Käytät selainta joka on vanhentunut tai ei kuulu Yle Areenan tukemiin selaimiin. Suosittelemme lataamaan Mozilla Firefoxin tai Google Chromen. Lue lisää täältä
Sodan ja rauhan miehet

Jakso 9

  • 51 min
  • toistaiseksi

9/10. Syksyllä 1940 Saksa kuljettaa joukkoja Suomen läpi ja toimittaa maalle aseita. Molotov matkustaa Berliiniin neuvottelemaan Hitlerin kanssa saadakseen vapaat kädet Suomen suhteen. Molemmat suurvallat pyrkivät turvaamaan Petsamon nikkelin saannin. Molotov ilmoittaa Paasikivelle, että neuvostohallitus seuraa tarkoin presidentin vaalivalmisteluja Suomessa ja torjuu suunnitelmat Suomen ja Ruotsin yhteisestä ulkopolitiikasta ja puolustusliitosta rauhansopimuksen vastaisena. (1979)

Päärooleissa: Keijo Komppa (Juho Kusti Paasikivi), Rolf Labbart (Mannerheim), Olavi Levula (Rolf Witting), Risto Mäkelä (Vjatseslav Mihailovits Molotov), Kalevi Honkanen (Kosyrev), Martti Tschokkinen (Vysinski), Veijo Pasanen (Adolf Hitler), Kosti Klemelä (Joachim von Ribbentrop), Kauko Väyrynen (Rössing), Jaakko Huurre (Dekanosov), Heikki Alho (Lahdensuo), Sauli Seppälä (von Born), Werner Roesler ja Mikael Shukoff (tulkit), Veikko Uusimäki (Walden), Kurt Ingvall (Heinrichs), Ilmari Saarelainen (Nykopp), Erkki Saksa (kertoja). Käsikirjoittaja ja ohjaaja Matti Tapio. Asiantuntijat: vuorineuvos Johan Nykopp, professori L. A. Puntila ja dosentti Ohto Manninen.

Ohjelman tiedot

Kuva 4:3

TV-lähetyksen ääniraidat suomi mono

Katsottavissa vain Suomessa

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Sodan ja rauhan miehet

Dokumenttiaineistoihin, muistelmiin ja uutiskuviin perustuva draamasarja kertoo Suomen lähihistoriasta 1930-luvulta jatkosodan syttymiseen 1941 saakka. Sarja valottaa Suomen, Neuvostoliiton ja Saksan suhteita, talvisodan syttymisen syitä sekä toisen maailmansodan alkutapahtumia. Sodan ja rauhan miehet on TV2 Teatteriohjelmien kymmenosainen sarja vuodelta 1978.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä