Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

EPPU NORMAALI  Päätön mies

CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Who'll stop the rain

URPO  Teryleeniä

EARTH, WIND & FIRE  Fantasy

THE HOLLIES  He ain't heavy he's my brother

BACCARA  Yes sir, I can boogie

HECTOR  Lumi teki enkelin eteiseen

THE SLEEPY SLEEPERS  Sirkus

LEONARD COHEN  The partisan

URIAH HEEP  Easy livin'

DEEP PURPLE  Fireball

DANNY  Synti

BONEY M.  Ma Baker

SANTANA  Se a cabo

 

Biisikertomuksia

CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Who'll stop the rain

Vuonna -58 syntyneet täyttävät tänä vuonna 58. Juhlistimme sitä perjantaina 5.8. klo 19.58 Joensuun Jokiasemalla tai ihan missä vaan ja somen kautta haastoimme mukaan ihmisiä. Haaste kiertää mm. Ruotsissa.  Tätä kirjoiesamme toivomme, että väkeä ilmestyy paikalle tai viiskasit kilistävät kanssamme missä ovatkin. Kuviakin keräämme twitter #viiskasit.

Eli tervehdys kaikille viiskaseille ympäri maan. Kaikkien meidän nuoruuteen kuului tavalla tai toisella CCR, jolta toiveena ’Who’ll stop the rain’.

https://www.facebook.com/events/1722493951339651/

Elina ja Harri

 

URPO  Teryleeniä

Kari haastoi 30.7. mukaan Punkan Essolla 70-luvulla hengailleet entiset nuoret.  En ole varma, kenestä Karista oli kysymys, mutta minäkin kuulun niihin entisiin nuoriin, jotka siellä musiikkia kuuntelivat  ja limua joivat.  Yleensä liftasimme tai pääsimme jo ajokortin saaneiden kavereiden kyydissä Essolle. Välillä kävimme myös Punkan Unionilla. Riihimäessä taas vakipaikkojamme oli Karavaani tai sen vieressä sijainnut ’kivijalkabaari’ nimeltään Harrin Baari.  Musiikkitoiveeni olisi levyautomaatistakin usein soitettu ’Kansakunta kaipaa teryleeniä’;  tosin esittäjää en kyllä muista.  Samalla haastan kaikki 70-luvulla parisuhteeseen alkaneet ja saman kumppanin kanssa edelleen viihtyvät mukaan Enskaan.  Minä tapasin mieheni Arin vuonna -77 eli ensi vuonna juhlimme tapaamisemme  40-vuotispäivää!!

Terveisin entinen rixulainen nuori Maikku

 

LEONARD COHEN  The partisan

Haastan Juuson, Oton, Jorman, Hessun  Kixun ja muut Espoossa 1960- ja 1970-lukujen taitteessa nuoruutensa viettäneet kaverini  yhden sotainvalidien kuntoutuspäivän hinnalla mukaan Entisten nuorten sävellahjaan.

Nuoruutemme olì omistettu musiikille ja musisoinnille ja monista meistä tulikin ammattimuusikoita.  Bändimme, Jukka Linkola-kvartet,  sai alkunsa Juuson kotitalon kellarissa Lintuvaarassa.  Harjoittelimme  päivittäin lähinnä Oscar Petersonin ja Esa Pethmanin innoittamina  ja myöhemmin esiinnyimme yhdessä  maamme eturivin  muusikoiden, kuten Paroni Paakkunaìsen ja Edward Vesalan kanssa mm. Vanhalla ylioppilastalolla. Sitten tiemme erosivat.

Olisi mukava tavata taas vuosikymmenten jälkeen ja muistella menneitä sekä tutkailla tulevaa.

Terkuin Sakari H.

Biisitoiveeni on Leonard  Cohenin ’The partisan’

 

THE SLEEPY SLEEPERS  Sirkus

70- luku oli kasettien kulta-aikaa unohtamatta ferro- ja chromi-kasetteja, jotka olivat yleensä kalliita ja Basf-merkkisiä. Halpakaupasta sai viisi kasettia lopuksi kymmenellä markalla.

Toiveena on lahtelaisen Sleepy Sleepers-yhtyeen ensialbumilta ’Sinulle äiti’ biisi ’Sirkus’.

Kimmo -63

 

BACCARA  Yes sir, I can boogie

12-vuotiaana  vuosina -77 ja -78 vietimme vanhempieni kanssa kesälomia Hollolan Telakkaniemessä, joka oli Upon työntekijöiden lomanviettopaikka.  Mieleeni on jäänyt ihanat telttamuistot ja iloisten juhlijoiden tanssikarkelot tanssilavalla haitarimusiikin kera. Itse kuljeskelin mankka mukana ja kuuntelin mm. Baccaraa. ’Sorry I’m a lady’- ja ’Yes sir, I can boogie’-kappaleita kelasin ja kelasin aina uudelleen ja uudelleen.  Aurinko paistoi aina varhaisteini-ikäisen mielestä. Terveisiä kaikille,  jotka olette kesiänne vanhempienne kanssa viettäneet Telakkaniemessä . Hyvää kesää toivottaa just viisikymppisiä viettänyt nuori Eija.

Biisitoiveeni on Baccaran ’Yes sir, I can boogie’.

Eija Forsström (os. Venäläinen)

 

EPPU NORMAALI  Päätön mies

Eppu Normaalin ’Akun Tehdas’ ja Pelle Miljoona 1980-kokoonpanon ’Näyttämökuvia¨’olivat ensimmäiset levyni. Sain ne rippilahjoiksi kesällä 1980. Eppu- ja Pelle-fani olen ollut siitä lähtien. Epuilta haluaisin kuulla vallattoman kappaleen albumilta ’Coctail Bar’ vuodelta 1981. Teksti on Martti Syrjän ja sävellys Mikko Syrjän. Kappale on nimeltään ’Päätön mies’.

Terveisin Pekka Pieksämäeltä

 

HECTOR  Lumi teki enkelin eteiseen

Elokuu 1974 ja lähtö Ruotsiin. Perhe oli jo mennyt sinne muutamia vuosia sitten. Kun olimme pikkusiskon kanssa tehneet koulun loppuun, käyneet siis keskikoulun ja kirjoittaneet ylioppilaiksi niin mekin lähdimme Ruotsiin.

Toivelevy voisi olla Hectorin ’Lumi teki enkelin eteiseen’, jossa toiset lähtee kuuhun ja toiset Ruotsiin.

Tepa

 

SANTANA  Se a cabo

70- luvulla radiosta  tulì liikenneradio-ohjelma , jonka alkutunnuksena soi Santanan ’Se a cabo’ , mutta hyvin harvoin se soi tuolloin loppuun saakka !  Joten saisiko tämän biisin pìtkästä aikaa kokonaan.

Terveisìä kaikille Santana-yhtyeestästa pitäville.

Tervehtien Mikko Etelä-Pohjanmaalta

 

DANNY  Synti

Ohjelmanne on saanut  ns.  entisen nuoren innostumaan ja muistelemaan kesiä ennen ja tanssilavoja.

Kotipaikkani lähellä oli tanssilavoja lisätty ja meitä nuoria riitti, mentiin pitäjästä toiseen. Linja-autokuljetuksia oli järjestetty, sillä harvallahan auto oli ja eipä tuota nyt polkupyörällä kovin kauas lähdetty. Nivalassa oli Tuiskumaja ja siellä viikottain  tanssit ja tasokkaat orkesterit. Tyttöporukassa mentiin ja sieltä muistan mm.  Dannyn vierailun, valoja ja mustaa nahkaa. Säihkettä sydämiin!

Ann-Cristine mustassa minimekossaan ja Lalaika- kappaletta. Markus Allan oli tyylikkäänä ja tangoiltana ’Sokeripala’- oli hittikappale. Tuula ja Paula, tyttöduo ja Bella,  oli hyvin vaikuttavaa.  Tunnettuja hanuristeja mm. Veikko Ahvenainen myös kävi ja oli yhtä vetävä kuin vielä nytkin esiintyessään.  Likipaikallisia olivat Kiviahon yhtye, Tremolo, Kuparisen yhtyettä unohtamatta tai Guapitaa. Suomen Cannon (Kivikoski Lahdesta) oli myös yhtyeineen ja maailmanmeinnikiä se oli. Tässä myös mukana tyttoduo Ulla ja Tiina.

Haapajärven Kasinolla tapasin Olavi Virran. Oli sunnuntaitanssit ja hän esitti kolme kappaletta keppiinsä nojaten.

Mukavia muistoja vuosien takaa ja musiikki vie aina mennessään.

Aurinkoisin ajatuksin kesää eteenpäin! Pirkko Rieppo

 

BONEY M.  Ma Baker

Biisitoiveeni on Boney M.:n ’My Baker’. Tämä tuo aina sen vapauden- ja nuoruuden tunteen kun päästiin ekoja kertoja discoon Jyväskylässä 70-luvun lopulla. Vieläkin hymyilyttää, kun tämä kappale tulee radiosta. Ja missikyselyyn:Armi Aavikko vieraili Jyväskylän Seppälässä vaateostoksilla 70-luvun lopussa ja astui vahingossa varpailleni ja pyysi kaunuusti anteeksi. Voi kun olisin tajunnut pyytää nimmarin....

Sannuli

 

URIAH HEEP  Easy livin'

Moikka.  Olen entinen pyhältöläinen.  Pyhältö kuuluu nykyään Haminaan. Ikuinen muisto mikä ei kaalista lähe millään on se kun Yläpaarin jukeboksiin tuli Uriah Heepin ’Easy livin’. Sitä soitettiin äijien kanssa niin paljon ettei sanotuksi saa. Se oli jotain niin kovaa ettei sanotuksi saa,ja on vieläkin.

Terveisiä kaikille 70- luvun alussa Valman yläbaarissa aikaansa viettäneille.

Terveisin Meikäpoika

---

Biisitoiveeni on Uriah Heepin ’Easy livin’. Jos misseistä pitää sanoo, niin olin vuonna -95 Levin hotelli Levitunturissa, siellä oli missikiertue. Juontajana oli missi Henna Meriläinen. En oo ennen sitä enkä sen jälkeen nähnyt niin kaunista naista ja miten miellyyttävä hän oli juontaessaan tapahtumaa. Tais tää lyyli tais olla kotoisin Mikkelistä.

Jussi

 

HAASTEITA & SÄLÄÄ

Hei Wesseli Larussa tai landella! Hippu onnittelee tänään täyttyvistä pyöreistä vuosista.

---

Haastan 1970-1980-luvuila rakkausrunoja nuortenlehtiin kirjoittaneille ja sieltä niitä keränneille Entisten nuorten. Terv anne-mari keravalta

---

Facebookin ryhmä 'Syntyneet 1960-luvulla'antaa hupia meille jäsenille, vaikka välillä jutut hipovatkin Pikkuoravien tasoa. Pelkkä hupis ri yoki tyhmä ole, saa sieltä moni varmaan sisältöä ja tukeakin elämäänsä, mutta itselleni ryhmä on kuitenkin hauskaa ajanvietettä. Haastan ryhmäläiset mukaan yhden päivitetyn viestin hinnalla! Stadin friidu

---

Haastan 5:llä eurolla kaikki Uimaseura Kuhat jäsenet Entisten nuorten sävellahjaan. Seura juhlii 27.8 60v. Onnea toivottaa Pekka ihalainen

---

ystavalleni sirpalle ; tanssitaan,ravataan metsissa sienten ja marjojen perassa huilataan sitten joskus tollottimen edessa! Kesaterveisin retkikaverisi asta

---

terveiset Pihlajasalon Ennalle! 64v !

---

muusikkovitsejä! Kirka oli keikal kalajoen rantakallassa -88 ja järjestysmies tuli kysymään paikalliselta kossu häiriköltä että onko sitä taas nautittu kirkasta? Herbert von karajan johtaa mutta kuka on toisena? Henry olavi aaltonen tuli rundilta kotiin ja ex-akka huusi heti ovelta että älä remua! Ja lopuksi pari lausahdusta! Voi vitsi lionel richie ja nyt menox sanoi annie lenox ja nyt alkoi juominen sanoi jamppa tuominen! Kiitos! Sulkeudun suosioonne! -frank tomato-

---

JUNTTOLAN WESSILLE MAHTAWAT SYNTTÄRIONNITTELUT ! !  Juhlit kuulemma tänään.

---

Moi lomalaiset Vitsiälässä.Täällä Parikkalassa on sateinen päivä;candy crush soda etenee taso tasolta,teidän tasonne?

---

Haastan kaikki Ritchie Blackmoren kitaransoittoa ihailleet vinyylilevyn hinnalla Entisten nuorten sävellahjaan. Tuija Jyväskylästä. Toiveena on Deep Purplen 'Fireball'

---

haastan taiskin yhteiskoulun kaverit vuosilta 75-76 dunhill askin hinnalla Entisten nuorten sävikseen

---

Onnittelemme toisiamme 2.8 tuli 30 v. Ja t.seijalle ja villelle eppujen konserttiin terv.vaimoni ja minä

---

anne haastaa matin kolmperästä mukaan Entisten nuorten sävellahjaan

---

Entinen nuori Aila Mäntsälästä sinua ja sitä kultaista 70-lukua kaihoten muistellen koko meidän 'bändi'pistetään jalalla koreasti Mäntsälän lavalla 90-bileissä nyt elokuussa, haastan samalla kaikki siellä 70-luvulla humpanneet! t.Tapani Kansa-fani Mäntsälästä

 

Vuoden -66 maailman toiseksi kaunein Satu Östring; vieläkö muistat hänet? Ja keitä muita tätä lajia nyt olikaan... Armi Aavikko vuoden -77 unohtumaton Miss Suomi, Anne Pohtamo, Suvi Lukkarinen, Tuula Polvi... Oletko tavannut jonkun misseistämme, esim. Satu Östringin? Onko sinulla omia kokemuksia Miss- tai Mister-kilpailuista? Miss Farkku-Suomi-, Miss Märkäpaita- ja Mr. Finland-kilpailut lasketaan tottakai mukaan!

Miss Suomi 1988 Nina Björnström oli Marokkon Agadiin matkallamme matkaoppaana. Olisiko ollut sitten loppuvuonna 1987 - aikalailla juuri ennen missikisoja. (Tuomo)

---

Opiskeluaikana osallistuin pikkujouluissa Mr. Sääri-kilpailuun.  Jokainen osallistuja oli puettu ruskeaan paperisäkkiin ja jalat näkyivät polvesta alaspäin. Tytön kanssa (ikä 5) mentiin katsomaan Sokokselle Lolaa. Hän olisi antanut kuvan ja nimmarin, tyttö meni ihan kipsiin ja piiloutui vaatetangon taakse. Ei suostunut tulemaan esiin vaikka Lola kuinka maanitteli. (Lassi)

---

Muistoni missi Satu Östringistä: olin 6-vuotias,  kun olimme Porissa katsomassa tavaratalossa muotinäytöstä, jossa Satu oli mallina ja sen vuoden miss Suomi siis. Muistan kun seisoin mykistyneenä ihan esiintymislavan edessä ja katselin elämäni ensimmäistä muotinäytöstä! Sadulla oli mielestäni aivan ihanat kengät joita lumoutuneena tuijotin - Satu kumartui puoleeni ja sanoi minulle: ’onko tädillä kauniit kengät?’ - hän näytti mielestäni niin kauniilta,  ihan sadun prinsessalta!!! (Taina)

---

Kerron kuinka tapasin Armi Aavikon vuonna 1977. Hän oli juuri valittu miss Suomeksi ja silloin missit joutuivat tekemään kaikenlaisia keikkoja. Armi tuli Raaheen huonekalukauppaan ja oli siellä katseltavana ja minäkin näin hänet siellä sohvien ym. huonekalujen seassa. (Riitta)

---

Johanna Raunion olen nähnyt kaupassa muutaman kerran. Armi Aavikon laulamassa Teeriharjulla Somerolla sekä Tanhuhovissa Lohjalla. Suosikkini misseistä on edelleen hyvännäköinen Anna-Liisa Tilus. Harmi, että häntä en ole päässyt näkemään kasvotusten (Hanna)

---

Tapasin laulavan missin Pirkko Mannolan vuonna  1960 Varkaudessa, jossa hän oli esiintymässä. Ostin levyn nimmarin kera. Levy on edelleen tallessa.(Kaarina)

---

Missiasiaa! Ei ole Armi Aavikon voittanutta ja osas vielä laulaa ja komeesti! Armi oli rautaa! (Mikke)

---

On noita missejä ja wannabe-missejä tullut tavattua useampiakin. Uiton Päivin kanssa oltiin ihan kavereitakin Kuusamossa 80-luvun loppupuoliskolla. Terkkuja Päiville ja muille jos kuuntelette! (Vesa)

---

Anna-Liisa Tiluksen näin Seinäjoella raviradalla maatalousnäyttelyssä joskus 80-luvulla. Esitteli turkkeja (Sirpa)

---

Tuli mieleen 80-luvun taitteesta kun oltiin punkalaitumen särkässä ja esiintyjinä Armi ja danny. En siitä musasta piitannut mutta Armi oli niin kaunis. Pääsin istumaan lavan reunalle ja katselin armia. Armi alkoi laulamaan : kaiken sulle antaa tahtoisin ja otti minua kädestä kiinni ja katsoi silmiin ja lauloi: kaiken sulle antaa tahtoisin.  (Tarmo)

---

Tapasin Armi Aavikon 1977 Hgin urheilukentällä Olympiastadionin vieressä; siellä oli Bumerangi-tilaisuus, jossa oli paljon yleisöä ja minä voitin Tunturi-pyörän. Jouduin menemään kentän keskelle hakemaan lahjakortin Armilta, se oli mahtavaa!!! Hän olikin minun lempimissi! Selostajana oli Häyrinen. Muuten:  RiittaVäisänen oli myös mieleinen missa, kun oli hyvä luokkatoverini.  (Marja - Leena o.s Roine)

---

Aivan terävimpään kärkeen missikohtaamisissa en päässyt, mutta läheltä piti tilanteita on ollut. 1970-luvun lopulla keikistelin vaatemainoksissa ja muotinäytöksissä Keski-Suomessa Maarit Ryhäsen kanssa. Hän oli vuoden 1977 ensimmäinen perintöprinsessa. Kuvauksiin ja näytöksiin minut otti Marketta Tyynelä, joka oli pärjännyt melko hyvin missikisoissa joitakin vuosia aiemmin nimellä Marketta Ahlström. Interwebissä olevien kuvien perusteella Maarit on edelleen hurmaavaa näköinen. Olinhan minä Tikkakoskella armeijassa jonkin aikaa samassa komppaniassa Anne Pohtamon veljen kanssa. Vielä en ole lannistunut. Jatkan edelleen missien jahtaamista. Ehkä kerran vielä jättipotti pamahtaa kohdalle. (Olavi)

 

 

 

 

Lähetykset

 • la 6.8.2016 15.03 • Yle Radio Suomi Kuopio

Jaksot

 • VICKY ROSTI  Tuolta saapuu Charlie Brown
  BRUCE SPRINGSTEEN  Born in the U.S.A.
  ELVIS PRESLEY  Can't help falling in love
  STICKY FINGERS  Fight for fun
  DR. HOOK AND THE MEDICINE SHOW  The cover of the Rolling Stone
  THE KINKS  Sleepwalker
  OTIS REDDING  (Sitting on) The dock  of the bay
  DEEP PURPLE  No no no
  THE BEATLES  In my life
  PINK FLOYD  Astronomy domine
  MICHAEL JACKSON  Earth song
  BAY CITY ROLLERS  Saturday night

 • SCOTT MCKENZIE  San Francisco (be sure to wear some flowers in your hair)
  JUICE LESKINEN GRAND SALM  Mimosan hipiä
  ANTHONY QUINN  I love you, you love me
  JUSSI RAITTINEN &   THE JORDANAIRES  On vannomatta paras
  ELVIS PRESLEY  Love me tender
  HAIKARA  Kantaatti
  PEKKA STRENG  Perhonen
  PETER GABRIEL  Shock the monkey
  JUSSI & THE BOYS (voc. PEKKA TAMMILEHTO)  Vaahto peilaa
  RAMONES  Blitzkrieg bop
  ALVIN STARDUST  My coo ca choo
  STEVIE WONDER  I was made to love her
  ELVIS PRESLEY  Suspicious minds
  PAUL ANKA  You are my destiny
  DANNY  East Virginia  

 • FRIDA - Shine
  MÖTLEY CRÜE - Home sweet home
  CLIFF RICHARD - Summer holiday
  ROCK'N'ROLL BAND - I know what you want, sister
  KASEVA - Striptease tanssija
  RUBETTES - Juke box jive
  VANHA ISÄNTÄ - Onkimiehen blues
  VANITY FARE - Hitchin' a ride
  OLIVIA NEWTON-JOHN - Hopelessly devoted to you
  NEUMANN - Naiselleni
  COREY HART - Can't help falling in love
  ERIC CARMEN - She did it
  FREDERIK - Taka takata
  THE SHADOWS - Wonderful land
  HARRY BELAFONTE - Banana boat song
  CCR - Who'll stop the rain
  DANNY - Kauan

 • AC/DC  Thunderstruck
  CHICAGO  25 or 6 to 4
  KIRKA  Saat kaiken
  DONNA  Muinainen kaunotar
  ARMI AAVIKKO  Tahdon tänään saada
  JOHN FORSYTHE & ORKESTERI  Theme from Charlie's Angels
  CAMEL  Skylines
  BRIAN MAY  Last horizon
  HURRIGANES  Get on
  BAD COMPANY  Good lovin' gone bad
  YES  Going for the one
  LAPINLAHDEN LINNUT  Helppoa elämää
  FOCUS  Haren scarem
  JUSSI & THE BOYS  Kesäduuni blues

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä