Kuuluttajan vieras

Nenäpäivä-säätiön markkinointi- ja viestintäpäällikkö Tea Saloranta

 • 8 min
 • toistaiseksi

- Tässä pääsee näkemään, miten valtavan solidaarista kansaa suomalaiset on, kertoo työstään Nenäpäivä-säätiön markkinointi- ja viestintäpäällikkö Tea Saloranta. Huumoria ja viihdettä yhdistävällä kampanjoinnilla voidaan käsitellä kipeämpiäkin aiheita ja auttaa hädänalaisia maailman lapsia. Haastattelun aluksi kuuluttaja Heikki Puskala kysyi, mikä on Nenäpäivä.

Lähetykset

 • ke 9.11.2016 10.59 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Hyvät asiasanat parantavat sisältöjen löytymistä internetissä. Internet-median tuottaja Pia Virtanen kehittää Ylellä verkkosisältöjen asiasanoitusta. Häntä jututtaa Maaria Holma.

 • Futisvanhemmista Kosovoon: tarinat johtavat uusiin tarinoihin, kun Olli Laine lähtee niitä seuraamaan. Toisena projektina parhaillaan on uusinta uutta eli dokumentteja mobiilialustalle. Olli poikkesi Radio 1:n kuuluttamoon Timo Teräsvuoren pakeille tarinoimaan toimittaja-ohjaajan moneen suuntaan haarovasta työstä. Ensin muisteltiin lapsuuden radiomaisemaa.

  - Näistä linkeistä pääset jutussa esiin nouseviin ohjelmiin:
  Futisvanhemmat: http://areena.yle.fi/1-3335116
  Tähtien futisvanhemmat -jaksoja:
  http://areena.yle.fi/1-3378151
  http://areena.yle.fi/1-3397530
  http://areena.yle.fi/1-3407941
  Pieni kohtaaminen Jari Litmasen kanssa: http://areena.yle.fi/1-3466137

 • Radio Suomesta tuttu Sanna Jussila oli aikoinaan urheilutoimittaja. Hän ei kuitenkaan päätynyt tv-työhön, sillä hänen kätensä kuulemma heiluivat liikaa ja välillä oli liian kova meno päällä. Sanna on myös kova fanittamaan. Niinpä hänen onnensa täyttyi, kun haastateltavaksi saapui itse Renny Harlin suoraan Hollywoodista. Vaikka radiotoimittajan työ on koko ajan kuilun reunalla olemista, on työ ollut lähellä sydäntä, mutta tarkkana on syytä olla. Sanna Jussila vieraili naapurikanavalla Yle Radio 1:ssä kuuluttaja Jari Aulan pakeilla.

 • Penkkiurheilulle ei juuri ole sijaa Yle Urheilun toimituspäällikkö Sasha Ikosen arjessa - kädet ovat täynnä töitä urheilun parissa muutenkin. Joukkueurheilu sai aikanaan jäädä, kun nyt toistakymmentä vuotta kestänyt monipuolinen ura alkoi rakentua. Sasha Ikonen ehti käväistä Radio 1:n kuuluttamossa Marja Vehkasen jututettavana. Hän puhuu muun muassa urheilun merkityksistä ja kertoo alkuun, milloin urheilusta tuli osa elämää.

 • YLE:n data-analyytikko Lauri Mikola oli kuuluttaja Juha Salomaan vieraana. Pidempikin titteli Laurilla oli, sitä kuuluttaja aluksi oudoksui. Ohjelman lopussa kuuluttajaa naurattaa, kun selviää, miten Tshingis-kaani liittyy Lauri Mikolan elämään.

 • Radio Pikkupäkä toistuu toimittaja Seija Vaaherkummun (ent. Rautio) puheissa, kun hän muistelee uransa mieleenpainuvimpia hetkiä. TV1:n lauantaisista Ykkösaamuistakin tuttu toimittaja kertoo Marja Vehkaselle urastaan, journalismin tilasta ja siitä, mikä motivoi tekemään toimittajan työtä. Juttutuokion aluksi mennään ajassa taaksepäin, kun kuullaan mistä Seija Vaaherkumpu sai kimmokkeen päätyä alalle.

 • Yle on viestintäyhtiö, jossa tehdään ohjelmia ja sisältöjä. Mitä on viestintäyhtiön yhtiöviestintä? Tiedottaja Laura Hämäläinen kertoo.

  Yle Radio 1:n tämän kesän teemakuukauden Toivon heinäkuun jälkimainingeissa kuuluttaja Tuija Kurvisen vieras kertoo aluksi, mitä toivo hänelle merkitsee.

  *

  Ylestä kiinnostuneet voivat lähettää:

  - kysymyksiä Ylestä yhtiönä tai siitä, mitä julkisen palvelun yleisradiotoiminta tarkoittaa osoitteeseen yleinfo@yle.fi

  - palautetta ja kysymyksiä ohjelmista osoitteeseen ohjelmapalaute@yle.fi

  - palautetta ja kysymyksiä uutissisällöistä yle.uutiset@yle.fi

  Ylen yhtiöviestinnän ylläpitämät sivut, joissa tietoa Ylestä yhtiönä:

  - suomeksi yle.fi/yleisradio
  - ruotsiksi svenska.yle.fi/om-svenska-yle
  - englanniksi yle.fi/aihe/about-yle

 • - Haluan nähdä Radio Suomen ikärajattomana kanavana, joka kuuluu ihan kaikille suomalaisille, kertoo Radio Suomen ohjelmapäällikkö Jonna Ferm. Juttutuokion aluksi kuuluttaja Heikki Puskala kysyi Jonna Fermiltä, kuinka kauan hän on ollut ohjelmapäällikkönä.

 • Teininä Pauliina Grym ihastui metallimusiikkiin ja halusi radiotoimittajaksi - ja kas: nyt hän kokoaa Kultakuumetta, jossa yhtenä aiheena on metallimusiikki. Kultakuumeen työstämisen välillä hän ehti juttelemaan Timo Teräsvuoren kanssa.

  (Kultakuume 21.6.2017 löytyy Yle Areenasta sekin.)

 • Yle Teeman ja Yle Femin naapuruudesta ja tarjonnasta kertoo Marika Kecskeméti. Hän muistelee myös aikaa Yleisradiossa ennen nykyistä Yle Teeman ohjelmapäällikön tehtäväänsä.

  Marika Kecskeméti pyyhälsi Radio 1:n kuuluttamoon kannettava tietokone kainalossaan; Marja Vehkanen uteli, tehdäänkö töitä milloin missäkin.

 • Pitkän uran ulkomaantoimittajana tehnyt Mika Hentunen kertoo, miten hänen työnsä USA:ssa sai lentävän lähdön vuonna 2001 ja paljastaa myös kuka on ollut hänen uransa paras haastateltava. Mika Hentusen toimittama 20-osainen Miehemme maailmalla -lyhytdokumenttisarja on kuunneltavissa Yle Areenassa ja vie kuuntelijan lähihistorian tärkeisiin paikkoihin ja tilanteisiin. Hentunen on päässyt hyödyntämään ulkomaankokemuksiaan myös uuden harrastuksensa, dekkarikirjoittamisen parissa. Haastattelun aluksi Heikki Puskala kysyi Mika Hentuselta, kuinka kauan hän on ollut Ylellä ulkomaantoimittajana.

 • Äänisuunnittelija Suvi Tuuli Kataja on toteuttanut Yle Radio 1:n Ääniversumi-ohjelman 'Uniraati'. Ohjelmaa varten Suvi Tuuli Kataja haali väkeä Yle:n käytäviltä. Kuuluttaja Juha Salomaa kyseli vieraaltaan myös mm. äänisuunnittelijan työn erikoisuuksista.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä