Miia Krause: Nautintoja neljältä

Miia Krause: Nautintoja neljältä: Raakakakut out, vege in

 • 57 min
 • toistaiseksi

Mitä jäi mieleen ruokavuodesta 2016? Entä millaisin eväin suunnataan vuoteen 2017 ja mitkä ovat tämän vuoden ruokatrendit? Ennustamaan saapuvat Teresa Välimäki ja Mari Moilanen.

Lähetykset

 • ma 9.1.2017 16.03 • Yle Puhe

Jaksot

 • Veganismi kasvattaa suosiotaan vauhdilla ja tähän ovat heränneet myös ruokatalot. Enää ei tarvitse juosta erikoiskaupoissa vaan vegaaniset tuotteet ovat vallanneet myös hyllytilaa normaaleista ruokakaupoista. Onko muutos pysyvä vai onko veganismi muoti-ilmiö? Vieraina ovat keittiömestari Sasu Laukkonen, veteraanivegaani Alex Nieminen sekä sipsikaljavegaani Laura Willgren.

 • Viroon matkustetaan jo enemmän kuin Ruotsiin ja vuosittain sadat tuhannet suomalaiset käyvät eteläisessä naapurimaassamme. Millainen matkakohde Viro on ruokamatkailijalle? Millainen on maan oma ruokaperinne, millaisia ruokatuliaisia sieltä kannattaa tuoda ja miltä näyttää tämänhetkinen ravintolakulttuuri? Vieraina ovat Tallinna24:n päätoimittaja Thea Ekholm sekä Virossa opiskellut ja työskennellyt yrittäjä Samuel Sorainen.

 • Mitä jäi mieleen ruokavuodesta 2016? Entä millaisin eväin suunnataan vuoteen 2017 ja mitkä ovat tämän vuoden ruokatrendit? Ennustamaan saapuvat Teresa Välimäki ja Mari Moilanen.

 • Hyvä ruoka yhdistää. Sen tietää tunnettu konfliktinratkaisun ja sovittelun asiantuntija, intohimoinen ruoanlaittaja ja chiliharrastaja Kaijus Ervasti. Hyvä ruoka, viihdyttävät tarinat ja teemajuhlat erilaisilla kokoonpanoilla takaavat elämään mieleenpainuvia hetkiä. Ervasti on tullut tunnetuksi myös ruokakirjailijana ja ja hänen toinen keittokirjansa Juristi veitsen terällä ilmestyy lokakuussa.

 • Erilaiset ruokapiirit ja ruokarenkaat kasvattavat jatkuvasti suosiotaan ja yhä useampi haluaa tietää kuka heidän ruokansa viljelee ja missä se kasvaa. Erilaisten ruokapiirien toiminnasta ovat kertomassa Kaupunkilaisten Oma Pelto -osuuskunnastaVeera Ristikartano ja Munkinseudun REKO-lähiruokarenkaan aktiivi Laura Ertimo.

 • Suomalaiset ovat kuluneen vuoden aikana saaneet tutustua useampaankin uuteen proteiinin lähteeseen ja moni on tehnyt jo tuttavuutta nyhtiksen ja härkiksen kanssa. Tulevatko ruokatottumuksemme muuttumaan ja väheneekö lihansyönti? Vieraina ovat Versofoodin toimitusjohtaja Tarja Ollila ja Gold&Green Foodsin toinen perustaja Reetta Kivelä

 • Mitä viedä tuliaisiksi? Ihmisillä on jo kaikkea mutta ruoka sopii viemisiksi tilanteeseen kuin tilanteeseen. Sillä voi onnitella, lohduttaa ja ilahduttaa. Ruokatoimittaja Mari Moilanen opastaa syötävien vietävien maailmaan. Samalla niputamme myös syksyn satokauden ja ruokatrendit.

 • Pikadieetti vai pysyvä elämänmuutos? Miten palata lomalta arkeen ilman stressiä? Entä lähtevätkö kesäkilot arjen alettua vai tarttisko tehdä jotain?

 • Pizza on pop! Mutta millainen on täydellinen pizza? Jokaisella on siitä mielipide ja tänään kuulemme niitä kolme.Vieraina ovat Pizzariumista Salla-Maria Platania, Piece 'N' Love -pizzerian idean ja ravintolan emäntä Lotten Lindborg-Suhonen sekä Kotipizza -ketjun toimitusjohtaja Tommi Tervanen.

 • Ruokatapahtumat lisäävät suosiotaan jatkuvasti. Ensi lauantaina Helsingissä järjestetään What's Cooking Helsinki -tapahtuma joka yhdistää ruokabloggaajat ja ruokaharrastajat. Vieraina ovat Tiskivuoren emäntä -blogia pitävä Heidi Kjellman, tapahtuman järjestäjät Johanna Lindholm ja Mari Cadaut sekä yllätysillallisesta vastaava Markus Veikkolainen.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä