Urheiluilta

Jääkiekkokierros

 • 3 h 27 min
 • ei kuunneltavissa

Jääkiekkokierros. HPK-TPS, Jukurit-JYP, Kalpa-KooKoo, Kärpät-HIFK, Saipa-Pelicans, Tappara-Sport, Lukko-Ässät

Lähetykset

 • la 8.10.2016 16.30 • Yle Puhe

Jaksot

 • Korkealla käyneet ja välillä syväänkin sukeltaneet olympiavoittaja Toni Nieminen ja maailmanmestari Kalle Palander haluavat laittaa itsensä likoon. Nyt he kertovat, mitä virheitä ei kannata tehdä ja toisaalta puhuvat myös siitä, miten voisivat nykyurheilijoita auttaa. Toimittaja Mikko Hannula.

  Kuva: Herkät Herrasmiehet

 • Yle Puheen syysklassikossa tulevan NHL-kauden avaavat likilegendaarinen tähtiviisikko Sami Laine, Antti Mäkinen, Tuomas Nyholm, Jere Pehkonen ja Teemu Tammilehto.

 • Yle Puheen urheiluillassa puhutaan sportista kaksi tuntia ajankohtaisten vieraiden kanssa.

  Ohjelmaan osallistuvat vuorollaan Janne Leskinen, Jouko Jokinen, Seppo Räty, Tomi Salminen, Tero Tiitu, Kai Löfgren, Petra Olli, Perttu Ruuska ja tuore MM-hopeamitalisti Anne Lantee. Toimittajina Mikko Hannula ja Jussi Putkonen.

 • Salibandyliigan alkukiihdytyksen jälkimainingeissa salibandyn kansallinen ja kansainvälinen nykytilannetta ruoditaan Yle Puheessa. Suoran salibandyillan studiovieraina ovat maajoukkuetähdet Miko Kailiala (EräViikingit), Mia Karjalainen (PSS) ja toiminnanjohtaja Pasi Peltola (Classic).

  Ääneen pääsevät myös My Kippilä, Laura Loisa, Petteri Nykky, Ismo Haaponiemi, Kurre Westerlund, Jon Liljelund, Tommy Koponen, Mikko ja Mika Kohonen, Jarkko Rantala ja Mikael Järvi.

  Uuden kauden kynnyksellä lähetyksessä muistellaan edellisiä rankkareihin päättyneitä MM-finaaleja ja luodaan katseita jo tuleviinkin maailmanmestaruuskilpailuihin.

  Salibandyillan toimittavat Mikko Hannula ja Jussi Putkonen.

 • Koripallon EM-kisat ovat Suomen miesten maajoukkueen osalta ohi, mutta kisojen huipennus on tietenkin vasta edessä. Välierät pelataan torstaina ja perjantaina. Loppuottelu on ohjelmassa sunnuntaina.

  Millainen on kisojen tilinpäätös Suomen osalta, mitä kisoista tulisi oppia ja mitä tulee tapahtumaan jatkossa?

  Miesten maajoukkue pelaa jo marraskuussa MM-karsintoja; millainen joukkue niihin saadaan mukaan?

  Miesten ja naisten korisliigat alkavat jo muutaman viikon kuluttua. Miltä alkava sarjakausi näyttää?

  Studiovieraana on Yle Urheilun asiantuntija Ilpo Rantanen ja puhelimitse lähetykseen osallistuvat ainakin EM-kisaprojektia vetänyt Ari Tammivaara sekä viime kauden hopeajoukkueen Salon Vilppaan valmentaja Joonas Iisalo

  Lähetystä isännöivät Jussi Putkonen ja Jouko Vuolle.

 • NFL kausi starttaa 7.9 ja lajin kaksi kovinta fania legendaariset radiojuontajat Matti Airaksinen ja Ile Uusivuori suuntaavat katseensa tulevaan kauteen!

  Miltä kausi näyttää? Mitkä joukkueet ovat vahvoilla? Ketkä ovat playoffseissa? Mitkä asiat puhututtavat lajin ympärillä juuri nyt? Näihin asioihin Matti ja Ile etsivät vastausta Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton viestintäjohtaja Mika Laurilan kanssa sekä tietysti mukana on Salattujen Elämien Tom Brady, entinen pelaaja ja lajin suuri fani Mikko Parikka!

  Luvassa epäasiallista pohdintaa, naurua ja menoa. Osallistu ja tule mukaan #NFLilta #IleTekeeRadiotaVainMattienKanssa

 • Jääkiekon SM-liigan tällä viikolla alkava kausi tuo mukanaan muutoksen tuulia. Missä menee SM-liiga pelillisesti? Kuka pysyy vanhassa, kuka yrittää uutta? Samaan aikaan kun pelillinen murros etenee, myös valmentajaruletti on taas pyörähtänyt. Pitäisikö uuden valmentajan myötäillä seuran identiteettiä vai rakentaa joukkueesta täysin omanlaisensa? Kenellä siirtyneistä päävalmentajista on parhaat edellytykset menestyä? Entä ketkä ovat SM-liigan mielenkiintoisimmat nuoret pelaajat?

  Yle Puheen SM-liigaillassa ovat äänessä muun muassa Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki, liigapäävalmentajat Sami Kapanen, Tero Lehterä ja Jukka Rautakorpi. Pelaajista kuullaan kokenutta Jarkko Immosta, huippulupausta Joni Ikosta ja eksoottista paluumuuttajaa Borna Rendulicia.

  Studiossa asiantuntijoina ovat Kimmo Kuhta ja Pekka Kangasalusta. Illan juontavat Sami Laine ja Teemu Tammilehto.

 • Iltaa isännöivät Jyväskylän studiossa Jussi Lindroos ja Riku Salminen. Reportterina Sanna Pirkkalainen. Asiantuntijavieraina Riku Tahko, Neste Rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen, ralliautoilijat Esapekka Lappi, Teemu Suninen ja Eemil Lindholm (Tulevaisuuden Tähti 2017), kartturit Janne Ferm, Mikko Markkula ja Tomi Tuominen, Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen ja varatoimitusjohtaja Mia Miettinen Tommi Mäkinen Racing Oy:stä.

  Voit osallistua Ralli-iltaan kommenteilla ja kysymyksillä joko soittamalla ohjelman aikana kello 18-20 numeroon 014-4444 993 tai sähköpostilla os. mm-ralli@yle.fi.

 • Suora lähetys Joensuu-Jukolan aattotunnelmissa Enon kisakeskuksesta.

  16500 suunnistajaa kahdestakymmenestä maasta etsii lauantaina Enon metsistä yhteensä 150 rastia. Millaisessa maastossa kilpaillaan? Miten 30 000 ihmisen saapuminen vaikuttaa 6 500 enolaisten elämään? Luetaanko Jukolan viesti sanoman kilpailun jälkeen suomeksi vai meneekö voitto ulkomaille?

  Pertti Tapolan, Tiina Lundbergin ja Seppo Väli-Klemelän johdolla käydään läpi Jukolan viestin ennakkotunnelmat.

 • Kuuman maajoukkuekesän Suomen kannalta merkittävin turnaus, MM-karsintojen 2. kierros pelataan tällä viikolla Tshekissä. Keskiviikosta sunnuntaihin vastassa Pohjois-Irlanti, Kypros, Ruotsi, Espanja ja Tshekki. Ennakkotunnelmat tässä lähetyksessä. Toimittajana Mikko Hannula.

 • E-urheilusta on kasvanut maailmanlaajuinen ilmiö. Pelaamisessa liikkuvat massiiviset rahat ja myös monet pelaajat ansaitsevat sillä elantonsa. Minkälaista urheilua e-urheilu oikein on?

  Elektronisesta urheilusta on kasvanut hetkessä maailmanlaajuinen ilmiö. Turnauksissa liikkuvat massiiviset rahat ja myös monet pelaajat ansaitsevat pelaamalla elantonsa. Mitä sitten e-urheilu oikein on? Tästä puhutaan Puheen Urheiluillassa.

  Studioon vieraaksi saapuvat Ylen e-urheilun lähetyksistä tuttu selostajaääni Teemu ”wabbit” Hiilinen, koripalloilussa ja pelisuunnittelun parissa uraa tehnyt Kimmo Muurinen, elektronisen urheilun ensimmäisenä kouluna Suomessa valinnaisaineisiin lisänneen ammattikoulu Prakticumin liikuntakoordinaattori Björn Nylund sekä SEUL:n tuore puheenjohtaja Joonas Kapiainen.

  Iltaa isännöivät Joni Piirainen ja Jussi Putkonen.

 • Mitä olisikaan urheilu ilman oikeutta? Tuomareiden rooli urheiluhistoriassa on pitkä ja monimuotoinen. Tuomarit antavat urheilussa päätöksenteoillaan kasvot oikeudelle ja säännöille. Samalla he määrittävät toiminnallaan merkittävästi tapahtumien kulkua.

  Joni Piiraisen vieraiksi saapuvat jääkiekkoerotuomari Jenni Heikkinen, Palloliiton tuore erotuomaripäällikkö Jouni Hyytiä sekä Kansainvälisen luisteluliiton (ISU) kansainvälisten tuomareiden kouluttaja Mika Saarelainen.

Klipit

 • NBA-illan luotsi Matti Airaksinen soitti ensimmäiseen NBA-kauteen valmistautuvalle Lauri Markkaselle ja kysyi, miten Chicago Bullsin miehistö ja itse Markkanen valmistautuu tulevaan tiukkatahtiseen, 82 ottulua sisältävään runkosarjaan. Kuva: Jonathan Daniel AFP / Lehtikuva

 • Helsingissä pelataan torstaista alkaen jääkiekon Euro Hockey Tourin turnaus, joten sen alla on oivallinen aika puhua valmennuksesta - myös jääkiekon valmennuksesta.

  ”Valmentajan tehtävä on auttaa urheilijaa tuntemaan itsensä, tunnistamaan omat voimavaransa ja käyttämään niitä niin urheilussa kuin elämässä yleensäkin”, sanoo Suomen ammattivalmentajien puheenjohtaja Erkka Westerlund.

  Mitä valmennus oikeastaan on? Millaista on valmentaa Suomen maajoukkuetta ja kuinka paljon kaikki on muuttunut viimeisten 25 vuoden aikana? Voiko maajoukkuevalmentaja vielä opettaa ammattipelaaja - onko se edes tarkoitus? Millaisella harjoittelulla jääkiekossa päästään huipulle ja mitä erityisesti ei pitäisi tehdä?

  Yle Puheen Urheiluillassa jääkiekkoa ja sen valmennusta pohtivat nykyinen Leijona-joukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki, jonka Riku Salminen tapasi Tampereella – siellä mistä kaikki hänen osaltaan alkoi sekä Erkka Westerlund, joka vuosien varrella on kehittänyt valmennusta monessa eri roolissa.

  Yle Puheen studiossa iltaa ovat juontamassa Jere Pehkonen ja Jouko Vuolle.

 • Yle Urheilun Sami Laine ja asiantuntija Kimmo Kuhta vetivät perjantaiaamuna yhteen jääkiekon World Cupin tapahtumat. Toimittajina Alina Kulo ja Juuso Pekkinen.

 • Yle Urheilun toimittajat Arimo Laakkonen ja Otto Rönkä perkaavat molempien EM-finalistien matkan loppuotteluun ja mahdollisuudet voittaa Euroopan mestaruus.

 • Yle Puheen finaalikiertue rantautui jälleen Tampereelle, missä vuorossa oli perinteikäs vierailu Jääkiekkomuseossa. Mukana oli myös Olli Palola, jonka kanssa käsiteltiin maalintekoa, Tapparallekin tuttua ongelmaa finaalisarjassa HIFK:ta vastaan. Palola ja Yle Urheilun asiantuntija Kimmo Kuhta ottivat myös pienimuotoisen kilpailun siitä, kummalta puolelta maalinteko olikaan helpompaa.

 • Buffalon tehopuolustaja Rasmus Ristolainen on kiitollinen Suomen rakentajille.

 • Miltä jääkiekko näyttää vedonlyöjän silmin? Mitä vedonlyönnissä tulee ottaa huomioon, kun pelataan jääkiekkoa? Vedonlyönnin ammattilainen Jorma Vuoksenmaa tarjosi Yle Puheen Jääkiekkokierroksen vieraana oman ABC:nsä jääkiekkovedonlyöntiin

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä