Radio Suomi Lahti

Joulutähti tekee pitkän matkan maailman toiselta puolelta suomalaiseen joulupöytään

 • 4 min
 • toistaiseksi

Joulutähti saapuu Suomeen keskellä kesää pistokkaana. Heikki Kiseleff kävi Mäntsälässä Saaren kartanossa katsomassa joulukukkamerta vastaava puutarhuri Risto Konosen kanssa.

[LTI MA-aamu Joulutähti ja Saaren kartano, 00:04:29]

Lähetykset

 • ma 19.12.2016 13.10 • Yle Areena

Jaksot

 • Keskustan kannatus on laskussa. Seuraava puoluekokous on ensi kesänä Sotkamossa. Kaipaako keskusta rasvaa koneeseen ja pitääkö puheenjohtajaa vaihtaa?

  Soteuudistus on edelleen työnalla ja aikalisiä tarvitaan säännöllisesti. Koska vatkaaminen loppuu?

  Keskustan lahtelainen kansanedustaja Martti Talja tunnetaan tiukkana alkoholilain uudistuksen vastustajana. Keskustalaiset olivat viikonloppuna maakunta- ja presidenttiristeilyllä. Kävikö keskustalaiset taxfreessa viinakaupoilla?

  Toimittajina ovat Taavi Salmivaara ja Marjo Pirilä.

 • Heinolassa on seurattu sydän syrjällään viimeaikaisia tapahtumia kaupungintalolla. Moni muistaa aiempien kaupunginjohtajien kohtalot.

  Heinolassa pitkäaikainen kaupunginkamreeri lähti yllättäen, vastavalittu tietohallintopäällikkö ei ottanutkaan virkaansa vastaan, ja nyt kaupunginjohtajakin haluaa neuvotella irtisanoutumisestaan.

  Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kirsi Lehtimäki on joutunut julkisuudessa esiintymään Heinolan kasvoina viime aikoina.
  Mitä Heinolassa on nyt meneillään?

  Toimittajana on Marjo Pirilä.

 • Televisiota katsotaan Suomessa edelleen 3 tuntia päivässä, vaikka katselutottumukset ja -tavat muuttuvat.
  Milla Bruneau on tuotantoyhtiö Yellow Filmin johtaja, joka tietää televisio-ohjelmien trendit ja tulevaisuuden. Miten tuotantoyhtiöt pärjäävät kilpailussa, kun kanavien määrä kasvaa?

  Vuosikymmeniä sitten televisiossa nähdyt suosikkiohjelmat, kuten Napakymppi ja Gladiaattorit nähdään nyt päivitettynä versiona. Mistä retro-ohjelmien uudelleentekeminen kertoo?

  Ylellä Yellow Filmin tuottamista sarjoista nähdään muun muassa Siskonpeti ja Syke.
  Minkälaisen mahdollisuuden tarjoaa suoratoistopalvelut lukuisille tuotantoyhtiöille?

  Toimittajana on Taavi Salmivaara.

 • Kärköläläinen kuntapoliitikko Matti Mäntylä on ollut politiikassa aina SMP:n ajoista lähtien ja nähnyt myös Perussuomalaisten hajoamisen. Perussuomalaiset ovat suhtautuneet loikkareihin toisinaan todella voimakkaan kriittisesti. Miksi Sinisiin loikanneita ei haluta takaisin Perussuomalaisiin?

  Sinisten puhemiehenä häärii ministeri Sampo Terho. Siniset ovat saaneet kasaan 5000 kannattajakorttia, joita nyt tarkastetaan. Kuka Hämeessä on kerännyt kortteja ja miten aktiivisesti Hämeessä on siirrytty Perussuomalaisista Sinisiin?

  Toimittajana on Marjo Pirilä.

 • Maailman mielenterveyspäivänä kiinnitetään huomiota mielen hyvinvointiin. Hoitokeinot ja suhtautuminen ovat lisääntyneet ja parantuneet. Miksi suhtautumisessa on vielä parantamisen varaa?

  Päijät-Hämeen mielenterveystyön tuki Miete ry:n puheenjohtaja Christian Lilius on itse kokemusasiantuntija, hän toivoo enemmän kokemuspohjaista osaamista mielenterveysasioihin. Miten mielenterveysongelmista pitäisi puhua?

  Mielenterveysasioissa hakeudutaan nykyään enemmän ja helpommin erilaisen toiminnan piiriin, samanaikaisesti osa jää yksin eristäytymään kotiin. Miten mielenterveysongelmista nykyään puhutaan?

  Toimittajana on Taavi Salmivaara.

 • Hämeen poliisin poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki on ollut työssään nyt puoli vuotta. Poliisipäälliköllä oli tietty käsitys päijäthämäläisistä kunnista, mutta kierros alueen kunnissa vahvisti käsityksiä. Miksi poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki halusi kuntakierroksen tehdä?

  Hämeen poliisilaitos on saanut käyttöönsä lennokin. Mitä lennokilla tulevaisuudessa tehdään?

  Valepoliiseista tehtävät ilmoitukset ovat lisääntyneet. Myös Päijät-Häme on saanut osansa. Ketä nämä huijarit ovat?

  Toimittajina ovat Taavi Salmivaara ja Marjo Pirilä.

 • Lahdessa jatkuu vastaanottotoiminta, vaikka Hennalan vastaanottokeskus loppuu nykymuotoisena vuodenvaihteessa. Parhaillaan on käynnissä uusien tilojen etsintä.Suvi Komu on Hennalan nykyinen johtaja. Johan Kiander taas apulaisjohtaja. Johtajat ovat vaihtuneet kahden vuoden aikana jo muutaman kerran. Miksi Hennalassa johtajat vaihtuvat usein?

  Hennala on ollut otsikoissa koko olemassaolonsa ajan. Poliisi on kertonut, että Lahdessa on henkilöitä, joita poliisi seuraa aktiivisesti Tiedetäänkö Hennalassa, keitä nämä henkilöt ovat?
  Hennalassa on myös erityisen ja vaativan tuen yksikkö TEVA, millaisia ongelmia näillä henkilöillä on?

  Toimittajina ovat Taavi Salmivaara ja Marjo Pirilä.

 • Opettajilla on tärkeä tehtävä saada oppilaat kiinnostumaan lukemisesta. Poikien lukutaidosta ja sen puutteesta on syytä olla huolissaan. Onko Lahdessa huonosti lukevia lapsia?

  OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen sanoi taannoin, että poikien heikko lukutaito johtuu asenteesta lukemiseen. Voiko syy ollakin sosiaalisessa mediassa? Allekirjoittaako opettaja tämän?

  Asiantuntijat sanovat Suomen koulujärjestelmän pysyvän maailman huipulla, kunhan opettajien jaksamisesta huolehditaan. Miten opettajista pidetään Lahdessa huolta?

  Toimittajana on Marjo Pirilä.

 • Lahden kaupunginteatterin suurproduktio on kaksiosainen Täällä Pohjantähden Alla, jonka ensimmäinen osa on valmis näyteltäväksi ja jälkimmäinen osa valmistuu marraskuun puolivälissä. Teokset ovat valtavia voimainponnistuksia, jossa on mukana lähes kaikki teatterin näyttelijät. Pääosissa nähdään näyttelijät Liisa Loponen ja Tapani Kalliomäki. Miten näyttelijät valmistautuvat oppimaan vuorosanat?

  Useampi esiintyjä tunnustaa jännittävänsä erilaisia esiintymisiä. Millaisia keinoja näyttelijöillä on välttää liiallista jännittämistä?

  Toimittajina ovat Marjo Pirilä ja Taavi Salmivaara.

 • Orimattilan Henna rakentuu hiljalleen. Lähijunat pysähtyvät Hennassa joulukuussa ja ensimmäiset tontit on jo varattu.
  Henna herättää aiheuttaa keskustelua ja herättää tunteita. Orimattilassa ollaan huolissaan Hennan tulevaisuudesta. Orimattilan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, keskustan Riitta Lonka ymmärtää huolen.
  Orimattilan kaupunginvaltuusto on hyväksynyt lisämäärärahan Hennan uuden asuinalueen markkinointiin runsaat 40 000 euroa.

  Toimittajana on Marjo Pirilä.

 • Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä pohtii hallituksen puheenjohtaja Ville Skinnarin johdolla tulevaa palveluverkostaan. Esityksen mukaan maakunnassa olisi ensi vuonna neljä tai viisi laajan palvelun terveysasemaa, muut olisivat perustason terveysasemia.
  Hyvinvointiyhtymä on hahmotellut, että vuonna 2025 Hartolassa, Kärkölässä ja Padasjoella ei olisi enää edes perustason terveysasemaa.

  Hyvinvointiyhtymä tasapainoilee tilanteessa, jossa kunnat haluavat turvata omia palvelujaan, yksityiset sote-yritykset pyrkivät vahvistamaan asemiaan markkinoilla ja valtakunnan sote-uudistuksesta odotetaan vielä lainsäädäntöä.

  Kumpaa Skinnari kannatta enemmän resurssien tasaamista koko maakuntaan vai vahvaa keskuskaupunkia, jonka menestys säteilee muillekin?

  Toimittajana on Marjo Pirilä.

 • Postin jakeluhäiriöistä on keskusteltu kiivaasti samalla, kun Posti on laajentanut palveluvalikoimaansa. Posti tarjoaa nykyään palveluja lumenluonnista saattohoitoon. Jaettavan postin määrä on pakottanut Postin muuttamaan toimintaansa muuttuvassa maailmassa. Postinjakaja hoitaa myös kuolevaa ihmistä tulevaisuudessa?

  Postin jakelun valtakunnallinen pääluottamusmies Kari Lempinen selvittää, miksi Posti tarjoaa palveluja, joita ei mielletä Postin ydinliiketoiminnaksi.
  Kuljettaako Posti tulevaisuudessa vaikka pitsoja?

  Toimittajana on Marjo Pirilä.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä