Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

ALICE COOPER  Billion dollar babies

SLADE  Cum on feel the noize

STEVIE RAY VAUGHAN  Pride and joy

THE BEATLES  Twsit and shout (live at Hollywood Bowl)

CLIFTERS  Elekieltä

FREEMAN  Olet mun kaikuluotain

JETHRO TULL  Locomotive breath

ROY WOOD  Forever

PINK FLOYD  Another brick in the wall (part 2)

KALLE KIWES BLUES BAND  Tää koskista on vain (Provinssirock-live 1980)

WIGWAM  Freddie are you ready

THE BEATLES  All my loving

NAZARETH  Turn on your receiver

 

Biisikertomuksia

STEVIE RAY VAUGHAN  Pride and joy

Vuosi 1985 ja Porin Jazz Kirjurinluodolla.  Lavalla soitti Stevie Ray Vaughan.  Olimme siellä siskoni, hänen miehensä ja kahdeksan kuukautta vanhan kummityttöni kanssa kuuntelemassa ja aistimassa musiikin syvintä olemusta.  Kokemus oli täydellinen.  Tänään 27. elokuuta 2016  tulee 26 vuotta siitä, kun Stevie Ray Vaughan traagisesti menehtyi helikopterionnettomuudessa.  Stevien muistolle toivon biisiä, jonka muistan 31 vuoden takaa ja tämä on myös kummitytölleni, joka on minulle aina ’Pride and joy’.

Jarppa

 

SLADE  Cum on feel the noize

Minulla on juttua Sladesta - sekä 70-luvun ajoilta että siitä, kun juttelin Slade-kitaristi  Dave Hillin kanssa Seinäjoen keskustassa joulukuussa 2015.  Nämä asiat nivoutuvat yhteen.

Meillä on keskikoulun viidennen luokan luokkakokous 3. 9. 2016  Vuonna 1976 olimme viimeisin peruskoulua käymätön luokka Valkeakoskella; tästä on siis 40 vuotta aikaa. Toivelevynä on Sladen ’Cum on feel the noize’. Se ’jytää’ sopivasti.  Haastan kaikki ne entiset nuoret sopivaksi katsomallaan summalla mukaan Entisten nuorten sävellahjaan,  jotka ovat keskikoulusta saaneet päästötodistuksensa eivätkä näin ollen koskaan käyneet peruskoulua.

Terhi

 

PINK FLOYD  Another brick in the wall (part 2)

Meillä on historialliset bileet Tampereella 03.09 ravintola Telakalla. Juhlitaan 50 vuotta sitten aloitettua koulun alkamista ja me ollaan ristitty itsemme Toinin opetuslapset joten ilmottautumisia ja terveiset kaikille Toini Härkösen luokalla Pellervon kansakoulussa olleille. Nährään taas joukolla.

Rakkaurella Heljä

 

NAZARETH  Turn on your receiver

Koulut ovat alkaneet ja siitäpä muistui mieleeni oma keskikouluaikani. Opiskelun alkaminen syksyisin ei tuntunut ollenkaan vastenmieliseltä ja se sujuikin ihan mallikkaasti siinä sivussa, pääasia oli luokkakavereiden kanssa sählääminen ja silloin tällöin järjestettävät konvat koulun juhlasalissa oli kova sana. Kerran juhlan alkua odotellessa vedimme poskisauhut opettajanhuoneen nimenomaan avoinna olevan ikkunan alla ja suusta lipsahti muutama kärkevä kommentti opettajiin liittyen. Varsinainen järjen riemuvoitto!  Ruotsinopen kurkistus ikkunasta ja merkitsevä mulkaisu lopetti sen touhun. Juhlasalista kantautui Nazarethin ’Turn on your receiver-biisin kutsuvat alkutahdit.  Sekaan vaan ja siellähän odottelikin jo se kaikkein tärkein, ihana poika luokaltani.  Ilta kului ’kissa ja hiiri-leikissä kunnes hän viimeiselle hitaalle uskaltautui hakemaan.  Biisi oli ihanan pitkä ja jonkinlaista tanssimisen tapaista siinä yrittelimme; toiveiden täyttymys se kuitenkin oli.  Onnesta soikeana kävelin kotiin ja hyvä että sain nukuttua seuraavana yönä -  sitten vielä sanotaan nuoruuden olevan vaikeaa aikaa!

Priimakunnossa oleva Nazarethin’ Loud’n Proud’-LP löytyy levyhyllystä edelleenkin, mutta nyt tämän kyseiseltä LP:ltä toivomani mukavan, harvoin radiossa soitetun biisin kuulevat muutkin.

Nimimerkki ’keskisuomalainen tuolloin’

 

FREEMAN  Olet mun kaikuluotain

Oli kesä 1978.  Liftattiin kaverini Irman kanssa kotiin Saarijärven Kukonhiekasta.  Kuinkas sattuikaan:  Freemanin keikkabussi poimi meidät tyttöset kyytiin tienposkesta.  Freeman oli jo huilaamassa bussin takaosassa, mutta herrasmiehenä tuli kättelemään kyytiläiset.  Kotiin päästiin ja Freeman jäi ikuisesti mieleeni nuoruuteni hienoilta, huolettomilta vuosilta.

Tuija Rautiainen Laukaasta

 

ROY WOOD  Forever

Tätä biisiä kuunneltiin ’sata vuotta’ sitten Radio Luxemburgista. Radio Luxemburgh kuului parhaiten aina öisin!  Silmät ristissä sitten seuravaana aamuna kouluun…

Kati

 

KALLE KIWES BLUES BAND  Tää koskista on vain (Provinssirock-live 1980)

Tämä on minulle pieni tuulahdus  70-luvun vaihteesta ,  kun kävin Alavuden Aulavan lavalla  kuuntelemassa Kalle Kiwes Blues Bandia.  Upeaa musiikkia esittivät ja hyvät muistot ovat säilyneet sydämessä.

Amanda

---

Pari viikkoa sitten 13.8. 2016 Entisten nuorten sävellahja muisteli viisi vuotta sitten edesmennyttä Topi Sorsakoskea.

Pekka Tammilehdon, sittemmin Topi Sorsakoskena tunnetuksi tulleen nuoruuden ajan  Kalle Kiwes Blues Bandin olen nähnyt Aulavalla 70-luvun taitteessa.  Seuraavan kerran näin Topin livenä vasta vuonna 2002 50-vuotis juhlakiertueella Seinäjoella.  2000-luvun alkupuolella olimme perinteisessä serkkutapaamisessa Ähtärissä mökillä, joka sijaitsi lähellä Topin taloa. Yksi serkuistani ehdotti, että lähtisimme tapaamaan Topia, jonka hän oli jo kerran aiemmin tavannut.

Me kaksi lähdimme soutaen sinne.

Topi otti meidät ystävällisesti vastaan ja juttelimme pöydän ääressä jonkin aikaa. Tarjosimme hänelle yhdet neuvoa antavat, mutta toiseen tarjoukseen hän sanoi selvästi:" Ei parane ottaa enempää, kun on tuo keikka illalla." Kävimme vielä tutustumassa Topin studiossa, jossa oli jokin tamperelainen bändi levyttämässä.  Hieno laulaja ja hieno mies

Kari

 

WIGWAM  Freddie are you ready

Lukioaikana jysähti tietoisuuteen suomiproge ja erityisesti Wigwam. ’Freddie are you ready’ ja ‘Nuclear nightclub’-albumi olivat jotain uutta. Näitä seurasi sitten punk ja uusi aalto.  Nuo Wigwamin biisit kuitenkin jäivät mieliin tuolta nuoruuden ajanjaksolta.

Epe

 

JETHRO TULL  Locomotive breath

1970-luvun alussa kuuntelimme usein naapurin Kari-Matin kanssa älppäreitä, kun hänellä oli paremmat mahdollisuudet ja innostus kalliiden kokoelmien kartuttamiseen. Paljon on jäänyt mieleen, mutta erityisesti haluaisin kuulla Jethro Tullin kappaleen 'Locomotive breath'. Tätä veturin puuskutusta en ole kuullut sen koommin, enkä koskaan radiosta.

Kuuntelija Kokkolasta

 

ALICE COOPER  Billion dollar babies

Muuton yhteydessä minulta varastettiin Alice Cooper-LP ’Billion dollar babies’. Onhan se saattanut toki kadota jonnekin komeroittein syövereihinkin. Mutta soittakaa tuon LP:n nimibiisi – pliiiiis!

Ari

 

The Beatles soitti viimeiseksi jääneen livekeikkansa 50 vuotta sitten 29. elokuuta vuonna 1966. Miten sinä fanitit Beatlesiä noihin aikoihin ja sen jälkeen? Fanitatko yhä edelleen?

Minulle Beatles merkitsi tosi paljon 60-luvulla. Saimme veljeni kanssa kinuttua levysoittimen ja tietenkin heti ostin levyn Hard days night ja sitä soitettiin sitten niin, että vanhemmilla oli kestämistä. Pidän myös piirtämisestä ja minulla oli itse piirtämät kuvat kavereista oppikoulukirjojen kansissa. Kuuntelen vieläkin paljon heidän musiikkia ja yleensä 60-luvun musiikkia. 60-luku oli toppen!!! (Kirsti)

--

Menin kouluun 1968 ja muistan vieläkin minkälaisen mielenliikutuksen sai "piitlesin" "silavs-jyy" aikaan, kun sen joskus kuuli niihin aikoihin radiosta. (Timo)

---

Hei! Yhtäkkiä muistu mieleen Beatleseistä yks juttu . Meilä oli kotitalossa vanhanaikainen iso ula-radio, eikä sitä aivan vaivattomasti saanu kuunnella. Ol nimittäin semmonen uskonnollinen koti jossa ei paljon kevyttä musiikkia kuunneltu! Muistan kerran ku tuli Beatlissiä niin mie laitoin radion isommalle ja isä meni ja laitto kiinni ja mie taas uudestaan päälle ja isä taas kiinni! En muista kuinka monta kertaa uskalsin laittaa i, mutta vanhemmat siskoni eivät olis uskaltanee kertaakaan, kuopuksena olin vähä rohkeampi.... Paras Beatles-levy ;All my loving, soittakaa please!!! (Meeri)

---

Beatles on paras ja ensimmäinen bändi jolloin havahduin kuuntelemaan jotain.  Kun sitten tuli kauppoihin purkkaa, josta sai heidän kuviaan. Eikun ostamaan... onneksi eräänä päivänä sain Paulin kuvan ,jonka sitten aina pistin poskeani vasten kun menin nukkumaan. ’Sweet dreams...’  hän oli bändin suosikki minulle.  Ja ikää oli 6 vuotta. (Mömmö)

---

Beatles on ensimmäinen kosketukseni kevyen musiikin maailmaan - tai ainakin ensimmäinen muistikuva. "All my loving" oli kääntynyt alle kouluikäisen korvissa muotoon "ommailaa", mutta jotain siinä täytyi olla, että se tarttui keltaisesta putkiradiosta pikkupojan korviin ja mieliin. Sitten kun tuli ikää ja vähän tuota kielitaitoa ja kun vielä kitarasta alkoi löytyä oikeita sointuja, niin Beatles-into vaan kasvoi. Näihin päivään asti olen tykännyt heidän musiikistaan ja vasta joskus reilu kymmenen vuotta sitten tajusin, että minuun iskevät puhtaasti lauletut stemmat ja sitähän herrat tekivät. Fanituksen suurimmat hetket ovat ne kaksi vierailua Liverpoolin Beatles-museoon, jota suosittelen kaikille - piti sitten Beatlesista tai ei. (Sakari)

---

Mulle  Beatles oli ykkösjuttu parin vuoden ajan 74-76, olin teini-ikäinen ja jostakin syystä tämä silloin jo edesmennyt bändi kolahti todella kovaa. Levyjä hankittiin ja biisien sanat osasin ulkoa. Suurin innostus laantui jossain vaiheessa, mutta top 5 bändien joukkoon kuuluu edelleen mun listalla. (Eija)

---

Kuuntelin Beatlesia radiosta 60-luvun puolessa välissä. Pidin joistakin biiseistä, mutta piti odottaa muutama vuosi, että bändin musiikki kolahti oikein kunnolla. Albumi Abbey Road näytti minulle tien Beatlesin musiikkiin. Sitten tuli vielä "White Album". Myöhemmin olen vuosien saatossa tutustunut myös bändin alkuaikojen tuotantoon. Onhan bändi ja sen musiikki keskiössä, kun puhutaan rock-musiikin historiasta. (Jarmo)

 

HAASTEITA & MUUTA SÄLÄÄ

Suuresti onnea Kamreerille 60 vee. Terveisin Varvion roskasakki

Kiitos Vesannon keskikoulun 5. luokan (vuodelta 1966) ihanat entiset nuoret, kun vastasitte kutsuun tullaa tapaamaan toisamme 50 vuoden jälkeen. Kiitos myös mukana olleille hienoille opettajille ikimuistoisesta iltapäivästä. Terveisin kokoonkutsujat

Kuuleeko Kinkomaa? Siellä Manu täytti 12.8 40 vuotta, joten Supersuuret Onnittelut! Terveisin vaimo, käly ja appivanhemmat Kuumusta

mac gaiveri meni jaskan grillille hesassa ja tilasi 15 lihapiirakkaa kahdella nakilla ja munalla. Kun myyjä oli tehnyt lihikset valmiiksi niin mac gaiveri sanoi että en mä otakkaan niitä ja lähti pois! Mitä grillin myyjä huusi mac gaiverille perään? Vastaus: ihime mies! Terveisin Lihis

Huomenna 28.08 2016 tulee 40 vuotta hääpäivästämme. Onnea Marjulle ja myös itselleni. Kari

Ikinuori Teija Laamanen Salon Vartsalassa. Onnea 27.8. johdosta. Viime kesänä muisteltiin nuoruutta Särkisalmella ja tyhjennettiin lapsuudenkotia. Kiitos siskomatkan osaavalle oppaalle Budapestissä. Tarja ja Jari Porista

Ryypön Ollille terveisiä anne ja tapsa savirannalta.

Loppukesän terveiset rapujuhlien keskeltä Nannelle ja Nupolle sinne pusulan mökille. Jospa ensi kesänä pääsemme nauttimaan seurastanne. Terveisin Asta ja Jukka Suomenniemeltä

terviset täält jukanmaalt rapuja naamaan kossuu naatiskellaa per saksiparin hinnal enskaa toivoopi jorde ja ravut

Kaksi koiraa tapasi kadulla! Minun nimeni on Musti. Mikäs sinun nimesi on...? En ole varma.....varmaan se on Istu? t. Pauliina ITÄSUOMESTA

Viikon päästä Haukiputaan yläasteen vuoden -76 luokka 9 D viettää luokkakokousta. Ihana nähdä taas! Täällä jo malttamattomana ootellaan. Terveisin iki-9D:läinen Mara

Hei 50-luvun lopun nuoret turun pyllistä! Muistakaa tapaaminen koulupubissa 1. syyskuuta

TERKKUJA KAIKILLE MEIDÄT UNOHTANEILLE TERV. UKULI JA KEULA

Miksi blondi joi tiskinpesuainetta? Pikkuisen ylipainoinen blondi luki pesuainepullosta, että pesuaine on tehokas rasvanpoistaja. Terv. Ylimääräistä tälläkin blondilla...

RAPU RAPU RALLAA, TOIVOTTAVASTI RAPU EI PURE MALLAA!!! Mukavaa Rapujuhlaa Timpalle ja Mallalle sekä koko muille porukalle! terveisin Karjalohjalta ME!

Pallosalama eli Salomaan Paula täyttää huomenna 60 vuotta! Ei ikinä uskoisi. Ihania eläkepäiviä ja railakkaita synttäreitä toivottaa Arja

40 vuotta siitä, kun Haukiputaan yläasteella olimme 9D luokalla. Jotain spesiaalia tuossa luokassa oli, ja yhteishenki - se oli se meidän juttu ja onkyllä vieläkin. Yhtenä osoituksena tuleva luokkakokouksemme ensi lauantaina, yksi niistäkin jo monista. Pian nähdään, kiitos Mara viestistä! Toivottelee yksi S järjestelytoimikunnasta.

Miksi blondi joi tiskinpesuainetta? Pikkuisen ylipainoinen blondi luki pesuainepullosta, että pesuaine on tehokas rasvanpoistaja. Terv. Ylimääräistä tälläkin blondilla...

Puusouvia mökillä,aurinko paistaa puut näyttää kaatuvan päälle....Kotirantaan.Kouvolaan,Espooseen,Luostolle ja Puistolaan Minna K:lle terveiset..t.Pipsa,Arto ja Sasu

Haluaisin lähettää radion kautta onnitelut veljelleni, joka meni tänään lauantaina naimisiin ja sunnuntaina täyttää 50. Hän vanhoilla päivilä pääsi naimisiin ja vaihtoi hevosvoimat vaimoon ja 4 hevoseen. Heidät vihittiin klo 15 ja juhlapaikka on muutaman 10 kilometrin päässä. Onnittelut olis kiva saada kautta Kaille ja Tiinalle.  Onnea toivottaa siskot miehihneen, siskojen kläpit, isä , äiti ja Paavo

 

 

Lähetykset

 • la 27.8.2016 15.03 • Yle Radio Suomi Hämeenlinna

Jaksot

 • THE STEVE MILLER BAND  Jet airliner
  MARKKU ARO & NISA SORAYA  Mun suothan tulla vierees un
  ROD STEWART  Tonight's the night
  RAGNAR HARE  Sven minns inget
  DANNY  East Virginia
  GLORIA GAYNOR  I will survive
  FREE  Fire and water (1970 Craydon-live)
  GARY MOORE  Always gonna love you
  HARPO  Moviestar
  BOYS TOWN GANG  Can't take my eyes off of you
  RANDY NEWMAN  Short people
  DANNY  Sua kutsun Maarit
  LOU RAWLS  Tobacco road
  ALWARI TUOHITORVI  Miss Tekstiili

 • BAY CITY ROLLERS  Bye bye baby
  SWEET  Little Willy
  THE RONSKI GANG  Baby baby
  NISA SORAYA  Huone 105
  T. REX  Get it on
  JIMI HENDRIX  Little wing
  SEPPO HANSKI  Erehdyin kerran
  SLADE  Sweet box
  QUEEN  We will rock you
  HURRIGANES  Looking fort he tsugu
  JOE DOLAN  Bonjour Mademoiselle
  JOHNNY WINTER  Rock me baby
  PROCOL HARUM  Conquistador
  T. REX  Hot love
  THIN LIZZY  Whisky in the jar
  RAULI BADDING SOMERJOKI  Fiilaten ja höyläten

 • DINGO  Sinä ja minä
  REMU AALTONEN  Blue baby
  SLADE  Mama weer all crazee now
  T. REX  Ride a white swan
  MIDDLE OF THE ROAD  Chirpy chirpy cheep cheep
  THE BUTTERFLIES  Who killed the Hottentott?
  DANNY  Vai niin, vai niin
  SPEDE PASANEN  Pronomini-rock
  SE  Eloise
  MOLLY HATCHET  The rambler
  STEELY DAN  Peg
  DEMIS ROUSSOS  Forever and ever
  FREUD, MARX, ENGELS & JUNG  Lintumies
  PELLE MILJOONA OY  Meille kävi näin

 • THE SEARCHERS  Don't throw your love away
  HURRIGANES  Get on
  LEEVI AND THE LEAVINGS  1963 - viisitoista vuotta myöhemmin
  JOAN BAEZ  Sweet Sir Galahad (Woodstock-live 15.8. 1969)
  SEIJA SIMOLA  Kukkia sinulle
  SADE  Smooth operator
  RORY GALLAGHER  Sinner boy
  WHITESNAKE  Is this love
  KAI HYTTINEN  Dirlanda
  KAUKO RÖYHKÄ  Talo meren rannalla
  CHICAGO  Baby, what a big suprise
  ELTON JOHN  Candle in the wind (1997 version)
  ULTRAVOX  Vienna
  QUEEN  The show must go on

 • THE DOORS Summer's almost gone
  THE OSMONDS Crazy horses
  NEIL YOUNG Heart of gold
  KARI PEITSAMO & ANKKULI Soft ice
  THIN LIZZY Bad habits
  DAVID BOWIE Rock'n' roll suicide
  THE VELVET UNDERGROUND Sunday morning
  HURRIGANES Hot wheels
  JET HARRIS & TONY MEEHAN Diamonds
  ELTON JOHN Crocodile rock
  MICHAEL JACKSON Thriller
  IGGY POP Tonight
  RAULI BADDING SOMERJOKI Valot
  IRWIN GOODMAN Eletään vaan
  THE BEATLES All my loving

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä