Vega Lördag

la 8.10.2016

 • 57 min
 • ei kuunneltavissa

Programvärdar: Hannah Norrena och Niklas Aldén.

Lähetykset

 • la 8.10.2016 12.03 • Yle Vega

Jaksot

 • Underhållande och inspirerande samtal om hem, händelser och hobbyer.

 • Underhållande och inspirerande samtal om hem, händelser och hobbyer.

 • Matentusiasten Sikke Sumari utbildar sig till professionell kock, efter decennier i restaurantbranschen. Kike pratar om kryddor och recept tillsammans med henne. Delningsekonomin underlättar vardagen för många. I Lappträsk är Timo Virtala med och koordinerat ett system för regelbunden samåkning. Karriärsjubilaren DJ Bunuel Måns Strömberg besöker studion. Han firar 40 år i musikbranschen med en lördagsfest fylld av musik, dans och mat.

 • I Efter Nio radio utmanar Sonja och Mårten sina gäster till att utmana sig själva. Skådespelaren Riko Eklundh är missnöjd med sin kondition. Därför har han antagit utmaningen att under en veckas tid träna målmedvetet och försöka hitta en konditionsform han skulle gilla. Han tycker att det finns så många saker som är roligare än att träna och därför vill det inte bli av för honom att göra det. "Tyvärr är sanningen den att om man väntar på motivationen så väntar man för evigt. Man bara måste träna", säger Anna Markelin som jobbar som personlig tränare. Hon har hjälpt Riko Eklundh under hans träningsvecka med tips, råd och förslag på nya träningsformer. Men lyckas hon få Riko inspirerad? Produktion: Parad Media.

 • Underhållande och inspirerande samtal om hem, händelser och hobbyer.

 • Päivi Storgård har precis kommit ut med en ny bok, som handlar om Finlands presidenters makar (och en make). Hon och Kike Bertell håller dig sällskap mellan kl.11-12.

 • Verksamhetsledare på Finlands Svenska Ungdomsförbund (FSU) Tomas Järvinen är med och arrangerar "Från 0 till 100 år med finlandssvensk barnmusik". Vi får höra mer om konsertturnén. Livet bjuder på otaliga situationer och relationer som kräver improvisationsförmåga. Skådespelaren Valo Sauri besöker studion för att ge några tips om hur vi kan bli bättre på att improvisera i vardagen.

 • Hur skulle du klara dig ekonomiskt om du plötsligt blev arbetslös? I veckans program utmanar journalisten My Tengström sig själv med att leva på arbetslöshetsunderstöd i en vecka. Hur klarar hon sig på en 7 euros dagsbudget? "Egentligen är det ganska banalt att göra det här i en vecka - det blir ju svårt först om någonting oväntat händer eller om man lever så här ett helt liv", kommenterar hon. Marthaförbundets ekonomirådgivare Mia-Maja Wägar kommer med hjälpsamma tips för hur man klarar sig på en stram budget.

 • Underhållande och inspirerande samtal om hem, händelser och hobbyer.

 • Underhållande och inspirerande samtal om hem, händelser och hobbyer tillsammans med Kike Bertell.

 • En ny säsong av underhållningsprogrammet "Tähdet tähdet" drog igen i gång och artisten Jannika B är en av tävlandena i år. Vi ringer upp henne för att höra mer om hennes upplevelse av kändistävlingen. Kike besöker filmgrottan där Tage Rönnqvist och Jocke Levälampi håller hus. Duon fokuserar på actionfilmer gjorda mellan åren 1985 och 1995 i sin podcast 85-95. Tom Nylund, känd från hurtiga program som "Kallt och vått" fick sitt andra barn i tisdags. Han besöker studion för att berätta hur föräldraskapet förändrat honom och hur han brukar fira helg.

 • Skådespelaren och journalisten Christoffer Strandberg vill förstå folk vars värderingar han inte delar. Under en veckas tid synade han sina egna fördomar och valde att gå på kaffe med någon han har fördomar mot. Den som tackade ja var förra ordföranden för Sannfinländarnas ungdomsorganisation, Sebastian Tynkkynen. Christoffer berättar om vad för slags tankar mötet väckte och hur han ser på dagens diskussionsklimat. Med i studion är också medieforskaren och professorn Anu Koivunen. Hon är kritisk till debatter där man har två motsatta åsikter och sedan söker en gyllene medelväg någonstans i mitten.

Klipit

 • Gåkampen närmar sig sitt slut. Har Yle Vegas soffpotatisar Karisn, Mirja och Synnöve fått bättre kondition?

 • Michelle Gustafsson i Karis som tog time-out med studierna.I stället satsar hon det här året på att resa runt i världen och bekanta sig med sådant som ligger nära hjärtat. Som till exempel naturskydd. I slutet av augusti blev det en resa till Afrika och Botswana

 • Tiinas soffpotatisar presenteras, första länken, Gåkampen2016 kör igång. Lite coachning av Ian Granström, före detta soffpotatis numera aktiv motionär och idrottare.

 • Nu är det dags för soffpotatisarna Karin Svahnström, Synnöve Lindholm, Mirja Koponen och hennes man Arto att testa konditionen under ledning av idrottsinstruktör Heikki Kiili.

 • Soffpotatisarna Karin Svahnström och Synnöve Lindholm begrundar resultaten på sina konditionstest. En ny PT presenteras.

 • "Välkomna på föräldramöte allihopa! Vi samlas först i matsalen och sedan i de enskilda klassrummen." Den nya läroplanen uppmanar till större föräldradelaktighet i skolan, ändå är det alltid lika obekvämt när klassföräldrarna skall väljas. Följ med på terminens första föräldramöte i Kårböle lågstadium och träffa både föräldrar och lärare.

  Antti är en pappa som på grund av sitt jobb inte hinner göra mycket mer än läxor med sina barn. Läraren Klaus Grönqvist säger att lite tvång ibland är nödvändigt för att få med föräldrarna och rektorn Mia Förars Pöytäniemi säger att skolan måste bli bättre på att hitta de former som fungerar för både föräldrar och lärare.
  Red. Heidi Grandell-Sonck

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä