Radio 1:n erikoislähetykset

Laulun voima: Toivon ja kaihon lauluja -yhteislaulukonsertti

 • 60 min
 • ei kuunneltavissa

Turun Mikaelinkirkossa lauletaan suorassa radiolähetyksessä tuttuja lohtulauluja. Toivon, onnen, kaipuun ja lohdun täyteiseen yhteislaulukonserttiin ovat kaikki tervetulleita, tilaisuus on maksuton ja radioidaan suorana Yle Radio 1:ssä.

Ohjelmassa ovat mm. Niin kaunis on maa, Syyslaulu/Höstvisa, On hetki jolloin tuuli uinahtaa, You raise me up, Äidin sydän sekä tuttu sekälempeä virsi Tule kanssani, Herra Jeesus.

Lauluilta järjestetään Turun Mikaelinkirkossa maanantaina 31.10.2016 klo 18.00 - 19.00. Tilaisuuden juontaa Yle Radio 1:n kuuluttaja Maaria Holma.

Radioinnin vuoksi yleisöä pyydetään tulemaan paikalle hyvissä ajoin, mielellään viimeistään kello 17.45.

Illan aikana laulettavat laulut

On hetki
On hetki, jolloin tuuli uinahtaa, on hetki, jolloin tuuli valvoo...

Höstvisa/Syyslaulu
Vägen hem var mycket lång och ingen har jag mött...

Jumala rakastaa maailmaa
Kuinka kukaan, kukaan rakastaa, voisi kurjaa maailmaa...

Mikä voi olla sen mukavampaa (esitys ja yhteislaulu)
Kissojen viikset ja kasteiset kukat, kuparipannut ja viirukkaat sukat...

Rakastan elämää
Päättyy yö, aamu saa, uusi päivä kun kirkkaana koittaa...

Kiitos sulle, Jumalani
Kiitos sulle, Jumalani, armostasi kaikesta...

Yksinäisen keijun tarina (vuorolaulu)
On paratiisi meillä täällä näin, vaan ei aina kaikki koe sitä näin...

You raise me up
When I am down, and oh, my soul so weary...

Äidin sydän (vuorolaulu)
Maan päällä paikka yksi on, niin pyhä, armas, verraton...

Pyhän kosketus (vuorolaulu)
Riisu kengät, maa, jolla seisot on Herran, pyhää ja puhdasta maata...

Niin kaunis on maa
Aurinko nousee, on kastetta maassa...

Lintu
Maailmaan mä avaraan, jos mennä voisin vaeltamaan...

Tule kanssani, Herra Jeesus
Tule kanssani, Herra Jeesus, tule, siunaa päivän työ...

Laulettavat laulut on valittu Yle Radio 1:n ja Turun konservatorion järjestämien nettiäänestysten perusteella.

Illan muusikot ovat Turusta. Turun konservatoriolaisista koottu yhtye esiintyy rehtori Juha Järvinen johdolla ja mukana on myös Mikaelinseurakunnan kanttori Marko Hakanpää (urut). Esilaulajina toimivat Turun konservatorion lapsi- ja tyttökuorot Auriella ja Sigynella johtajinaan Epp-Inna Westergård ja Terhi Lehtovaara.

Tilaisuus on myös osa lokakuun lopussa käynnistyvää kirkon reformaation juhlavuotta. Vuonna 2017 tulee kuluneeksi 500 vuotta Martti Lutherin teesien julkaisemisesta.

_______

Tilaisuus: Toivon ja kaihon lauluja -yhteislaulukonsertti
Paikka: Turun Mikaelinkirkko, Puistokatu 16, 20100 Turku
Aika: maanantaina 31.10.2016 klo 18.00 - 19.00. Yleisöä pyydetään olemaan paikalla viimeistään klo 17.45
Järjestäjät: Turun konservatorio, Turun Mikaelinseurakunta, Kirkkopalvelut ja Yle Radio 1

Lähetykset

 • ma 31.10.2016 18.00 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vastaa kysymyksiin ja keskustelee kuuntelijoiden kanssa suorassa radiolähetyksessä. Toimittajana on Krista Taubert.

 • O.Y Suomen Yleisradio - A.B. Finlands Rundradio -nimisen yhtiön ensimmäinen lähetys oli torstaina 9.9.1926. Vastaperustetun yhtiön ensimmäissä lähetyksessä vastaperustetun laitoksen väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi valittu L. M. Viherjuuri piti puheen.

  Puheen lukee kuuluttaja Jari Aula.

 • Kun Jeesus syntyi Betlehemissä ajanlaskumme alussa, Juudea oli provinssi Rooman valtakunnassa. Arki tuon ajan Palestiinassa oli ankara.

  Jeesus saarnasi syrjäseuduilla, mutta meni juutalaisten pesah-juhlan aikana Jerusalemiin. Muitakin kiertäviä saarnaajia ja ihmeidentekijöitä liikkui tuolloisessa Palestiinassa. Mitä erityistä Jeesuksen opetuksessa oli, että hän sai seuraajia elinaikanaan ja sen jälkeenkin? Kolmikymppinen juutalaismieshän mullisti koko maailmanhistorian.

  Salla Vuolteenahon vieraina ovat Raamatun tutkija, professori Antti Marjanen sekä historian tutkija, dosentti Marja-Leena Hänninen Helsingin yliopistosta.

 • Maria Andersson oli tiettävästi vanhin koskaan elänyt suomalainen. Mitä hän kertoi elämästään 110-vuotishaastattelussa vuonna 1939?

 • Nuorisokuoro Vox Aurea esiintyy lähetettävässä Laulun voima -yhteislaulukonsertissa maanantaina 11.5. klo 19.03. Kuoroharrastuksesta kertovat laulajat Eerika Malkamäki ja Konsta Litmanen sekä kuoronjohtaja Sanna Salminen. Toimittajana Salla Matusiak.

 • Marraskuussa 1978 presidentti Urho Kekkosen nekrologi tallennetaan Yleisradion kassakaappiin. Muutamia viikkoja aiemmin Neuvostoliiton matkan yhteydessä presidentti Kekkosen terveydentilaan on kiinnitetty huomiota. Suomalainen media vaikenee tapahtuneesta. Nekrologin tekijä on presidentin sisäpiiriläinen. Oliko joillakin erityistä syytä olettaa, että presidentti olisi pian kuollut? Toimittajana Jukka Kuosmanen.

 • Ulkoministeriön alivaltiosihteeri Keijo Korhosen marraskuussa 1978 kirjoittama ja lukema UKK in memoriam- nauha Yleisradion arkistosta. Alivaltiosihteeri Keijo Korhosen muistopuhetta presidentti Kekkosesta ei koskaan lähetetty. Liittyy Jukka Kuosmasen toimittamaan ohjelmaan Presidentti Kekkonen Ylen luurankokaapissa.

 • Yleisradion entiset radiokuuluttajat Maija-Kaarina Saloranta, Pentti Fagerholm ja Lauri Paavola tapaavat toisensa pitkästä aikaa Ylen tiloissa Helsingin Pasilassa. Millaista oli kuuluttajan työ heidän aikanaan?

  Kuuluttajakonkareita jututtaa toimittaja Timo Asikainen, joka hänkin on entinen kuuluttaja.

  Tekninen toteutus: Pentti Männikkö.
  Tuottaja: Jari Aula.

  Ohjelman työryhmässä ovat olleet mukana myös Yle Radio 1:n nykyiset kuuluttajat ja kanavan vastaava tuottaja Anna Simojoki.

 • Geenilöydösten perusteella biologinen pohja neurologisten, psykiatristen ja kehitysvammadiagnoosien luokittelussa hämärtyy.
  Professori Aarno Palotie Suomen molekyylilääketieteen instituutista (FIMM) pitää tätä historiallisena asiana. Häntä haastattelee seuraavassa Leena Mattila.

 • Seppo Heikkinen tapasi Samu Nyströmin, joka väitöskirjassaan Helsingin yliopistossa tarkasteli maailmansodan aikaista Helsinkiä.

 • Kasvien geneettinen muuntelu on monimutkaisempaa kuin kuvitellaan, koska monet merkittävät ominaisuudet kuten satoisuus ja kuivuudensieto riippuvat useista eri geeneistä. Leena Mattilan haastateltavana on dosentti Irma Saloniemi Turun yliopistosta

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä