Suomalaisena Ruotsissa

Emeritapiispa Tuulikki Koivunen Bylund

  • 48 min
  • ei kuunneltavissa

Tuulikki Koivunen Bylund syntyi 1947 Turussa, ja asui lapsuutensa ja nuoruutensa ajan Raumalla. Opinnot Åbo Akademissa johtivat pappisvihkimykseen Ruotsissa. Bylund on Ruotsin neljäs naispiispa ja ensimmäinen piispaksi nimitetty suomalaissyntyinen nainen.
Millaisia käännekohtia ja elämänvaiheita emeritapiispan, monella tapaa uranuurtajan, elämästä löytyy? Suomalaisena Ruotsissa -ohjelman haastattelu on alunperin Sisuradion tuotantoa.

Toimittajana on Soili Huokuna.

Lähetykset

  • su 25.12.2016 14.00 • Yle Radio 1

Jaksot

  • Suomalaisena Ruotsissa -sarjassa ääneen pääsee näyttelijä Birgitta Ulfsson, joka kertoo lapsuudestaan, pitkästä näyttämö- ja tv-urastaan, elämänmenostaan ja elämänilostaan. Mitkä roolit ovat olleet miltei 70-vuotisella uralla erityisen innostavia? Entä kenen kanssa Göteborgissa nykyään asuva Ulfsson haluaisi vielä näytellä? Ulfssonin haastattelu perustuu Soilin seurassa -radiosarjaan ja on Sveriges Radio Sisuradion tuotantoa vuodelta 2015. Toimittajana on Soili Huokuna.

    Kuva: Sveriges Radio.

  • Suomalaisena Ruotsissa -ohjelmassa kirjailija Asko Sahlberg kertoo elämästään ja kirjoittamisestaan. Mikä sai Sahlbergin muuttamaan ja jäämään aikanaan Ruotsiin ja Göteborgiin? Ohjelma on alunperin julkaistu Soilin seurassa -ohjelmasarjassa, joka on Sveriges Radio Sisuradion tuotantoa ja on vuodelta 2015. Mistä ideat tulevat ja miten Sahlbergin viimeisin kirja Irinan kuolemat syntyi? Toimittajana on Soili Huokuna.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä