigaan lähes kolmikymppisenä? Miksi Tapparan kanssa sopimuksen tehnyt Bäckström haluaa 40-vuotiaana edelleen jatkaa uraansa? Entä miten maalivahti kommentoi nyt viime kauden ongelmiaan kasvattajaseurassaan HIFK:ssa?

  Väittelyissä Vegas Golden Knights, Sergio Ramos ja Loris Karius!

 • Vieraana potkutekniikkavalmentaja Eeva-Maria Saari, joka kutsuttiin äskettäin Saloun jalkapallokeskukseen Kataloniassa valmentamaan kansainvälisiä akatemiapelaajia. Suomessa hän on valmentanut lukuisia Suomen miesten A-maajoukkueen pelaajia, mm. Robin Lodia, Joel Pohjanpaloa, Eero Markkasta, Pyry Soiria ja Moshtagh Yaghoubia.

  Millaista on valmentaa naisena miesten jalkapalloilun parissa? Millainen on suomalaisfutaajien potkutekniikan taso? Entä millaisia eri elementtejä potkutekniikan opettamiseen ja valmentamiseen kuuluu?

 • Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen on yksi Suomen menestyneimmistä yksilöurheilijoista 2010-luvulla sekä seuratuin/fanitetuin urheilija suomalaisen aikuisväestön keskuudessa. Maaliskuussa hän varmisti viimeisessä osakilpailussa Tjumenissa maailmancupin kokonaiskilpailun voiton – kolmatta kertaa urallaan. Etelä-Korean talviolympialaiset päättyivät sen sijaan pettymykseen ensimmäistä olympiamitaliaan tavoitelleelle Mäkäräiselle.

  Tällä viikolla Mäkäräinen ilmoitti julkisesti jatkavansa uraansa ainakin vuoden. Millä osa-alueella 35-vuotias urheilija haluaa edelleen tulla paremmaksi? Oliko Mäkäräinen omasta mielestään viime kauden paras naisten ampumahiihtäjä? Entä miten hän nyt suhtautuu Pyeongchangin pettymykseen tai väitteisiin siitä ettei "pää ole kestänyt" olympialaisissa kilpailtaessa?

Klipit

 • Miten Aku Partasta ja Jarkko Kinnusta vapaa-ajallaan valmentava Kononen näkee suomalaisen kilpakävelyn nykytilan ja menestyksen edellytykset? Entä millä perusteella ja missä iässä tunnistaa potentiaalisen kilpakävelijän? Kilpakävelijän lähes neljän tunnin mittaista matkan viimeiset kilometrit ovat "silkkaa kipua". Miksi ihmeessä kukaan sellaiseen haluaa ryhtyä?

 • Vieraana manageri Jukka Virtanen, joka toimii mm. vuoden urheilija Leo-Pekka Tähden taustajoukoissa.

  Mita tarkoittaa se, että suomalainen huippu-urheilu, urheilu ja liikunta keskitetään kaikki olympiakomitean alle? Onko olympiakomitea ottamassa managerin roolin urheilijoiden varainhankinnassa?

 • Mikko Ilonen on maamme menestynein golffari, hän on ensimmäisenä suomalaisena voittanut European Tour -kisoja ja kilpaillut useasti myös lajin arvosteuimmissa major-turnauksissa. Palkintorahoja kisoista Ilosella on uran aika kertynyt useampi mijoona euroa. Mitä pääseminen golfin huipulle vaatii? Ja kuinka kovaa kilpailu maailman ammattilasiviheroillä on?

 • Enni Rukajärvi on kiistatta yksi maamme parhaimmista lumilautailijoista. Urallaan hän on saavuttanut muun muassa slopestylin maailmanmestaruuden ja olympiahopean. Lumilautailu on alusta saakka poikennut muista niin sanotuista perinteikkäistä talvilajeista. Huippu-urheilua se toki on, mutta lajin henki on usein kaikkea muuta kuin kilpailuhenkinen. Millaisena urheilijana Rukajärvi itsensä näkee? Ja ovatko hänen tavoitteensa kilpaurheilun vai kenties lumilautaelokuvien puolella?

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä