Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

HERMAN'S HERMITS  No milk today

THE DOORS  Indian summer

TAPANI KANSA  Ei itketä lauantaina

JAMES BROWN  Get up I feel like being a sex machine (part 1)

HURRIGANES  My only one

LED ZEPPELIN  Good times bad times

OTTAWAN  Hands up

STEVIE RAY VAUGHAN  Leave my girl alone (live)

HECTOR  Tuulisina öinä

T. REX  Hot love

THE ROLLING STONES  Midnight rambler

LEEVI AND THE LEAVINGS  Pohjois-Karjala

BOB MARLEY AND THE WAILERS  No woman no cry

 

Biisikertomuksia

JAMES BROWN  Get up I feel like being a sex machine (part 1)

Onko ketään, joka muistaa Helsingin Hakaniemessä olleen discon Mondi? Siellä soitti kaikkien tuntema Jake Nyman musiikkia, jota ei juurikaan soitettu muissa discoissa – siis soulia. Aina Entisten nuorten sävellahjaa kuunnellessa tulee mieleen se ryntäys tanssilattialle, kun Jake täräytti James Brownin ’Sex machinen’ soimaan. Kyseisessä discossa tarjoiltiin vain keskikaljaa, joka oli siihen aikaan "tosi noloo", koska kaikki bailaajat tietenkin ryysti nelosta tai drinksuja, mutta se ei meitä kantajengiläisiä haitannu, koska me digattiin sitä musaa enemmän kuin muiden discojen "purkkamusaa". Siellä oli muuten omat porukatkin pöytien mukaan: pyöreepöytä, kellonaluspöytä, ikkunapöytä, aulapöytä, bilisporukka oli eteisen tuntumassa. Sisäänpääsylipulla sai makkaraa ja salaattia tms. viikonloppuisin. Toiveena olis kuulla Enskassa Sex machine’!!

Terkkuja samalla saavat Eija, Kikka, Jukka, Seppo, Tora, Iita, Make, Masa, Conda jne. jne. jne.

Satu

 

BOB MARLEY AND THE WAILERS  No woman no cry

Biisitoiveeni ja kertomukseni liittyy Saapasjalkarock-festareihin.  Aihe on ajankohtainen, koska  tänään lauantaina  2. heinäkuuta 2016 vietetään Pihtiputaalla Saapasjalkarock-tribuuttia.  40 vuotta on kulunut ensimmäisestä festarista.

Saapasjalkarock kuului 1980-luvulla kesän festareihini. Vuonna 1984 sain festareilla lupauksen Jaanalta ja Ninalta, että he haastavat minut ja veljeni Nuorten sävellahjaan. Heinäkuun lauantait odotin haastetta, mutta sitä ei tullut. Elokuun alussa lähdin Lappiin viikon vaellukselle ja koska mitään ei voinut jättää sattuman varaan, niin laitoin muutaman kilon painoisen radion rinkkaan raskaiden paristojen kera. Kantaminen ja hikoilu  Saariselän maastossa palkittiin muistaakseni Luirojärven rannalla elokuun ekan lauantaina Nuorten säviksen viimeisenä haasteena.

 Lienee kohtuullista viimeistään nyt vastata Jaanan ja Ninan  haasteeseen ja haastankin Katin ja Lauran Kirkkonummelta vaellusmuistojen hinnalla Entisten nuorten sävellahjaan.

Saapasjalkarokissahan oli kaikkien suomalaisten huippubändien lisäksi myös ulkomaalaisia tähtiä:  mm.  Eva Dahlgren ja Metallica.  Biisitoiveeni on kuitengin Gregory Isaacsin innoittamana  Bob Marleyn ’No woman no cry. Gregory Isaacs esiintyi Pihtiputaalla vuona 1985 ja jätti lähtemättömän vaikutuksen reggaerytmeillä. Rastameininki.

Martti

 

THE ROLLING STONES  Midnight rambler

3. heinäkuuta on päivämäärä, jona kaksi merkittävää muusikkoa menehtyivät alle kolmikymppisinä. He olivat Rollareiden perustaja Brian Jones vuonna 1969 ja The Doorsin laulaja Jim Morrison vuonna 1971. Toivelevyni on Rolling Stonesin ’Let It Bleed’ -albumin avausraita ’Midnight rambler’, jolla tiettävästi Brian Jones ehti olla vielä mukana. Haastan ENSkaan veljentyttöni Maijan,  jolla tänään on sekä nimi- että syntymäpäivä.

Ketis

 

THE DOORS  Indian summer

Nyt on kesä ja mikä onkaan paras kesäbiisi?

Vastaus: The Doorsien ‘Indian summer’.  Jim Morrisonin kuolemasta tulee nyt viikonloppuna kuluneeksi 45 vuotta! 3. 7. vuonna 1971 James Douglas ’Jim’ Morrison löytyi kuolleena kylpyammeesta Pariisista.  Hän oli runoilija, rock-muusikko, vapauden symboli.  Musa elää sukupolvelta toiselle!

Mica

 

OTTAWAN  Hands up

Biisitoiveeni on  Ottawan ’Hands up’ ja sen myötä mansikanmakuiset 50-vuotissynttärionnittelut ystävälleni Irmalle! Hänen kanssa oltiin kesällä 1982 poimimassa mansikoita Suonenjoella korvalappustereot korvilla. Kasetilla soi ’Hands up’, Kim Wilden ‘Kids in America’, Duran Duranin ‘Hungry like a wolf’… jne.  Tienisteillä ostettiin mm. korkokanta tennarit hintaa 99 mk! Tilan väki piti nuorista tytöistä hyvää huolta, rantasauna lämpeni joka ilta ja he kuskasivat meidät Suonenjoen kaarihallille Hurriganesien keikalle ja siellähän soi ’ Get on baby’. Haastanpa kaikki 80-luvulla Suonenjoella mansikoita poimimassa olleet mansikkakorin hinnalla mukaan Entisten nuorten sävellahjaan.

Leila

 

T. REX  Hot love

Serkkujen luona tuli oltua vuonna 1973. Kuunneltiin yhdessä T.Rexiä. hanat muistot.

Anna-Maija

 

HERMAN'S HERMITS  No milk today

No Make täs terve.

Tämä on rakkaalle veljelleni Jarmolle eli Jamille, jonka koko Imatra tuntee.  Meillä on vuoden ja yhden kuukauden ikäero ja yhtä aikaa mentiin Imatralla kouluun. Jami piti aina puoliani ja nytkin ollaan tekemisissä, vaikka itse olen asunut jo 30 vuotta Helsingissä. Vanhempiemme kesämökki jäi minulle ja rakkaalle vaimolleni Merjalle. Kehen muuhun voisi luottaa aurinkoenergiassa ja katon maalauksessa kuin omaan veljeen?

 ’No milk today ’ oli veljeni suosikkilaulu nuorena.

 

HECTOR  Tuulisina öinä

Timo-veli täyttää ensi viikolla tasalukemat - pyöreät 60 vuotta!  Lämpimät onnittelut.

Sitten muistelo: Oli seiskytluku ja asuttiin Kontiolahden Kylmäojan kylällä Joensuun kupeessa.  Veli osti Hectorin C-kasetin ja siitä lähtien on Hector ollut yksi suosikeista.  Muistaakseni veli kävi myös Hectorin ja Freemanin keikkaa katsomassa joensuulaisessa ravintolassa.

Pyöräytettäisiinkö Hectorin raita ’Tuulisina öinä’ onnentoivotuksena synttärisankarille?

Terveisin Keijo

 

STEVIE RAY VAUGHAN  Leave my girl alone (live)

Entisten nuorten sävellahjassa joku mainitsi, että Jimi Hendrix oli jumalainen lahjakkuus ja olen samaa mieltä, mutta jos pitäisi mainita Jimin manttelinperijän niin Stevie Ray Vaughanon se lahjakkuus,  joka soittotyyliltään tulee Hendrixiä lähimmäksi. Huonoa kappaletta en Stevie Ray Vaughanin tuotannosta tiedä, joten valinnan vaikeutta saattaa olla, mutta valitsen kappaleen ’Leave my girl alone’.  Tämä valinta siksi,  kun katsoin joskus hänen videonsa, kun hän esitti kappaleen Austinissa Texasissa. Mikä eläytyminen! Kuunnelkaa tätä Stratocaster- kitaran lennokkuutta.

Hyvää kesää.

Lefa

 

LEEVI AND THE LEAVINGS  Pohjois-Karjala

Kesällä 2012 lieksalaiset entiset ja nykyiset muusikot tapasivat täällä Lieksassa ja tähän  tapaamiseen saimme puhelun Entisten nuorten sävellahjan suoraan lähetykseen. Lähetys kuultiin ympäri maata. Tällä jutulla oli suuri merkitys siihen, että Lieksan Muusikot ry järjestää tänä kesänä jo neljännen Parasta Ennen ja Nyt-tapahtuman. Lieksalais-lähtöiset soittajat 70-luvun alusta alkaen ovat kokoontuneet Lieksaan täksi viikonlopuksi ja soittavat joko alkuperäisissä tai tapahtumaa varten kootuissa bändeissä.

Ilkka Utriainen

 

Kuulutko siihen porukkaan, jolla oli tapana lukea kesällä VIISIKKO-kirjoja? Tulihan niitä kai muulloinkin luettua (?) ... Mikä VIISIKKO-kirjoista oli jännittävin?

Kaikissa Viisikoissa oli jotain pelottavaa mun mielikuvituksella (Leena)

---

Muistelisin että pidin tuolloin Viisikko nummilla-kirjasta ...joku sellainen se oli (Annikka)

---

Kaikki tuli aikanaan luettua. Viisikko retkellä oli mun suosikki. nälkä niissä tahto tulla, kun niillä oli aina herkulliset eväät, joita yksityiskohtaisesti kuvailtiin. Leo, Dick, Pauli, Anne ja Tim (Matti)

---

Tulihan niita luettua muistaakseni kaikki, ja lähetettyä fanipostiakin e. blythonille (vai mikä se kirjailijan nimi nyt olikaan). Ja kaikki kunnia myös Jim Morrisonille. Hänen aikana Doors teki parhaat piisit (Tomppa)

---

Tuli luettua kaikki mitä Riksun kirjastossa oli. Elin hengessä mukana ja ai mitä herkkuja niillä oli (Anneli)

---

Viisikko vuoristossa ja mieleen jäi ne ylelliset eväät,joita ei täällä Suomessa tiedetty olevankaan! (Sari)

---

Ne eväät Viisikko-kirjoissa… kakkuja ja paistivoileipiä.. (Maarit)

---

Ja inkiväärijuomaa? Inkiväärisimaa tuleekin ajoittain valmistettua, ja saa niitä nykyisin kaupoistakin. (Toivo)

---

Kaikki Vviisikot tuli luettua monta kertaa ja jänniä oli. Enolla oli tapana vitsailla, että Viisikko ja kadonnut villasukka ja Viisikko (kra)pulassa (Johanna)

---

Osasin varmaan kaikki Viisikot ulkoa. Jännittävin oli ehdottomasti Viisikko ja Aavejuna (Lassi)

---

Viisikko löytää jäljen on suosikkini. Jotenkin kirjan tarinaan liittyi paperilappunen jossa luki : "Kaksi puuta, synkkä vesi, nenäkäs Jane ja Maggie tietää sen myös". Muistan että nenäkäs Jane oli vene, muuta en sitten muistakkaan, mutta kirja oli JÄNNÄ!! :) Eväät oli hyvät ja Tim-koira NIIN viisas. Eikä Paulia ymmärtänyt oikein kukaan. Hyllyssäni on tälläkin hetkellä kolme Viisikko-kirjaa, luin ne viimeksi pari vuotta sitten ja yhä ne oli yhtä jännittäviä :) Vahinko vaan, ettei tuota em. kirjaa ole omassa hyllyssä. (Hilkka)

---

Kaikki tuli luettua, moneen kertaan. Aarresaari oli ehkä paras,silloin oli lukeminen ja ulkoleikit ajankohtaisia,raitista ilmaa ja liikuntaa sai tarpeeksi, muulloin luettiin.Viisikoilla ei ainakaan tullut koskaan nälkä; sen verran hyvät eväät. Oli toinenkin kirjasarja josta pidin ,taisi olla Seikkailujen sarja.. (Raili)

---

Olen aina lukenut paljon. Viisikoita aikoinaan rakastin. Kerran koulun kirjastossa 1960-luvun alussa silmäni iskeytyivät vielä lukemattomaan Viisikkoon. Se oli valitettavasti jonkun toisen koululaisen kädessä. Minä seurasin tiiviisti katseellani kirjaa ja maanittelin maailmankaikkeutta vaikuttamaan kirjaa tutkivaan lapseen. Luin loitsua: tiputa se, tiputa se, laske se takaisin hyllyyn. Ja niin tapahtui, sain Viisikon ja linnan aarteen käsiini. Se oli nautinnollinen tunne. Tiesin, että edessä olisi taas hieno seikkailu. (Riitta)

---

Kaikki luettu ja muukin Blytonin tuotanto aika kattavasti. Vaan paha sanoa mikä paras.. Ehkä Viisikko karkuteillä tai sitten Viisikko retkellä. (Kaisa)

---

Viisikko-kirjojen kirjoittaja Enid Blyton on yksi niistä harvoista naiskirjailijoista, joiden teokset ovat saavuttaneet poikalastenkin vankan suosion (Toivo)

---

Kaikki viisikot oli jänniä ja luin monta kertaa. Saisiko näitä vielä ostettua jostain? Onkohan uusintapainoksia? (Liisa)

---

Kaikki Viisikot tuli nuorena luettua. Yritin jopa tässä takavuosina lukea omille lapsille ensimmäistä Viisikko-kirjaa, mutta ikävä kyllä ei uponnut omiin jälkeläisiin. Eittämättä niitä lukiessa tuli nälkä, kun retkieväät oli niin herkullisia. Ehkä eniten luin kuitenkin talvella. Oli aivan ihanaa talvisena perjantaina tulla koulusta kirjaston kautta kotiin ja uppoutua Viisikkojen seikkailuihin - varsinkin lumituiskuisena talvipäivänä. (Arja)

---

Uusien VIISIKKOjen ilmestyminen oli aina iso asia. Jostain rahat uunitureeseesn kirjaan piti saada ja matka kävi sen jälkeen Fredalle, lähellä Viiskulmaa sijainneeseen kirjakauppaan.Sitten uuden kirjan kanssa kotiin Armefeltintielle ja keittiön työpöydän ääreen lukemaan. Syötävää kirjan mallin mukaan piti kerätä viereen, siilä se kuului uunituoreen Viisikon nauttimiseen.

Kokonaisvaltainen kokemus jo silloin... Samoja kirjoja koko sarjallinen tuli luettua kerta toisensa jälkeen yhä uudelleen. Ja aivan erityisesti sadepäivinä kesämökillä, jossa kului monta kokonaista kesää 60-luvun alkupuolella. (Pirjo)

 

HAASTEET

Ruhtinaallinen kiitos hauskasta Juhannuksesta Päiville ja Jartsalle Kotkan Karhulaan. Grillimestarin nappikymppi pihvejä vieläkin muistellen. Hauskaa oli. Seuraavaa kertaa odotellessa. T. Heka ja Eija Ojakkalasta.

Kiitos juhannusterveisistä Pallero. Hyvää kesäloman odotusta! T: Pullero

visavaaran päältä täältä karhun pesän vierestä lähetän rakkaalleni Tepille terveiset jotka tulevat suoraan ja syvältä sydämestä. Olethan minun ja aina. Olet rakkaus.. toinen rakkaus on ainut lapsenlapseni Aada Aino Aleksandra.. voi juku mikä ihanuus pienessä 5 kk paketissa.. mummun sydän viety täysin... ihana että voin käydä päivittäin laulamassa ja loruja kertomassa aarteelleni.. Sirpa-inkkari, ikuinen nuori

pienessä 5 kk paketissa.. mummun sydän viety täysin... ihana että voin käydä päivittäin laulamassa ja loruja kertomassa aarteelleni.. Sirpa-inkkari, ikuinen nuori

hääpäiväonnittelut Annelille ja Sepolle Pylkönmäelle toivoo Marjatta ja Jorma

kaikki menee varmaan kisalaan tänään kun ei kesälapsikaan eikä ottopoika tule smokiepaarin rantahuvilalle saunaan..t.kapteeni ja mummo enonkoskelta

Kyröön komiat hoi! Kohta nährähän! Laittakaa ropoja keräykseen yhden Kyrö Distilleryn karpalolonkeron verran - ainakin .  Terfyysin KK

Loman kynnyksellä ollaan ja mökkeilystä sekä aurigon paisteesta nauttien...Terkkuja Luostolle Sepolle ja Saaralle,Kouvolaan Kinnareille,Saarisille Vantaalle,Oinosille Espooseen,Leppäsille Hallainvuorelle sekä Mikkosille Enonveden ääreen...t.Pipsa,Arto ja Sasuliini

Haastetaan kaikki Riistaveden kesäasukkaat. Pirjo ja Sisko Savulahesta

kesälahden puruvedellä käynnistyi lohikuningas uistelu kisa klo 14.kireitä siimoja kaikille uistelijoille ja terveisiä porukoille....terv.Hymerin Riitta mäntyrannasta

HAASTAN ENSKAAN KAIKKI MAIJAT, MARIT, MARIAT, MEERIT, MARIKAT, MAIJUT, MAIKIT, MAARIAT JA KUKKA-MAARIAT ENSKAAN JA SAMALLA ONNITTELEN HEITÄ/MEITÄ KAIKKIA TERVEISIN  k a i m a

Haaste:kaikki elokuussa 1 v hääpäivää viettävät 5€ mukaan.T.Marjaana

haaste myös kaikille puruveden uisteluun osallistujille.terv. Riitta

Riuttalan koulun entiset nuoret, niin oppilaat, opettajat ja työntekijät. Tulkaa tapaamiseen Riuttala päivien yhteydessä 10.7, klo 13.30. Tavataan koululla. Olemme jo muutaman vuoden kokoontuneet, alunperin kutsua lähtivät viemään Karttusen Hannu ja  Koivuniemen Marketta. Tämän viestin lähetti Kokkosen Merja ennen Piikalammin Merjanakin tunnettu.

Haastan kaikki 69 - 75 välillä Ruotsissa kieltä oppimassa tai työharjoittelussa olleet. Silloin opittiin todella puhumaan kieltä - ja Ruotsimyönteisyys on säilynyt koko elämän. Sinikka Joensuusta

Arvaa kehen törmäsin mennessäni optikolle? Enpä arvaa. No kaikkiin!

haastan enskaan mukaan kaikki 56-vuotiaat naiset. Hyvä me!

Kaikki mäkimiehet Entisten nuorten sävellahjaan omantunnon mukaan! kalle

Parhaimmat onnittelut Annelille Poriin täyttäessäsi 4.7 70 vuotta. Toivottaa Kaakon väki Virolahdelta. Haastamme kaikki tänä vuonna 70 vuotta täyttävät entiset nuoret!

synttärionnittelut rakkaalle annelille vaasaan tämän päivän johdosta. Tv matson

Raitoon raitilla rallatelleet entiset nuoret,  Teidät haastetaan mukaan. Raitoon Vilpolan lavatansseissa 9.7. Tavataan. Kesälomaterveisin Raitoon kesämies.

haastan Entisten nuorten sävellahjaan kaikki veneessä tätä ohjelmaa kuuntelevat kulutuksen hinnalla mukaan.

Haastan kaikki v-66 syntyneet ja Mäntyharjussa koulua käyneet sävikseen. Tulkaahan Kurkiniemeen 16.7 isolla porukalla. T: Satu

No make & merja täs, terve. Näin lämpöisenä päivänä ainakin vaimon viileys palkitsee :) mukaan haastan veljeni Jamin ja vaimonsa Marjukan hukattujen levyjen hinnalla

hei Sirpa ,Tammilehto on jo tunnettu laatu merkki ENSkassa.Vitsiälä maailman kartalla.

Tervehdys Marja-Liisa Huttulalle. Meillä on yhteisiä kesälomamuistoja Heinolan Myllyojalta t. Leena Vesa-Savolainen.

hej på dig Svantte Liljeqvist Ylöjärvellä Hyvää syntymäpäivää 6.7 johdosta sekä terkkuja  muille sukulaisille sinne sun tänne. T Maaret  Porista

HAASTAN JA ONNITTELEN Karjalammen Maijaa ja Mayaa sekä Turkkusen Maijaa. Kippis nimpparille. T. Elina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähetykset

 • la 2.7.2016 15.03 • Yle Radio Suomi Turku

Jaksot

 • THE RUNAWAYS  School days
  CREAM  Strange brew
  SPARKS  This town ain't big enough for both of us
  PAUL OXLEY'S UNIT  Spanish bars
  THE BEATLES  All my loving
  BARBRA STREISAND  Woman in love
  HURRIGANES  Roadrunner
  KUMMITUS  Kalman koura
  LYNYRD SKYNYRD  Free bird (edited version)
  TOMAS EK  Kirje
  FREE  Wishing well
  SEX PISTOLS  Holidays in the sun
  POPEDA  Da da
  DEEP PURPLE  Pictures of home
  EXPRESS  Limminrannan liukuletti    

 • MICHAEL JACKSON  Dirty Diana
  ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA  Livin' thing
  LENNE AND THE LEE KINGS  Stop the music
  BELABORIS  Rakkauden jälkeen
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  I put a spell on you
  JOHNNY HATES JAZZ  Shattered dreams
  BRIAN HYLAND  Sealed with a kiss
  RONSKI & EXOTIC  Livin' and lovin'
  URIAH HEEP  Look at yourself
  MIQUEL BROWN  So many men, so little time
  QUEEN  Who needs you
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Who'll stop the rain
  PÄIVI PAUNU & KIM FLOOR  Muistathan
  THE SMALL FACES  The autumn stone

 • HELLO  New York groove
  HURRIGANES  Say mama
  THE BEATLES  Eleanor rigby
  IRWIN GOODMAN  Kuin Ferrari
  LEEVI AND THE LEAVINGS  Elämänmeno
  BLONDIE  Call me
  JOHN FOGERTY  Joy of my life
  STATUS QUO  Down down
  EPPU NORMAALI  Lainelautaileva lehmänmaha rock'n roll
  AC/DC  Shoot to thrill
  KANSAS  Dust in the wind
  LEEVI AND THE LEAVINGS   Mitä kuuluu Marja-Leena?
  CISSE HÄKKINEN  Because
  T. REX  Suneye

 • EAGLES  James Dean
  DEPECHE MODE  See you
  T. REX  Telegram Sam
  ZERO NINE  Lady on the shore
  ROCK'N' ROLL BAND  I'm gonna roll
  TEDDY AND THE TIGERS  Dancing shoes
  UFO  Only you can rock me
  ERNOS  Ei hätää
  TRIO  Anna letmeinletmeout
  IRWIN GOODMAN  Sepalus auki
  CAMEL  Tell me
  THE TORNADOS  Telstar
  PROCOL HARUM  Grand Hotel
  HASSISEN KONE  Rappiolla

 • THE STEVE MILLER BAND  Jet airliner
  MARKKU ARO & NISA SORAYA  Mun suothan tulla vierees un
  ROD STEWART  Tonight's the night
  RAGNAR HARE  Sven minns inget
  DANNY  East Virginia
  GLORIA GAYNOR  I will survive
  FREE  Fire and water (1970 Craydon-live)
  GARY MOORE  Always gonna love you
  HARPO  Moviestar
  BOYS TOWN GANG  Can't take my eyes off of you
  RANDY NEWMAN  Short people
  DANNY  Sua kutsun Maarit
  LOU RAWLS  Tobacco road
  ALWARI TUOHITORVI  Miss Tekstiili

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä