Radio Suomi Kuopio

Hydrolinella ollaan toiveikkaina kiky-sopimuksen syntymisestä

 • 7 min
 • toistaiseksi

Hydroline valmistaa Siilinjärven Vuorelassa hydraulisylintereitä työkoneisiin maailmanmarkkinoille Työntekijöitä on 250.
Kilpailukykysopimuksesta keskustelevat Seppo Tikkasen kanssa Hydrolinen henkilöstöpäällikkö Kimmo Korhonen ja pääluottamusmies Miikka Lementtinen.

Lähetykset

 • ke 1.6.2016 9.25 • Yle Areena

Jaksot

 • Tänä vuonna vietetään uskonpuhdistuksen 500 -vuotis juhlavuotta. Yksi vuoden kantavia teemoja on Yhdessä- armo on sitä, ettei jää yksin. Jone Pekkarinen ja Juha Heinonen ovat soittaneet Sade-nimisessä yhtyeessä muutamia vuosia. He kiertävät hengellisissä tilaisuuksissa ympäri Suomea. Läheisin paikka on kuitenkin Lounasravintola Aika Kuopiossa Inkilänmäellä, jossa usein vietetään Majatalo-iltoja. Illat kokoavat runsaasti erilaisia ihmisiä yhteen syömään, kuuntelemaan musiikkia, ja tietysti myös keskustelemaan uskon asioista. Varpu Mäntymäki pistäytyi näiden arjen armonlähettiläiden juttusilla.Millaisia ajatuksia reformaation juhlavuosi muusikoissa herättää ja mitä arjen hengellisyys oikein on?

 • Nilsiäläinen Otto Leskinen on mukana kauden 2017 Junior MasterChef -kilpailussa. Otto on 13-vuotias kasiluokkalainen ja voisi sanoa, että kokkausharrastus alkoi hänellä jo neljävuotiaana keittiössä äidin apuna. Marianne Mattila haastattelee Ottoa ja äiti-Annaa perheen kotona. Nuori kokki on laatinut tapaamiseen menun, joka pitää sisällään hedelmäistä syyssalaattia, halloween-hampurilaisia ja bataattiranskalaisia sekä kurpitsapiirakkaa.

 • Imetys julkisilla paikoilla herättää ajoittain keskustelua ja voimakkaita tunteita mediassa. Voiko äiti imettää kahvilassa tai bussissa? Kuopiolainen valokuvaaja Tiina Haring ja personaltrainer Maria Kumlin ovat pohtineet asiaa ja halusivat yhteisellä projektilla tuoda esille imetyksen merkitystä naiselle ja tehdä valokuvanäyttelyn julki-imettämisen puolesta. Mukana kuvattavana olivat myös äidit Jenni Niemi ja Miia Moisanen. Toimittajana Varpu Mäntymäki.

 • Syksyllä 2017 soi kiuruvetisen ajoneuvoasentaja Jari Huttusen puhelin kesken päivätöiden. Soittaja oli Hyuandain tallipäällikkö Alain Penasse, joka toivotti uuden rallilupauksen tervetulleeksi talliin. Jari on nyt tehdastiimiissä ja ajaa 2018 MM-rallissa pääsarjan rinnalla olevaa WRC2-luokkaa. Tapaaminen ralliautoilun maailmanmestari Marcus Grönholmin kanssa loi unelmien mahdollisuuden. Toimittajana Juhani Forsman.

 • Fat & Bro ry on amatööriurheiluporukka. Idean laittoi alulle tapahtumayrittäjä ja kaupunginvaltuutettu Allu Koskinen, jonka jälkipelioluet vaihtuivat juoksulenkkeihin. FBR on saanut somessa huomiota ja ihmisiä on tullut lisää juoksurinkiin. Juhani Forsman meni Kuopion Valkeisemmelle ja lenkillä olivat myös Dj Anttoni Komulainen, ravintola Urbanin Anssi Kantelinen ja Great Skaten Pasi Unkuri.

 • Kuopiolainen Eevi Hanttu taitaa olla Suomen nuorimpia taiteen tuntijoita. Hän on kiinnostunut erityisesti Gallen-Kallelan taiteesta yhdessä ukki Jukka Miettisen kanssa. Akseli Gallen-Kallela maalasi teoksen Sammon taonta Eevin ukkilassa Miettisten suvun Mustaharjun tilalla. Eevi tuntee hyvin tarkkaan kaikki Sammon taonta maalauksessa olevat henkilöt. Niitä on yhdessä ukin kanssa katsottu ensiksi taidekirjoista. Nyt he pääsivät näkemään rakkaan maalauksen Kuopion taidemuseossa Ateneumin kiertävässä näyttelyssä. Haastattelussa ovat mukana Eevin lisäksi ukki Jukka Miettinen, isä Petri Hanttu ja Kuopion taidemuseon intendetti Marja Louni. Toimittajana on Varpu Mäntymäki.

 • Opiskelijoiden jaksaminen puhuttaa Savon ammatti- ja aikuisopistossa. Esillä ovat muun muassa uni, päihteet, liikunta sekä ravitsemus. Opiskelijoiden arkea ja jaksamista arvioivat ensimmäisen vuoden lähihoitajaopiskelijat Nea Rissanen ja Nea Korhonen sekä talotekniikkaa toista vuotta opiskeleva Eemeli Vainikainen.
  Toimittajana on Jukka Eskanen.

 • "Showroom" on huone, jossa työnantajat kertovat avoimista työpaikoista videokameralle ja samaan aikaan työnhakijat voivat osallistua keskusteluun vaikka kotona oman tietokoneen äärellä. Juhani Forsman tutustuu videotyöhaun käytäntöihin virus- ja geenilääkkeitä valmistavan Finvectorin henkilöstövastaavien Pauliina Tuovisen ja Johanna Pirisen sekä TE-toimiston asiantuntijan Ilkka Nykäsen kanssa Messissä Kuopiossa.

 • Lapinlahtelainen Tuula Laitinen on puhelinpalveluja tarjoavan Moment Groupin Iisalmen yksikön n. 60 työntekijän tiimin vetäjä. Reiluus kannattelee hyvää ilmapiiriä työpaikassa, sanoo vuoden palveluesimieheksi valittu Tuula Laitinen. Toimittajana Juhani Forsman.

 • Ihan jokaisella 6-vuotiaalla ei ole kirjekaverina Tasavallan presidenttiä. Nilsiän Palonurmen kylässä asuva Topias Jaakkola sai syksyllä presidentiltä kirjeen, koska hänellä ja isoäiti Pirkko Hirvosella oli huima idea tälle kesälle. He päättivät yhdessä onkia kesän aikana sata kalaa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi. Toimittaja Kaisu Nevasalmi tapasi Pirkon ja Topiaksen kotilaiturilla kalastamassa.

 • Specsaversin Anna hyvän näön kiertää -kampanjassa kerätään taas suomalaisten vanhoja silmälaseja Tansaniaan. Kun silmälasit on kerätty, Tansaniaan lähtee myös kuopiolainen optikko Jenni Hiltunen. Millaiset lasit kelpaavat keräykseen ja millaisin odotuksin Jenni Hiltunen on reissua. Marianne Mattila keräsi kasaan omat vanhat lasinsa ja lähti tapaamaan optikkoa. Anna hyvän näön kiertää -kampanja jatkuu lokakuun loppuun asti. Ja jos haluaa nähdä kenelle omat lasit päätyvät, voi laittaa niistä kuvan kampanjan nettisivuille. Kuva lasien uudesta omistajasta ilmestyy sähköpostiisi jonkun ajan kuluttua.

 • Walkers-auto, eli tuttavallisemmin Wauto, on liikkunut nuorten parissa Kuopion alueella elokuusta lähtien. Nuorten kohtaamispaikaksi muutettu asuntoauto liikkuu haja-asutus ja kuntaliitosalueilla. Joka toinen viikko Wauto liikkuu Kuopion keskustan alueella.
  Muuruvedellä auto parkkeerattiin kylätalon pihaan. Kuopion kaupungin etsivän nuorisotyön työntekijät Mika Vesterinen ja Marja Heikkinen ovat Marianne Mattilan haastattalussa. Wautoon on tutustumassa myös paikallisia nuoria ja kyläyhdistyksen väkeä.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Kuopion pakkaspäivien yksi vetonauloista on musiikkikeskuksessa esitettävä (23.-24.1.) Pakkassirkus Usva. Siinä esiintyvät taitavat nuoret sirkuksen harrastajat Kuopion Sirkuksesta yhdessä kaupungin sinfoniaorkesterin kanssa. Toimittajana Varpu Mäntymäki.

 • Kansanedustaja Markku Rossi (kesk.) antaa huonon arvosanan hallitukselle kuluneesta syyskaudesta. Hallituspuolueen Markku Eestilä (kok.) vastaa kritiikkiin ja pyytää katsomaan asioita kauemmas. Yle Savon kansanedustajatentissä puhutaan eduskunnan hyväksymästä rakenneuudistuksesta ja kuntien valtionosuuksista sekä arvioidaan sote-uudistusta ja eduskunnan syyskautta. Toimittaja on Jukka Eskanen.

 • Toiset ovat erämiehiä ja toiset ovat enemmän kaupunkilaisia. Miten erämieheksi kasvetaan? Pohjois-Savon vuoden 2013 erämies Matti Herd kertoo tarinansa, jossa luonnosta ammennetaan monipuolisesti. Toimittajana on Jouni Pilto.

 • Ihmisen paras ystävä voi olla paitsi omistajansa silminä, myös korvina. Kuulovammaisten avuksi koulutettuja kuulokoiria ei ole vielä Suomessa kuin parikymmentä. Toimittajana on Heidi Törnroos.

 • Timo Mustakallio -laulukilpailun voittanut Miina-Liisa Värelä esiintyy perjantaina oopperagaalassa Kuopiossa. Värelä vieraili torstaina Radio Savon lähetyksessä, jossa hänelle esitettiin yllättävä toive. Toimittajana Juhani Forsman.

 • Kuopion jäämaraton alkoi keskiviikkona perinteisillä koululaisluisteluilla. Kallaveden jäällä viilettää kahden päivän aikana noin 6 000 koululaista. Luistinradalla kävi liukastelemassa toimittaja Petri Julkunen.

 • Lavarunouden Suomenmestaruus on taas pian jaossa. Runopuulaakin finaali käydään viikon päästä lauantaina Kuopiossa. Lavarunouden hallitseva Suomenmestari, kuopiolainen Jukka Kervinen kävi Radio Savon vieraana. Toimittajana Anu Myllärinen.

 • Jos joku ruoka on tämän kauden ruoka, niin se on hirvi. Mutta mistäs sitä hirveä saa, jos pyssy ei pysy kädessä ja mehtuuhommat ovat vieraita? No hirvenlihahuutokaupasta tietenkin. Pöytä on katettu -sarjamme tässä osassa laitoimme ensikertalaisen Kuopion Lamperilan kylälle lihaa etsimään. Asialla Petri Julkunen:

 • Kuopiossa meneillään oleva ANTI-festivaali näyttäytyi keskiviikkona hieman erilaisemmassa ympäristössä. Kuopion yliopistollisessa sairaalassa nähtiin kuoroesitys, joka ei tällä kertaa sisältänyt laulua sen perinteisimmässä merkityksessä. (Uudelleen) virittäytyvä kuoro johtajansa sanoin ilmaantui sairaalan käytäville. Vajaan tunnin kestäneen kierroksen aikana ryhmä liikkui niin neurologian kuin päivystyspoliklinikan käytävillä ja herätti ihmetystä ja ilmeistä päätellen myös ihastusta. Toimittajana on Antti Karhunen.

 • Savo tulee tutuksi Ahtisaaren presidentintekijä, lobbari, toimittaja ja kirjailija Jussi Lähteen uusimmasta romaanista nimeltä "Napit vastakkain", jossa savolainen untuvikkokansanedustaja Känsä joutuu valintansa jälkeen melkoiseen pyöritykseen Arkadianmäellä ja muuallakin. Totta vai tarua, sen selvittää kirjailijan kanssa Petri Julkunen. Ja taitaapa tarinatuokion lopussa selvitä Suomen tuleva presidenttikin.

 • Mitä kuuluu Euroopan parlamenttiin ja parlamentaarikko Riikka Mannerille Brysseliin? Varkautelainen Manner toimi aiemmin Paavo Väyrysen lehdistöavustajana. Mitä Manner ajattelee Väyrysen presidenttiehdokkuudesta? Muun muassa siitä otti selvää Kati Myöhänen.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä