Tohtori Raimo - valtakunnan terapeutti

Luukku 22

 • 2 min
 • 1 kk 13 pv

Valtakunnan joulukalenteri. Joulu on juhlien jakorasia, jokaiselle jotakin - poliittisen satiirin ystävien ainoan oikean joulukalenterin luukku aukeaa joka päivä. Yle.fi/tohtoriraimo vielä liikkuvan kuvan kera.
Käsikirjoitus Miira ja Risto Karhula, ohjaus Miira Karhula ja Pekka Ruohoranta.
Mukana tietysti tutut näyttelijät Martti Suosalo, Jukka Puotila, Erja Manto ja Nora Rinne.

Lähetykset

 • to 22.12.2016 0.01 • Yle Areena

Jaksot

 • Tohtori Raimo ja Mirkku joutuvat vakoilemaan Eduskunnassa, miten Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto pärjää Elina Lepomäen, Li Anderssonin ja Teuvo Hakkaraisen eri mielipiteiden kanssa. Varjostuskeikan keskeyttää interventio, ja selviää kuka lojuu vankilan suihkuhuoneen lattialla. Huomaako kukaan vaaleatukkaista intiaanipäällikköä eduskuntatalon kuppilassa?

 • Varsinkin näin Porin jazzien aikaan jokainen poliitikko ja virkamies pyrkii uranousuun, kovapalkkaiseksi konsultiksi tai lobbariksi - eli myymään Suomelle terveyspalveluita, Hornetteja tai edes limuviinaa. Mutta entä ne, joille lobbarin ura ei urkeakaan? Heitä auttaa hyväntekeväisyysjärjestö Povi-apu, jonka puheenjohtaja Mirkku saa itse Tohtori Raimon vetämään terapiaa näille kurjille ja hylätyille.

 • Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on aloittanut kampanjoinnin hyvissä ajoin ennen muita. Kannattajakortteja on saatu kasaan 156 000 kappaletta. Saulia ollaan huutamassa jatkoon jo ensimmäisellä kierroksella. Tohtori Raimon arkistoista on löytynyt jakso "Jenni ja Sauli vihanhallintaterapiassa" syyskuulta 2014. Ajalta jolloin vaalikampanja oli vain kiilto Jennin silmissä.

 • Koulun vakaumuksellinen uskonnon opetus halutaan lopettaa. Eihän historiaa tai yhteiskuntaoppia opeteta eri ryhmissä vanhempien puoluekannan mukaan. Tohtori Raimo joutuu erotuomariksi, kun eri uskontokuntien edustajat löytävät yhteisen vihollisen.

 • Tohtori Raimon vaaratiedote: Etelä-Suomen taajamissa vaeltelee syvästi haavoittuneita poliitikkoja, jotka kutsuvat itseään Siniseksi Tulevaisuudeksi. Kansalaisia kehotetaan perääntymään rauhallisesti puhuen tai esittämään kuollutta.Vaikka rauhallinen ministeritason poliitikko näyttää vain kerjäävän nimiä kannatuskortteihin, on sitä syytä varoa. Ihmisille vaaratonta poliitikkoa ei ole. Suurinta pelkoa herättää ärtynyt Timo Soini. Itämainen gobeliini lennättää Laura Huhtasaaren eroottiseen eloon.

 • Hallelujaa, Suomi sai Nordean! Ja Nordeassa jos missä tiedetään, että organisaatiouudistus se on joka kannattaa. Tohtori Raimo opetti jo alkuvuodesta, että juuri organisaationuudistus pitää työntekijän nöyränä ja tärisevänä.

 • Tohtori Raimo valmentaa presidentti Niinistöä Trumpin tapaamisen kulisseissa. Kotona Mirkku kiikuttaa poliisijohdon keskelle painajaista. Jaksossa selviää miksi tohtori Raimon on kömmittävä jopa presidentin aviovuoteeseen selvittämään törkeää tietovuotoa Mäntyniemessä.

 • Vihdoinkin Länsimetro tulee! Ehkä syyskuussa. Se on arviolta myöhässä kaksikymmentä vuotta ja 12 päivää. Tohtori Raimon uusintajaksossa Matti ja Liisa lähtevät Länsimetroa katsomaan. On se sellainen ihme se länsimetro.

 • Talousnobelisti Bengt Holmström yritti hiljattain herättää keskustelua Suomen eläkejärjestelmästä. Hän totesi, että rahat eivät yksinkertaisesti riitä Suomen mallin muhkeisiin eläkkeisiin. Kävi kuten aina ennenkin, poliitikot vaikenivat aiheen kuoliaaksi. Tohtori Raimon uusinta viime keväältä selvittää, mistä eläkepommissa on kyse.

 • Nyt kun helteet ovat kormuuttaneet Eurooppaa ja valtaavat vihdoin Suomen, on tohtori Raimon jakso syksyltä 2014 entistäkin ajankohtaisempi. Projekti Solsidanissa vanhukset lähetetään Etelän kuumuuteen. Ennakkoluuloton hanke kertoo ajasta, jolloin vielä ajateltiin, että Suomi on ilmastomuutoksen nettovoittaja.

 • Presidenttipari Jenni Haukio ja Sauli Niinistö ovat jättäneet turvallisen Kultarannan taakseen ja lähteneet kahdestaan merille, kohti Tohtori Raimon juhannusjuhlia. Poliittinen säätiedotus kertoo, että epävakaista on tulossa ja pian Sauli uskookin näkevänsä horisontissa kumiveneellisen terroristeja.

 • Tohtori Raimon modernit kesäkisat
  Antero Mertaranta ja Kaj Kunnas ovat itseoikeutettuja selostamaan Tohtori Raimon moderneja kesäkisoja, joissa lajeina mm. HSL:n bussilipun leimaus uudella laitteella sekä keskustelu lyhenteitä käyttävän teinin kanssa. Juhannuslähetyksen kisailut uusitaan yleisön pyynnöstä.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä