Lindgren & Sihvonen

Vieraana Teemu Packalén (u)

 • 27 min
 • toistaiseksi

Kokeellinen urheiluohjelma, jossa uusintaottelukin alkaa tyrmäyksellä.
Vieraana vapaaottelija Teemu Packalén.
"Ei se pelota, että sattuu, vaan se häviämisen pelko" Mitä tapahtuu vapaaottelijan pään sisällä ennen kehään astumista ja itse ottelun aikana? Turkulainen Teemu Packalén on yksi maamme suurimmista vapaaottelunimistä maailmalla. Viime helmikuussa Packalén kirjaimellisesti löi, tai paremminkin kuristi itsensä suuren yleisön tietoisuuteen, kun hän voitti ensimmäisen kansainvälisen UFC-ottelunsa 24 sekunnissa. Kuinka sympaattinen hipsterin näköinen mies on päätynyt lajin arvostetuimman liiton UFC:n kehiin?
Ohjelma on uusinta toukokuulta 2016.

Lähetykset

 • pe 12.8.2016 13.03 • Yle Puhe

Jaksot

 • Syyskauden avausjaksossa Tommyn ja Petterin vieraaksi saapuu pitkän linja kuulantyöntäjä Conny Karlsson.
  Conny Karlsson puolustaa niitä suomalaisia yleisurheilijoita, joita haukutaan turisteiksi. - Arvokisakokemusta pitää saada, ja eihän kisoja olisi ollenkaan, jos kaikkai maat lähettäisivät vain potentiaalisia mitalisteja mukaan.

  Lisäksi lähetyksessa puhuttaa Neymarin 220 miljoonaa euron siirtosumma, jota Karlssonin on lähes mahdoton ymmärtää - Samaan aikaan maailmassa joutkut urheilevat ilmaiseksi tai jotkut ottavat jopa henkilökohtaista velkaa urheillakseen, Karlsson jyrähtää.

 • Yle Urheilun toimittaja Kiristiina Kekäläinen aikoo lyödä itsensä todella likoon. Hän kokee vihdoin olevansa valmis murtautumaan urheilujournalismin kovimpaan miehiseen linnakeeseen eli urheiluselostajaksi. Kekäläinen ei tyydy vähempään kuin Hannu-Pekka Hännisen saappaiden täyttämiseen uintiselostajana

 • Tommyn ja Petterin vieraana lentopalloilija Mikko Esko.
  Lentopallossa ei ainakaan näkyvästi psyykata vastustajaa. Ei tuuleteta vastustajaa provosoiden. Melkeinpä ei tuuletella edes yleisöä kohti. Kaikki, voitetut ja hävityt pisteet kokoonnutaan ikään kuin jakamaan pelaavan kuusikon kesken. Mistä tässä kaikessa on kyse, erilaisesta pelistä, kun vertaa muuhun joukkuepallopeliperheeseen?
  Kun vastustajan kanssa kommunikoidaan vain pelivälineen sisältämien viestien ja pelin välityksellä, kuinka tarkasti huipputasolla tehdään pelisuunnitelma vastustajaa silmällä pitäen, missä määrin pelataan ns. omaa peliä?

  Miten se pelinjohtaminen menee, passari näyttää kuvion, mitä aiotaan pelata, mutta missä määrin passari kommunikoi päävalmentajan kanssa, ja miten?

  Mahtuuko maajoukkuelentopalloilijan elämään muuta kuin lentopallo? Mistä pelillisistä elementeistä tunnistaa lentopallomaajoukkueemme? Kummalle on haasteellisempaa, Mikko Eskolle vai hänen entiselle pelikaverilleen Tuomas Sammelvuolle uusi asetelma, jossa Sammelvuo on päävalmentaja ja Esko hänen joukkueensa passari?

 • Kaikkien aikojen eniten maaotteluita pelannut jalkapalloveskari, nykyinen Huuhkajien maalivahtivalmentaja Antti Niemi avaa modernia maalivahtipeliä. Valmentajana Niemi myöntää olevansa nyt vaiheessa, jossa hän tietää, miten vähän hän tietää valmentamisesta. Niemen haave on jatkossa saada henkilökohtaiseksi valmennettavakseen jonkun nuoren lupauksen.

 • Suomalaisessa urheilumediakentässä kohahti, kun perinteisen Urheilulehden uutisoitiin siirtyvän mediayhtiö Sanoman omistukseen. Miten urheilujournalismia mm. Haaga-Heliassa opettava tuottaja ja kouluttaja Esko Hatunen näkee kaupan vaikuttavan suomalaiseen urheilujournalismiin ja millaisia reaktioita tapahtuneeseen Hatunen on kuullut Urheilulehden ja Urheilusanomien keskeisiltä toimijoilta? Onko printtijournalismin aika ohi, ja osataanko Suomessa ylipäätään tehdä kriittistä, tutkivaa urheilujournalismia?

 • Tommyn ja Petterin vieraana muutama viikko sitten jalkapallon Veikkausliigan puheenjohtajaksi valittu Matti Apunen.

 • Tommyn ja Petterin vieraana on neljät olympiakisat ja parhaimmillaan maailman rankingin 13. sijalla ollut sulkapalloilija Anu Nieminen. Muutto 19-vuotiaana Tanskan mahdollisti Anu Niemisen kehityksen maailmanluokan sulkapalloilijaksi. Nykyisin Nieminen hyödyntää 20-vuotta kestäneen Tanskan matkan oppeja suomalaisen sulkapalloilun valmennuksessa.

 • Kaksi pronssia Dohan MM-kisoissa 2016 voittanut maantiepyöräilijä Lotta Lepistö on Suomen ensimmäinen MM-mitalisti maantiepyöräilyn aikuisten sarjassa ja yksi maamme kovimpia kestävyysurheilijoita. Miten 27-vuotias Lepistö Porin Noormarkusta on raivannut tiensä naisten maantiepyöräilijöiden eliittiin? Pitääkö sveitsiläistalli Cervélo-Biglan kärkikuskeihin kuuluva Lepistö itseään yksilö- vai joukkueurheilijana? Entä mitä mieltä Lepistö on siitä, että Tour de Francessa naisia ei juuri näy muutoin kuin podium-tyttöinä?

 • Entinen NHL- ja Leijonapelaaja, urheilupsykologi Tuomas Grönman ottaa tiukan kannan, kumpi on tärkeämpi: pelikirja vai pelaajan psyyke. Grönman linjaa myös sitä, voiko psykologisena valmentajana toimia urheilussa ilman omaan urheilutaustaa. Kaikkien psykologisimpana omana valmentajanaan Grönman muistaa legendaarisen Vladimir Jursinovin.

 • Kaisa Arrateig on Suomen vanhimman muodostelmaluistelujoukkueen Rockettesin valmentaja ja kolminkertainen maailmanmestari. Miksi Arrateig lopetti huutamisen valmennettavilleen ja millainen taitoluistelun alalaji on muodostelmaluistelu? Entä mitä Kaisa Arrateig on opettanut Mikael Granlundille ja muille huippukiekkoilijoille?

 • Jarkko Nieminen on Suomen kaikkien aikojen menestynein tenniksen kaksinpelaaja, mutta salibandyssa hänen panoksensa Tampereen Classicin peliin jäi arvoitukseksi. Mistä syystä Nieminen lähti salibandyliigaan ja miksei hän pystynyt mittaamaan todellista tasoaan kolmosketjun laiturina? Entä mitä ajattelee yli 400 ATP-ottelua ja melkein 8 miljoonaa dollaria palkintorahaa voittanut ex-tennistähti häviämisestä?

Klipit

 • Vieraana manageri Jukka Virtanen, joka toimii mm. vuoden urheilija Leo-Pekka Tähden taustajoukoissa.

  Mita tarkoittaa se, että suomalainen huippu-urheilu, urheilu ja liikunta keskitetään kaikki olympiakomitean alle? Onko olympiakomitea ottamassa managerin roolin urheilijoiden varainhankinnassa?

 • Mikko Ilonen on maamme menestynein golffari, hän on ensimmäisenä suomalaisena voittanut European Tour -kisoja ja kilpaillut useasti myös lajin arvosteuimmissa major-turnauksissa. Palkintorahoja kisoista Ilosella on uran aika kertynyt useampi mijoona euroa. Mitä pääseminen golfin huipulle vaatii? Ja kuinka kovaa kilpailu maailman ammattilasiviheroillä on?

 • Enni Rukajärvi on kiistatta yksi maamme parhaimmista lumilautailijoista. Urallaan hän on saavuttanut muun muassa slopestylin maailmanmestaruuden ja olympiahopean. Lumilautailu on alusta saakka poikennut muista niin sanotuista perinteikkäistä talvilajeista. Huippu-urheilua se toki on, mutta lajin henki on usein kaikkea muuta kuin kilpailuhenkinen. Millaisena urheilijana Rukajärvi itsensä näkee? Ja ovatko hänen tavoitteensa kilpaurheilun vai kenties lumilautaelokuvien puolella?

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä