Radio Suomi Kotka

Sikatilallinen suomii tuottajahintaa: Tykkään työstäni, kun joku vielä maksaisi jotakin

 • 6 min
 • toistaiseksi

Kouvolalaisen Lasse Siukkolan sikalassa on liki 900 sikaa. Yrittäjän arki koostuu muun muassa liian alhaiseksi koetusta tuottajahinnasta mutta myös onnistumisen kokemuksista. Petri Niemi haastattelee Siukkolaa.

Lähetykset

 • ti 20.12.2016 16.15 • Yle Areena

Jaksot

 • Suomessa on satoja jatkosodan aikana alkunsa saaneita neuvostoliittolaisten sotavankien lapsia, joista moni ei tunne historiaansa. Yksi heistä on kotkalainen Leena-Riitta Salminen, joka on etsinyt isäänsä 50 vuotta. Toimittajana on Satu Krautsuk.

 • Kotkassa ja Haminassa viime vuonna kuvattu elokuva ”Suomen hauskin mies” saa perjantaina ensi-iltansa. Elokuvaa tehtiin seudulla parisen kuukautta ja koko porukan muonituksesta vastasi kotkalainen ravintoloitsija Kai Rairama.
  Minkälaista hommaa leffaväen ruuassa pitäminen on, kun kuvauspäivät olivat pitkiä ja parhaimmillaan kuvauksia tehtiin lähes vuorokauden ympäri. Maija Tuunila jututtaa Kai Rairamaa.

 • Kotkalaisella naiskoripallolla menee loistavasti! Peli-Karhut on nyt sarjataulukossa sijalla kolme ja lauantaina on viimeinen runkosarjan matsi. Sen jäkeen alkavat pudotuspelit.
  Maija Tuunilan vieraana aamustudiossa olivat Pekan päävalmentaja Roope Mäkelä ja joukkueen kapteeni Laura Lehtoranta.

 • Kotkan Karhulasta halutaan luoda entistä viihtyisämpi. Linja-autoaseman aulaan on maaliskuussa avattu tila, jossa voi muutaman viikon ajan käydä esittämissä alueen kehittämisideoita. Petri Niemi haastattelee Kotkan kaupungin nuorisonohjaajia Toni Lahtea ja Eveliina Järvistä.

 • Kouvolan seurakunta järjestää tänä viikonloppuna ripppileirin aikuisille. Anjalankosken seurakunnan kappalainen Johanna Pesonen kertoo mistä syistä aikuiset käyvät riparin. Häntä jututtaa Maija Tuunila.

 • Kotkalainen 10-vuotias Livia Möller alkoi Linnan juhlien aikaa miettiä, että kuka ne vieraat valitsee. Livia päätti kysyä sitä itseltään presidentti Sauli Niinistöltä. Hän kirjoitti ja lähetti tälle kirjeen.
  Kaksi viikkoa sitten postiluukku kolahti ja siellä oli virallisen näköinen kirje - Livia sai presidentiltä kirjeen!
  Maija Tuunila sai Livia Möllerin aamuvieraaksi ja kyseli tästä huikeasta tapauksesta.

 • Asiakaspalvelussa ihmistuntemus on tärkeää, ja se on erilaista erikoisliikkeessä ja marketissa. Joni Aittolalla on kokemusta kummastakin. Tällä hetkellä hän toimii osastopäällikkönä Kotkan Citymarketissa, jossa häntä kävi aamutuimaan tapaamassa Olli Törönen.

 • Jääkiekkoliigajoukkue KooKoon kausi päättyy lauantaina taas pettymykseen. Pudotuspelit jäävät tälläkin kertaa vain haaveeksi, sillä kouvolalaiset ovat sarjataulukossa toiseksi viimeisinä. Petri Niemi haastattelee KooKoo Hockey Oy:n toimitusjohtajaa Sakari Välimaata.

 • Rehtori ja taideyrittäjä Vesa Parvinen etsii päivittäin sopivaa innostuksen ja kärsivällisyyden yhdistelmää. Petri Niemi haastattelee Parvista Kuusankosken Taideruukissa.

 • Uuden Hamina-Vaalimaa -moottoritien viimeinen osuus on avattu liikenteelle. Moottoritie lisää liikenneturvallisuutta, mutta tuo hyötyjä myös yrityksille. Petri Niemi haastattelee Virolahdella Liikenneviraston projektijohtajaa Lars Westermarkia...

 • Kaakkois-Suomen ELY keskus haluaa herättää keskustelua autoilijoiden ajonopeuksista ja liikenneturvallisuudesta. Keskus on julkaissut eri mittauspisteiden keskinopeudet netistä löytyvässä karttasovelluksessa. Petri Niemi käy Pyhtään Siltakylässä paikassa, jossa liikennekuri näyttää löystyneen pahasti.

 • Kerrospukeutumisen idea myös jaloissa unohtuu monelta, joka kärsii palelevista varpaista pakkaskeleillä. Kylmältä suojautumisen ammattilainen, Työterveyslaitoksen erikoistutkija Kirsi Jussila muistuttaa, että riittävän suurilla sekä kunnollisilla talvijalkineilla ja villaisilla sukkakerroksilla pärjää hyvin pakkasta vastaan. Petri Niemi haastattelee Jussilaa.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Kotkan Metsolan päiväkodin lasten annettiin itse valita, mitä leikkiä kukin tahtoo leikkiä. Kuvaus ja editointi: Pyry Sarkiola

 • Kotkan Metsolan päiväkodin lasten annettiin itse valita, mitä leikkiä kukin tahtoo leikkiä.

  Kuvaus ja editointi: Pyry Sarkiola

 • Kouvolan kaupunginvaltuuston puheenjohtajalla Harri Helminen(sd.) laatii parhaillaan virkamiesten kanssa valtuutetuille pelisääntöjä, joiden toivotaan ohjaavan nykyistä asiallisempaan toimintaan luottamustehtävässä.

  Ylen toimittaja testasi puheenjohtajan sietokykyä ja reaktioita, kun toimittaja ei käyttäydykään niin kuin haastattelijan odotetaan käyttäytyvän.

  Toimittaja: Petri Niemi
  Kuvaaja: Pyry Sarkiola

 • Liikuntaesteisen asemaan asettuminen voi edistää esteetöntä rakentamista. Eläytyminen siihen, miten esimerkiksi vanhus kokee ympäristönsä, tuo esiin paikkoja, jotka tuottavat ikäihmisille vaikeuksia. Sini Ojanperä kävi testaamassa pukua, jonka avulla tällaista eläytymistä voi tehdä ihan käytännössä. Kuvaus ja editointi: Pyry Sarkiola

 • Pirkka-Pekka Peteliuksen pitkäaikainen haave on ollut veneilysäätietojen lukeminen radiossa. Toive toteutui, kun Pirkka-Pekka vieraili Kymenlaakson Radiossa. Kuuntele kuinka mies selviytyi. Samalla selviää myös mikä olisi Peteliuksen unelmien täyttymys ja miksi unelma ei ole vielä toteutunut.

 • Kymenlaakson Radio sai mieluisan vieraan, kun Pirkka-Pekka Petelius saapui Mari Pekkasen juontopariksi iltapäivälähetykseen. Lähetys täyttyi toivekappaleista, yleisön kysymyksistä ja vapaasta assosiaatiosta. Tarina luikerteli Kymenlaakson murteen ominaispiirteiden pohdinnasta nujakkaan Sami Hyypiän kanssa. Kuuntele iltapäivän parhaat palat!

 • Kymenlaakson Radion Parlamenttivieraana on kansanedustaja Ari Torniainen (kesk.) Lappeenrannasta. Haastattelussa hän arvostelee muun muassa hallituksen kaavailemaa kuntauudistusta. Toimittajana on Jaakko Mäntymaa.

 • Kotkan Maretariumissa rantakäärmeiden määrä moninkertaistui kesän lopulla. Käärmepariskunta sai 19 munaa, joista suurin osa on jo kuoriutunut. Rantakäärme on kaikenkaikkiaan mielenkiintoinen eläin. Esimerkiksi vaaran uhatessa se ruiskauttaa viholliseen kaamean pahanhajuista ainetta. Toinen keino sillä on heittäytyä selälleen ja esittää kuollutta.
  Maija Tuunila kävi ihmettelemässä maretariumin rantakäärmeitä Kotkan Maretariumin toimitusjohtaja Sari Saukkosen kanssa.

 • Tämänkertainen parlamenttivieras, kotkalainen kansanedustaja Sirpa Paatero (sd.), uskoo hovioikeuden jäävän Kouvolaan. Haastattelijana Vesa Grekula.

 • Viidestä tamperelaismiehestä koostuva yhtye 4W - hatunnosto Juha "Watt" Vainiolle soittaa ainoastaan Junnun tuotantoa. Mari Pekkasen jututettavina ovat solisti Kimmo Hoivassilta ja kitaristi Marko Aho.

 • Kymenlaakson Radion Parlamenttivieras -ohjelman haastattelussa on perussuomalaisten kotkalainen kansanedustaja Juho Eerola. Hän kertoo ohjelmassa muun muassa värikkäästä julkisuuskuvastaan sekä näkemyksensä kuntaliitoksista. Vesa Grekula haastattelee.

 • Kotkalainen Maiju Lanki on Metsähallituksessa suunnittelijana ja työpäivät kuluvat usein tutkimalla vedenalaista maailmaa sukeltaen. Olli Törönen tapasi Maiju Langin Haminan Nuokoissa.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä