Radio Suomi Kuopio

Lapsen vakava sairaus muuttaa koko perheen elämän

 • 8 min
 • toistaiseksi

On kova paikka kun oma lapsi sairastuu syöpään. Siinä heittää myös oma elämä kärrinpyörää. Tiina Vainion 14-vuotias Annika-tytär sairastui syöpään huhtikuussa. Tiina Vainiota haastattelee Heidi Törnroos.

Lähetykset

 • ma 5.12.2016 11.55 • Yle Areena

Jaksot

 • Keskisavolaiset nuoret voivat työllistyä ensi kesäksi tubettamalla. Varkauden ja lähikuntien yhdeksäsluokkalaisille järjestetään maaliskuussa -Tubella kesäduuniin -kilpailu.
  Yhdeksän keskisavolaista teknologiateollisuuden yritystä on lupautunut palkkaamaan kukin yhdestä - kolmeen nuorta kesätöihin. Kilpailun ideana on, että nuori tekee videohakemuksen, jossa kertoo muun muassa minkälaista osaamista voisi tarjota yritykselle. Taustalla on myös tarve markkinoida alaa nuorille. Kilpailusta kertovat Katja Niiranen Navitas yrityspalveluista, Heli Laitinen Savon ammattiopisto ja yrittäjä, kaksoistutkintoa suorittava ICT-alan opiskelija Tiitus Hopia. Toimittajana on Varpu Mäntymäki.

 • Miten me nauramme ja millaista nauru parhaimmiillaan on? Koomikko Teemu Vesterinen ja toimittaja Maija Ilmoniemi pohdiskelevat naurua.

 • Kuinka jokainen meistä voi suoriutua suuristakin urheiluhaasteista ja miten pelot voitetaan? Vieraana studiossa urheilupsykologi Saara Grönholm, joka psyykkaa Maija Ilmoniemeä 42 km hiihtokilpailuun.

 • Kuopion teatteripomo Pekka Laasonen on roclyriikoiden ystävä ja hän arvostaa kappaleiden taitavia riimittäjiä, kuten Juicea. Ensi kesänä Laasonen ohjaa Mikkelin Naisvuorella Heikki Salon käsikirjoittaman 506 ikkunaa -näytelmän kanta-esityksen. Maija Ilmoniemi ja Juhani Forsman haastattelevat.

 • Kuopiolaiset Titi Reijonen ja Iida Aalto ovat sisustusalan aallonharjalla. He valmistuivat viime kesänä Savonia Muotoilusta ja nyt ovat jo kovaa vauhtia pyörittämässä omaa Aare Visuals yritystä.Sisustussuunnittelussa kova sana ovat 3 D-mallinnokset, joista asiakas pääsee näkemään, miltä koti muutosten jälkeen näyttää.
  Ideoita trendeistä haetaan kansainvälisiltä messuilta. Titi ja Iida ovat juuri palanneet alan messuilta Tukholmasta.Toimittajana on Varpu Mäntymäki.

 • Iisalmelainen Rene Rinnekangas on parhaillaan uransa ensimmäisissä olympialaisissa. Menestystä ei tullut, mutta kokemusta on karttunut reppuun senkin edestä. Rene Rinnekangas aloitti lautailun jo pienenä poikana. Esikuvana oli isoveli Riko Rinnekangas, joka kertoo Marianne Mattilan haastattelussa asetelman kääntyneen toisinpäin.

 • Muovista pyritään eroon ja puu on kokenut uuden arvonnousun. Puunjalostusteollisuus elää nyt vahvaa uutta nousua Suomessaj a puun käyttö lisääntyy jatkuvasti. Metsät kasvavat ennätyksellisesti ja ilmastonmuutoksen myötä kasvun ennakoidaan edelleen kiihtyvän.Se luo mahdollisuuksia mutta myös uusia haasteita. Seppo Tikkanen haastattelee.

 • Toimitusjohtaja ja entinen SM-lentopalloilija Tatu Säisä siirtyy Vesileppis Areenan ruorista 3D Talon johtoon. Miten tiimihenkeä johdetaan urheiluopein ja kuinka voittamisen kulttuuri toteutuu suomalaisissa yrityksissä? Maija Ilmoniemi ja Juhani Forsman haastattelevat.

 • Rakennustyömaille kehitetään järjestelmää, jossa vanha konkari neuvoo alan opiskelijoita konkreettisesti lähes kädestä pitäen. Kokeilusta on saatu hyviä tuloksia ja toimintaa on tarkoitus laajentaa. Asialla ovat Rakennusteollisuus ja Savon ammttiopisto. SAKKY on kouluttanut kaiken kaikkiaan jo 500 työpaikkaohjaajaa. Seppo Tikkanen haastattelee.

 • Keitaasta halutaan tehdä vielä nykyistäkin houkuttelevampi ja kaupunkilaisten virallinen olohuone. Puuhamiehenä on valtuuttettu Matti Sariola​. Seppo Tikkanen haastattelee.

 • Suomi muutti viime syksynä Euroopan unionin uuselintarvikeasetuksen tulkintaa siten, että hyönteisten kasvattaminen ja myyminen elintarvikkeena sallitaan nyt myös Suomessa.
  Savonia Grasshoppers kasvattaa kotisirkkaa Tarvaisen Puutarhalla Tervossa. Toiminta on vielä alkuvaiheessa, mutta toukokuussa Tervossa sirittänee jo 10 miljoona kotisirkkaa.
  Toimittaja Juha Vauhkonen lähti Ilkka Tarvaisen kanssa sirkkajahtiin.

 • Levykauppa Äx:n toimitusjohtaja Jyri Lipponen pyörittää 43 työntekijän voimin yhdeksää myymälää ja nettikauppaa. Toimistopäivät sujuvat usein luonnon keskellä. Yhtiön liikevaihto oli 7.3 milj. euroa vuonna 2017. Missä on onnistuttu murroksen aikana ja miten levykaupan pomo viettää yhtiön 20-vuotista juhlapäivää? Juhani Forsman ja Maija Ilmoniemi haastattelevat.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Kuopion pakkaspäivien yksi vetonauloista on musiikkikeskuksessa esitettävä (23.-24.1.) Pakkassirkus Usva. Siinä esiintyvät taitavat nuoret sirkuksen harrastajat Kuopion Sirkuksesta yhdessä kaupungin sinfoniaorkesterin kanssa. Toimittajana Varpu Mäntymäki.

 • Kansanedustaja Markku Rossi (kesk.) antaa huonon arvosanan hallitukselle kuluneesta syyskaudesta. Hallituspuolueen Markku Eestilä (kok.) vastaa kritiikkiin ja pyytää katsomaan asioita kauemmas. Yle Savon kansanedustajatentissä puhutaan eduskunnan hyväksymästä rakenneuudistuksesta ja kuntien valtionosuuksista sekä arvioidaan sote-uudistusta ja eduskunnan syyskautta. Toimittaja on Jukka Eskanen.

 • Toiset ovat erämiehiä ja toiset ovat enemmän kaupunkilaisia. Miten erämieheksi kasvetaan? Pohjois-Savon vuoden 2013 erämies Matti Herd kertoo tarinansa, jossa luonnosta ammennetaan monipuolisesti. Toimittajana on Jouni Pilto.

 • Ihmisen paras ystävä voi olla paitsi omistajansa silminä, myös korvina. Kuulovammaisten avuksi koulutettuja kuulokoiria ei ole vielä Suomessa kuin parikymmentä. Toimittajana on Heidi Törnroos.

 • Timo Mustakallio -laulukilpailun voittanut Miina-Liisa Värelä esiintyy perjantaina oopperagaalassa Kuopiossa. Värelä vieraili torstaina Radio Savon lähetyksessä, jossa hänelle esitettiin yllättävä toive. Toimittajana Juhani Forsman.

 • Kuopion jäämaraton alkoi keskiviikkona perinteisillä koululaisluisteluilla. Kallaveden jäällä viilettää kahden päivän aikana noin 6 000 koululaista. Luistinradalla kävi liukastelemassa toimittaja Petri Julkunen.

 • Lavarunouden Suomenmestaruus on taas pian jaossa. Runopuulaakin finaali käydään viikon päästä lauantaina Kuopiossa. Lavarunouden hallitseva Suomenmestari, kuopiolainen Jukka Kervinen kävi Radio Savon vieraana. Toimittajana Anu Myllärinen.

 • Jos joku ruoka on tämän kauden ruoka, niin se on hirvi. Mutta mistäs sitä hirveä saa, jos pyssy ei pysy kädessä ja mehtuuhommat ovat vieraita? No hirvenlihahuutokaupasta tietenkin. Pöytä on katettu -sarjamme tässä osassa laitoimme ensikertalaisen Kuopion Lamperilan kylälle lihaa etsimään. Asialla Petri Julkunen:

 • Kuopiossa meneillään oleva ANTI-festivaali näyttäytyi keskiviikkona hieman erilaisemmassa ympäristössä. Kuopion yliopistollisessa sairaalassa nähtiin kuoroesitys, joka ei tällä kertaa sisältänyt laulua sen perinteisimmässä merkityksessä. (Uudelleen) virittäytyvä kuoro johtajansa sanoin ilmaantui sairaalan käytäville. Vajaan tunnin kestäneen kierroksen aikana ryhmä liikkui niin neurologian kuin päivystyspoliklinikan käytävillä ja herätti ihmetystä ja ilmeistä päätellen myös ihastusta. Toimittajana on Antti Karhunen.

 • Savo tulee tutuksi Ahtisaaren presidentintekijä, lobbari, toimittaja ja kirjailija Jussi Lähteen uusimmasta romaanista nimeltä "Napit vastakkain", jossa savolainen untuvikkokansanedustaja Känsä joutuu valintansa jälkeen melkoiseen pyöritykseen Arkadianmäellä ja muuallakin. Totta vai tarua, sen selvittää kirjailijan kanssa Petri Julkunen. Ja taitaapa tarinatuokion lopussa selvitä Suomen tuleva presidenttikin.

 • Mitä kuuluu Euroopan parlamenttiin ja parlamentaarikko Riikka Mannerille Brysseliin? Varkautelainen Manner toimi aiemmin Paavo Väyrysen lehdistöavustajana. Mitä Manner ajattelee Väyrysen presidenttiehdokkuudesta? Muun muassa siitä otti selvää Kati Myöhänen.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä