Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

JACKPOT  Sing my love song

T. REX  Buick MacKane & The Babe Shadow

ELVIS PRESLEY  Tutti frutti

MARI RANTASILA  Kirsikkapirtelö

ALICE COOPER  Elected

RAINBOW  I surrender

LEONARD COHEN  Hallelujah

STEVE MILLER BAND  Living in the USA

PAVE MAIJANEN  Pidä huolta

ELTON JOHN  Someone saved my life tonight

JAMES BROWN  Living in America

BONEY M.  Belfast

LEONARD COHEN  Suzanne

TUOMARI NURMIO & KÖYHIEN YSTÄVÄT  Valo yössä

 

Biisikertomuksia

LEONARD COHEN  Suzanne

Ensikosketukseni Leonard Cohenin musiikkiin tapahtui koulun kuunteluluokassa 70-luvun puolivälissä.  Kuunneltiin harjoituksena menneitä englannin (ja muidenkin kielien tietysti) kuuntelukokeita ja yhdessä näitä varmaan 70-luvun alusta oli mukana juttu Leonard Cohenista. Olisiko ollut haastattelun pätkä  ja siinä soi pätkä tuota Leonard Cohenin ’Suzannea’.  Se oli hyvin erilaista musiikkia silloin ja jäi vahvasti mieleen.  Kappale ei heti ollut erityisesti suosikki, mutta sen  jälkeen olen tykännyt herran hyvin tunnistettavasta musiikista kaikki nämä vuosikymmenet hyvin paljon. ’Suzanne’ ei ole ihan lempparini valikoimastaan, mutta koska siihen liittyy tämä kirkas muisto, toivon soitettavan juuri se.  Ja, yllättävää kyllä, mistään muusta kuuntelukokeesta en muista yhtään mitään.

Anna-Liisa

---

Leonard Cohenin runokirja 'Lauluja' oli pakko saada. Pidin siitä pokkarista kovasti, kansi oli vihreä ja punainen. Lempparibiisini on 'Suzanne'.

Terveisin Kirsti

---

Täällä kaksi Leonard Cohenin fania. Kun eilen luimme hänen poismenostaan, tuli surullinen olo. Hieno taiteilija on poissa. Olimme hänen viimeisessä Helsingin konsertissan ja se jää ikuisesti sydänmiimme. R.I.P. 

Anneli ja Jukka

 

ELVIS PRESLEY  Tutti frutti

Olen ns. entinen-entinen nuori, koska olen syntynyt vuonna 1942.

Vuonna 1955 perheeni muutti Hyvinkäältä Ouluun ja tuon vuoden marraskuussa täytin sitten 13 vuotta. Meillä oli ollut aina kaikki mielestäni aivan kauhean vanhanaikaista kotona, mutta Hyvinkäällä myytiin kaikki huonekalut ja muut kamat huutokaupalla ja niin sitten Oulussa ostettiin kaikkea uutta ja niin viiskytlukuista kuin olla voi. No, mitäs tällä on tekemistä Entisten nuorten sävellahjan kanssa??? No Oulussahan ei niihin aikoihin kuulunut vielä ULA-radio, mutta sitten tapahtui ihmeitä: ULA-aaltojen koelähetys. Kavereitteni kodeissa ei yleensä ollut kuin vanhanaikaisia radioita, ei siis mahdollista kuunnella ULA-aaltoja, mutta meilläpä kerrankin oli! Muistaakseni vuonna 1956 tai olisiko ollut vuonna 1957 tuli jonakin päivänä tämä ULA-koelähetys klo 17.00. Korva kiinni radiossa kuuntelin Elviksen ’Tutti fruttia’! Wau! Se oli mahtavaa, varsinkin kun sai kertoa ylpeänä kavereille mitä oli kuullut. Sen Elviksen ’Tutti frutin’ haluan kuulla radiosta. Se tekee takuulla tekee minut entistä nuoremmaksi.

Eläköön siis Elvis! Hän oli nuoruuteni tärkeä vaikuttaja ja on edelleenkin tunteita herättävä artisti!

Kerttu

 

PAVE MAIJANEN  Pidä huolta

Haastan Urjalan Lukion abit vuosimallia 1982 Entisten nuorten sävellahjaan  ja pyytäisin kaikkia tuon vuoden luokkakavereita olemaan yhteyksissä vaikkapa Facebookin kautta,  jotta saataisiin koko jengi kasaan ensi kevään luokkakokoukseen!

Musiikkitoiveena on Pave Maijasen ’Pidä huolta’.

Harri L.

 

JACKPOT  Sing my love song

Tapasin pojan turkoosin sinisessä puserossa ja farkuissa Tavastialla 30. lokakuuta vuonna 1976.  Ensimmäinen tanssimme oli Jackpotin ’Sing my love song, josta tulikin meidän laulumme.  Tuosta pojasta tuli aviomieheni vuonna 1979.  Ehdimme olla naimisissa 32 vuotta, kunnes mieheni kuolema erotti meidät.

Tapaamisestamme tuli siis kaksi viikkoa sitten kuluneeksi 40 vuotta. Muistot elävät ja siksi toivoisin kuulevani meidän laulumme ’Sing my love song’ Jackpotin esittämänä.

Kisu

 

STEVE MILLER BAND  Living in the USA

Mietiskelin tässä millaista oli elää Amerikassa vuonna 1968?  Olikohan asiat  siellä silloin paremmin kuin nyt?  Ja millaista elämää kuviteltiin elettävän vuonna 2016?  Tuona vuonnahan presidentti Richard Nixon valittiin Yhdysvaltain presidentiksi .  Steve Miller Band kertoo oman tulkintansa  tuosta ajasta vuoden -68 levytyksessään ’Living in the USA’.

Jaakko

 

RAINBOW  I surrender

Lämmin onnentoivotus ihanalle lapsuudenystävälleni Virpille Poriin! Perjantaina 4.11. 2016 saavutit aikuisen naisen iän  mitä on vaikea uskoa todeksi, sillä juurihan me olimme innokkaita alakoululaisia ja aloitimme kirjeenvaihtotoveruuden. Kiitos hienosta ystävyydestämme - jatketaan samaan malliin toinen puolivuosisataa!

Haastan kaikki kirjeenvaihtoa harrastaneet entiset nuoret kympillä mukaan! Virpin levytoive on Rainbow’n ’I surrender’

Minna

 

ELTON JOHN  Someone saved my life tonight

Biisitoiveeni on Elton Johnin ’Someone saved my life tonight’, mikä on 19. toukokuuta vuonna1975 julkaistun ’Captain Fantastic and the Brown Dirt Cowboy’-LP:n ykköspuolen viimeinen biisi.

Hyvin nuorena perheellisenä ja jo kahden pikkuisen isänä menin muutaman lykkäysvuoden jälkeen helmikuussa 1976 suorittamaan varusmiespalvelusta Hämeenlinnaan Jääkäripatteristoon Suomen kasarmille. Siis suorastaan ikämiehenä. Armoitettuna Elton John-fanina olin soittanut tuonkin mainitsemani, suhteellisen tuoreen levyn lähes puhki yhdessä Eltonin, Cat Stevensin ja Moody Bluesien älppäreiden kanssa. Intti oli tuolloin tiukempi paikka ja perheellisenkin lomat olivat harvoja ja lyhyitä. Musiikkia kyllä soitettiin aina, kun joku toosa saatiin soimaan. Eräs innovatiivisimmista tuolloin kielletyistä virityksistä oli ripustaa autostero punkan alle, vetää henkilökohtaisessa komerossa olevasta akusta virtajohdot ja piilottaa kaiuttimet saman peltikaapin taakse.  Ja kun hiljaisuuden huudosta oli kulunut noin vartti, soi musiikki taas.  Tässä suhteessa teki tupakaveri meille kaikille todella tykätyn palveluksen.  Viime kesänä kävin samassa palveluspaikassa ja tuvassa, joka nyt on ollut jo aikansa tyhjänä ja muussa käytössä. Varsinainen aikamatka 40 vuoden taakse.  Värit sekä ajaton, yli 100 vuoden tunnelma ja tuoksu olivat aivan samat.  Onneksi tuli tälläkin kertaa kuvattua paikkoja.  Nyt niitä kuvia on mukava verrata keskenään.

Esa Kivivuori

 

LEONARD COHEN  Hallelujah

Toiveeni on Leonard Cohenin ’Hallelujah’. Koskaan ei voi tätä ukkoa sivuuttaa! Aina ankeuden, vaikeuksien tai menetysten sattuessa kohdalle, tulee Leonard ja helpotus on vain niissä sanoissa. Haasteet kaikille Leonard-faneille!

Minna

---

Pyysin erästä tiskijukka soittamaan 'Dance me to the end of loven' niin monta kertaa, että hän luovitti levyn minulle.

Terveisin 'Kolmessa Leonard Cohenin Suomen konsertissa käynyt ja niistä nauttinut'

---
Toiveeni on Cohenin 'Hallelujah'.  Mestari on poissa ,hänet muistetaan pitkästä urasta. Suuri Taiteilija.

Pena

 

Yhdysvaltain presidentinvaalit on pidetty. Mikä biisi kertoo ja kuvaa mielestäsi parhaiten Amerikan Yhdysvaltoja, amerikkalaista elämänmenoa tai Yhdysvaltojen erilaisia kohtalon hetkiä?

Kaikkein parhaiten USA:a kuvaa laulu nimeltä ’Omituisten otusten kerho’!  Terveisin Elina Paananen

---

Bruce Springsteenin ’Born In The U.S.A. vaikkakaan Bruce ei virallinen ehdokkaiden tukija ollut. Trumpiakin "ääliöksi" mainitsi (Jari)

---

Tähän teemaan sopii parhaiten 80-luvulta Juice Leskinen Grand Slamin ’Villi länsi. Silloin ratsasti Ronald, nyt soittaa trumpettia joku toinen. (Jarmo)

---

Jimi Hendrixin ’Machine gun’ kertoo parhaiten USA:n kauheasta Vietnamin sodasta ja tietysti CCR:n ’Fortunate son’ (Nimimerkki ’Saigon shakes’)

---

’Born In The USA’,  jota äkkinäinen luulisi joksikin ylistyslauluksi vaikkei sitä olekaan. (Risto)

---

James Brownin ‘Living in America’. Kaikki Rocky Nelosen nähneet tietävät mistä on kyse. Tosin onhan ajat vähän muuttuneet reilussa 30 vuodessa eli samanlainen show voisi olla missä päin entistä itäblokkia, ’Living in Russia’ kävisi jopa rytmiltään. (Sami)

---

Don McLeanin ’American Pie’ (Kerstin)

---

Paper Lace-yhtyeen ‘The night Chicago died’ (Hilkka)

---

The Doorsien ’The End’. Ilmestyskirja Nyt-elokuvassa soiva biisi, huuruisen vääristynyt aamunkoitto lepattavine helikoptereineen tuo elävästi eteen Vietnamin järjettömän sodan. (Lassi)

---

No tällä hetkellä tulis mieleen Bruce Springsteenin ’This Hard Land’ (Merja)

---

Lynyrd Skynyrdin ’Sweet home Alabama’ (Leena)

---

USA:n historiaan liittyvä kappale? Vietnamin sota oli kauhea. Ensimmäinen TV-sota ja kesti kauan! Tästä kertoo parhaiten CCR:n ‘Run to the jungle’ tai The Doorsin ‘Unknown soldier’. USA:n lähi-historia Vietnamissa kosketti koko sukupolvea. The war is over! (Rokkimestari Coccolasta)

---

No kun kerran tuollainen "friikki" Donald Trumph voitti vaalit , niin tilannetta kuvaa parhaiten mielestäni Alice Cooperin ’Elected’ (Timo)

 

HAASTEITA & TERVEHDYKSIÄ

Vantaan Hakunilassa Johanna Korhonen, oletko kuulolla? Paljon onnea syntymäpäivänäsi. Heile onnittelee.

Terveiset kaikille kesää Tammiossa viettäneille! Pyhäinpäivämme vierähti Tammiossa kiitos Kari Auvisen ja Viklan! Tiitta ja Peräkammarin pojat

Toivelevy Marc Bolan & T. Rex-yhtyeensä 'Buick Mackane & The Babe Shadow' vuodelta 1972. Päivi

Hei vaan kaikki räkänokat ja muut joulua odottavat menninkäiset. Olemme kaimojen kanssa Nuuksion hotellissa pikkujouluja viettämässä. Haastamme kaikki muut ns.räkänokat minttupullon hinnalla. Ja suurin syy on pidetään hauskaa koko rahalla. Hanskeille tervesiä,parin vkon päästä nähdään. Terveisin tupla-Timot ja tupla-Johannat.

Olin pari viikkoa sitten mainiossa Popedan konsertissa Stadissa. Nautin fiiliksestä ja jokaisesta biisistä. Haastan kaikki Popeda-fanit Enskaan. Eija Munkasta.

Lähetän terveisiä Ouluun Myllyojalle ikinuorelle ja kauniille Merjalle.Terveisiä lähettää Juhani

Haastan kaikki Putaankoulun vuonna 1977 lopettaneet TB:n kahvin hinnalla Entisten nuorten sävellahjaa. Terveisin Veskulle ja perheelle. Tuulalle ja Pekalle.  Joonan ja Janinan perheelle sekä Annaliisalle ja Terhille ja kaikille Tornioon. Marja ja Timppa

Artolle Mänttään rakkaat terveiset Leviltä..Alli, Elli,Merja ja Sylvi

Lumiset terkut Kotirantaan,Kinnareille,Oinosille,Luostolle Sepolle ja Saaralle,Artolle olkkariin....t.Pipsa ja Sasuliini

ISOT KIITOKSET MUUTTOAVUSTA PIKKIS, MAILA, TERO, KEKE, SIMO, MIKA, TUULA, REUKKU JA EILA-ÄITEELLE! ILMAN TEITÄ MUUTTONI EI OLISI ONNISTUNUT! TERKUT KAAOKSEN KESKELTÄ LÄHETTÄÄ VIRPI

Ile Kalliolle paranemisia sairaslomalle! Ile oli tippunut lavalta, mutta onneksi ei pahempaa! Mica

Haistan Saaran Nenäpäivän tiimoilla Enskaan nuuhkuteltujen lumitöiden hinnalla. Näin haistelee kissa Viiru

Sahramiehen Eijalle Hirsilään SATUMAISEN MAHTAWAA SYNTTÄRIVIIKKOA ! Eiköhän haasteta Sävikseen KAIKKI MÄNTÄN KAUPPAOPISTON KÄYNEET ? ? ? Aloitetaan vaikka Seposta. Alahan kaivaa kuvetta . . .

Mieheni kuoli vuosi kuukausi ja 3 päivää sitten. Elämää jatkuu, mutta kaipuu on kova. Helena Vaasasta

Huomio huomio,kaikki Sodankylän Seita baarissa aikaansa 80-luvulla viettäneet.terkuin Sohvi

Terveisiä Vaasanpojalle. Terveiset lähettää Eteläntyttö

Riitta-sisko,oletko nähnyt laulujoutsenen? Olen iloinen sinusta,on hienoa ja erikoista,että synnyimme samana vuonna 60-luvun alussa! Lintujen perään vaikka jalan kairalle, kun ei niita siipia siunattu selkaan!voi hyvin rakas sisko! Asta.

Unohdin laittaa pikkuveljelleni onnentoivotukset Onnen säveleen, kun hän pari viikkoa sitten täytti 56 vuotta. Hän on mua 4 vuatta nuarempi. Meitil on ollu ihana lapsuus Tuusulan Jokelassa. Ny hää asuupi Rixussa ja minä mieheni Pasin kaa Keravalla. Tessa

ILOISTA ILTAA KAIKILLE MAAN TALLAAJILLE.

Haastan mukaan kaikki, jotka ovat käyneet Gracelandissa. Terv. Sari

Hyvää alkavaa talvea jokaiselle.Joulua kohti mennään. Terv. Lispe

eteläntytölle myös terkkuja vaasan poijaalta.

Hikiset terveiset Minnalle, Terhille ja Satulle Boney M.:n 'Belfast'-kipaleen mukana, oi muistoja meidän ikinuorten. Anne

Rauman Yhteiskoulun V B - 66 luokkakokous 3.12.16 klo 14.00 Rauman Cumuluksen Pihlus-kabinetissa! Kaikki mukaan!!!!

 

 

 

 

Nuohoojalle kiitos tänään kun kävit Pudasjärven Kollajan Laihakuivalla Torpan piiput putsaan niin nyt saamme talven taas lämmittää puilla.tv.Pekka ja Leena K. Torpassa.

 

 

Lähetykset

 • la 12.11.2016 15.03 • Yle Radio Suomi Jyväskylä

Jaksot

 • BAY CITY ROLLERS  Bye bye baby
  SWEET  Little Willy
  THE RONSKI GANG  Baby baby
  NISA SORAYA  Huone 105
  T. REX  Get it on
  JIMI HENDRIX  Little wing
  SEPPO HANSKI  Erehdyin kerran
  SLADE  Sweet box
  QUEEN  We will rock you
  HURRIGANES  Looking fort he tsugu
  JOE DOLAN  Bonjour Mademoiselle
  JOHNNY WINTER  Rock me baby
  PROCOL HARUM  Conquistador
  T. REX  Hot love
  THIN LIZZY  Whisky in the jar
  RAULI BADDING SOMERJOKI  Fiilaten ja höyläten

 • DINGO  Sinä ja minä
  REMU AALTONEN  Blue baby
  SLADE  Mama weer all crazee now
  T. REX  Ride a white swan
  MIDDLE OF THE ROAD  Chirpy chirpy cheep cheep
  THE BUTTERFLIES  Who killed the Hottentott?
  DANNY  Vai niin, vai niin
  SPEDE PASANEN  Pronomini-rock
  SE  Eloise
  MOLLY HATCHET  The rambler
  STEELY DAN  Peg
  DEMIS ROUSSOS  Forever and ever
  FREUD, MARX, ENGELS & JUNG  Lintumies
  PELLE MILJOONA OY  Meille kävi näin

 • THE SEARCHERS  Don't throw your love away
  HURRIGANES  Get on
  LEEVI AND THE LEAVINGS  1963 - viisitoista vuotta myöhemmin
  JOAN BAEZ  Sweet Sir Galahad (Woodstock-live 15.8. 1969)
  SEIJA SIMOLA  Kukkia sinulle
  SADE  Smooth operator
  RORY GALLAGHER  Sinner boy
  WHITESNAKE  Is this love
  KAI HYTTINEN  Dirlanda
  KAUKO RÖYHKÄ  Talo meren rannalla
  CHICAGO  Baby, what a big suprise
  ELTON JOHN  Candle in the wind (1997 version)
  ULTRAVOX  Vienna
  QUEEN  The show must go on

 • THE DOORS Summer's almost gone
  THE OSMONDS Crazy horses
  NEIL YOUNG Heart of gold
  KARI PEITSAMO & ANKKULI Soft ice
  THIN LIZZY Bad habits
  DAVID BOWIE Rock'n' roll suicide
  THE VELVET UNDERGROUND Sunday morning
  HURRIGANES Hot wheels
  JET HARRIS & TONY MEEHAN Diamonds
  ELTON JOHN Crocodile rock
  MICHAEL JACKSON Thriller
  IGGY POP Tonight
  RAULI BADDING SOMERJOKI Valot
  IRWIN GOODMAN Eletään vaan
  THE BEATLES All my loving

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä