Kaksiosainen historiasarja Ranskasta ja Italiasta, joilla on pitkä, yhteinen historia ja kielisukulaisuus. Sisarussuhde on saanut erilaisia sävyjä ja liikkunut vaihtelevassa tunneskaalassa aikakausien saatossa. Suurlähettiläs Pauli Mäkelä on toiminut urallaan pitkään juuri Italiassa ja Ranskassa.
Toimittajana Sini Sovijärvi.

Jaksot

 • Osa 2 - Italian ja Ranskan yhteinen kulttuurihistoria musiikin, kirjallisuuden ja elokuvan alueilta. Kulttuurihistoriasta nousee esiin moni kansainvälisesti tunnettu nimi Petrarcasta Carla Bruniin.
  Toimittajana on Sini Sovijärvi.

 • Osa 1 - Ranskaa ja Italiaa kutsutaan usein lempinimellä latinalaiset sisarukset niiden pitkän, yhteisen historian ja kielisukulaisuuden takia.

  Sisarussuhde on saanut erilaisia sävyjä, gallialainen Asterix urheine ystävineen vastaan Rooman Caesar sotilaineen kertoo humoristisesti ranskalais-italialaisen akselin alkuvaiheista.

  Meidän aikamme EU talousasetelmineen heijastaa maiden läheisiä suhteita ja yhteenkuuluvaisuutta.

  Kaksiosaisessa Latinalaiset sisarukset -sarjassa vierailee suurlähettiläs Pauli Mäkelä, joka on toiminut urallaan pitkään Italiassa ja Ranskassa. Ensimmäisessä osassa keskitytään maiden valtiolliseen historiaan.
  Toimittajana on Sini Sovijärvi.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä