Radio Suomesta poimittuja

Miten pahalla silmällä naiset itseään katsovat?

 • 30 min
 • toistaiseksi

Kesän tullessa vaatetus kevenee ja olmin vaalea olemus katsoo peilistä. Kritiikiltä ei säästä ikä, ei sukupuoli.

Elämisen jälkiä pitäisi kantaa kuin ansiomitaleja, mutta vaikka sen ymmärtää, on armollisuus vaikeaa.

Kaikki kotona -lähetys etsi armoa omaa kehoa kohtaan. Vieraina olivat pukeutumisneuvoja Satu Tapola Helsingin Sokokselta ja 50+ aikuisbloggaaja Marjo Kauppila, joka tunnetaan Pinkit korkokengät -blogistaan.

Naisilla on paljon komplekseja esim. roikkuvista alleista, polvista, paksuista pohkeista, dekolteesta, kaksoisleuasta ja vatsamakkaroista kertoo pukeutumisneuvoja Satu Tapola.

- Sopivalla vaatteella, jossa mittasuhteet ovat kohdallaan ja malli on oikea, huonot puolet peittyvät. En valehtele asiakkaalle, enkä murskaa hänen itsetuntoaan, vaan etsin oikean tyyliset ja malliset vaatteet. Kerron, mitä puolia kannattaa korostaa. Vaatteilla voi tehdä ihmeitä.

- Varmuus ja hyvä olo saavutetaan, kun on sinut itsensä ja pukeutumisensa kanssa. Vaatteiden ei tarvitse olla kalliita, viimeisen muodin mukaisia merkkivaatteita, vaan ne voivat olla edullisia. Oikeanlaiset vaatteet ovat sellaisia, joissa itse viihtyy.

Marjo Kauppila on Pinkit korkokengät -blogissaan tottunut esittelemään räväköitäkin vaatteita. Oma pukeutumistyyli on löytynyt sisintä kuunnellen.

- Tiedän jo tässä iässä, mikä mekon malli minulle sopii - putkimekko ei ole minun juttuni. Pukeudun värikkäästi, mutta omasta mielestäni myös ikäni huomioon ottaen. Ei kannata murehtia kropan huonoa kohtaa, vaan panostaa siihen, että olemus pysyy iloisena. Enemmän ihmiset katsovat minun iloista naamaani, kuin vatsaani.

Marjo Kauppila antaa ilmaisen vinkin kaikille, joilla on ongelmia itsensä hyväksymisen kanssa.

- Katso aamulla itseäsi peilistä ja toista "Vitsi, että mä olen tänään hyvän näköinen." Viikon verran joka aamu hokemaa toistaen itsekin alkaa jo vakuuttua sanomastaan.

Kaikki kotona -lähetyksen toimittajina Paula Jokimies ja Päivi Nieminen.

 

Lähetykset

 • ke 15.6.2016 11.55 • Yle Areena

Jaksot

 • Mikko Maasola saarnaa. Mitä meidän tulisi ajatella uuden vuoden lupauksista? Pitäisikö niihin suhtautua kuin puolueiden lupauksiin? Että ne on tehty rikottaviksi - tai ainakin sovellettaviksi.

 • Mikko Maasola saarnaa. Aisteista tärkein on hajuaisti. Ainakin jos kysytään tillinhaistelijalta. Mutta miten vaikeaa aikaa Joulu on niin sanotulle sarjahaistelijalle?

 • Mikko Maasola puhuu. Hou hou! Ou nou! Joulupukki on suomalainen lelusalakuljettaja, mutta myös kaikkien rakastama lapsiasiavaltuutettu. Kun hän tulee tänä Jouluna taksilla, ja rahaa palaa, mikä muuttuu meidän perinteisessä Joulussamme?

 • Mikko Maasola puhuu. Mitä tunneli meille merkitsee? Ne ovat kalliita. Silti rakennamme niitä sinne, minne emme halua mennä.

 • Mikko Maasola puhuu. Ranskassa on nähty viime aikoina paljon keltaliivisiä mielenosoittajia. Kun tarkentaa katsettaan, huomaa, että Suomessakin on kaduilla keltaliivisiä. Miten he osoittavat mieltään?

 • Mikko Maasola puhisee. Vauvoja tulee koko ajan vähemmän. Syyllistäminen ei auta, mutta mikä? Pitäisikö lastentekoprosessi pelillistää? Tehdä nuorille monimutkaisemmaksi ja haastavammaksi?

 • Mikko Maasola puhuu. Patakakkonen yritti aikoinaan valistaa meitä terveellisen kotiruuan pariin. Hyvä yritys. Mutta ennen kaikkea se antoi meille Jaakko Kolmosen ja juuri edesmenneen Veijo Vanamon, jotka tulivat kehittäneeksi televisioon hienon Vapaan Kuittailun Genren. Me television katsojat olemme heille paljosta velkaa.

 • Mikko Maasola saarnaa. Linnan juhlissa on tänä vuonna ympäristöteema. Vieraista on nähnyt ennenkin, että heillä on tuohta, mutta tuleeko tuohen määrä nyt paremmin esille, esimerkiksi tuohivaatteissa? Maasola pohtii parasta luonnonmukaista juhla-asua.

 • Mikko Maasola puhuu. Peltipoliisi on ollut monelle tärkeä symbolinen isähahmo. Miten maailmamme muuttuu, kun isukin ulkonäkö stailataan moderniin suuntaan? Unohdammeko ihmisyyden, kun kukaan ei tee tolpalla enää äkkijarrutusta?

 • Mikko Maasola puhuu taas. Suomessa puidaan ankarasti, haluamme elää kesä- vai talviajassa. Kansa jakautuu. Emmekö voisi elää samassa ajassa? Maasola puntaroi aikojen eroja.

 • Mikko Maasola puhuu. Kotikaupungin kävelykadulla parveilee pultsariviisikko. Seikkailee. Meillä ei ole mitään rakentavaa mielipidettä puliukoista. Mutta mitä alkuperäiset Viisikko-kirjat opettavat meille elämästä ja kaveriporukan seikkailujen syvemmästä merkityksestä?

 • Mikko Maasola puhuu. Kun koululainen tekee julisteen tai piirroksen, se on aina meille aikuisille uhka. Suuttuminen on ainoa oikea ele. Maasola antaa nyt esimerkkejä peruskoululaisten moraalittomista kuvista.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Mikko Maasola puhuu. Ja nyt on juhlapuheen paikka! Kun ihminen valmistuu, on tärkeää muistuttaa, että ihminen ei koskaan valmistu. Keskeneräisyys on se, mikä jättää tilaa suurille unelmille.

 • Mikko Maasola puhuu. Mörkö on ihmisen nimi. Minkälaista iloa ja lisäarvoa lempinimet tuovatkaan kantajilleen ja käyttäjille? Pitäisikö joka toimistossa työkaverit nimetä uudestaan?

 • Mikko Maasola puhuu. Vaalisloganeita, varsinkaan hyviä, ei ole helppo keksiä. Maasola auttaa, demokratian nimissä, ja tarjoaa nyt käyttöön muutaman vapaan vaalilauseen.

 • Mikko Maasola puhuu. Suomessa rakastetaan kaikki asioita, joissa esiintyy sana rekisteri. Nyt on eletty pari kuukautta tulorekisterin kanssa. Vanhana pilkkijänä Maasola tekee välitilinpäätöksen rakastamastamme tulorekisteristä.

 • Mikko Maasola puhuu. Nyt on riski kaatua, ja sote kaatuikin. Maasola pohtii seuraavaksi omia sosiaalisia- ja terveysongelmiaan eli sote-asioita.

 • Mikko Maasola puhuu. Löytyykö enää julkisuudesta ihmistä, joka on uskottava ja pysyy asiassa, eikä sorru jatkuvaan hassutteluun. Poliitikot ja juontajat ovat heti poissa laskuista. Mutta. Onneksi on Meteorologit!

 • Mikko Maasola puhuu. Maasola haluaa kirjoittaa lastenkirjan. Siinä seikkailevat Jänis Joplin ja Mäyrä-Eila. Päähahmona on kuitenkin tuuhea ja touhukas Perneri. Ihmemaana toimii liikemaailma.

 • Mikko Maasola puhuu. Mikä tai kuka on se Valkoinen kurittaja, josta kaikki nyt puhuvat?

 • Mikko Maasola puhuu. Haamu on kansanperinteessämme kuolleen ihmisen sielu, joka hääräilee elävien maailmassa. Haamuhoitaja taas ei hääräile missään. Mistä muualta työelämästämme löytyy haamuja?

 • Mikko Maasola puhuu. Mikä on meille aidosti läheinen asia? Alushousut, tietenkin. Mutta miksi miesten alushousut, ja niiden absoluuttinen mukavuus, on noussut kansallisesti merkittäväksi asiaksi? Maasola tutustuu omiin kalsareihinsa.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä