3-osaisessa 1980-luku-sarjassa palataan interrailin, rauhanmarssien ja omanlaisensa huumorin vuosikymmenelle. Aiheisiin pureutuvat kansanedustaja Pekka Haavisto, kirjailija Sirpa Kähkönen ja huumorilehti Pahkasian entinen päätoimittaja Markku Paretskoi.

Jaksot

  • 1980-luvulla Suomi oli Interrailaamisen suurmaa. Parhaimmillaan interrail-kortteja myytiin 20 000 vuodessa. Kansanedustaja Pekka Haavisto reissasi ensimmäisen kerran jo 70-luvulla ja innokkaimmillaan hän lähti reilaamaan kolmesti vuodessa. Myös kirjailija Sirpa Kähkönen löysi oman Eurooppansa interrailaamalla. 80-luku: Interrail -ohjelman on toimittanut Hilkka Nevala.

  • 1980-luvun alussa pelättiin ydinsotaa. Suurvaltojen välit olivat kiristyneet äärimmilleen ja punaisen napin painallusta pelättiin oikeasti. Toisille huoli kanavoitui sodanvastaiseksi toiminnaksi ja vaikuttamiseksi. Rauhanmarsseilla olivat mukana myös kirjailija Sirpa Kähkönen ja kansanedustaja Pekka Haavisto. 80-luku: Ydinsodan pelko -ohjelman on toimittanut Hilkka Nevala.

  • 1980-luku oli huumorin kulta-aikaa. Oli Velipuolikuu tv:ssä, Sleepy Sleepersit ja Pahkasika-lehti.

    80-luku: Huumori -ohjelmassa päätoimittaja Markku Paretskoi muistelee huumorilehden perustamista ja toimittamista. Mukana myös kirjailija Sirpa Kähkönen.

    Ohjelman on toimittanut Hilkka Nevala.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä