Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

RAULI BADDING SOMERJOKI  Mikset nuku sisko pieni

DEEP PURPLE  Strange kind of woman

SMACK  Criminal

BIG SAARINEN  Lapsisotilaat

CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Green river

DANYEL GERARD  Butterfly

HOT BUTTER  Popcorn

JEAN MICHEL JARRE  Oxygene IV

THE SHADOWS  Apache

22 PISTEPIRKKO  Kammo kammo kamala

FLEETWOOD MAC  Albatross

THE BANGLES  September gurls

PRINCE  The most beautiful girl in the world

FOCUS  Hocus focus

DANNY  East Virginia

 

Biisikertomuksia

DEEP PURPLE  Strange kind of woman

Täytän tänään 24.9. 2016   60 vuotta ja rakas ystäväni Leena samana päivänä 61 vee.

Tapanamme oli 70-luvulla käydä Tavastialla lauantaidiskossa joraamassa ja tapasimme siellä kaksi tapiolalaista kundia, Jussin ja nyt jo edesmenneen Teron.  Keskusteluissa ilmeni, että  kolme meistä oli syntynyt 24.9., mikä oli aika kummallista.  Menin myöhemmin avioon toisen kundin kanssa, joka täyttää tänään 24.9. siis 65 vuotta;  tosin olemme eronneet.  Kiitän sinua, Leena, rakas ystäväni, että vieläkin pidämme yhteyttä kaikkien vuosien ja koettelemusten jälkeen. Olet ihana ihminen.

Levytoivomuksenani on Deep Purplen ‘Strange kind of woman’.¨

Terhi Munkasta

 

DANYEL GERARD  Butterfly

Kesä mennyt on ja niin kohta kaikki perhosetkin.

Toivon Danyel Gerardin esittämää ’Butterfly’–nimistä kappaletta. Kappale on 1970-luvun alkupuolelta.

Syksyllä 1970 englanninkielen opettajamme kysyi luokaltamme, kuka haluaisi ulkomaisen kirjeenvaihtokaverin. Viittasin muutaman muun oppilaan kanssa. Tammikuussa 1971 sain sitten länsisaksalaisen kirjekaverini osoitteen.  Kirjoitin hänelle ja hän vastasi.  Näin alkoi aktiivinen kirjeenvaihtomme.

Ajattelin tapaavani kirjekaverini kesällä 1975, kun olin Länsi-Saksassa kieliharjoittelijana ja Interrail-matkalla.  Lähetin ystävälleni Pohjois-Saksasta kortin, jossa mainitsin Interrail-junamme menevän läheltä hänen asuinpaikkaansa tiettynä päivänä ja että olisi kiva nähdä.  Laitoin hänelle myös yhteystiedot, josta hän tavoittaisi minut ennen matkaamme.  Ihmettelin, kun mitään vastausta ei kuulunut.  Myöhemmin paljastui, että olin lähettänyt hänelle kortin liian myöhään.  Kun tulin Suomeen, niin kotona odotti kirje Saksasta. Siinä ystäväni kertoi olleensa armeijassa juuri silloin, kun olin Saksassa ja oli saanut korttini vasta käytyään kotona. Silloin kadutti, etten ollut ilmoittanut Saksaan tulostani aikaisemmin.

Muuttojen yhteydessä unohdin, missä ”tallelokerossa” Länsi-Saksan ystävältäni saamani kirjeet mahtaisivat olla. Tänä kesänä mieheni löysi yhtä varastoa tyhjentäessään vispipuuron värisen hyvin paketoidun lahjapaketin, jossa olin aikoinaan saanut pienen lahjan kirjeenvaihtokaveriltani.  Kannessa luki: ”VORSICHT GLAS!”.  Paketin sisällä olivat kaikki Saksasta tulleet kirjeet. Tuntui kuin olisin nuortunut neljäkymmentä vuotta hypistellessäni kirjekuoria.  Kirjekuorissa on näet PEACE-merkki ja lause: ”Make love not war”.  Niitä minullakin oli aikoinaan jokaisessa koulukirjan päällisessä.

Olen erityisesti muistellut yhtä kirjettä, jossa ystäväni luetteli lempimusiikkiaan.  Muistan, että hänkin oli musiikin suhteen hyvin kaikkiruokainen, mutta ilahduin erityisesti hänen listallaan maininnoista CCR ja Santana. Yksi oudompi hänen listallaan oli Daniel Gerardin laulama ’Butterfly’-niminen kappale.  Hän varmaan oli kuullut sekä ranskan- että saksankielisen version.  Ranskankielinen on pehmeämmän kuuloinen.  Nyt en kuitenkaan tiedä, loppuuko se toiveeseen jälleennäkemisestä kuten saksankielinen. Toiveenani olisi siis tavata kirjeenvaihtokaverini vielä joskus...

Ja maailman sekalaisen tilanteen keskellä on lohduttavaa kuunnella tällaista rauhoittavaa perhoslaulua.

Ellen

 

THE BANGLES  September gurls

Losangelesilaiskvartetti The Banglesin ensimmäisen suuren menestysalbumin ’Different Lightin’ julkaisusta tuli Yhdysvalloissa tämän vuoden tammikuussa ja Britanniassa maaliskuussa kuluneeksi 30 vuotta. Pitkäsoiton suurimpia hittejä olivat Princen salanimellä Christopher kynäilemä ’Manic Monday’.  Britanniassa listakärkeen noussut Walk Like an Egyptian, Jules Shearin käsialaa ollut erinomainen popkappale ’If She Knew What She ’ sekä ’Walking Down Your Street’, jonka kirjoittamiseen Susanna Hoffs oli osallistunut. Biisitoiveena kyseiseltä pitkäsoitolta silti basisti Michael Steelen vokalisoima, onnistunut näkemys Alex Chiltonin johtaman powerpopyhtye Big Starin kappaleesta ’September Gurls’. Samalla haaste Enskaan kaikille The Bangles-diggareille.

Pertti

 

SMACK  Criminal

Kotimaisen katurockin tärkeimmän edustajan  Smack-yhtyeen sielukkaan solistin Ilari ’Claude’  Peltolan kuolemasta tuli toissapäivänä 22. syyskuuta 2016 kuluneeksi 20 vuotta.  Uransa aikana Smack ehti julkaista neljä pitkäsoittoa, singlejä ja EP:itä sekä luoda maineen erittäin tiukkana keikkabändinä.  Musiikillisesti esimerkiksi MC5:n,  Stoogesin ja Doorsin nimeen vannonut Smack vaikutti itse osaltaan esimerkiksi Guns’n’ Rosesiin ja Nirvanaan,  joista jälkimmäinen soitti coverina Smackin erinomaisen debyyttialbumin ’Smack on you’n kappaletta ’Run Rabbit Run’.  Biisitoiveenani on  silti se legendaarisista legendaarisin Smack-sivallus eli ’Criminal’

Black Bird

 

RAULI BADDING SOMERJOKI  Mikset nuku sisko pieni

Tästä kappaleesta pidin erityisesti, kun se soi Kyröskosken Suurlavan diskossa,  jonne päästiin aina välillä kotoa livahtamaan.  Näitä hetkiä elin 70-luvun puolivälin paikkeilla ja hieman sen jälkeen.

Mirja - the entinen nuori

 

JEAN MICHEL JARRE  Oxygene IV

Yksi parhaista insrumentaalibiiseistä on ranskalaisen Jean Michel Jarren vuoden -76 hitti ’Oxygene IV’.  Se soi jonkin aikaa myös Nuorten säviksen taustamusana vuonna -77. Jean Michel Jarre on muuten päivälleen samanikäinen kuin tasavallan presidentti Sauli Niinistö.  Molemmat on syntyneet  24. elokuuta vuonna -48.

Terveisin Sampo

PS. Jean Michel Jarre konsertoi Helsingin jäähallissa lokakuun 2016 lopulla. 

 

Mikä on kaikkien aikojen paras rock-/popinstrumentaalibiisi? Niin... ja miksi?

Hurriganesin ’In the nude’) on aika hyvä instrumentaali. Svengaava rytmi ja kitarakuviot saa mielen hyrisemään.

---

Paras instrumental biisi on hurriganesin helges dream vuodelta -82! Se on tehty roudari helgen muistolle ja louhivuoren janne soittaa tunteella!  (rokin hurriganes)

---

Paras instrumenttaali biisi on hurriganesin MADE IN SWEDEN! Eikä selvityksiä tarvi!!!! (Hilkka)

---

Leev i&The Leaevingsin ’1000 markan seteli.’ (Hilkka)

---

Focuksen Hocus Pocus on yksinkertainen mutta silti vaihteleva jonka kuuntelemista ei voi lopettaa kesken. Kuten myös Hot Butterin Pop corn samasta syystä. (Risto)

---

Ehkä paras instrumentaali on Focus yhtyeen Hocus Pocus. Se on rautaa jodlauksineen ja rytmisektio on erinomainen. ( Markus)

---

Cozy Powellin ’The rattler’. Se on 20 heppaa heti lisää autoon ku se rumpuintro tulee ja luonnollisesti ajotaidotkin paranee (Harri)

---

Mielestäni paras instrumentaali popsovitus on Paul Ankan My waystä Derek Watkinsin ja James Lastin esitys. Hienosta sävellyksestä englannintorven ja trumpetin soolon ja mahtitaustaorkesterin tekemä vaihtelevatempoinen kulku huipennuksenaan Derekin hyperkorkeisiin trumpettikiekaisuihin synnyttää siitä poikkeuksellisen popesityksen.

---

Paras instrumentaalikappale on, jos kestää kuunnella yhdeksän ja puoliminuuttisen  esityksen on  Edgar Froesen ’ Drunken Mozart in the Desert’ ( Tensiola)

---

Mike Oldfieldin Tubular bells; siihen sarjaan ei koskaan kyllästy!! (Markku)

---

Paras instrumentaali-biisi  on Allman Brothers Bandin ‘In Memory Of Elizabeth Reed’.  Upea melankolinen biisi ja tuplakitarat soi.  Olen kuunnellut biisin satoja kertoja eikä siihen kyllästy ikinä. (Jorkki)

---

Minusta aivan upea on Jimi Hendrixin soittama ’Pali Gap’. Löytyy albumilta Rainbow Bridge.  Mollisävyinen kitara löytää loppua kohden duurisoundin.  Hieman alakuloinen sävy kuitenkin jää päälimmäiseksi. ( Harri)

---

Paras instrumentaali on  Dave Edmundsin ’Sapelitanssi’ (Ese)

---

Mielestäni kaikkien aikojen paras, todella upea  instrumentaali-biisi on EHODOTTOMASTI Richie Blackmoren ’Maybe next time’ (Sirkka)

---

Kaikkien aikojen instrumentaalibiisi Rushin YYZ. Kuinka monta nykyistä huippurumpalia ja basistia on saanut tästä kimmokkeen? (Purtsi)

---

Popcorn on jäänyt mieleen alakouluvuosilta. Lieksan Keskuskoulun musiikkiluokalla joskus 80-luvun alussa meidän piti ryhmissä tehdä tanssikoreografia Popcorniin. Hyvät oli tanssimuuvit ja samalla tuli zipalekin varsin tutuksi. Aina kun sen kuulen, tulee mieleen nuo tanssiliikkeiden harjoittelut ja valmiin tanssin esittäminen luokkakavereille (Martti)

---

Popcorn! !!! Se on täydellinen! (Maria)

---

Popcorn kestää sukupolvelta toiselle (Kristina)

---

Popcorn on ihana ja mieleenpainuvin biisi (Seija)

---

Parhaasta insrumentaali niin tiedä, mutta suurimman vaikutuksen teki nuoreen poikaan Shadowsin Apache! Sitä kuunnellessa näki intiaanin ratsastamassa pitkin preeriaa... (Timo)

Apache on paras instrumentaalirock jos sitä nyt voi, tai voihan sitä kutsua rockiksi, koska genret on vain niin häilyviä. Eikö? (Veli-Matti)

---

Apache... Se on jautalankaa ja Shadows tietty kunnon instrumentaalia... (Hannele)

---

Shadowsien Apache on parhaimpia instrumentaaleja ever. Kivoja muistoja sen myötä 70-luvulta. ( Hannele Orimattilasta)

---

Fleetwood Mac: in Albatross on upea johonkin toiseen tilaan vievä kappale. Jore.

---

Paras instrumentaali on mielestäni The Soundsien ’Emma (Risto)

---

Mike Oldfieldin Tubular Bells. Ihan taideteos! (Vipu)

---

Paras instrumenaall on ehdottomasti fleetwood macin ja Peter Greenin Albatross. (Tapio)

 

HAASTEITA (+ MUUTA MUKAVAA)

Haastan Oulun Alkuyhteisön vanhan talvitakin tai tomaattikeiton hinnalla Entisten nuorten sävellahjaan -   siis meidät  kaikki, jotka asuimme ja vaikutimme siellä maailmaa muuttaen ja parantaen 1980-luvun taitteessa. Terveisin Veikko. Toivekappaleena on 22 Pistepirkkojen ’Kammo kammo kamala’

Entinen nuori Timo Hakkarainen, nyt jo viisikymmentä täyttänyt(viime tiistaina 20.9.) saa muistella jo mennyttä nuoruuttaan vielä nuorien ystäviensä kera tänään 24,9 klo 15 alkaen. Onnea Timolle.  (Tommi ja Tarja)

Huomio huomio Vorssa ja oma konstaapelimme pc Kauti. Vuonna 89 olit Libanonissa yk joukoissa. Minä rippikoulussa. Ajat muuttuneet noista päivistä mutta biisit pysyvät. Tarinoitasi edelleen kuunnellen ja sinua rakasten vaimosi.

Karkkila huomio! Johanna ja Timo tänään kenraaliharjoitukset ja ensi viikonloppuna Rehakassa rytisee. Sirkku ja Pekka hyvää syyslomaa.Syysterveiset kaikille tutuille! Nanna ja Timba

Haastan Eeron Enskaan timpurituntin hinnalla mitä on jouvuttu mökillä tekekemään. Samalla haaste menee myös Pekalle. Risto

Simo Myllypurossa. Hyvää syksyä ystävä, tulehan käymään Asikkalaan! Toivottavat Taku ja Harri ja karvakuonot

hei kuuleeko myllypuron kaverit,  omenaterveisiä Vitsiälän omppupomppulinnasta,  mehulinko ulisee ja hillot on purkissa. Terveisiä vaan täällä  on kaksi iloista lomailijaa - Sirpa ja Pekka

kesäterveiset ja kiitokset lapin reissun kavereille ullalle ja juhanille toivottelee kirsi ja matti

Haastan kaikki Pudasjärven Jyrkkäkoskella 80-luvulla ikimuistoisia diskoiltoja viettäneet mukaan Enskaan! Ne oli upeita aikoja. T. Ikinuori Pike-66.

Onnittelemme Hilkka Kujalaa Raahessa ja täällä Hailuodossa Helge Teroa, kun heillä on samana päivänä synttärit elikkä 23.9. Kaija ja Raimo¨

DANNYLLE eli ILKKA LIPSASELLE MAHTAWASTI ONNEA TÄNÄÄN JUHLIESSASI SYNTTÄREITÄ JA KIITOS KAIKISTA IHANISTA KAPPALEISTASI. IKIFANI VM. 52

Entinen nuori Timo Hakkarainen, nyt jo viisikymmentä täyttänyt(viime tiistaina 20.9.) saa muistella jo mennyttä nuoruuttaan vielä nuorien ystäviensä kera tänään 24,9 klo 15 alkaen. Onnea Timolle. Tommi ja Tarja, Biisitoive Timolle on CCR:n Green river

Tytär vuosimallia 1999 haastaa kaikki tulevat entiset nuoret Entisten nuorten sävellahjaan. Terveisin äiti Minna vuosimallia 1966.

Syksyinen nuhruinen ilma mökillä...kynttilät valaisee iltaa.Ystäville Luostolle Saara ja Seppo,Kotirantaan Ari ja Anita,Kouvolaan Kinnarit terveiset kaikille teille..t.Pipsa,Art ja Sasuliini

Viime keskiviikkona olleen syntymäpäivän johdosta onnittelut Merville. Toivottaa Tarja ja Ilpo Sipoosta.

haastan Vieremän Rientolassa sekä Iisalmen Kyllilinrannassa tansseissa käyneet 1970 - 1975 mukaan 10:llä eurolla mukaan Entisten nuorten sävellahjaan. Elsa

terveiset nyt metsässä istuville ja hirvenhaukkua kuunteleville,  Jouni

Haastan vuoden 1979 rippikoulukavereille Uotilasta ja papilemme Matti Postille sopivalla summalla. Harri Helminen.

Entinen hillitty nuori, nyt on villimpi ulkokuori! parhaimmat onnittelut leena hakamäelle hämeenlinnaan 22.9 tänä vuonna, viiden vuosikymmenen taipaleen johdosta! t.runo zerkku pohjanmaalta.

Kuisti lähti, mutta Martta jäi. Kiitos Manu,Rekku,Kimi ja Reija. Kiitos myös Irma ja Kati äijien lainasta.  Otetaan punssit ja toiset ENSkalle. Martsu

Haastan Enskaan kasarimusan ystävät ja sitä edelleen kuuntelevat. Terkuin Samppa

Hei kaija ystäväni puolangalla vuosimalli 51 terveisin.ystäväsi tarja anjalasta.

Haastan enskaan Saaran pinkin kipsin hinnalla ja synttäreitä ootellessa kivoja syyspäiviä toitottaa KissaViiru

Lastenhuoneesta kuultua: -Olipa kerran perheenisä jota töistä palattua vaimo odotteli suukon ja viskilasin kera.Syötyään herkullisen päivällisen vaimo ojensi hänelle 100n euron setelin kapakkailtaa varten kaverien kanssa, samalla kuului keittiön ovelta: Mitä ihmettä sinä höpiset? -Kerron vain lapsille satuja. läh.arska

Ma 26.9. on tuplajuhlapäivä, nuori mieheni täyttää 60 ja  24v sitten vihkitilaisuudessa soi arkinen laulu rakkaudesta.

Näin hirvenmet-sästyksen alettua, tuli mieleen opiskeluajan hirvipeijaiset Dipolissa: tanssittajana Juha "Watt" Vainio. Hän mm. kaatoi pullollisen kaljaa pää-hänsä ja oluen valu-essa ympä-riinsä, että nyt taas puhutaan "Watin" olleen ihan kaljoissaan. Aili

Nanna mummu haastaa kaikki tänä vuonna tämän arvokkaan tittelin saaneet Enskaan. Terveiset mummun kullalla

Haastan Herroset ja Marin Veljineen matkalaukkuun ängettyjen liikakilojen hinnalla Enskaan

Haaste Princen kuolemaa vielä sureville. Toiveena häneltä The most beautiful girl in the world. Rinna

Vastaan mummo-haasteeseen ,olen kyllä Etämummi . Tykkään kovasti etämummeidesta ja Kappesta t. Elina Sodiksesta

Jätille onnea toivotamme. Perinteinen down by the laituri-ryhmä haluaapi toivottaa Jätti-Käpälle erinomaisen runsaasti onnea kohta lähestyvän 60-vuotissyntymäpäivän johdosta. Olet juuri sen näköinenkin tai jopa enemmänkin. Sori vaan Salosen Timo. Kaiken kaikkiaan. Tällaisena päivänä on hienoa olla suomalainen:)

Danny täyttää tänään vuosia onnittelut ja levytoive East Virginia toivoopi ikuinen fani

 

 

 

 

 

 

Lähetykset

 • la 24.9.2016 15.03 • Yle Radio Suomi Jyväskylä

Jaksot

 • BAY CITY ROLLERS  Bye bye baby
  SWEET  Little Willy
  THE RONSKI GANG  Baby baby
  NISA SORAYA  Huone 105
  T. REX  Get it on
  JIMI HENDRIX  Little wing
  SEPPO HANSKI  Erehdyin kerran
  SLADE  Sweet box
  QUEEN  We will rock you
  HURRIGANES  Looking fort he tsugu
  JOE DOLAN  Bonjour Mademoiselle
  JOHNNY WINTER  Rock me baby
  PROCOL HARUM  Conquistador
  T. REX  Hot love
  THIN LIZZY  Whisky in the jar
  RAULI BADDING SOMERJOKI  Fiilaten ja höyläten

 • DINGO  Sinä ja minä
  REMU AALTONEN  Blue baby
  SLADE  Mama weer all crazee now
  T. REX  Ride a white swan
  MIDDLE OF THE ROAD  Chirpy chirpy cheep cheep
  THE BUTTERFLIES  Who killed the Hottentott?
  DANNY  Vai niin, vai niin
  SPEDE PASANEN  Pronomini-rock
  SE  Eloise
  MOLLY HATCHET  The rambler
  STEELY DAN  Peg
  DEMIS ROUSSOS  Forever and ever
  FREUD, MARX, ENGELS & JUNG  Lintumies
  PELLE MILJOONA OY  Meille kävi näin

 • THE SEARCHERS  Don't throw your love away
  HURRIGANES  Get on
  LEEVI AND THE LEAVINGS  1963 - viisitoista vuotta myöhemmin
  JOAN BAEZ  Sweet Sir Galahad (Woodstock-live 15.8. 1969)
  SEIJA SIMOLA  Kukkia sinulle
  SADE  Smooth operator
  RORY GALLAGHER  Sinner boy
  WHITESNAKE  Is this love
  KAI HYTTINEN  Dirlanda
  KAUKO RÖYHKÄ  Talo meren rannalla
  CHICAGO  Baby, what a big suprise
  ELTON JOHN  Candle in the wind (1997 version)
  ULTRAVOX  Vienna
  QUEEN  The show must go on

 • THE DOORS Summer's almost gone
  THE OSMONDS Crazy horses
  NEIL YOUNG Heart of gold
  KARI PEITSAMO & ANKKULI Soft ice
  THIN LIZZY Bad habits
  DAVID BOWIE Rock'n' roll suicide
  THE VELVET UNDERGROUND Sunday morning
  HURRIGANES Hot wheels
  JET HARRIS & TONY MEEHAN Diamonds
  ELTON JOHN Crocodile rock
  MICHAEL JACKSON Thriller
  IGGY POP Tonight
  RAULI BADDING SOMERJOKI Valot
  IRWIN GOODMAN Eletään vaan
  THE BEATLES All my loving

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä