Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

JUICE LESKINEN COITUS INT.  Juankoski here I come

SMACK  Run rabbit run

THE RENEGADES  Cadillac

HOT BUTTER  Popcorn

EAGLES  Hotel California

DAVE 'ISOKYNÄ' LINDHOLM  Mun veli lyö mua turpaan

THE SWEET  Poppa Joe

HURRIGANES  Just for you

DANNY  Vähän ennen kyyneleitä

THE BEATLES  Hey Jude

GRATEFUL DEAD  U.S. blues

TOPI SORSAKOSKI & AGENTS  Soi kitara murheissaan

EPPU NORMAALI  Linnunradan laidalla

PROBLEMS?  Maanantaina

 

Biiskertomuksia

THE SWEET  Poppa Joe

70-luvulla ei tunnettu läppäreitä, kännyköitä ja iPhoneja. Koululaisilla oli käytössä ns. asiavihko. Siihen opettaja kirjoitteli tärkeitä tapahtumia kotiin tiedoksi, kuten syysretket, kokoukset ja vaikkapa taksvärkkipäivät.  Oma lukunsa oli "possupäivä". Se tarkoitti, että luokan oppilaat veivät Postipankin säästöporsaat rahoineen pankkitädeille, jotka vierailivat koulussa. Tarkoitus oli kaiketi opettaa lapsia säästäväisyyteen, joka oli hyve.  Ruokailuun menimme 1. ja 2. luokalla siistissä parijonossa, myöhemmin kengät laulaen karmealla kiireellä. Ruoka haettiin keittiön tädeiltä eli se annosteltiin. Margariinia ja kevyttuotteita ei tunnettu. Raastetta en kaipaa, se oli aina sitä mautonta lanttuporkkanaversiota.  Sen aikaisia herkkuruokiani olivat tilliliha, kanaviillokki ja hernari pannukakulla.Karseimmat muistot koulussa olivat suulliset esitykset ja yksinlaulukokeet, ne saavat vieläkin kauhunvärinöitä.  Yhteisöllisyys oli tuolloin maan tapa, ketään ei juuri kiusattu ja kavereista pidettiin huolta. Muistan keksineeni oivan lunttauslappusysteemin matematiikan päässälaskukokeissa. Sain aina kympin pikku vippaskonsteilla.

Koulumuisteluin Markku Piispanen

Toivekappaleeni on Sweet'in ’Poppa Joe’.

 

THE RENEGADES  Cadillac

Kävin keskikoulussa Pelkosenniemellä ja unelmoin ammattimuusikon urasta, joka kesti sitten vuosikausia yhdessä akateemisten opintojen teeskentelyn ohella... Pyysin lupaa 12-vuotiaana päästä katsomaan Renegadesia Rovaniemelle. Taisi olla vuosi 1965. Ajatus tyrmättiin musiikinopettajaisäni taholta vedoten ikääni, musiikin laatuun ja ehdottoman vaarallisilla vaikutteilla ladattuun rikollisjengin esiintymiseen. Sanoin, että jonain päivänä soitan vielä näitten kanssa,johon isäni sanoi "vain minun kuolleen ruumiini yli". No,isä kuoli aikanaan viereeni kalareissulla ja minä soitin Renegadesien Kim Brownin kanssa ’Back to 60's’-partyissa 'Cadillac'-biisiä muutamaan kertaan myös hänen viimeisellä laulukeikallaan ennen äänihuulien poistoa syöpäleikkauksen seurauksena. Elämä on... Siis toiveeni on Renegades ja 'Cadillac'.

PS. Miksi muuten blondi haroo sumea katse silmissään sormet harallaan ilmaa päänsä ympärillä. Vastaus: "Mä kerään ajatuksia"

Entiset nuoret rulettaa. Terveisin JW

 

SMACK  Run rabbit run

Toiveeni on Smackin ’Run Rabbit run’. Aikoinaan Hanoi Rocks avasi suomalaisen musiikin väylän ulkomaille.  Muitakin tuli sen jälkeen, mutta Smack teki todellista katurokkia. Näin bändin useamman kerran ja oli todella hienoa nähdä poikkeuksellisen uskottavaa ja näyttävää suomalaista yhtyettä.  Kaksi ylvästä kitaristia, kova komppiryhmä ja Claude etulinjassa laulamassa raspillaan. Olisi ansainnut enemmän mutta elämä on…

Jimi Sero on tätä osaltaan avannut sisältäpäin.

Pete

 

HOT BUTTER  Popcorn

Ikimuistoinen Interrail-reissumme oli täyskymppi. Oli vuosi 1972, kun tämä mahdollisuus tuli suomalaisille ja meille se kolahti heti. Kesätöitä paiskittiin yötä myöten, että saatiin reissulippu kasaan:275 mk. Kolisteltiin Eurooppaa 10000 kilometriä junilla. Käytiin kahdessatoista eri maassa. Sveitsistä ostettiin 8-raita autostereot. Kun tultiin koti-Suomeen niin C-kasettisoittimet olivat tulleet ennen meitä. Minulla on vieläkin 8-raitasoitin avaamattomana paketissa. Meidän mukanamme tuli Suomeen tietokonepoppikappale ’Popcorn’, jonka levytti tuona interrail-vuonnamme -72 yhtye Hot Butter. Olisi kiva kuulla se biisi uudestaan.

Haastan Esan, Maurin ja Heikin Entisten nuorten sävellahjaan kympillä.

Jari

 

JUICE LESKINEN COITUS INT.  Juankoski here I come

Lapsena kuuntelin Juicea  ja mieleen on jäänyt kappale, jonka itse luulin silloin olevan, että "Juon koskiheraa, kam". Sitä kam-sanaa en ymmärtänyt, mutta kyllä se sitten jälestäpäin nauratti, kun tajusin, mitkä ne oikeat sanat olivat.

Viime lauantaina 6.8. 2016  Enskassa kysytyistä misseistä mieleen tulee lähinnä Mäntsälän lava. Dannyn show siellä on nähty.  Pentikäisten siskot  olivat taustatanssijoina; eivät ehkä oikeita missejä, mutta melkein.

Jaana

 

GRATEFUL DEAD  U.S. blues

Palo Altossa, Kaliforniassa vuonna 1965 perustettu Grateful Dead tuli tunnetuksi ainutlaatuisen monipuolisesta musiikillisesta ilmaisustaan. Yhtyeen 30-vuotisen aktiiviuran aikana sen musiikissa oli vaikutteita countrysta, folkista, bluegrassista, bluesista, reggaesta, rockista, improvisaatiota hyödyntäneestä jazzista ja space rockista. Yhtyeen johtohahmo, kitaristi, solisti ja biisintekijä Jerry Garcia olisi viettänyt 74-vuotispäiväänsä elokuun ensimmäisenä.  Garcian edesmenosta tuli elokuun viidentenä kuluneeksi jo 21 vuotta. Ensimmäisten psykedeelistä tyyliä edustaneiden albumiensa jälkeen Grateful Dead työsti joukon helpommin omaksuttavia pitkäsoittoja. Niistä erityisen onnistuneita olivat vuonna 1970 ilmestyneet, stemmalaulua ja akustisvoittoista tyyliä edustaneet ’Workingman’s Dead’ ja ’American Beauty’ sekä vuonna 1974 julkaistu ’From the Mars Hotel’. Biisitoiveena olisi ’From the Mars Hotelin’ mainiosti svengaava avausraita’ U. S. Blues’.

Lepää rauhassa Jerry.

Nimimerkki ’Mr. Charlie’

 

DAVE 'ISOKYNÄ' LINDHOLM  Mun veli lyö mua turpaan

Dave ’Isokynä’ Lindholmin monista lauluista sieltä hauskimmista päästä on harvoin kuultu ’Mun veli lyö mua turpaan’.  Kappaleen teksti on intensiivisen mukaansa tempaava eikä biisi ole ainakaan pituudella pilattu.

Sami

 

Topi Sorsakosken poismenosta tulee tänään 13.8. 2016  kuluneeksi viisi vuotta. Koska näit Topin ensimmäisen kerran esiintymässä; ehkäpä jo Kalle Kiwes Blues Band-yhtyeensä aikoihin? Pääsitkö joskus Topin juttusille?

Topin tapasin Salon Iltatorilla vuonna ’jotakin’. Nimmari oli pakko saada. (Raija)

---

Lapinlahti ja Honkaharjun lavan vuonna -86. Pysäköintialue ja lava oli kuin ammuttuna täyteen. Topi & Agents veti tanssikansaa puoleensa ja paikalla oli myös paljon nuoria. Valitettavasti Topi oli vahvassa laitamyötäisessä, taispa jopa tippua lavalta. Bändi pisti silti parastaan. Topi elää ikuisesti, muistoissa. (Markku)

---

Oltiin vuonna  2010 itsenäisyyspäivänä Imatran taikametsäkylpylässä. Topi esiintyi sinä iltana siellä.  Istuskeltiin ihan ravintolan oven suun vieressä pöydässä, kun Topi saapui odottelemaan keikkansa alkua. Topi haki tiskiltä kahvin ja asteli sitä meidän pöytään juomaan.  Rupateltiin siinä niitä näitä. Topi kertoi tulleensa edelliseltä keikalta Pieksämäeltä. Mieheni kertoi olevansa sieltä kotoisin.  Sen kuultuaan Topi nosti stetsoniaan ja sanoi: "otan osaa". Kuultuaan,  että olimme juhlimassa minun nelikymppisiä Topi onnitteli minua hänelle tyypillisellä tavallaan ojentamalla nyrkkinsä minua kohti.  Kiva tapa kätellä, nyrkit vastakkain.

Kun Topi lähti keikalle pöydän ympärillä pyöri paljon väkeä kyselemässä "mitä Topi joi?"  ”tunnetteko te Topin?" ym.  Kaikilla väliajoilla Topi tuli aina meidän pöytään istumaan. Tykkäsi varmaan rupatella, kun ei pyydetty edes nimmaria, eikä haluttu samaan kuvaan. Harmittaa tietysti jälkikäteen, kun olis varmaan päässyt Topin kanssa kuvaan, mutta muiden touhua seuratessa ei käynyt mielessäkään.  Siinä nimittäin ramppasi porukkaa nimmareita pyytämässä ja kuvauksen ajaksi piti väistellä, ettei itse joudu vahingossa kuvaan.  Ei olis ollu kiva nähdä kuvaansa jossain Seiska-lehdessä. Innokkaimmat fanit seurasi Topia jopa vessaan . Ei ole varmaan aina kivaa tuo julkkiksena oleminen. Topista jäi kivat muistot, olen aina tykännyt hänen musiikista, mutta hieno oli myös muutama sana vaihtaa. (Anne)

---

Olimme mieheni kanssa ekan kerran Topin keikalla 1986 Vuolteensillalla Valkeakoskella. Ehdimme nähdä mestarin lavalla 154 kertaa. Viimeisen kerran 2010.. Topista tuli näiden vuosien myötä hyvä ystävämme.  Kaipauksella Topia muistaen!  (Arja)

---

Näin Topin ensimmäisen kerran Agentsien kanssa Harjannostajaisissa Puustelli Keittiökalusteiden tehtaalla Harjavallassa vuonna 1986. Oltiin Kuortaneelta reissussa työporukan kanssa. Terveisiä silloisille työkavereille. ( Timo)

---

Topin kanssa tapasimme ekaa kertaa Salpausselän kisoissa vuonna 1985 .. Dingo oli silloin IN, mut Topin kanssa ystävyys säilyi loppuun asti läpi Kouvolan Sipparin pikkujoulujen/GreenApplen ja Vaakunan yms keikkojen. Topi elää! (Anne ja Kari)

---

Tunsin Topin jo 70-luvulla.  Matkustettiin pakettiauton takaosassa Virroilta Ähtäriin. Vuosi oli -72. Topin äiti asui naapurissa ja näin Topia melko usein. (Eema)

---

Topi Sorsakosken tapasin Ähtärin hotelli Mesikämmenessä 1989. Topi ja Agents vetivät soundchekkiä koko illan ja upeasti! Seuraavana päivänä oli vasta keikka. Kysyin Topilta että mitäs otat? Topi vastas iloisesti että wodka tuoremehulla! Hampaat maestrolla olivat kuin Uuno Turhapurolla,  mutta eihän rokkari hampailla rokkaa! Toivebiisinä Topi Sorsakoski & Agentsien ’Soi kitara murheissaan’,  joka on upea Beatles-cover.  (Mesikämmen)

 

HAASTEITA JA SÄLÄÄ

Biisitoiveeni on Dannyn Vähän Ennen Kyyneleitä. Tämä kappale oli singlelistan ykkönen koko kesän, sinä vuonna, jonka elokuun 17. päivänä  parkaisi ensi parkaisunsa Leena tyttönen Rääkkylässä.Tästä voi siis päätellä, että pyöreitä vuosia täytellään! Juhlimaan emme pääse, joten onnittelut tämän laulun myötä lähettää siskosi Jaana ja miehensä Olli.

Harrille Maikkulaan terveiset Tiinalta, Arilta ja Jukalta.

Vastaan Kieringin teatterifestareilla kävijöitten haasteeseen ja haastan vuosina -74 ja -75 Sodankylän Veikkolassa, tanssineet nuoret. Eritoten Veijon Kairalasta ja muutkin ringissä tanssineet, Päivi, Mirja ym. T. Alli. p.s. Eliisalle hyvälle ystävälleni terveiset myös.

Tässä vitsi jonka bongasin lehtileikkeestä Turussa, joskus vuonna 1975 legendaarisen Härmän Helmi-pubin seinällä: 'Suomalainen rahtilaiva upposi Durbanin edustalla, ainoa joka pelastui uimalla oli konemestari Jaakkola, muut kahlasivat maihin.' Simo

Kiitokset Mikkosille herkullisista savukaloista Kotirantaan. Oinosille Espooseen, Sepille ja Saaralle Luostolle sekä tietenkin Pipsalle Kulomäkeen terveiset. Parane pian. Terv. Arto ja Sasu-koira mökiltä.

Tammion saaren kesänviettäjille ja vakituisille  asukkaille aurinkoisia päiviä. Tiitta ja Kari

Kotkan viimeiselle Meripäiväprinsessalle ja ja hänen komealle Prinssille terveisiä! Terveisin äiti

Moro Pusulasta! Tänään täällä vietetään Tuoppi-turnauksen merkkipäivää - 30 vuotta on kisailtu tenniksessä. Jokakesäisen Kilpailun "keksivät" entisetnuoret, nykyisin 50-70 iässä olevat pusulalaiset pojat. Muutamana kesänä huolittiin myös "tyttöjä" mukaan, mutta pää-asiassa tämä on ollut "poikien" juttu. Pelit 2-3 päivä, saunoilu ja illalla juhlat Pusulan Krouvissa. Onnea tämän kesän voittajalle Ilelle ja toivottavast traditio jatkuu kauan. Toivoo Eräs naiskisailija kaikkien ladien puolesta

Kiitokset Mikkosille herkullisista savukaloista Kotirantaan. Oinosille Espooseen, Sepille ja Saaralle Luostolle sekä tietenkin Pipsalle Kulomäkeen. Parane pian. T. Arto ja Sasu-koira mökiltä.

Tervehdys purjelentäjä Pekka Hänniselle Terry the Tigeriltä.

Kotiranta kiittää Artoa ja Sasua savumuikkuterveisistä ja vastaa lähettämällä sateisen lauantain terveiset Piilopirtin Artolle, Pipsalle ja Sasulle. Tänään ei muikusta edes pyrstö heilahtanut näkyviin. Hyvää viikonloppua.

Ex-kauppiaalle Lealle tervehtymistä Parikan mutkan mökille ja Hannulle pitkämielisyyttä! Terv. Gary ja vaimo

Tietokilpailukysymys enskalaisille! Herbert von karajan johtaa, mutta kuka on toisena? -frank tomato-

haaste kaikille, jotka tietää yhtyeen Jammy Jamset. myös bändin jäsenet.mm.Kari Antikainen ymm. Kuopion ympäristössä -68-72. Yhtye on nyt historiaa. terv.Riitta

Entisille pajusaarelaisille nuorille terveiset Munaluodosta (saaresta)

paljon onnea Taunolle Mellakoskelle toivottelee Anni

Jussi, entinen nuori, täyttää maanantaina 52 vaimo täyttää tiistaina 39. Haastamme kaikki Tampereella Hurriganes näyttelyssä käyneet lipun hinnalla mukaan.Mökillä sataa vettä sauna lämpenee.Enskaa kuunnellaan joka lauantai!Terkkuja mummolle ja Kitille Eskolaan! Terv. Katja ja Jussi

Terveiset kaikille tutuille Pulkkilaan! Kiitos vielä kaikille Silakka-rockin järjestäjille ja erityisesti huippubändeille. Ilta huipentui mahtaviin Led Zeppelin-siivuihin. Terveisin Jukka Loviisasta!

Porin Kirjurinluodossa 3.8. järjestetty KIRVATSIN JYTÄ kokosi toisen kerran koko on meitä entisiä nuoria. Pääasiassa porukka oli  elänyt jo 1960-luvulla, mutta joukossa oli myös  tulevia entisiä nuoria.  Positiivinen palaute oli  kiertänyt, koska tänä vuonna meitä oli lähes neljä ja puolituhatta (parannettiin viimevuodesta tuhannella hengellä) kokoontunut kuuntelemaan hienoa musiikkia, niin vanhaa kuin vähän uudempaakin.  Aurinkoinen sää suosi ja tunnelma pysyi korkealla. Innolla jään odottamaan ensi vuoden tapahtumaa, jota jo kuulemma ollaan suunnittelmassa.  Haastan  Enskaan Kirvatsin Jytässä 3.8. olleet  haluamallan summalla. Tavataan taas ensi vuonna. Tiina vuosimallia 1969

Mieheni Manu Pitkänen täytti eilen perjantaina 12.8. 2016  40 vuotta. Lempibiisejä Manulla on monia, mm. Eppu Normaalin 'Linnunradan laidalla'. Onnitteluterveisin vaimosi Anne   

Rakkaat terveiset Lahden sairaalaan sisätautiosastolle 34 Eskolle. Toivottavasti pääset pian pois. Toivottavat kotijoukot Myrskylästä

Lähetän terveisiä kaikille niille jotka jorasivat Maximiliams diskossa Vaasassa 70-luvulla. Erityisterkut Sinikka Kivihuhdalle .T Meku Kemistä

Mukavaa lauantaipäivää kaikille enskan kuulijoille..flunssan kourissa kärvistellään parvekkeella..Piilopirtille terkut Artolle ja Sasulle,Kotirantaan Anitalle ja Arille sekä Tatulle erityisterkut Kallion Minnalle Puistolaan sekä muitakin tuttuja muistaen..t.Pipsa

Mie,kun olikin kaks yötä sairaalassa,niin laittaisin terkut sille omahoitajalle Suville alias Ruusalle  joka olikin viimeisenpäälle houitaja ja tuhannet kiitokset hänelle olit sie ,niin mukava tytön tyllerö...t. Alangon Kaija täältä aurinkoisesta Hailuodosta

Omalle rakkaalle terveiset.Mökillä viihdytään yhdessä vieläkin. Toivelevynä Problemiesien 'Maanantaina' vuodelta 1980

 

Lähetykset

 • la 13.8.2016 15.03 • Yle Radio Suomi Mikkeli

Jaksot

 • THE STEVE MILLER BAND  Jet airliner
  MARKKU ARO & NISA SORAYA  Mun suothan tulla vierees un
  ROD STEWART  Tonight's the night
  RAGNAR HARE  Sven minns inget
  DANNY  East Virginia
  GLORIA GAYNOR  I will survive
  FREE  Fire and water (1970 Craydon-live)
  GARY MOORE  Always gonna love you
  HARPO  Moviestar
  BOYS TOWN GANG  Can't take my eyes off of you
  RANDY NEWMAN  Short people
  DANNY  Sua kutsun Maarit
  LOU RAWLS  Tobacco road
  ALWARI TUOHITORVI  Miss Tekstiili

 • BAY CITY ROLLERS  Bye bye baby
  SWEET  Little Willy
  THE RONSKI GANG  Baby baby
  NISA SORAYA  Huone 105
  T. REX  Get it on
  JIMI HENDRIX  Little wing
  SEPPO HANSKI  Erehdyin kerran
  SLADE  Sweet box
  QUEEN  We will rock you
  HURRIGANES  Looking fort he tsugu
  JOE DOLAN  Bonjour Mademoiselle
  JOHNNY WINTER  Rock me baby
  PROCOL HARUM  Conquistador
  T. REX  Hot love
  THIN LIZZY  Whisky in the jar
  RAULI BADDING SOMERJOKI  Fiilaten ja höyläten

 • DINGO  Sinä ja minä
  REMU AALTONEN  Blue baby
  SLADE  Mama weer all crazee now
  T. REX  Ride a white swan
  MIDDLE OF THE ROAD  Chirpy chirpy cheep cheep
  THE BUTTERFLIES  Who killed the Hottentott?
  DANNY  Vai niin, vai niin
  SPEDE PASANEN  Pronomini-rock
  SE  Eloise
  MOLLY HATCHET  The rambler
  STEELY DAN  Peg
  DEMIS ROUSSOS  Forever and ever
  FREUD, MARX, ENGELS & JUNG  Lintumies
  PELLE MILJOONA OY  Meille kävi näin

 • THE SEARCHERS  Don't throw your love away
  HURRIGANES  Get on
  LEEVI AND THE LEAVINGS  1963 - viisitoista vuotta myöhemmin
  JOAN BAEZ  Sweet Sir Galahad (Woodstock-live 15.8. 1969)
  SEIJA SIMOLA  Kukkia sinulle
  SADE  Smooth operator
  RORY GALLAGHER  Sinner boy
  WHITESNAKE  Is this love
  KAI HYTTINEN  Dirlanda
  KAUKO RÖYHKÄ  Talo meren rannalla
  CHICAGO  Baby, what a big suprise
  ELTON JOHN  Candle in the wind (1997 version)
  ULTRAVOX  Vienna
  QUEEN  The show must go on

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä