Valkoista valoa

Trumpin tahdissa

  • 44 min
  • ei kuunneltavissa

Valkoisessa valossa opetellaan uusia pelisääntöjä kuusi päivää Yhdysvaltoja hallinneen Donald Trumpin tahdissa. Ohjelman toimittaa Johanna Korhonen. Donald Trumpina esiintyy Pentti Männikkö ja Melania Trumpina Katri Henriksson.

Ohjelmassa kuullaan amerikkalaista nykymusiikkia:

Nico Muhly: Fast canons; Slow canons; Open notes teoksesta Four studies kahdelle viululle ja kosketinsoittimille (Angela Chun ja Jennifer Chun, viulu sekä Nico Muhly, piano ja kosketinsoittimet).

Philip Glass: In the summer house; My one and only hope; Gertrude's paradise; Mr Solares' picnic lunch; The lobster bowl; Back to sad things; I knew you would come back (katkelma); Vivian's death (alkuosa) teoksesta In the summer house (Angela Chun ja Jennifer Chun).

Lähetykset

  • to 26.1.2017 11.00 • Yle Radio 1

Jaksot

  • Maapallolla nyt elävistä ihmisistä suurin osa uskoo Jumalaan - siis johonkin tarjolla olevista jumalista, tai vielä johonkin muuhun kuin yleisesti tunnettuihin. Jumalan historia on ihmiskunnassa ainakin 14000 vuotta vanha. Ohjelman musiikki on bulgarialaista naislaulua: Le Mystère des voix bulgares. Valkoisen valon toimittaa Johanna Korhonen. (Uusinta)

  • Asiantuntijuus voi olla joskus jopa haitallista. Amatööri näkee laajemmin ja rakastaa sitä, mitä tekee. Näin sanoo Valkoista valoa -ohjelman toimittaja Johanna Korhonen. Ohjelmassa Hannu Norjasen johtama Polyteknikkojen orkesteri soittaa Musorgskin ja Hatshaturjanin säveltämää musiikkia.

  • Miksi maailman maista jotkut ovat hyvin köyhiä ja toiset rikkaita? Miksi meillä eurooppalaisilla menee maailmanlaajuisesti katsottuna erittäin hyvin? Jos se ei johdu meistä, mistä sitten? Valkoisen valon toimittaa Johanna Korhonen. Ohjelman musiikki on mustan surman ajalta ja sen on säveltänyt Guillaume de Machaut. Esittäjä on The Orlando Consort.

  • Kaikki nopeutuu. Miksi? Sitä pohtii Johanna Korhonen Valkoisessa valossa, jossa esiintyvät myös Miikka Maunula, Pentti Männikkö ja Katri Henriksson. Johann David Heinichenin G-duurikonserttoja esittää Musica Antiqua Köln.

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä