Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

THE SMALL FACES  Itchycoo park

JETHRO TULL  We used to know

MUSKA  Lauantaina jytää

ARMI & DANNY  Tahdon olla sulle hellä

ALICE COOPER  Only women bleed

MUD  In the mood

BARBRA STREISAND  Woman in love

URIAH HEEP  Rain

ERIC LARS FOUR  Voidaan lamput sammuttaa

J.J. CALE  The old man and me

PETER GABRIEL  Solsbury hill

HANOI ROCKS  Tragedy

BLACK SABBATH  Iron man

KIRKA & ANNA  Cindy

EERO & JUSSI RAITTINEN & VANHA ISÄNTÄ  Maailman lyhkäisin laulu   

 

Biisikertomuksia

JETHRO TULL  We used to know

Jethro Tullin ’We used to know’ tuo mieleeni 1970-luvun alun, kun olin Hämeenlinnan Hämeenkaaressa kuuntelemassa paikallista Waterloo-yhtyettä, jossa oli kitaristi-laulajana Freeman, joka sittemmin loi oman muusikkouransa ja tunnetaan mm. ’Ajetaan tandemilla’.hitistä.  Lämmittelybändinä oli tuolloin toijalalainen Haze-yhtye, joka soitti tuon Jethro Tullin kappaleen.  Jäi paljon muistoja mieleen tuosta illasta, mitä vieläkin silloin tällöin muistelen näin 45 vuotta myöhemmin.

Terveisin Jore

 

BARBRA STREISAND  Woman in love

Olin 19-vuotias ja vuosi oli 1980.  Tuolloin on lauantai-iltapäivä ja siinä kuuntelen Norten sävellahjaa.  Voi mikä tunnelma.  Ei ihan tavallinen ’saturday night  fever’.  Yleensä siinä ohjelmaa kuunnellessa tuli meikkailtua ja valmistauduttua Tavastialle lähtöön,  mutta ei sinä lauantaina.  Olin19 -vuotias  ja meikkinä naamassa oli pikkusiskon tarhasta tuoma vesirokko.  Kyllä tuli vuodatettua katkeria itsesäälin kyyneliä ja vielä se Streisandin ’Woman in love’kin siinä soi. Toive taisikin jo tulla selväksi.  Nyt tunnelmoin tuon katkeran lauantain viimeinkin uusiksi.

Tuuli

 

J.J. CALE  The old man and me

Olen pyöräillyt käytännössä puolen maailman ympäri J. J. Calen perässä.

Kaikki alkoi vaikutuksille alttiissa teini-iässä,  jolloin satuin penkomaan isoveljeni kasettilaatikkoa.  Olihan siellä kaikenlaista: Kake Singersiä, Eppu Normaalia ja muuta ’poliisin pamputusta’,  mutta se joka jysähti kerralla oli J. J. Cale ja albumi ’Naturally’.  Huomasin suureksi hämmästyksekseni, että ehkä isoveli sittenkin ymmärtää jotakin musiikin päälle.  Siitä alkoi ikuinen J.J. Cale-jumalointini.

Kun innostuin pyöräilystä ja reissasin kaksipyöräiseni kanssa Hangosta Utsjoelle, pysähdyin Rovaniemellä festareilla;  taisi olla Roots’ n River -tai jokin vastaava festari.  Kas kun huhu oli kiertänyt alkukeväästä, että itse J.J. Cale olisi kutsuttu sinne esiintymään!  Ehkä olikin kutsuttu, mutta paikalle mies ei tullut.  Sen sijaan minä tulin.  Piti tyytyä Power of Toweriin ja muihin Calen rinnalla kakkosluokan bändeihin.

Kun sitten pari vuotta sitten päätin laajentaa maailmankuvaani USA:han ja seikkailin siellä polkupyöräni kanssa, päätin että nyt jos sattuisi J.J. konsertoimaan jossakin,  niin olisin valmis tekemään pitemmänkin kierroksen konserttiin päästäkseni.

Ja kuinkas sitten kävikään.  Olin Montanassa pienessä kuppilassa ja tutkailin netistä uutisia, kun huomasin että voi ei: J. J. Cale oli kuollut edellispäivänä.

Päivä sujui surullisissa tunnelmissa.  Illalla menin paikalliseen kuppilaan ja otin siiderit J.J.:n muistoksi.

Terveisiä Sika Puustiselle, joka myös ymmärtää J.J. Calen musiikin päälle jotakin.  Ja lempparikappaleita J.J.Calen tuotannosta olisi vaikka kuinka, mutta olkoon valintani kähistys ’The old man and me’.

Päivi

 

HANOI ROCKS  Tragedy

Tutustuin Hanoi Rocksiin kesällä -81 Ilmajoella Seppälän Hallissa. Olin kesätöissä paikallisessa urheiluseurassa ja pääsin silloin Hanoi Rocksin soundcheckiin ja tietenkin myös keikalle. Sinkku ’Tragedy’ oli juuri ilmestynyt ja bändin ulkoinen olemus hieman kummastutti maalaisia. Olen digannut bändiä siitä asti ja diggaan edelleenkin. Koska bändi ei ollut lyönyt vielä läpi, niin keikkaliksa oli muistaakseni 4000 markkaa. Samana kesänä maksoi Hassisen Kone 150000 markkaa. Taisi liksat myöhemmin hieman Hanoillakin nousta...

Samppa

 

BLACK SABBATH  Iron man

Onnittelut Lohjalle Kuusistonkadulle Markulle huomisen 5. helmikuuta olevan  merkkipäivän johdosta toivoo Jukka Veijolankadulta. Toivekappaleenaon  Black Sabbathin ’Iron man’.  Tuota kappaletta soittelimme 70-luvulla Karjalohjalla.  Soittimena oli sen aikainen punavalkoinen levysoitin yhdellä kaiuttimella;  ei mikään hifi, mutta hyvin soi meidän iloksi ja ehkä vanhempien harmiksi. Siis hevisti onnea.

Jukka

 

ALICE COOPER  Only women bleed

Vuonna 1972 oli yksi lukion aloittaneen toivebiisi Vincent Furnierin ’School`s out’.  Tuota unelmatilaa odotellessa,  koulun jo loppuessa vuonna 1975 oli mielibiisiksi muuttunut tuon saman kaverin samana vuonna tehty biisi ’Only women bleed’.  Tuo artisti, joka  tunnettaan paremmin nimellä Alice Cooper täyttää tänään 4. helmikuuta 69 vuotta. Vieläkin Alice Cooper jaksaa kiertää ympäri maailmaa.  Kälyni täytti noin viikko sitten ja siskoni täyttää noin kuukauden päästä 60 vuotta. Soittakaa heidän synttärikakun kynttiläksi tuo ’Only women bleed’.  Ei heillä niin vaikeaa ole ollut kuin biisin sanat antavat ymmärtää. On vain hieno balladi.

Ketis

 

MUSKA  Lauantaina jytää

Mun mieleeni muistui  Muskan esikois-LP ’Muska’.  Eka sinkku oli tullut vuonna  -71 ja tää LP tuli pari vuotta myöhemmin.  Muistan kuulleeni montakin  kipaletta tältä älppäriltä;  esim.  ’Kun oot 52’ ja ’Krokotiilirock’.  Nämä ja muut ihan aidolla suomenkielellä,  mitä juntinpikin  ymmärsi.  Niinpä niin,  mutta enpä muistanut enkä tiennyt keitä oli tekijäporukoissa ja musikantteina:  Albert  Järvinen,  Pohjolan Pekka , Gustavsonin Jukka,  Ronnie Österberg,  Antero Jakoila ynnä muita. Tuottajana oli Måns Grounstroem ja tekstejä väännellet ja värkkäilleet mm.  Atte Blom,  Jarkko Laine ja Jussi Raittinen.  Albert oli myös sovittajana melkein jokaisella piisillä kuten  Atte Blomin kääntämässä ’Lauantaina jytää’-kappaleessa.  Biisihän on alun perin  Elton Johnin menopiisi  ’Saturday night's allright  for fightin’.  Eikä Muskakaan mitään säästellyt.  ’Those were the days’ eli se oli silloin,  kun ’Pave uudet tiukat dongarit sai’.

 Ja vielä kysymys: missä Muska oppi laulamaan? NO TIETENKIN MUSKARISSA!

Kaapo Kapsäkki

 

KIRKA & ANNA  Cindy

Tässä eräs Kirka-muisto.  Kirkalla oli kaksi konserttia Uudessakaupungissa  Merefestien yhteydessä ja heillä oli siellä aivan mahtava akustisten kitaroiden osuus.  Yleisöä oli vain kourallinen ja kyllä minua hävetti!! Toinen mieleen jäänyt Kirka-muistoni on Eurajoelta silloisesta ravintola Vanhasta Kelosta.  Siellä kesken esiintymisen bändiltä katkesi virrat laitteista.  Ilmeisesti ravintolan sähköjärjestelmät eivät kestäneet soittoa!(?).   Piuhoja korjattiin kuumeisesti, sähköt saatiin takaisin ja meno jatkui entistä hurjempana. Ihana Kirka!!

Levytoiveenani  on Kirkan ja sisarensa Anna Babitzinin duettolevytys ’Cindy’ vuodelta 1977.

Raija

 

URIAH HEEP  Rain

Uriah Heepin edesmennyt laulaja David Byron olisi täyttänyt 70 vuotta 29.  tammikuuta.  Hän kuitenkin poistui keskuudestamme jo vuonna 1985.  Byronin 70 vuotta sitten tapahtuneen syntymän vuoksi toivon Uriah Heepiltä balladia ’Rain’,  jossa kuullaan rauhallista Byronia.

Copperfield

 

THE SMALL FACES  Itchycoo park

Teiniaikojeni yksi suosikkiyhtyeistä oli englantilainen Small Faces. Steve Marriott oli yhtyeen kitaristi ja lauluntekijä.  Hänen syntymästään tuli tämän viikon maanantaina kuluneeksi 70 vuotta.  Valitettavasti hän kuoli 44-vuotiaana tulipalossa.  Mutta musiikki onneksi elää.  Toiveena on Small Faces yhtyeen hittibiisi ’Itchycoo Park’, joka on Steve Marriottin käsialaa.

Merja

---

Merkittävien brittiyhtyeiden Small Faces ja Humble Pie johtohahmo,  sielukas solisti ja kitaristi Steve Marriott olisi viettänyt 70-vuotispäiväänsä 30.  tammikuuta.  Humble Pien rumpali Jerry Shirley täyttää tänään neljäs helmikuuta 65 vuotta.

Nimimerkki ’Shine on’

 

EERO & JUSSI RAITTINEN & VANHA ISÄNTÄ  Maailman lyhkäisin laulu  

 Tämän hauskaan ja lyhyeen lauluun ei ehdi kyllästyä (kesto 22 sekuntia)

Unski

 

Armi Aavikko kruunattiin Miss Suomeksi 40 vuotta sitten 8. helmikuuta vuonna 1977. Tämän innoittamana kysymys kuuluu: kuka on kaikkien aikojen Miss Suomi ja miksi? Entisten nuorten sävellahja selvitti ken on neitosista kaikkein kaunein

Vuoden 1979 Missi Suomi Päivi Uitto. Kaunein missi kautta aikojen. Ihmisenä myöskin ihana (Jarmo)

---

Vuoden -66 missi Satu Östring on neitosista kaikkein kaunein (Leena)

---

Kyllä se oli Marianne Åström, jolle myös Välikausitakki-yhtye teki lyhyen, mutta riipaisevan kauniin ylistysbiisinkin "Å-å-åström!" (Vesa)

---

Vuoden 1982 Miss Suomi Sari Aspholm on Kuopion Karnasen pojan ehdoton suosikki. Sari oli sopusuhtainen, vaalea, pitkä ja älykäs nuori nainen.  (Tapani)

---

Satu Östring oli hyvännäköinen Miss Suomi 60-luvulla . Procopena hän oli Uukuniemen kunnanjohtajana ja sai katuvalot kirkolle. (Naapuripitäjästä Riitta)

---

Anna-Liisa Tilus, kaunis koko ikänsä. Ennen missiehdokkaat olivat persoonallisen näköisiä, nykyään kuin toistensa siskoja. (Eeva)

---

Tässä tulee mielestäni kolme parasta, Johanna Raunio, Anne Pohtamo ja Lola Odusoga. Jokainen on kaunis omalla persoonallisella tavallaan ja se miten tuovat kauneuttaan esille ulkoisella olemuksellaan, kuten esim. hyvä ryhti, kaunis hymy, kävelytyyli, itsevarmuus sekä tietenkin sisäinen kauneus. (Minna)

---

Anna-Liisa Tilus. Hän on tyylikkäällä tavalla kaunis. Armi Aavikko oli suuri ihailun kohde -77. Itse olin kaksitoista silloin kun hänet valittiin miss Suomeksi. Tuohon kun lisää Anne Pohtamon ja Johanna Raunion niin suosikit on mainittu. 2000-luvun misseistä en oikeastaan tiedä mitään, koska enää ne ei kiinnosta. (Hanna)

---

Kaunein missi Nina Autio Tanja Vienosen perintöprinsessa (Tapsa)

---

Komein missi on Himangan urheilijoiden Anna-Liisa Tilus!  (Mixu)

---

Kyllä Anne Pohtamo on kaikkein kaunein ja tyylikkäin missi kautta aikojen. Valittiinhan hänet myös miss Universumiksi. Siihen ei joka tytöstä olekaan! (Ulla)

---

Johanna Raunio oli kaunis sekä sanavalmis. (Markku)

---

Kyllä minun mielestäni paras on juurikin Armi Aavikko, hän on erittäin hyvää vuosikertaa eli 1958. Hän oli kaikkein kaunein, kaikkein luonnollisin ja hänellä oli ihanat silmät. Pidän myös hänen lauluistaan (Veli-Matti)

---

Sehän on Armi Kuusela. Ihanteelliset mitat, rinnanympärys, uuma, lantio. Pitäisikö tällaiseen äänestykseen laittaa ikäraja ettei alle viisikymppiset sekoita systeemiä.  (Aito entinen nuori Pekka Mäkinen)

---

Pirkko Mannola. Siksi koska nainen lauloi hyvin ja oli laulaa, ja oli vielä 40-vuotiaana  sangen hyvän näköinen. Hän on aina minun mieleen. (Mopomies)

---

Vuoden -86 Miss Suomi Tuula Portin (entinen Polvi). Mitä tulee sisäiseen kauneuteen niin sitähän löytyy. Hän toimii nykyisin sairaalateologina. Anne Pohtamo ja Armi Kuusela olivat ja ovat upeita. (Tuulikki)

---

Marita Lindal, kasvoiltaan kaunein. Ritva Lehto, ujoin ja ystävällisin (luokkatoverini),  Anne Pohtamo upein kokonaisuus! (Aili)

 

HAASTEITA yms. yms. yms.

Hei Arja o.s. Tujula. En muista olitko syntynyt 2. vai 3. päivä. Joka tapauksessa olet saavuttanut nyt ns. virallisen eläkeiän. Paljon onnea! Olimme ammattikoulun keittäjälinjalla v.1967-69. Asuit silloin Joutsenossa, vissiin nykyisinkin. Olisi mukava nähdä sinua vuosikymmenten jälkeen. Osanottoni äitisi poismenosta juuri joulun alla. Tämmöiset terveiset lähettää Marja.

Huomenna veljeni Jarmo täyttää vuosia. Liian monta: 61 siis. Hän ei osaa kieliä . Mona Lisa on Pariisissa ja se siitä. Itselleni tulee ensi viikolla 60 täyteen. Olen Barcelonassa silloin. Copan pelissä tiistaina siinä kulmalipun vieressä. Vilkutan. Kiitän jo etukäteen broidin puolesta. Make

Help-lehden lukijakilpailu 70-luvulta: kumpi on kovempi Eagles vai Beatles? Kyllä nyt naurattaa. Automainos 70-luvulta: ei ole riemulla rajaa kuka ford taunuksella ajaa! Kosti oli saanut turpaansa räyringin nuorisoseuran talolla mitä teki jouko? Jouko tuli ja kosti! Vetelin urheiluseuran nimi? Vetku= vetelin kuivat. Mitä eroa on the monkeys yhtyeen basistilla ja joulupukilla? Joulupukilla on lahjoja! Ja viimeisenä vitsinä lausahdus voi vitsi lionel richie kultaiselta 80-luvulta nyt menox sanoi annie lenox! Terveisin Puujalkavitsit oy ab-

Sumuista lauantai iltapäivää enskan kuuntelijoille...täältä ne terkut jälleen saapuu Kotirantaan Anita ja Ari+Tatu,Kinnarit Kouvola,Oinoset Espoo sekä Seppo ja Saara Luosto..t.Pipsa,Arto ja Sasuliini

Haluan yllättää avopuolisoni. Pasille kuuntelee Entisten nuorten sävellahjaa Massey Fergusonin kopissa metsätöissä. Kiitos yli kymmenestä yhdessä eletystä vuodesta. Hilkka

Terkkuja kaikille tutuille toivottaa Alpi jalmari

Hannele Rissaselle terkut täältä Hailuodosta. Kaija

Vantaa ja Mellunmäki huomio! Kaimat ja Hanskit viikonloppu lähestyy... kyllä niitä on odotettu. Me selvitään hengissä ihan piruuttaankin,vai mitä ?Veli perheineen, terveiset Karkkilan Haavistoon. Terveiset vielä Suskille,Villelle,Ossille ja Joelille. Terveiset lähettää Johnu ja Timppa Karkkilasta.

Ja vielä kerran potkaisu marttilalaisten persuksiin! Entisten 70-luvun nuorten tapaaminen lauantaina 11. helmikuuta 2017 marttilan kanta pubissa klo 18.00 alkaen. Olethan mukana, kohta nähdään!

Lämpimiä terveisiä ikätoveri ja syntpvkaveri Irinalle Kangasalle koko Helan mitalla! Terv: itä-Suomen tangoihme!

Pekka pohjoisesta tykkää liisasta etelässä. Sydän rakastaa. T. Pekka

Terveisiä Jyrille ja Marille jotka myöskin kuuntelevat tätä ohjelmaa. T. Barbro

Synttärionnittelut Oulun Pimpelle Tampereelle 6.2. johdosta, Rokki ja rummut soi edelleen. Siltsi

Kas kas ! Kiiminkijokivarsi mylvii ! Niilo Olovasesta - Reinille Nellin luo kiiruhtaa. Siellä Ruusut aina kukkii ! Onnia alkuviikosta 60 kymppisten sarjaan siirtymisestä. " Voihan hyvin " Kas kas !

Terveiset makelle Manamansaloon ja masille ja riitalle Keravan kuttuvainaalle. tiina ja pekka

HUOMIO Pajupuro ja mielevä muksu Minna! Myöhästyneet synttärionnittelut isosiskolta!

onnittelu 60-kymppisille partiokamuille tv. Hasi

Haastan ihan kaikki Entisten nuorten sävellahjaan sopivaksi katsomallaan summalla. Taku.

kaikki jimi hendrix-fanit mukaan enskaan. Terveisin Marshall

mitä yhteistä on aku ankalla ja yhdysvaltain vasta valitulla presidentillä? Etunimi Donald. Suomeksi Aku. Aku on ok-nimi! Ei nimi miestä pahenna!

Terveiset entisille bändikavereille Lappeenrantaan. Manu

Haaste: "lopetetaan paskan jauhaminen muista ja aletaan Elää ja auttaa muita. Yhteisövaino on sairaiden ihmisten paljon pahaa aikaan saava hirvittävä hupi." Terveisin Zipe

Kempeleen Roudari Artturille myöhäiset Synttärionnittelut! Toivoo sukulaiset Puttaalta

Terveisiä Ikkalasta Vertiltä Sissille ja kumppaneille Upinniemeen!

Misseistä sanoisin muuten Johanna Raunio, mutta meijän kerrostalossa oli keltsussa sellainen yhteisboxi missä säilytettiin käytettävissä olevia tavaroita. Yleisin kysymys oli 70-luvulla: Miss pallo?  Terveisin Kinde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähetykset

 • la 4.2.2017 15.03 • Yle Radio Suomi Turku

Jaksot

 • THE RUNAWAYS  School days
  CREAM  Strange brew
  SPARKS  This town ain't big enough for both of us
  PAUL OXLEY'S UNIT  Spanish bars
  THE BEATLES  All my loving
  BARBRA STREISAND  Woman in love
  HURRIGANES  Roadrunner
  KUMMITUS  Kalman koura
  LYNYRD SKYNYRD  Free bird (edited version)
  TOMAS EK  Kirje
  FREE  Wishing well
  SEX PISTOLS  Holidays in the sun
  POPEDA  Da da
  DEEP PURPLE  Pictures of home
  EXPRESS  Limminrannan liukuletti    

 • MICHAEL JACKSON  Dirty Diana
  ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA  Livin' thing
  LENNE AND THE LEE KINGS  Stop the music
  BELABORIS  Rakkauden jälkeen
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  I put a spell on you
  JOHNNY HATES JAZZ  Shattered dreams
  BRIAN HYLAND  Sealed with a kiss
  RONSKI & EXOTIC  Livin' and lovin'
  URIAH HEEP  Look at yourself
  MIQUEL BROWN  So many men, so little time
  QUEEN  Who needs you
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Who'll stop the rain
  PÄIVI PAUNU & KIM FLOOR  Muistathan
  THE SMALL FACES  The autumn stone

 • HELLO  New York groove
  HURRIGANES  Say mama
  THE BEATLES  Eleanor rigby
  IRWIN GOODMAN  Kuin Ferrari
  LEEVI AND THE LEAVINGS  Elämänmeno
  BLONDIE  Call me
  JOHN FOGERTY  Joy of my life
  STATUS QUO  Down down
  EPPU NORMAALI  Lainelautaileva lehmänmaha rock'n roll
  AC/DC  Shoot to thrill
  KANSAS  Dust in the wind
  LEEVI AND THE LEAVINGS   Mitä kuuluu Marja-Leena?
  CISSE HÄKKINEN  Because
  T. REX  Suneye

 • EAGLES  James Dean
  DEPECHE MODE  See you
  T. REX  Telegram Sam
  ZERO NINE  Lady on the shore
  ROCK'N' ROLL BAND  I'm gonna roll
  TEDDY AND THE TIGERS  Dancing shoes
  UFO  Only you can rock me
  ERNOS  Ei hätää
  TRIO  Anna letmeinletmeout
  IRWIN GOODMAN  Sepalus auki
  CAMEL  Tell me
  THE TORNADOS  Telstar
  PROCOL HARUM  Grand Hotel
  HASSISEN KONE  Rappiolla

 • THE STEVE MILLER BAND  Jet airliner
  MARKKU ARO & NISA SORAYA  Mun suothan tulla vierees un
  ROD STEWART  Tonight's the night
  RAGNAR HARE  Sven minns inget
  DANNY  East Virginia
  GLORIA GAYNOR  I will survive
  FREE  Fire and water (1970 Craydon-live)
  GARY MOORE  Always gonna love you
  HARPO  Moviestar
  BOYS TOWN GANG  Can't take my eyes off of you
  RANDY NEWMAN  Short people
  DANNY  Sua kutsun Maarit
  LOU RAWLS  Tobacco road
  ALWARI TUOHITORVI  Miss Tekstiili

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä