Huono ystävä

Podcast rakkauden rajoilla

Podcast rakkauden rajoilla. Huono ystävä -podcastissa fakta sekoittuu fiktioon ja tosielämä valtaa käsikirjoituksen, kun kolmekymppiset Emma ja Sami päättävät rakentaa ystävyyttä parisuhteensa savuaville raunioille. Kymmenen jakson aikana kuullaan vieraita seksibloggarista apinatutkijaan, ja joka jakson lopuksi uusi kiinnostava henkilö lukee podcastia varten kirjoittamansa Ystäväkirjeen.
Selvitä itse kuinka huono ystävä olet: yle.fi/huonoystävä

Jaksot

 • Osa 10 - Häät ovat rakkauden juhla, mutta missä on seremonia ystäville? Viimeisessä osassa podetaan kaasokateutta ja tavataan kymmeniä häitä juhlinut mies. Ystäväkirjeessä Emma lukee kirjeen Samille. Kaikki jaksot, vieraat ja paljon muuta yle.fi/huonoystävä

 • Osa 9 – Kun ystävyys satuttaa, onko yksin oleminen ainut tapa selviytyä? Emma pakenee Samia avaruuden tyhjyyteen ja etsii ratkaisua suhdedraamaan teini-iän päiväkirjoista. Ystäväkirjeessä Pupulandian Jenni Rotosen kirje yksinäiselle. Jaksot, vieraat ja paljon muuta yle.fi/huonoystävä

 • Osa 8 – Tarvitaanko ystävyyteen yhteinen kieli? Raviohjastuksen Euroopan mestari Mika Forss tietää miten hevosta tulkitaan. Venäläinen ystävä Anna Sidorova kääntää Emmalle terveiset Pietarista. Ystäväkirjeessä Maria Petterssonin kirje eurooppalaiselle ystävälle. Jaksot, vieraat ja paljon muuta yle.fi/huonoystävä

 • Osa 7 – Kun kahdesta kaverista tulee kolmen kopla, onko joku aina joukon häviäjä? Emma vierailee kommuunissa, ja etsii neuvoja Miian ja Samin kanssa asumiseen apinatutkijalta sekä kiekkolegendalta. Ystäväkirjeessä toimittaja-käsikirjoittaja Jari Hanskan pukuhuonekannustuspuhe, joka nostaa rapakuntoisimmankin eläkejärjestelmän voittoon toisella puoliajalla. Jaksot, vieraat ja paljon muuta yle.fi/huonoystävä

 • Osa 6 – Mistä keinot ylittää epävarmuus ja ystävystyä rohkeasti myös aikuisena?

  Emma kohtaa taiteilijan ja hyvän haltijattaren, joka vapauttaa hänet nolouden pinteestä. Sami pyytää hurjaa palvelusta.

  Ystäväkirjeessä runoilija Susinukke Kosolan kirje menetetylle ystävälle.

  Jaksot, vieraat ja paljon muuta yle.fi/huonoystävä

 • Osa 5 - Kestääkö ystävyys kateuden ja kriisit, vai pitäisikö huonosta ystävästä ottaa ero? Emma hoitaa eroahdistusta tositelevisioputkella, kuulee tunnustuksia huonosta ystävyydestä ja tapaa kuuluisan näyttelijäkaksikon, joiden ystävyys on kestänyt 40 vuotta. Ystäväkirjeessä koomikko Eeva Vekki ja kolme tapaa jättää huono ystävä. Jaksot, vieraat ja paljon muuta yle.fi/huonoystävä

 • Osa 4 – Miltä tuntuu miehen vauvakuume? Voiko hyvän ystävän kanssa jakaa ilojen ja surujen lisäksi yhteisen perheen? Emma tapaa vanhemmuuskumppanina perheen perustaneen äidin ja kuulee, mitä yhteistä on muumimukilla ja vauvojen tekemisellä. Ystäväkirjeessä Kasper Strömmanin kirje lapselleen. Jaksot ja paljon muuta yle.fi/huonoystävä

 • Osa 3 - Voivatko miehet ja naiset koskaan todella olla ystäviä? Vai johtaisiko koko sukupuolijaottelu historian romukoppaan? Emma kohtaa sateenkaarilipun tuoman turvan, ja kuulee kuinka monta barbia tarvitaan tyttönä olemiseen.
  Ystäväkirjeessä näyttelijä Thelma Sibergin kirje rakkaalle ystävälle.
  Jaksot ja paljon muuta: yle.fi/huonoystävä

 • Osa 2 – Mitä tapahtuu, kun ystävyys siirtyy lakanoiden väliin? Miksi jonkun ystävän kanssa voi mennä sänkyyn, ja toista taas on niin vaikea koskettaa? Emma törmää friends with benefits -tutkijaan ja saa elämänohjeita polyamoriselta seksibloggarilta.
  Ystäväkirjeessä kirjailija Katja Ketun kirje ystävälle, jota on vaikea koskettaa.
  Jaksot ja paljon muuta: yle.fi/huonoystävä

 • Osa 1 – Jotkut suhteet on luotu kestämään, toiset hajoamaan sanoihin: “Olis parempi jos me oltais vain ystäviä”.

  Fakta sekoittuu fiktioon ja tosielämä valtaa käsikirjoituksen, kun kolmekymppiset Emma ja Sami päättävät rakentaa ystävyyttä parisuhteensa savuaville raunioille. Miksi kuitenkin vain ystäviä? Ja voiko ystäviksi edes oppia?
  Emma etsii ratkaisua apinoista, muinaisilta kreikkalaisilta, sanakirjasta ja filosofilta.
  Ystäväkirjeessä rap-artisti Asa Masan kirje ystävälle, jota ei ole vielä tavannut.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • ''Kun yksinäisyyttä ei näe päällepäin, tuntee helposti olevansa vieläkin enemmän yksin.'' Jenni Rotonen lukee kirjeensä yksinäiselle.

 • ''Eurooppalaisilla olisi ollut kaikki syyt vihata toisiaan katkerasti ja hautoa tuota vihaa sukupolvesta toiseen. Me emme kuitenkaan tehneet niin.'' Maria Pettersson lukee kirjeen eurooppalaiselle ystävälleen.

 • “Mikä on ystävät hyvät? Jengi ei ole tottunut näkemään tollasta tohellusta eläkejärjestelmältä. Ote lipsuu, ote lipsuu.” Jari Hanska lukee pukuhuonekannustuspuheensa eläkejärjestelmälle.

 • ''Sille, mitä olemme, ei ole sanaa.'' Susinukke Kosola lukee kirjeensä menetetylle ystävälle.

 • ''Huono ystävä ei kysy, mitä sinulle kuuluu, koska häntä ei kiinnosta. Huono ystävä vie enemmän energiaa kuin antaa.'' Eeva Vekki lukee kirjeensä kolme tapaa jättää huono ystävä.

 • ''Minun puolestani saat siis etsiä ystäväsi muualta. Ja minä taas keskityn huolehtimaan sinusta niin kauan kuin elän.'' Kasper Strömman lukee kirjeen lapselleen ystävänä.

 • ''Mä oon tuntenut lujaa ystävyyttä ja sielunsisaruutta sekä naiseen että mieheen.'' Thelma Siberg lukee kirjeen rakkaalle ystävälleen.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä