Pyöreä pöytä

Mikä on liian korkea ikä presidentille?

 • 29 min
 • toistaiseksi

Keskustelijoina ovat Juha Itkonen, Anu Koivunen ja Mika Pantzar.
Pyöreässä pöydässä väitellään ajankohtaisista aiheista Pauli Aalto-Setälän johdolla.

Puheenjohtajan mukaan Suomi on sijoittuu vanhimpaan kolmannekseen valtioiden joukossa eli hokema "Suomi on nuori kansakunta" on pötyä. Pyöreä pöydän ritarit rikkovat myös muita myyttejä: eläkkeet, kateellisuus, tasa-arvo.

Ulkopoliittisen instituutin Venäjä-raportti on herättänyt paljon poliittisia keskustelua, ainakin oppositiossa.

Mihin hallintohenkilökuntaa tarvitaan? Onko professori Pekka Mattila oikeassa, että yliopistojen hallinnossa on liikaa väkeä?

Mikä on liian korkea ikä presidentille? Yhdysvaltain presidenttiehdokkaista Hillary Clintonin on nyt 68 v. ja Donald Trump 70 v. (Sauli Niinistö on nyt 68 v.)

Twitterissä #pyöreäpöytä

Lähetykset

 • ke 14.9.2016 17.30 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Keskustelijoina ovat vierailija Juhana Vartiainen sekä Anu Koivunen ja Ruben Stiller.
  Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä.

  Taloustieteilijä, Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen saa aluksi kertoa, miksi talous on yhteiskunnallisessa keskustelussa tärkeässä roolissa.

  Mediatutkija Anu Koivunen tuo keskustelun aiheeksi soten, ja perustelee kantaansa sotea puolustavalle Vartiaiselle:
  - Olemme kertakaikkisesti teidän tekemän uskomattoman diilin armoilla. Sen takiahan tässä kipuillaan, koska tämä vaikutta siltä, että tässä vaan pelataan. Kaksi ideologiaa pelaa toisiaan vastaan: markkinaideologia ja maakuntauudistusajatus.
  - Vaikutta siltä, että palvelut, potilaat ja olemassa olevat rakenteet saavat mennä. Se on tässä se skandaali!

  Toimittaja Ruben Stiller haluaa keskustella mahdollisuudesta, että Venäjä yrittäisi vaikuttaa presidentinvaaleihin Suomessa kuten Yhdysvalloissa sanotaan käyneen.
  - Kaikki, mikä hajottaa, on vanhaa Neuvostoliiton politiikkaa, sanoo Vartiainen. Ja hän huomauttaa. että "kyberkähmintä" lienee halvempaa kuin panssarivaunujen ja vakoilijoiden lähettäminen ulkomaille.
  - Kaikkia voidaan epäillä, mikä on hirveää yhteiskuntaluottamukselle, arvioi Koivunen.

  Kansanedustaja Juhana Vartiainen ihmettelee, miksi pelot ja ahdistukset tulevaisuuden suhteen yltyvät, vaikka maailma on aidosti turvallisempi. - Me vähän vanhemmat muistetaan, miten paljon Euroopassa on aina räjähdellyt pommeja, hän sanoo.

  Twitterissä #pyöreäpöytä

 • Aiheina ovat tytöt, Ukkola-gate, #erillisvauva ja säätely vs. markkinatalous.

  Keskustelijoina ovat Kaarina Hazard, Mika Pantzar ja Olavi Uusivirta. Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä.

  Tyttöjen päivän kunniaksi puheenjohtaja pyytää nimeämään naispuolisia esikuvia. Keskustelijat löytävät sekä fiktiivisiä että todellisia naisia: Peppi Pitkätossu, Muumi-mamma, Kaisa Korhonen laulajana ja - taiteiden ulkopuolelta - Helvi Sipilä.

  "Yleltä huonoa harkintaa"

  Kirjoittaja Kaarina Hazard on valinnut puheenjohtajan pyynnöstä keskustelunaiheekseen "tämän viikon Yle-skandaalin" eli Pressiklubin juontajan Sanna Ukkolan toiminnan. Hazard pitää sitä vakavana asiana: - Eivät toimittajat voi itselleen epämieluisia ääniä ruveta vaientamaan omalla arvovallallaan, hän arvioi.

  "Erillisvauva"

  Muusikko Olavi Uusivirta pohtii, mitä presidenttiparin vauvauutisesta saa ajatella ja sanoa. Keskustelussa löytyykin muutamia tabuja, kuten ikä ja vaalit. Mika Pantzar uskoo Pyöreän pöydän vanhimpana, että väsyisi vauva-aikana eri lailla kuin nuorempana.
  Keskustelussa huokuu myös pikkuisen vaivaantuneisuutta.

  "Sosialismi noussut uuteen arvoon amerikkalaisessa keskustelussa"

  Tutkijaprofessori Mika Pantzar löytää yritysten toiminnasta ristiriitaisuutta. Yritykset rakentavat hänen mukaansa toiminnanohjausjärjestelmiä, vaikka markkinataloudessa pyritään yhä enemmän sääntelystä eroon.
  Pyöreän pöydän puheenjohtaja Pauli Aalto-Setälä on Suomen Aller Median toimitusjohtaja.

  Twitterissä #pyöreäpöytä

 • Keskustelijoina ovat Sirkka Hämäläinen, Juha Itkonen ja Pekka Seppänen.
  Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä.

  Luvassa kirjasuosituksia, päivittelyä tietosuojasta, terrorismin määrittelyä sekä pohdintaa yritysjohtajien kokoontumisajojen tarpeellisuudesta.

  Kirjasuosituksia:
  - Andrew McAfee: Machine, platform, crowd
  - Heikki Pursiainen: Paska Suomi
  - Yaa Gyasi: Homegoing, suomennettuna Matkalla kotiin
  - Hillary Clinton: What Happened
  - Marjaliisa ja Seppo Hentilä: Saksalainen Suomi 1918

  Twitterissä #pyöreäpöytä

 • Keskustelijoina ovat Kaarina Hazard, Anu Koivunen ja Ruben Stiller.
  Punavärin lisäksi aiheina ovat AfD, Niinistö ja urheilupolitiikka.
  Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä.

  Saksassa AfD:n eli Vaihtoehto Saksalle -puolueen vaalimenestys pohdituttaa toimittaja Ruben Stilleriä. - Puolustavatko miehet tätä kautta uhattua maskuliinisuuttaan?
  Mediatutkija Anu Koivunen ehdottaa yhdeksi syyksi, että yleisesti luottamus demokraattiseen päätöksentekojärjestelmään horjuu.

  Koivusen oma aihe koskee Sauli Niinistön kannatusta presidentiksi. Kannattajakorttien määrä ja kannatusprosenttien suuruus saa hänet kysymään: - Oliko tämä tässä?
  - Eikö ole noloa, pelkurimaista ja tyhmää valituttaa itsensä jo tässä vaiheessa? kysyy käsikirjoittaja Kaarina Hazard.

  Hazard haluaa puhua urheilun ja politiikan suhteesta Suomessa - Yhdysvaltain esimerkin innoittamana tietenkin.
  Anu Koivunen löytää aiheesta monta esimerkkiä sekä nykyajasta että mm. kemiläisestä histroriasta. Hazard toivoo. että urheilujournalismi ei kaihtaisi politiikasta kertomista.

  Twitterissä #pyöreäpöytä

 • Yksi näistä aiheista saa ritarit nauramaan hillittömästi: sukupuolittunut työsanasto, piispan synnit ja alkoholi.

  Keskustelijoina ovat Taru Tujunen, Olavi Uusivirta ja Maija Vilkkumaa.
  Suoraa puhetta johtaa ja naurua hillitsee Pauli Aalto-Setälä.

  Ylen uutistoiminnan uusi päätoimittaja Jouko Jokinen sattuu kävelemään ritareiden ohi juuri ennen suoraa lähetystä, joten hän saa tuoreeltaan neuvoja pestiinsä: ”Ei lisää urheilua.” ”Muista levätä, käytä vaikka TRE-metodia.” ”Tsemppiä.”

  Pyöreän pöydän ensimmäinen iso aihe pyörii (sattumalta!) Aamulehden - joka on Jokisen nykyinen työpaikka - nimialoitteen ympärillä. Viestintätoimiston toimitusjohtaja Taru Tujunen haluaa tietää, onko Aamulehti tehnyt vuoden suurimman tasa-arvoteon vai onko käynnissä massiivinen sanarovio, kuten toimittaja Sanna Ukkola väittää.
  - Että asia on perinne on kummallinen perustelu, sanoo Tujunen. - Kaikki muutos lähtee kielestä, hän tiivistää.

  Mikä on Helsingin tulevan piispan Teemu Laajasalon suurin synti?
  Muusikko Olavi Uusivirta on listannut asioita, joista Laajasaloa on valintansa jälkeen julkisuudessa syytetty. - Onko Laajasalo kirkon Stubb? vertaa puheenjohtaja,

  Muusikko Maija Vilkkumaa on takinkääntäjä, sillä hän vastustaa nykyistä vahvempien alkoholijuomien tuloa ruokakauppoihin. Ärsyyntynyt Vilkkumaa yritti keksiä esimerkkihenkilölleen nimeä - tuloksena oli (kai) "Pötty Pyttynen".

  Twitterissä #pyöreäpöytä

 • Keskustelijoina ovat Kaarina Hazard, Mika Pantzar ja Taru Tujunen.
  Suoraa puhetta johtaa syyskauden toisessa väittelyssä Ruben Stiller.

  Viestintätoimiston johtaja Taru Tujunen haluaa keskustella EU:n tulevaisuudesta. Hän kysyy, elääkö Euroopan Unioni uutta renessanssin aikaa vai onko se irrallaan kansalaisen arjesta.

  Vapaa toimittaja Kaarina Hazard synnyttää erimielisyyttä, kun hän puhututtaa ritareita päivähoidosta. Hänestä raha määrää liikaa. - Miksi halveksimme ammattilaisiamme ja tätä kruunun jalokiveä?

  Tulevat presidentinvaalit nousevat esiin kuten viime viikollakin. Kuluttajatutkimuksen professori Mika Pantzar haluaa kuulla mielipiteitä siitä, pitäisikö Suomessakin järjestää Yhdysvaltain tapaan presidenttiehdokkaiden tiedekeskustelu (Sciencedebate.org). Vaalien ensimmäinen kierros järjestetään 28.1.2018 ja mahdollinen toinen kierros 11.2.2018.

  Twitterissä #pyöreäpöytä

 • Pyöreässä pöydässä väitellään ajankohtaisista aiheista Pauli Aalto-Setälän johdolla.
  Keskustelijoina ovat Anu Koivunen, Pekka Seppänen ja Ruben Stiller.

  Kesän jälkeinen jälleenkuuleminen alkaa Susijengin ja Lauri Markkasen ylistämisellä. Pekka Seppänen huomauttaa kylläkin, että Huuhkajien kahta perättäistä voittoa ei pidä unohtaa.

  Paperittomien määrän lisääntyminen kielteisten turvapaikkahakemusten myötä on toimittaja Ruben Stillerin aihe. - Mitä pitäisi tehdä?

  Kokoomuksen kansanedustaja Pauli Kiurun "avoin kirje toimituksille" saa mediatutkija Anu Koivusen kysymään, onko Suomessa poikkeustila ja ehdottamaan demokratian maanpuolustuskurssia kansanedustajille.

  Kiihkeäksi äityvän keskustelun aikana käy ilmi, että sekä Seppänen että puheenjohtaja Aalto-Setälä joutaisivat Koivusen mielestä samalle kurssille Kiurun kanssa.

  Yrittäjä Pekka Seppänen, joka on Aalto-Setälän tavoin toiminut Pyöreän pöydän ritarina sen koko kymmenen vuoden toiminnan ajan, haluaa puhua presidenttiehdokkaista. Seppänen ennustaa perussuomalaisten ehdokkaalle Laura Huhtasaarelle suurta suosiota, jytkyä.

  Twitterissä #pyöreäpöytä

 • Historialliset poliittiset kiemurat saivat Pyöreän pöydän itsensä ja yleisön vaatimaan kesätauon keskeyttämistä. Erikoislähetys puikin pelkästään hallituskriisiä, joka tuli ja meni.

  Ylimääräisen lähetyksen keskustelijoina ovat Kaarina Hazard, Juha Itkonen ja Anu Koivunen.
  Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä.

  Uskotteko (enää) Keskustan ja Kokoomuksen puheita arvopohjasta?
  Olisiko Sampo Terhon valinta varapuheenjohtajaksi (todella) estänyt Perussuomalaisten ja hallituksen hajoamisen?
  Onko pääministeri todellinen päähenkilö?
  Mikä on se tarina, joka jää Soinista elämään?
  Uskomaton hyvä veli -tarina!

  Paljastus: Kaarina Hazard oli myöhemmiin PS-puolueesta eronneiden ministerien ja heidän seurueensa kanssa samassa ravintolassa Jyväskylässä lauantaina 10.6., mutta ei ymmärtänyt näkemästään yhtään mitään.

  Twitterissä #pyöreäpöytä

 • Keskustelijoina ovat Pekka Seppänen, Ruben Stiller ja Taru Tujunen. Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä.

  Onko alkoholin vapauttaminen (koska yksilönvapaus ja työpaikat) sen aiheuttamien ruumiiden arvoinen? kysyy Ruben Stiller.

  1970-luvun muistava Pekka Seppänen pohtii, onko uutta kautta hakeva presidentti Sauli Niinistö Kekkonen vai populisti.

  Lopuksi Taru Tujunen haluaa etsiä merkitystä sanalle covfefe, jota presidentti Donald Trump tuli käyttäneeksi Twitterissä.

  Pyöreä pöytä palaa ääneen kesäohjelmiston jälkeen eli syyskuussa. Hyvää kesää!

  Twitterissä #pyöreäpöytä

  Palautetta saa antaa myös @InkeriK, inkeri.kuisma-tarpila@yle.fi, tuottaja

 • Keskustelijoina ovat Kaarina Hazard, Mika Pantzar ja Maija Vilkkumaa.
  Suoraa puhetta johtaa tällä kertaa Ruben Stiller.

  Kevään toiseksi viimeisen suoran lähetyksen aiheiksi keskustelijat nostavat käsitteiden, kuten rasismin, inflaation, Sixten Korkmanin esiin nostaman alisuoriutumisen sekä ilmastonmuutoksen.

  Suoran keskustelun aikana sanottiin mm.:

  - Vihapuheen tutkijoiden mukaan pahinta vihapuhetta kokevat perussuomalaiset, joita saa puhutella miten tahansa. Pitäisikö meidän ryhtyä puolustamaan heitä, kysyy Mika Pantzar.
  - Keskustelu ja huumori ovat vastaus kaikkeeen, sanoo Kaarina Hazard.

  Twitterissä #pyöreäpöytä

 • Keskustelijoina Juha Itkonen, Taru Tujunen ja Olavi Uusivirta. Suoraa puhetta johtaa tällä kertaa Ruben Stiller.

  Puhetta jääkiekosta Suomen huonosta euroviisumenestyksestä, Ranskan vaaleista ja Trumpin "jekuista". Tässä muutama pointti keskustelusta.

  - Turpiin tulee koko ajan, kuvaa tuuraava puheenjohtaja jääkiekon MM-kisoja. Tyynelle Juhalle riittävät MM-kulta vuodelta 1995 ja HPK:n Suomen mestaruus vuodelta 2006. Myös Taru on rauhallisin mielin noloista tappioista huolimatta, mutta Olavi on suorastaan toiveikas (vaikka jää epäselväksi, mistä lajista hän puhuu) : Turhia matseja ei kannata voittaa.

  Taru pohtii, pitäisikö Euroopalle sanoa euroviisuista, että pitäkää tunkkinne. Olavin mielestä Suomen edustuskappaleesta puuttui camp-henki, ja Rubenin mukaan Blackbird-esitys kuulosti "Celin Dionilta depressiossa Titanicin kannella".

  Olavi kertoo muiden tavoin The Euroviisumuistonsa. Riki Sorsa esitti karsinnoissa v.1991 kappaleen Viimeinen tie, jonka sanoista nuori Olavi kuuli "luominutturan kauan mä oon". Hän kertoo, miten asian todellinen laita selvisi. Oikeasti Riki siis lauloi: luovinut turhan kauan mä oon.

  Twitterissä #pyöreäpöytä

 • Pyöreässä pöydässä väitellään ajankohtaisista asioista Pauli Aalto-Setälän johdolla.
  Keskustelijoina ovat Maija Vilkkumaa, Kaarina Hazard ja Mika Pantzar.

  Maija Vilkkumaan somekupla on täyttynyt hallintarekisteristä. Häntä kiinnostaa, miksi monesti torpattu laki pulpahti taas pinnalle, ja mikä sai perussuomalaiset kääntymään sen kannalle. Maijaa myös kummastuttaa, mikä hyöty omistuksen salaamisesta on, ellei se ole veronkierto tai keplottelu.

  Mika Pantzar yhtyy kummasteluun.

  - Parasta populismin estämistä olisi olla mahdollisimman avoimia, mutta hallintarekisterin myötä herätetään ajatusta, että on olemassa Davos-ihmisiä, jotka tallettavat rahaa hämärätileille.

  Pantzar näkee asian roolipelinä.

  - On kiinnostavaa miettiä, miksi esimerkiksi Kilpailuvirasto kannattaa ja Finanssivalvonta vastustaa.

  Kaarina Hazard lataa pöytään täyslaidallisen.

  - Viimeisetkin perussuomalaisten uskottavuuden rippeet menivät tässä.

  Hasard näkee tilanteessa kuitenkin pilkahduksen positiivista.

  - Terveen poliittisen elämän merkki on eripura puolueen sisällä, ja sitä hallintarekisteri on nyt perussuomalaisiin tuonut, kun kansanedustaja Mika Raatikainen on ilmoittanut vastustavansa hallituksen esitystä.

  Kaarina Hazard tunnustaa olevansa hieman rakastunut arkkipiispa Kari Mäkiseen tämän otettua kirkolliskokouksen avajaispuheessaan kantaa turvapaikkakeskusteluun. Taustalla on Maahanmuuttoviraston johtajan Päivi Nergin paheksunta sitä kohtaan, että seurakunnat ovat alkaneet kielteisiä turvapaikkapäätöksiä kirkoissa.

  - Tervehdin ilolla poliittisesti aktiivista ja taistelevaa kirkkoa, toteaa Hazard.

  Mika Pantzar näkee tässäkin asiassa rooleja. Päivi Nergin rooli on vastata sisäisestä turvallisuudesta. Sen sijaan solidaarisuusliikkeen rooli on siirtynyt vasemmiston katoamisen myötä kirkon suuntaan.

  Maija Vilkkumaa jää pohtimaan, kertooko Päivi Nergin lausunto siitä, että hän tuntee syyllisyyttä Maahanmuuttoviraston tekemistä päätöksistä.

  Mika Pantzar kysyy, ovatko poliitikot yliherkistyneet sosiaalisen median nopeasykkeisyydelle. Itsenäisyyden juhlarahasta syntyi nopeasti somekohu, ja sen jälkeen muutamassa tunnissa valtiovarainministeri päätti vetää asetuksen pois. Olisiko syytä kuitenkin nukkua yön yli?

  Maija Vilkkumaa näkee että somekohuja on nykyään koko ajan. Kohun uhrille ne voivat olla traumatisoivia hyökyaaltoja. Yleensä kohut kuitenkin laskevat aika nopeasti.

  - Yleensä isoin kiihko perustuu osin väärin ymmärretyille, väärin tulkituille tai väärin siteeratuille seikoille.

  Pyöreää pöytää pohdituttaa, ovatko some-ekspertit oikeassa sanoessaan, että nopea reagointi on tärkeintä, jos joutuu somekohuun.

  Kaarina Hazard tunnistaa parven mukana menemisessä ja nopeasti kiihtymisessä myös pientä komiikkaa.

  - En ennen tätä tiennyt, että juhlarahat ovat meille näin sydämenasia, Hazard nauraa.

  Pauli Aalto-Setälä päätyy toivomaan, että jonain päivänä hallintarekisteri saisi oman juhlarahansa.

  Twitterissä #pyöreäpöytä

Klipit

 • Yle Radio Suomen Pyöreä pöytä keskusteli keskiviikkona 2.11.2016 - viikko ennen Yhdysvaltain presidentinvaaleja - uudesta tilanteesta, jossa Donald Trumpin kannatus on mielipidekyselyissä jälleen noussut. Mukana keskustelussa ovat Sirkka Hämäläinen, Juha Itkonen ja Maija Vilkkumaa, puheenjohtajana Pekka Seppänen.

  Asteikolla 1-5 Juha Itkonen sanoo olevansa kauhuissaan viiden arvoisesti.
  Maija Vilkkumaa leimataan Suomen ainoaksi Trumpin kannattajaksi, koska hän pitää Hillary Clintonia rakenteellisen sovinismin mahdollistajana ja siten - tässä itselleen tärkeässä asiassa - ehkä Trumpiakin, "vanha liiton sovinistia", pahempana vaihtoehtona.

  Sirkka Hämäläinen sanoo olevansa aivan kauhuissaan Trumpin menestyksestä.
  - Tässä on täsmälleen samat elementit kuin silloin kun Hitler tuli valtaan, hän sanoo ja kuvaa Trumpin käyttävän vääriä tietoja ja tunteeseen vetoavaa uhoa.
  Hämäläinen huomauttaa Hitlerin tulleen valtaan demokratian voimin.
  - Koko demokratia on vaarassa Yhdysvalloissa, Hämäläinen väittää.

  Kuva: EPA/CRISTOBAL HERRERA

 • Muusikko Maija Vilkkumaa puhututtaa 19.10.2016 Yle Radio Suomen Pyöreää pöytää feminismistä ja naisen asemasta. Keskustelussa ovat mukana Anu Koivunen, Ruben Stiller ja Maija Vilkkumaa, puheenjohtajana on Pauli Aalto-Setälä.

  Vilkkumaa toivoo, että Hillary Clinton pahoittelisi kohtelua, jonka Monica Lewinsky sai, kun Lewinskyn suhde Clintonin aviomieheen, silloiseen presidentti Bill Clintoniin, paljastui vuonna1998.
  - Nuori nainen uhrattiin presidenttiyden alttarille, sanoo Vilkkumaa.

  Anu Koivunen oikaisi lähetyksen jälkeen omia puheitaan saatuaan parempaa tietoa: Päinvastoin kuin hän lähetyksessä sanoi, Monica Lewinsky EI ole sanonut äänestävänsä Hillary Clintonia. Lewinsky ei ole julkisesti kertonut, ketä aikoo äänestää Yhdysvaltain presidentinvaalissa marraskuussa.

  Kuva: AP Graphics Bank

 • Keskustelijoina ovat kirjailija Juha Itkonen, professori Mika Pantzar ja yrittäjä Pekka Seppänen.
  Puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä.

  Juuri Iowasta palannut Itkonen on yhä häikäistynyt näkemänsä Donald Trumpin kampanjoinnista. Seppänen ei pelkää Trumpin mahdollista valintaa Yhdysvaltain presidentiksi, koska hänen mielestään yksi mies ei voi pilata - eikä pelastaa - maailmaa.

 • Pääministeri Juha Sipilä puhuu kansalle tänään keskiviikkona 16.9.

  Pyöreässä pöydässä mediatutkija Anu Koivunen kysyi, kuinka suuren riskin Sipilä ottaa.
  - Ja kuinka suuren riskin viestimet, etunenässä Yle, ottavat lähettäessään politiikon monologin?

  Toimittaja Ruben Stiller arvailee värikkäästi puheen sisältöä ja ihmettelee, mikä on puheen tehtävä.

  - Meillä pitää olla luottamusta plaa plaa ... kun me suomalaiset yhdessä plaa plaa .... tulevaisuudessa, kun käsi kädessä kuljemme kohti yhteistä päämäärää plaa plaa ... ajat ovat vaikeita plaa plaa...

  Tutkimusprofessori Mika Pantzar sanoo puolestaan, että suomalaiset ovat ymmällään ja että valtiomiehen tehtävä on avata uusia näkymiä.

  Pyöreässä pöydässä puhetta johti Pauli Aalto-Setälä. Kuuntele ote keskiviikon 16.9. keskustelusta:

 • Pyöreä pöytä listasi vuoden 2015 trendit ja ennusti huhtivaalien tulosta Pauli Aalto-Setälän johdolla. Ennustajina ja vedonlyöjinä tutkimusprofessori Mika Pantzar, toimittaja Ruben Stiller ja muusikko Olavi Uusivirta. Esimerkiksi Stiller lyö punaviinistä vetoa, että Keskustan voitto Kokoomuksesta - "hytky" - eduskuntavaaleissa on lähempänä kuutta prosenttiyksikköä kuin viittä.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä