Radio Suomi Kotka

Kouvolan Asuntomessujen alueelle tulee paljon erityyppisiä rakennuspaikkoja

 • 7 min
 • ei kuunneltavissa

Asuntomessut järjestetään vuonna 2019 Korian entisellä kasarmialueella Kouvolassa. Tontit tulevat hakuun ensi vuoden alussa. Alueella järjestetään myös suuria yleisötapahtumia. Esimerkiksi perjantaina Pioneeripuistossa alkaa Pioneerifestivaali. Petri Lassheikki tapasi Asuntomessujen projektipäällikön Sanna Kaupin. Kauppi kertoo, että suuria tapahtumia voidaan järjestää yhä alueella, vaikka sinne nouseekin asuntomessualue.

Lähetykset

 • pe 15.7.2016 12.45 • Yle Areena

Jaksot

 • Kaupunginjohtaja Marita Toikka haluaa, että Kouvola jatkaa investointejaan rohkeasti ensi vuonna. Kaupunginjohtajan talousarvioesitys ehdottaa, että ensi vuoden investointeihin menisi 46,6 miljoonaa euroa. Ensi vuonna kaupunki velkaantuu lisää, mutta kehittää myös palveluitaan. Petri Niemi haastattelee Marita Toikkaa

 • Moottoriurheiluharrastajat ovat huolestuneita Tykkimäen moottoriurheilukeskuksen tulevaisuudesta Kouvolassa. Kaupunki tarvitsee tulevaisuudessa logistiikkayrityksille tontteja ja esimerkiksi moottorirata saattaa joutua väistymään logistiikan tieltä jo parin vuoden sisällä. Petri Niemi haastattelee tilanteesta Kouvolan FK-Kerhon Janne Kapiaista, rallicross-kuljettaja Toni Lukanderia ja Kouvolan kaupungin teknistä johtajaa Hannu Tylliä.

 • Kymen Golfia edustava ammattilaisgolfari Tapio Pulkkanen on noussut mukaan lajin Euroopan Tourille. 27-vuotias Pulkkanen kertoo muun muassa urastaan, tavoitteistaan ja Kotkan kotikenttänsä merkityksestä. Petri Niemi haastattelee

 • Vanhat Suomi-filmit vilisevät kadotettuja kulttuurimaisemia. Mankalan koskilla Iitissä tehtiin useita elokuvia, kunnes Kymijoessa kuohunneet kosket padottiin 1950-luvun alussa. 87-vuotias Matti Hölttä kohtasi koskilla näyttelijälegenda Tauno Palon. Hölttä on myös yksi viimeisistä, joka souti vapailla koskilla. Ville Pisto haastatteli häntä Mankalassa.

 • Vanhat Suomi-filmit ovat juurtuneet syvälle monien muistiin. Näyttelijöille elokuvien kuvaukset kaukana kotoa jäivät unohtumattomina mieleen. Teatterineuvos Matti Ranin muistelee, miten Iitissä kuvattu Koskenkylän laulu yhdisti näyttelijät, avustajat ja paikalliset ihmiset yhden kesän ajaksi. Vuonna 1946 kuvattu elokuva oli Raninin uran ensimmäisiä. Vuonna 2013 kuollutta näyttelijää haastatteli Ville Pisto. Haastattelu on tehty vuonna 2012.

 • Kymi Sinfoniettan säestämä mykkäelokuva Koskenlaskijan morsiamen musiikki oli ns. pieninä palasina maailmalla. Vuonna 1923 julkaistun elokuvan musiikkia ja nuotteja etsittiin hartaasti Kansallisesta audiovisuaalisesta instituutista eli KAVIsta. Suuri osa nuoteista löytyikin, mutta muutamia piti vielä etsiskellä. Kun nuotit olivat kasassa ne piti sovittaa vielä pianokappaleista noin 30 soittajan kokoiselle Kymi Sinfoniettalle. Sinfoniettan alttoviulisti säveltä Eero Kestin kesäloma meni siinä. Töitä teoksen kanssa joutui tekemään myös kapellimestari Erkki Lasonpalo.

 • Kotkaan saatiin uusi seinämaalaus osana UPEA17-festivaalia. Kotkankadulle seitsemänkerroksisen kerrostalon seinään ilmaantui mies, metsä ja rotta. Taiteilijana toimi australiaislähtöinen oman alansa arvotettu tekijä Smug. Kaupunkilaiset seurasivat tekoprosessia tarkasti ja kohteesta on tullut yksi kaupungin kuvatuimpia kohteita. Aleksi Taponen kävi seuraamassa työn valmistumista kulttuurijohtaja Antti Karjalaisen kanssa.

 • Uuden yrityksen perustaminen vaatii liikeidean ja pääoman lisäksi ainakin valmiutta pitkiin työpäiviin. Kotkalaiset Sanna Sinisalo ja Katja Niemi ovat hiljattain perustaneet kahvila-konditoria Hyggen. Ensimmäiset kolme viikkoa ovat vieneet leipuri-kondiittorit vauhdilla yrittäjän arkeen kiinni. Petri Niemi haastattelee.

 • Aleksi Taponen pääsi rehtori Tapio Karvosen kanssa kierrokselle Kouvolan yhteislyseon uusiin tiloihin.

 • Miesten jalkapallojoukkue MYPA pyrkii vakiinnuttamaan paikkansa ensi kaudella uudella sarjatasolla eli Kakkosessa. Edustusjoukkueena keväällä paluun tehnyt kouvolalaisjengi on kulkenut Kolmosen lohkossaan voitosta voittoon. Kokenut pelaaja Heikki Pulkkinen, päävalmentaja Jukka Karjalainen ja seuran hallituksen puheenjohtaja Pekka Kolehmainen miettivät nykyistä tilannetta ja tulevaa. Petri Niemi haastattelee.

 • Kouvolaan on noussut nopeasti Suomen suurin yleisölle avoin sotilasradiomuseo. Museo on saanut hiljattain kaksi merkittävää lahjoitusta alan harrastajien perikunnilta. Kokoelmissa on nyt yhteensä noin 200 sotilasradiota eri maista. Petri Niemi haastattelee Kouvolan sotilasradiomuseon asiantuntijaa Kari Syrjästä.

 • Tanssiryhmä KooKoo Go Go Girls on tuttu näky jääkiekkojoukkueen kotipelien katsomossa. Tanssiryhmä on perustettu vuonna 2006. Ryhmän kapteenia Essi Frimodigia haastattelee Petri Niemi

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Kotkan Metsolan päiväkodin lasten annettiin itse valita, mitä leikkiä kukin tahtoo leikkiä. Kuvaus ja editointi: Pyry Sarkiola

 • Kotkan Metsolan päiväkodin lasten annettiin itse valita, mitä leikkiä kukin tahtoo leikkiä.

  Kuvaus ja editointi: Pyry Sarkiola

 • Kouvolan kaupunginvaltuuston puheenjohtajalla Harri Helminen(sd.) laatii parhaillaan virkamiesten kanssa valtuutetuille pelisääntöjä, joiden toivotaan ohjaavan nykyistä asiallisempaan toimintaan luottamustehtävässä.

  Ylen toimittaja testasi puheenjohtajan sietokykyä ja reaktioita, kun toimittaja ei käyttäydykään niin kuin haastattelijan odotetaan käyttäytyvän.

  Toimittaja: Petri Niemi
  Kuvaaja: Pyry Sarkiola

 • Liikuntaesteisen asemaan asettuminen voi edistää esteetöntä rakentamista. Eläytyminen siihen, miten esimerkiksi vanhus kokee ympäristönsä, tuo esiin paikkoja, jotka tuottavat ikäihmisille vaikeuksia. Sini Ojanperä kävi testaamassa pukua, jonka avulla tällaista eläytymistä voi tehdä ihan käytännössä. Kuvaus ja editointi: Pyry Sarkiola

 • Pirkka-Pekka Peteliuksen pitkäaikainen haave on ollut veneilysäätietojen lukeminen radiossa. Toive toteutui, kun Pirkka-Pekka vieraili Kymenlaakson Radiossa. Kuuntele kuinka mies selviytyi. Samalla selviää myös mikä olisi Peteliuksen unelmien täyttymys ja miksi unelma ei ole vielä toteutunut.

 • Kymenlaakson Radio sai mieluisan vieraan, kun Pirkka-Pekka Petelius saapui Mari Pekkasen juontopariksi iltapäivälähetykseen. Lähetys täyttyi toivekappaleista, yleisön kysymyksistä ja vapaasta assosiaatiosta. Tarina luikerteli Kymenlaakson murteen ominaispiirteiden pohdinnasta nujakkaan Sami Hyypiän kanssa. Kuuntele iltapäivän parhaat palat!

 • Kymenlaakson Radion Parlamenttivieraana on kansanedustaja Ari Torniainen (kesk.) Lappeenrannasta. Haastattelussa hän arvostelee muun muassa hallituksen kaavailemaa kuntauudistusta. Toimittajana on Jaakko Mäntymaa.

 • Kotkan Maretariumissa rantakäärmeiden määrä moninkertaistui kesän lopulla. Käärmepariskunta sai 19 munaa, joista suurin osa on jo kuoriutunut. Rantakäärme on kaikenkaikkiaan mielenkiintoinen eläin. Esimerkiksi vaaran uhatessa se ruiskauttaa viholliseen kaamean pahanhajuista ainetta. Toinen keino sillä on heittäytyä selälleen ja esittää kuollutta.
  Maija Tuunila kävi ihmettelemässä maretariumin rantakäärmeitä Kotkan Maretariumin toimitusjohtaja Sari Saukkosen kanssa.

 • Tämänkertainen parlamenttivieras, kotkalainen kansanedustaja Sirpa Paatero (sd.), uskoo hovioikeuden jäävän Kouvolaan. Haastattelijana Vesa Grekula.

 • Viidestä tamperelaismiehestä koostuva yhtye 4W - hatunnosto Juha "Watt" Vainiolle soittaa ainoastaan Junnun tuotantoa. Mari Pekkasen jututettavina ovat solisti Kimmo Hoivassilta ja kitaristi Marko Aho.

 • Kymenlaakson Radion Parlamenttivieras -ohjelman haastattelussa on perussuomalaisten kotkalainen kansanedustaja Juho Eerola. Hän kertoo ohjelmassa muun muassa värikkäästä julkisuuskuvastaan sekä näkemyksensä kuntaliitoksista. Vesa Grekula haastattelee.

 • Kotkalainen Maiju Lanki on Metsähallituksessa suunnittelijana ja työpäivät kuluvat usein tutkimalla vedenalaista maailmaa sukeltaen. Olli Törönen tapasi Maiju Langin Haminan Nuokoissa.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä