X3M Veckoslut

Yle X3M - Yle Areena 29 pv

Krippe och Mikael är ditt sällskap på veckosluten. De har koll på de hetaste samtalsämnena och allt som är värt att veta under helgen. Lördag och söndag klockan 11.00-16.00.

Hör av dig till studion! Gör det via appen Yle Areena, sms:a 16261 och börja meddelandet med texten x3m och ett mellanslag, eller via whatsapp på 0447800180.

Jaksot

 • I klimatstrejkarnas ära så drömmer Issa om att ha en flygbiljett som tillåter henne att flyga gratis vart som helst i världen. Mikael har hittat ett sällsynt uselt sätt att få sparken. Dessutom: därför stryker duon fallskärmshoppning från sin bucket list.

 • Krippe räddade kanske ett kryssningsfartyg när han var liten. Mikael har dåliga nyheter för stjärnspelaren Teemu Pukkis lag Norwich. Dessutom: jordens största fiende är inte klimatuppvärmning - det är rymdclowner.

 • Krippe funderar på var han egentligen får sin information om produkter som återkallas - liv står på spel! Mikael berättar om hierarkin i finska gangstergäng Dessutom: duon tävlar om titeln bästa finlandssvenska haiku.

 • Krippe funderar på vilken bibelberättelse som fungerar bäst i japansk animestil. Mikael har hittat den ultimata orsaken till att anarki inte fungerar. Dessutom: är katten människans ärligaste vän?

 • Mikael & Krippe har tagit sitt partnerskap till nästa nivå med en Youtube-kanal: God förmiddag Internet! LIKESHARESUBSCRIBE U GUYS: youtube.com/watch?v=Ab9I9kiGSrw

  Krippe beundrar en rysk schaman. Mikael har hittat en ny högteknologisk användning för svamp. Dessutom: heta gymtips i veckans Nischquiz!

 • Mikael är besviken på Akilles mamma och kommer med konkreta tips på hur man doppar sina barn i magiska floder. Krippe funderar på hur mycket man egentligen är villig att betala för sitt kidnappade husdjur. Dessutom: ska wc-borsten användas av dig eller städaren?

 • Mikael vill ha gratis chips i ett år men får nöja sig med torra museibesök. Krippe hejar på 250 grisar som kämpar för deras frihet. Dessutom: blir du hellre strypt av en köttig anakonda eller förgiftad av en smidig kobra?

 • Krippe funderar över saker ens kropp gör som man inte kan kontrollera. Issa listar sina bästa showerthoughts. Dessutom: är man alltid skyldig att tacka andra människor då dom gör en en tjänst?

 • Krippe funderar on fekal transplantation kan vara en lösning på att inte få magsjuka om du är på resa. Issas vän skall få licens på att injicera botox. Kommer det att förvandla hennes kompisgäng? Dessutom: tydligen kvalificieras roboter som strider mot varandra som djurplågeri.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä