X3M Veckoslut

Yle X3M - Yle Areena 29 pv

Mikael Stenlund och Krippe Westerling är ditt sällskap på veckosluten. De har koll på de hetaste samtalsämnena och allt som är värt att veta under helgen. Lördag och söndag klockan 11.00-16.00.

Hör av dig till studion! Gör det via appen Yle Areena, sms:a 16261 och börja meddelandet med texten x3m och ett mellanslag, eller via whatsapp på 0447800180.

Jaksot

 • Krippe försöker febrilt övertyga alla att Bajkalsjön är #1 bland sötvattensjöar på jorden. Mikael har inte ridit på en ko men vet hur man slåss med bröd. Dessutom: du kan få stånd av energidryck.

 • Mikael har känt en sällan skådad ilska och återfunnit sin fascination för wrestling. Krippe är orolig över eventuella bieffekter av Mikaels överdrivna köttätande. Dessutom: vad händer när flat-earthers minglar på kryssning?

 • Krippe funderar på hur världen skulle se ut ifall människor hade längre tungor. Han förundras också över de finurliga slemsvamparna som tydligen är lika smarta som trafikplanerare. Mikael kastar tomma anklagelser mot Freddie Mercurys mamma. Dessutom: ingen har bett om det, men duon framför coverlåtar om ost. Igen.

 • Krippe har hittat heta festivaloutfits i sjukvårdskön. Dessutom talar han också om en stressleksak som nästan får Mikael att spy. Mikael ser tillbaka på sin barndoms ritualer: villaavslutning, sommarmarknad och kannibalism <3

 • Mikael har hittat en lösning på hur man slipper längta tillbaka till sina semesterresor. Krippe lyckas än en gång hitta ett svepskäl att nämna sin resa till Himalaya. Dessutom diskuterar de hur man vänjer sina föräldrar vid tanken att deras barn idkar dryckenskap och syndigt leverne.

 • Krippe hittar vidrigheter i vår älskade Stafettkarneval. Mikael försöker ta reda på vart Marvels superhjältar egentligen är på väg. Dessutom: Loreen trippar på Ayahuasca och ingen är överraskad.

 • Krippe är taggad för finalen i Counter-Strike där det finska laget ENCE tävlar om en vinst. Men det är inte lätt att navigera sig igenom Twitch-chatten och han ger dig de verktyg du behöver. Mikael berättar om stackars spelutvecklare som mot sin vilja egentligen tar oss närmare världskrig. Dessutom lär vi oss tjäna pengar på att sälja tegelstenar.

 • Mikael berättar om hur han blev blåst på pengar av en paranoid IT-expert. Krippe talar om ett dopningsfall inom den enda sanna atletiska sporten: bridge. Dessutom berättar vi hur Ed Sheeran kan utgöra ett stort hot mot Indonesiens lag och ordning.

 • Malin och Emil löser alla era relationsproblem och utser egna oscarsvinnare av filmer de inte
  ens sett.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä