Juicen koko tuotanto (melkein)

Boogieteorian alkeet peruskoulun ala-astetta varten, lyhyt oppimäärä I (1983)

  • 57 min
  • ei kuunneltavissa

OSA 12: 'Boogieteorian alkeet peruskoulun ala-astetta varten, lyhyt oppimäärä' on Juicen ensimmäinen tupla-LP; siis vinyylikokonaisuus, jolla on perinteisten A- ja B-puolien lisäksi myös C- ja D-puolet. Grand Slam äänitti levyn syyskuussa 1983 ja se saavutti Suomessa listasijan 2. B-puolella on vain yksi kappale, mutta se on sitäkin merkittävämpi ja mieleen syöpynyt yli 16-minuuttinen 'Bluesia Pieksämäen asemalla'-taidokkuus ja iloittelu.
Vuonna 1983 maailmassa elettiin vielä tukevasti Andropovin Neuvostoliiton aikaa ja Virossa katsottiin antenniviritelmin länteen eli Suomen televisiota. Levyn hittibiisi 'Eesti (on my mind)', jossa mm. digataan Eeva-Riitta Siitosta; silloista Ylen TV-kuuluttajaa on erinomaista ajankuvaa, vaikka Juice Leskinen ei tiettävästi ollut Neuvosto-Virossa koskaan käynytkään.
Jakson bonusraidat ovat aiemmmin vuonna -83 ilmestyneeltä mini-LP:ltä 'Deep sea river', jolla Juice porukoineen teki muutamista aiemmista hiteistään englanninkielisiä versiota. Niissä tulkinnoissa on hieman hätäilyn makua.

1. Boogieteorian alkeet
2. Eesti (on my mind)
3. Labradorinnoutajan vapaapäivä
4. KK
5. Poliisikouluun
6. Elämänura
7. Bluesia Pieksämäen asemalla

Jakson bonusraidat:
8. 15th night
9. You never get out of this life
10. Symptoms of poisoning
11. Rock'n roll'n blues'n jazz
12. Marilyn

Lähetykset

  • ti 12.7.2016 23.03 • Yle Radio Suomi Pori

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä