8-osainen historiasarja: miten Suomesta oikein tuli se moderni jälkiteollinen Suomi, jollaisena sen nyt tunnemme.
Sarjan aiheina ovat arjen ilmiöt: ruoka, asuminen, pukeutuminen, joulunvietto, alkoholinkäyttö, autoilu, vapaa-aika ja mökkeily, autoilu ja työn muuttuminen.

Jaksot

  • Osa 8/8. Miten peltotöistä päädyttiin naputtelemaan tietokonetta maisemakonttoriin?

    Aikamatkalle johdattaa Yliopistotutkija Matti Hannikainen Tampereen yliopistosta.
    Toimittajana on Seppo Heikkinen.

  • Osa 7/8. Miten polkupyöristä, takseista ja linja-autoista päädyttiin siihen, että henkilöauto liittyy nyky-yhteiskunnassa kaikkeen?

    Aikamatkalle johdattaa liikennehistorioitsija Tapani Mauranen Mobilia tieliikennemuseosta.
    Toimittajana on Seppo Heikkinen.

  • Osa 6/8. Miten lomanvietosta sukulaisten luona peltotöissä on päädytty viimeisen päälle varusteltuihin kakkoskoteihin?

    Aikamatkalle johdattaa Turun yliopiston sosiologian dosentti Anu-Hanna Anttila.
    Toimittajana on Seppo Heikkinen.

  • Osa 5/8. Miten vuoden 1866 paloviinan kotipolton kieltämisestä on päädytty keskioluen kioskimyyntiin ja viinitastingeihin? Aikamatkalle johdattaa sosiaalihistorian professori Matti Peltonen Helsingin yliopistosta. Toimittajana on Seppo Heikkinen.

  • Osa 4/8. Miten viikkokaupalla jatkuneesta joulunvietosta ja viinaryyppyä kärttävistä pukeista päädyttiin Coca-Cola pukkiin ja joulun viettämättä jättämiseen?

    Aikamatkalle johdattaa arkistotutkija Juha Nirkko Suomalaisen Kirjallisuuden Seurasta.
    Toimittajana on Seppo Heikkinen.

  • Osa 3/8. Miten kävelypuvuista ja sunnuntaivaatteista päädyttiin tuulipukuihin ja pohtimaan vaatteiden eettisyyttä?

    Aikamatkalle johdattaa yliopistonlehtori Ritva Koskennurmi-Sivonen Helsingin yliopistosta.
    Toimittajana on Seppo Heikkinen.

  • Osa 2/8. Miten hellahuoneista ja umpikortteleista päädyttiin saunallisiin yksiöihin ja valmistaloihin?

    Aikamatkalle johdattaa taidehistorian professori Kirsi Saarikangas Helsingin yliopistosta.
    Toimittajana on Seppo Heikkinen.

  • Osa 1/8. Miten omaperäisistä alueellisista ruokakulttuureista päädyttiin markettien tarjousbroilereihin ja roiskeläppäpizzoihin?

    Aikamatkalle johdattaa ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä Helsingin yliopistosta.
    Toimittajana on Seppo Heikkinen.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä