Sen selostuksen haluaisin kuulla

Sen selostuksen haluaisin kuulla: Sen selostuksen haluaisin kuulla -toivekonsertti

 • 3 h 25 min
 • toistaiseksi

Yle 90 -juhlavuoden erikoislähetyksessä Mikko Hannulan johdolla käydään läpi suomalaisen urheiluhistorian vaikuttavimpia tapahtumia.

Yleisön toivomina hehkeimmät hetket, karvaimmat tappiot ja mehukkaimmat haastattelut: Äitee, Jukola, Nevala, München, sadasosa, Keke, Matti, TV2:n lauantaifutis, Ukkola, Vode, Oksala, Pakkanen, 1995, Sotshi...

Lähetykset

 • pe 9.9.2016 14.00 • Yle Puhe

Jaksot

 • Selostustoivekonsertin 13. lähetyksessä ainakin: alle haamurajan, tuplakultamitalisti, tuoreet mansikat, kolminkertainen maailmanmestari, pitch invasion, kesä keskellä itsenäisyyspäivää, yli 70 metriä, onks vaikee uskoo, silloin pitää riemuita kun on riemun aika, mäkihypyn kultaa ja hopeaa, Pasi pyöräilee, Voitto, Ramsau, Kuha, hänestä tulee kaksoisvoittaja näissäkin kisoissa.... Toimittaja Mikko Hannula.

 • Juhannustorstaina radioidaan jälleen 12. Sen selostuksen haluaisin kuulla -selostustoivekonsertti. Tällä kertaa kaikilla kuulijoilla on mahdollisuus esittää toiveensa lähetyksen aikana puhelimitse.

  Ohjelmaa varten on koottu 400 selostusvälähdyksen kokoelma. Mihin urheilutapahtumaan haluaisit johdattaa kuuntelijat menoliikenteen aikana ja millaista kohokohtaa itse muistella? Tarjontaa on runsaasti.

 • Liberecin ja Moskovan kympit, SM-keilat, MM-satanen 2009, mela heiluu, yes yes yes, Kanada nurin finaalissa, Hyvärisen syöttö, siinä se on viides heittokierros ai jai jai, havuja, Sydneyn hopea, Nalle, Salpparin mäkimonttu ja paljon muuta. Toimittajina Mikko Hannula ja Jere Pehkonen.

 • Kymmenes selostustoivekonsertti. Nyt mm. Bolshunov on lyöty, Lappi Keski-Suomessa, kun Virén on vasta kakkos-Lasse, ei riitä sanat enää, Ollille ei voinut kukaan mitään, kuningas on palannut, Pohjois-Karjalan kansa janoaa, karmean hirveä tulos, suorastaan liitää radan pinnalla, Saksaa vastaan kolme maalia, pikkutyttöjä iltapalaksi, ajaa loppun asti, Johnson tulee sittenkin, tuuletus ja karjaisu, 18 vuotta ja maailmanmestari, kuudella pisteellä lyö Ranskan, Keihään olympiakultaa ja jalkapalloselostaja "Tuomo Piipponen".

 • Yhdeksäs Sen selostuksen haluaisin kuulla -lähetys. Mukana ainakin 2x4x400, antaa ropellin pyöriä, valtaisaa peliä, 8000 katsojaa Himangalla, tarina sitkeästä puurtajasta, kapaseiska ja kolome tonnia, kompastui ja kaatui esteen jälkeen, Euroopan mestari - kolmas suomalainen, Suomi on saavuttanut omissa joukkue MM-kisoissaan upeasti pronssimitalin, musta nyrkki, kiinalainen pyörtyi, 14,83 ja kuudensissa olympialaisissaan.

 • Mamma mia mikä uinti, punapilkkuinen paita, 14,63, puristakaa loppuun saakka, syöksyi heittäytyi, siirtyy keihaskilpailun johtoon, taas kerran suunnistushistoriaa, ensikertalainen voittaa saman tien, vajaan puolen tunnin sisään, Jumalan käsi, varaladun kautta, uskomatonta aivan uskomatonta sekä paljon muuta. Kuuntelijoiden selostustoiveiden äärellä Mikko Hannula ja Jussi Putkonen.

 • Seitsemännessä toivekonsertissa ainakin: pomppii kuin kenguru, uusi ME, tanko taipuu, yllätysselostaja, Ihme, sormi pystyssä, mitali näistäkin kisoista, tuleeeeeeee, you did it Edwin, nokka irti, tulee kuin hirvi, kuin lentoon lähtisi, maratonportista sisään, pikaluistelun olympiakultaa, muut jäävät räikeästi.... toimittajat Mikko Hannula ja Jussi Putkonen

 • Kuudennella kerralla kärsimystoivekonsertti: pettymystä, surua, tappioita, dopingia, turhautumista, epäonnistumisia ja takaiskuja. Ainakin: oksennus, katastrofaalimaisen suuri, uusintauinti, 2002 joukkuemäki, MM-rankkarit 1994, Vipu ja Asell, Karppinen 1988, Vancouver välierä, kuolemankurvit, Mikan sauva, Ruotsi tasoittaa, Kuusysi, Mühlegg, yh-piina 2009, olin lammas, Tshekki-Suomi MM-karsinta ja 5-1:stä 5-6:een. Toimittajat Mikko Hannula ja Jussi Putkonen.

 • Viides Sen selostuksen haluaisin kuulla -selostustoivekonsertti. Suksi - ja lumilajivälähdykset nostavat tunnelmaa alkavan MM-kisakuukauden kynnyksellä. Toimittajat Mikko Hannula ja Jussi Putkonen.

 • Sen selostuksen haluaisin kuulla -toivekonsetti neljättä kertaa.
  Nyt ainakin sivistynyt sielu, Osaka, Platini, mela heiluu, maailmanympäripurjehdus, puudutettu kylki, Artsi, seiväs - ja transitmies, taivas varjele, suomen nopein ja hitain vesipalloselostaja ja 200 metriset.
  Toimittajat Mikko Hannula ja Jere Pehkonen.

 • Itsenäisyyspäivän kunniaksi täytetään suomalaismenestykseen liittyviä toiveita. Sinivalkoinen ääni, Murakoso jää, keihään ME, äidin ja pojan EM-kullat, Hellstenin Voitto, Ylä-Tatra, Hakulinen, Hartsa, Viki, Toni, Huuhkaja, maailman kahdeksas ja Gijonin ihme, Karppinen, susijengi, Ranska ryökäle, Pave ja Kaisa, Rally Finland, yllätykset jne. Toimittajat Mikko Hannula ja Jere Pehkonen.

 • Suuren suosion saanut toivekonsertti jatkuu. Ylen arkistojen ovet avautuvat jälleen.
  Tällä kertaa ainakin Sydney, Sarajevo, 1992, UKK, Lillak, Tappara, Rally Finland, Los Angeles, Nemeth, 1960, Rooma, Oberstdorf, Asell, Myllylä, 2011...
  Suora lähetys, Toimittajat Jere Pehkonen ja Mikko Hannula.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Vuonna 1990 Espoon Otaniemessä pelattiin Rockradion ja Rock'n Roll Unitedin välinen jalkapallo-ottelu, jonka suorasta radioselostuksesta vastasivat Tuomo Piipponen eli Gösta Sundqvist, joka myös toimi Rockradion valmentaja sekä Tero Liete. Ottelussa mukana ollut, Rockradion maalia vartioinut, Pekka Görman halusi kuulla selostuksesta parhaat palat. Ensimmäisellä kerralla se jäi ymmärrettävästä syystä kuulematta.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä