Pyöreä pöytä

Onko syyllistäminen oikein?

 • 30 min
 • toistaiseksi

Keskustelijoina Mika Pantzar, Pekka Seppänen ja Olavi Uusivirta. Suoraa puhetta johtaa Ruben Stiller.

Sananvapauden ritarit puhuvat median linjasta ja liberaalien ajatusten "ujuttamisesta" sekä kahdesta valistuskampanjasta (Helsingin kaupunki ja energiayhtiö Helen), jotka kumpikin herättävät närää. Sipilän piposta he eivät tuntuneet olleen moksiskaan. Olisiko Hankkijan lippis ollut parempi?

Kannattaa kuunnella, miten näyttelijä, muusikko Olavi Uusivirta ääninäyttelee Helsingin kaupungin mainoksen. Siinä vanhempien laitepäätteiden näplääminen rinnastetaan välinpitämättömyyteen ja samastetaan se väkivaltaan. Ja mitä edustaakaan musta korppi - isääkö? Kampanjaa pidetään monin tavoin epäonnistuneena.

Yrittäjä, Talouselämä-lehden entinen päätoimittaja Pekka Seppänen nostattaa keskustelua tiedotusvälineiden arvoista ja niiden "ujuttamisesta" - termi on Perussuomalainen-lehden ja Suomen Uutisten päätoimittajan Matias Turkkilan Helsingin Sanomissa esittelemä.

Ihmettelyn kohteeksi nousee lopuksi energiayhtiö Helenin mainoskampanja säästää energiaa. Tutkimusprofessori Mika Pantzar näkee kampanjassa uskonnollista hurmosta. Hän ei sitä paitsi halua vähentää kotinsa sisälämpöä 21:een asteeseen - häntä neuvotaan käyttämään villasukkia Aleksis Kiven tavoin.

Kommentoi Twitterissä #pyöreäpöytä

Lähetykset

 • ke 16.11.2016 17.30 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Pyöreässä pöydässä keskustelua herättivät erilaiset joukot. Itsenäisyyspäivänä natsisymboleiden kanssa marssineet ihmiset, Ranskassa kaduilla olevat keltaliivit ja puheenjohtaja Aalto-Setälän tapaan Facebookin hylänneet kansalaiset. Keskustelijoina Maija Vilkkumaa, Pekka Seppänen ja Mika Pantzar. Twitter: #pyöreäpöytä

 • Kovat piipussa. Kansalliset tarinat. Oulun seksuaalirikokset. Rokotevastaisuus.
  Laineet käyvät korkeina pöydän ympärillä, keskustelemassa Pauli Aalto-Setälän johdolla Kaarina Hazard, Taru Tujunen ja Ruben Stiller. Twittewr: #pyöreäpöytä

 • Tiedätkö mikä oli holocaust? Kansainvälisen tutkimuksen mukaan todella moni ei tiedä ja sitä Pyöreän pöydän väki ei oikein uskonut. Sen sijaan uskottiin digitalisaation tuloon kouluissa ja pohdittiin ammattiyhdistysliikkeen tulevaisuutta. Tänään Pyöreässä pöydässä keskustelevat Juha Itkonen, Anu Koivunen ja Taru Tujunen. Suoraa puhetta johti Ruben Stiller.
  Twitterissä #pyöreäpöytä

 • Keskustelijoina olivat Pekka Seppänen, Kaarina Hazard ja Juha Itkonen. Lähetyksessä keskusteltiin mm. taiteilijapalkasta, ilmastonmuutoksesta ja syntyvyyden laskusta. Pyöreässä pöydässä puhetta johti Pauli Aalto-Setälä. Twitter #pyöreäpöytä

 • Keskustelijoina olivat Pekka Seppänen, Taru Tujunen ja Olavi Uusivirta. Lähetyksessä keskusteltiin mm. ostosten tekemisen ihanuudesta. Pyöreässä pöydässä puhetta johti Pauli Aalto-Setälä. Twitter #pyöreäpöytä

 • Auttaako ilmastonmuutokseen se, että otan lyhyempiä suihkuja? Miksi haukumme aina Trumppia vaikka itsellämmekin on varsin ymrpäristövastainen hallitus? Saako messuilla ja markkinoilla kaikenlaiset ryhmät olla esillä? Tuleeko brexit todella? Hyviä kysymyksiä vastauksineen esittivät Pauli Aalto-Setälän johdolla Maija Vilkkumaa, Juha Itkonen ja Mika Pantzar.
  Twitter: #pyöreäpöytä

 • Pyöreän pöydän historian ensimmäisen teemalähetyksen aiheena oli ilmastonmuutos. Paitsi maapallon niin myös lähetysstudion lämpörila nousi pari astetta ja kuultiin jopa lause "lähdenkö pois kesken lähetyksen"
  Ilmastopöydässä keskustelijoina olivat Anu Koivunen, Ruben Stiller ja Juha Itkonen. Suoraa puhetta johti Pauli Aalto-Setälä. Twitterissä #pyöreäpöytä

 • Pyöreässä pöydässä keskustelijoina ovat Kaarina Hazard, Juha Itkonen ja Pekka Seppänen. Suoraa Juha murjottaa Ameriikalle, Kaarina oppi mikä on poliittinen lakko, Pekka ei ihan lämpene Juicelle kansakunnan kaapin päällä ja Rubenkin kaipaa Veikko Lavia.
  Pyöreässä pöydässä keskustelijoina olivat Kaarina Hazard, Juha Itkonen ja Pekka Seppänen. Suoraa puhetta johti Ruben Stiller. Twitterissä #pyöreäpöytä

 • Tänään Ruben Stillerin johtamassa keskustelussa saatin kalabaliikki aikaiseksi kesäaika-talviaika-väittelystä ja tv-sarjojen maailmakuvasta unohtamatta gateSonia ja luottamusäänestystä. Keskustelijoina Anu Koivunen, Mika Pantzar ja Olavi Uusivirta. Twitterissä #pyöreäpöytä

 • Kaarina Hazard on valmis ottamaan järeät keinot käyttöön ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. - Minusta on tullut kierrätysnsatsi. Muovinkierrätyksen ohella keskustelua kuumensi tänään SAK:n Viimeinen niitti kampanajan kuvien poisvetäminen ja Oulun ihmisroskakohun jälkipyykki. Pauli Aalto-Setälän johdolla keskustelivat Kaarina Hazard, Maija Vilkkumaa ja Taru Tujunen. @pyöreäpöytä

 • Anu Koivunen, Ruben Stiller ja Juha Itkonen keskustelivat tänään Pauli Aalto-Setälän johdolla anteeksiannon Jeesustasosta, rehabilitoivat Matti Vanhasen ja antoivat Ruotsin vaalien heijastusvaikutuksen tuntua. #pyöreäpöytä

 • Ihmisoikeusloukkaukset Kroatian ja Bosnian rajalla, Yuval Noah Hararin kirjojen hyvyys tai ei-hyvyys, sekä kristittyjen asema suomalaisessa yhteiskunnassa puhuttivat Pyöreässä pöydässä tällä kertaa. Kaikki saivat kyytiä ja Harari suorastaan antimainoksen Kaarina Hazardin, Taru Tujusen ja Mika Pantzarin kohtaamisessa. Suoraa puhetta johti Pauli Aalto-Setälä.

Klipit

 • Keskustelijoina ovat Kaarina Hazard, Ruben Stiller, Olavi Uusivirta ja Pauli Aalto-Setälä.
  Keskustelu käytiin 7.3.2018.

 • Yle Radio Suomen Pyöreä pöytä keskusteli keskiviikkona 2.11.2016 - viikko ennen Yhdysvaltain presidentinvaaleja - uudesta tilanteesta, jossa Donald Trumpin kannatus on mielipidekyselyissä jälleen noussut. Mukana keskustelussa ovat Sirkka Hämäläinen, Juha Itkonen ja Maija Vilkkumaa, puheenjohtajana Pekka Seppänen.

  Asteikolla 1-5 Juha Itkonen sanoo olevansa kauhuissaan viiden arvoisesti.
  Maija Vilkkumaa leimataan Suomen ainoaksi Trumpin kannattajaksi, koska hän pitää Hillary Clintonia rakenteellisen sovinismin mahdollistajana ja siten - tässä itselleen tärkeässä asiassa - ehkä Trumpiakin, "vanha liiton sovinistia", pahempana vaihtoehtona.

  Sirkka Hämäläinen sanoo olevansa aivan kauhuissaan Trumpin menestyksestä.
  - Tässä on täsmälleen samat elementit kuin silloin kun Hitler tuli valtaan, hän sanoo ja kuvaa Trumpin käyttävän vääriä tietoja ja tunteeseen vetoavaa uhoa.
  Hämäläinen huomauttaa Hitlerin tulleen valtaan demokratian voimin.
  - Koko demokratia on vaarassa Yhdysvalloissa, Hämäläinen väittää.

  Kuva: EPA/CRISTOBAL HERRERA

 • Muusikko Maija Vilkkumaa puhututtaa 19.10.2016 Yle Radio Suomen Pyöreää pöytää feminismistä ja naisen asemasta. Keskustelussa ovat mukana Anu Koivunen, Ruben Stiller ja Maija Vilkkumaa, puheenjohtajana on Pauli Aalto-Setälä.

  Vilkkumaa toivoo, että Hillary Clinton pahoittelisi kohtelua, jonka Monica Lewinsky sai, kun Lewinskyn suhde Clintonin aviomieheen, silloiseen presidentti Bill Clintoniin, paljastui vuonna1998.
  - Nuori nainen uhrattiin presidenttiyden alttarille, sanoo Vilkkumaa.

  Anu Koivunen oikaisi lähetyksen jälkeen omia puheitaan saatuaan parempaa tietoa: Päinvastoin kuin hän lähetyksessä sanoi, Monica Lewinsky EI ole sanonut äänestävänsä Hillary Clintonia. Lewinsky ei ole julkisesti kertonut, ketä aikoo äänestää Yhdysvaltain presidentinvaalissa marraskuussa.

  Kuva: AP Graphics Bank

 • Keskustelijoina ovat kirjailija Juha Itkonen, professori Mika Pantzar ja yrittäjä Pekka Seppänen.
  Puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä.

  Juuri Iowasta palannut Itkonen on yhä häikäistynyt näkemänsä Donald Trumpin kampanjoinnista. Seppänen ei pelkää Trumpin mahdollista valintaa Yhdysvaltain presidentiksi, koska hänen mielestään yksi mies ei voi pilata - eikä pelastaa - maailmaa.

 • Pääministeri Juha Sipilä puhuu kansalle tänään keskiviikkona 16.9.

  Pyöreässä pöydässä mediatutkija Anu Koivunen kysyi, kuinka suuren riskin Sipilä ottaa.
  - Ja kuinka suuren riskin viestimet, etunenässä Yle, ottavat lähettäessään politiikon monologin?

  Toimittaja Ruben Stiller arvailee värikkäästi puheen sisältöä ja ihmettelee, mikä on puheen tehtävä.

  - Meillä pitää olla luottamusta plaa plaa ... kun me suomalaiset yhdessä plaa plaa .... tulevaisuudessa, kun käsi kädessä kuljemme kohti yhteistä päämäärää plaa plaa ... ajat ovat vaikeita plaa plaa...

  Tutkimusprofessori Mika Pantzar sanoo puolestaan, että suomalaiset ovat ymmällään ja että valtiomiehen tehtävä on avata uusia näkymiä.

  Pyöreässä pöydässä puhetta johti Pauli Aalto-Setälä. Kuuntele ote keskiviikon 16.9. keskustelusta:

 • Pyöreä pöytä listasi vuoden 2015 trendit ja ennusti huhtivaalien tulosta Pauli Aalto-Setälän johdolla. Ennustajina ja vedonlyöjinä tutkimusprofessori Mika Pantzar, toimittaja Ruben Stiller ja muusikko Olavi Uusivirta. Esimerkiksi Stiller lyö punaviinistä vetoa, että Keskustan voitto Kokoomuksesta - "hytky" - eduskuntavaaleissa on lähempänä kuutta prosenttiyksikköä kuin viittä.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä