Musiikin voima

David Claudio - musiikin tunnemyrskyissä

 • 44 min
 • ei kuunneltavissa

Perulaissyntyinen David Claudio opiskeli kotimaassaan toimittajaksi. Pian hän huomasi, että todellinen kutsumus oli kuitenkin musiikki. Jo neljävuotiaana hän liikuttui kyyneliin musiikin voimasta. Monen välilaskun kautta tie toi Suomeen kapellimestariluokalle. Nyt hän osaa nauttia jopa ruisleivästä ja suomalaisesta hiljaisuudesta. Toimittaja on Timo Asikainen.

Ohjelmassa soivat musiikit:

Gustav Mahler: Sinfonia nro 1 D-duuri 'Titaani', 1. ja 4. osa (Oslon filharmoninen orkesteri, joht. Mariss Jansons).

A. Stierncreutz - J. Jaakonaho: Myöhemmin (Jonna Tervomaa ja yhtye).

Jose Maria Cano: Hijo de la luna (Mecano).

Pjotr Tshaikovski: Sinfonia nro 4 f-molli, 1. osan alku (Leningradin filharmoninen orkesteri, joht. Jevgeni Mravinski).

Kansanlaulu Andeilta: Ojos azules (Inti-Illimani).

Lähetykset

 • ma 8.8.2016 14.00 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Monipuolinen musiikkiasiantuntija ja pitkäaikainen radiotoimittaja Paavo Helistö kuoli sunnuntaina 83-vuotiaana. Helistö aloitti Ylessä vuonna 1957 musiikkitoimittajana ja toimi myöhemmin musiikkitoimituksen toimituspäällikkönä. Hän jäi eläkkeelle vuonna 1998.

  Yle Radio 1:n kuuntelijat muistavat Paavo Helistön monista musiikkiohjelmista ja musiikkiaiheisista dokumenteista. Lahjakkaana klarinetistina tunnettu Helistö soitti lisäksi useissa pelimannikokoonpanoissa, työskenteli musiikkikriitikkona, kirjoitti oppikirjoja ja järjesti myös Kaustisen kansanmusiikkijuhlia. Paavo Helistö sai vuonna 2000 valtion journalistipalkinnon tunnustuksena työstään musiikkitoimittajana.

  Yle Radio 1:ssä vuonna 2014 esitetyssä Musiikin voima -ohjelmassa Paavo Helistö oli Timo Asikainen vieraana.

  Ohjelmassa kuullaan Puhallinyhtye Serpentin musisointia ja Einojuhani Rautavaaran sarja Pelimannit Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin tulkitsemana. Sopraano Taru Valjakka on solistina Toivo Kuulan Merenkylpijäneidoissa, ja Kaustisen Purppuripelimannit soittaa Konstan paremman valssin.

  Ohjelman työryhmään kuuluivat ohjaaja Soila Valkama, äänisuunnittelija Pentti Männikkö, taustatoimittaja Laura Lehtola ja tuottaja Katri Henriksson.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä