Tuija Pehkonen

Vieraana Tarja Halonen

 • 56 min
 • toistaiseksi

Presidentti Halonen on ollut uranuurtaja Suomessa. Paitsi että hän on ensimmäinen nainen valtion päämiehenä, on hän myös ensimmäinen nainen SAK:n juristina, ulkoministerinä ja oikeusministerinä.
Rouva presidentti osallisuu edelleen aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun ja on tunnettu kestävän kehityksen puolestapuhuja. Mutta millaista on presidentin arki nykyään? Entä miten yönsä saa nukuttua, kun virkansa puolesta on tekemisissä oikeasti isojen asioiden kanssa? (Ensilähetys 1.6.2016)

Lähetykset

 • ke 1.6.2016 14.10 • Yle Areena

Jaksot

 • Filosofi Esa Saarinen on vuosikymmenten aikana vaikuttanut tuhansiin ja taas tuhansiin suomalaisiin. Kahdeksankymmentäluvun kapinallisesta on tullut kaksituhattaluvun hyväntahdon ja rakkauden lähettiläs. Mistä usko ihmisen hyvyyteen kumpuaa? Ja millainen on ollut Esan oma matka tähän hetkeen? Esan ystävä rallilegenda Ari Vatanen tiivistää Esan lauseeseen: "jos häntä ei olisi olemassa, niin hänet pitäisi keksiä".

 • Susanna Laine valittiin Miss Suomen toiseksi perintöprinsessaksi vuonna 2005, mutta sitä ei juuri kukaan taida enää muistaa. Sen verran paljon hän on ehtinyt sen jälkeen tekemään. Vakuuttava ura sekä tv:ssä että radiossa. Myös unelmaansa, teatteria, Susanna on päässyt toteuttamaan. Mutta mitä paljastuu työnarkomaanin takaa?

 • Henkka Hyppönen on tehnyt vaikuttavan uran monellakin eri elämänalueella. Hän on yksi Suomen menestyneimmistä radiojuontajista, vakuuttava tv-esiintyjä, satoja yrityksiä kouluttanut puhuja ja Plus One Agency Oy:n perustaja ja luova johtaja. Mutta millaiset kipupisteet tai käännekohdat ovat ohjanneet Henkan elämää? Entä mikä tekee hänestä hyvän johtajan

 • Vuosikausia Suomen juontajien kärkikaartiin kuulunut Vappu Pimiä on laajentanus tekemistään viime aikona myös ruokamaailmaan. Kolmas keittokirja putkahti juuri ulos ja oma asiasarja aiemmin tänä vuonna. Mutta mihin suuntaan Vappu haluaisi omaa uraansa tästä eteepäin viedä? Entä millaisen maailman hän haluaisi lapsilleen jättää?

 • Televisiomaailman elävä legenda Riitta Väisänen on pysynyt otsikoissa jo yli neljän vuosikymmenen ajan. Mikä Riitasta tekee Riitan ja onko hän saavuttanut kaikki lapsuudenhaaveensa? Entä mitkä asiat tälle suorasanaiselle naiselle ovat tabuja?

 • - Jokainen meistä on tavallaan yrittäjä, koska koko elämä on yrittämistä, toteaa monitoimimies ja monen alan yrittäjä Marco Bjurström.

  Radioselfiessä Marco puhuu myös lapsuudestaan, vahvoista ihmisistä ja Bumtsi-Bumista.

  - Ekan lähetyksen tultua ulos elämäni muuttui perusteellisesti eikä ole koskaan palautunut.

  Ja kyllä Tuija vähän itkettääkin vierastaan.

 • Vieraana keittiömestari Tomi Björck.

 • Peter Franzén on Suomen tunnetuimpia ja menestyneimpiä näyttelijöitä, jonka tämänhetkisiin projekteihin lukeutuu kansainvälinen jättituotanto Viikingit.

  Miten Peter on viihtynyt kolmessa eri maassa, monenlaisissa tuotannoissa ja mikä miestä ajaa kirjoittamaan?

 • Tänään vieraana säästeliäästi haastatteluja antava herrasmiesjääkiekkoiija Mikael Granlund. Miten kesäloma sujuu ja mitkä ovat Mikken jatkosuunnitelmat.

 • Saimi Hoyer oli menestynyt malli, tv-juontaja, puhuja, kirjoittaja ja kahden lapsen äiti sekä vaimo, kunnes 2011 äkillinen sairastuminen pysäytti hänet. Nyt kuusi vuotta myöhemmin Saimi asuu ja pyörittää hotellia metsän keskellä Punkaharjulla. Elämä on heittänyt hänelle aikamoisia koukeroita. Aika syvälle mennään mutta lopputulos on kuitenkin voimaannuttava.

 • Vihreiden Pekka Haavisto ilmoittautui uudemman kerran mukaan presidenttikilpaan ja hän näkee, että jokaisen puolueen pitäisi asettaa mahdollisimman hyvä ehdokas kisaan ja sitten käydä laadukasta keskustelua. Presidentinvaalit ovat Suomen suurin ulkopoliittinen keskustelu. Ja missä kunnossa on Pekan uusin harrastus, puuvene?

 • Jenni Pääskysaari on tunnettu tv-esiintyjä ja tasa-arvoon rohkaiseva maailmanparantaja, joka tuottaa ja käsikirjoittaa tv-ohjelmia, kirjoittaa kirjoja, luennoi ja kouluttaa. Mutta kiire hänellä ei ole, eikä liikaa töitä. Miten se on mahdollista?

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä