Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

THE SMALL FACES  Itchycoo park

JETHRO TULL  We used to know

MUSKA  Lauantaina jytää

ARMI & DANNY  Tahdon olla sulle hellä

ALICE COOPER  Only women bleed

MUD  In the mood

BARBRA STREISAND  Woman in love

URIAH HEEP  Rain

ERIC LARS FOUR  Voidaan lamput sammuttaa

J.J. CALE  The old man and me

PETER GABRIEL  Solsbury hill

HANOI ROCKS  Tragedy

BLACK SABBATH  Iron man

KIRKA & ANNA  Cindy

EERO & JUSSI RAITTINEN & VANHA ISÄNTÄ  Maailman lyhkäisin laulu   

 

Biisikertomuksia

JETHRO TULL  We used to know

Jethro Tullin ’We used to know’ tuo mieleeni 1970-luvun alun, kun olin Hämeenlinnan Hämeenkaaressa kuuntelemassa paikallista Waterloo-yhtyettä, jossa oli kitaristi-laulajana Freeman, joka sittemmin loi oman muusikkouransa ja tunnetaan mm. ’Ajetaan tandemilla’.hitistä.  Lämmittelybändinä oli tuolloin toijalalainen Haze-yhtye, joka soitti tuon Jethro Tullin kappaleen.  Jäi paljon muistoja mieleen tuosta illasta, mitä vieläkin silloin tällöin muistelen näin 45 vuotta myöhemmin.

Terveisin Jore

 

BARBRA STREISAND  Woman in love

Olin 19-vuotias ja vuosi oli 1980.  Tuolloin on lauantai-iltapäivä ja siinä kuuntelen Norten sävellahjaa.  Voi mikä tunnelma.  Ei ihan tavallinen ’saturday night  fever’.  Yleensä siinä ohjelmaa kuunnellessa tuli meikkailtua ja valmistauduttua Tavastialle lähtöön,  mutta ei sinä lauantaina.  Olin19 -vuotias  ja meikkinä naamassa oli pikkusiskon tarhasta tuoma vesirokko.  Kyllä tuli vuodatettua katkeria itsesäälin kyyneliä ja vielä se Streisandin ’Woman in love’kin siinä soi. Toive taisikin jo tulla selväksi.  Nyt tunnelmoin tuon katkeran lauantain viimeinkin uusiksi.

Tuuli

 

J.J. CALE  The old man and me

Olen pyöräillyt käytännössä puolen maailman ympäri J. J. Calen perässä.

Kaikki alkoi vaikutuksille alttiissa teini-iässä,  jolloin satuin penkomaan isoveljeni kasettilaatikkoa.  Olihan siellä kaikenlaista: Kake Singersiä, Eppu Normaalia ja muuta ’poliisin pamputusta’,  mutta se joka jysähti kerralla oli J. J. Cale ja albumi ’Naturally’.  Huomasin suureksi hämmästyksekseni, että ehkä isoveli sittenkin ymmärtää jotakin musiikin päälle.  Siitä alkoi ikuinen J.J. Cale-jumalointini.

Kun innostuin pyöräilystä ja reissasin kaksipyöräiseni kanssa Hangosta Utsjoelle, pysähdyin Rovaniemellä festareilla;  taisi olla Roots’ n River -tai jokin vastaava festari.  Kas kun huhu oli kiertänyt alkukeväästä, että itse J.J. Cale olisi kutsuttu sinne esiintymään!  Ehkä olikin kutsuttu, mutta paikalle mies ei tullut.  Sen sijaan minä tulin.  Piti tyytyä Power of Toweriin ja muihin Calen rinnalla kakkosluokan bändeihin.

Kun sitten pari vuotta sitten päätin laajentaa maailmankuvaani USA:han ja seikkailin siellä polkupyöräni kanssa, päätin että nyt jos sattuisi J.J. konsertoimaan jossakin,  niin olisin valmis tekemään pitemmänkin kierroksen konserttiin päästäkseni.

Ja kuinkas sitten kävikään.  Olin Montanassa pienessä kuppilassa ja tutkailin netistä uutisia, kun huomasin että voi ei: J. J. Cale oli kuollut edellispäivänä.

Päivä sujui surullisissa tunnelmissa.  Illalla menin paikalliseen kuppilaan ja otin siiderit J.J.:n muistoksi.

Terveisiä Sika Puustiselle, joka myös ymmärtää J.J. Calen musiikin päälle jotakin.  Ja lempparikappaleita J.J.Calen tuotannosta olisi vaikka kuinka, mutta olkoon valintani kähistys ’The old man and me’.

Päivi

 

HANOI ROCKS  Tragedy

Tutustuin Hanoi Rocksiin kesällä -81 Ilmajoella Seppälän Hallissa. Olin kesätöissä paikallisessa urheiluseurassa ja pääsin silloin Hanoi Rocksin soundcheckiin ja tietenkin myös keikalle. Sinkku ’Tragedy’ oli juuri ilmestynyt ja bändin ulkoinen olemus hieman kummastutti maalaisia. Olen digannut bändiä siitä asti ja diggaan edelleenkin. Koska bändi ei ollut lyönyt vielä läpi, niin keikkaliksa oli muistaakseni 4000 markkaa. Samana kesänä maksoi Hassisen Kone 150000 markkaa. Taisi liksat myöhemmin hieman Hanoillakin nousta...

Samppa

 

BLACK SABBATH  Iron man

Onnittelut Lohjalle Kuusistonkadulle Markulle huomisen 5. helmikuuta olevan  merkkipäivän johdosta toivoo Jukka Veijolankadulta. Toivekappaleenaon  Black Sabbathin ’Iron man’.  Tuota kappaletta soittelimme 70-luvulla Karjalohjalla.  Soittimena oli sen aikainen punavalkoinen levysoitin yhdellä kaiuttimella;  ei mikään hifi, mutta hyvin soi meidän iloksi ja ehkä vanhempien harmiksi. Siis hevisti onnea.

Jukka

 

ALICE COOPER  Only women bleed

Vuonna 1972 oli yksi lukion aloittaneen toivebiisi Vincent Furnierin ’School`s out’.  Tuota unelmatilaa odotellessa,  koulun jo loppuessa vuonna 1975 oli mielibiisiksi muuttunut tuon saman kaverin samana vuonna tehty biisi ’Only women bleed’.  Tuo artisti, joka  tunnettaan paremmin nimellä Alice Cooper täyttää tänään 4. helmikuuta 69 vuotta. Vieläkin Alice Cooper jaksaa kiertää ympäri maailmaa.  Kälyni täytti noin viikko sitten ja siskoni täyttää noin kuukauden päästä 60 vuotta. Soittakaa heidän synttärikakun kynttiläksi tuo ’Only women bleed’.  Ei heillä niin vaikeaa ole ollut kuin biisin sanat antavat ymmärtää. On vain hieno balladi.

Ketis

 

MUSKA  Lauantaina jytää

Mun mieleeni muistui  Muskan esikois-LP ’Muska’.  Eka sinkku oli tullut vuonna  -71 ja tää LP tuli pari vuotta myöhemmin.  Muistan kuulleeni montakin  kipaletta tältä älppäriltä;  esim.  ’Kun oot 52’ ja ’Krokotiilirock’.  Nämä ja muut ihan aidolla suomenkielellä,  mitä juntinpikin  ymmärsi.  Niinpä niin,  mutta enpä muistanut enkä tiennyt keitä oli tekijäporukoissa ja musikantteina:  Albert  Järvinen,  Pohjolan Pekka , Gustavsonin Jukka,  Ronnie Österberg,  Antero Jakoila ynnä muita. Tuottajana oli Måns Grounstroem ja tekstejä väännellet ja värkkäilleet mm.  Atte Blom,  Jarkko Laine ja Jussi Raittinen.  Albert oli myös sovittajana melkein jokaisella piisillä kuten  Atte Blomin kääntämässä ’Lauantaina jytää’-kappaleessa.  Biisihän on alun perin  Elton Johnin menopiisi  ’Saturday night's allright  for fightin’.  Eikä Muskakaan mitään säästellyt.  ’Those were the days’ eli se oli silloin,  kun ’Pave uudet tiukat dongarit sai’.

 Ja vielä kysymys: missä Muska oppi laulamaan? NO TIETENKIN MUSKARISSA!

Kaapo Kapsäkki

 

KIRKA & ANNA  Cindy

Tässä eräs Kirka-muisto.  Kirkalla oli kaksi konserttia Uudessakaupungissa  Merefestien yhteydessä ja heillä oli siellä aivan mahtava akustisten kitaroiden osuus.  Yleisöä oli vain kourallinen ja kyllä minua hävetti!! Toinen mieleen jäänyt Kirka-muistoni on Eurajoelta silloisesta ravintola Vanhasta Kelosta.  Siellä kesken esiintymisen bändiltä katkesi virrat laitteista.  Ilmeisesti ravintolan sähköjärjestelmät eivät kestäneet soittoa!(?).   Piuhoja korjattiin kuumeisesti, sähköt saatiin takaisin ja meno jatkui entistä hurjempana. Ihana Kirka!!

Levytoiveenani  on Kirkan ja sisarensa Anna Babitzinin duettolevytys ’Cindy’ vuodelta 1977.

Raija

 

URIAH HEEP  Rain

Uriah Heepin edesmennyt laulaja David Byron olisi täyttänyt 70 vuotta 29.  tammikuuta.  Hän kuitenkin poistui keskuudestamme jo vuonna 1985.  Byronin 70 vuotta sitten tapahtuneen syntymän vuoksi toivon Uriah Heepiltä balladia ’Rain’,  jossa kuullaan rauhallista Byronia.

Copperfield

 

THE SMALL FACES  Itchycoo park

Teiniaikojeni yksi suosikkiyhtyeistä oli englantilainen Small Faces. Steve Marriott oli yhtyeen kitaristi ja lauluntekijä.  Hänen syntymästään tuli tämän viikon maanantaina kuluneeksi 70 vuotta.  Valitettavasti hän kuoli 44-vuotiaana tulipalossa.  Mutta musiikki onneksi elää.  Toiveena on Small Faces yhtyeen hittibiisi ’Itchycoo Park’, joka on Steve Marriottin käsialaa.

Merja

---

Merkittävien brittiyhtyeiden Small Faces ja Humble Pie johtohahmo,  sielukas solisti ja kitaristi Steve Marriott olisi viettänyt 70-vuotispäiväänsä 30.  tammikuuta.  Humble Pien rumpali Jerry Shirley täyttää tänään neljäs helmikuuta 65 vuotta.

Nimimerkki ’Shine on’

 

EERO & JUSSI RAITTINEN & VANHA ISÄNTÄ  Maailman lyhkäisin laulu  

 Tämän hauskaan ja lyhyeen lauluun ei ehdi kyllästyä (kesto 22 sekuntia)

Unski

 

Armi Aavikko kruunattiin Miss Suomeksi 40 vuotta sitten 8. helmikuuta vuonna 1977. Tämän innoittamana kysymys kuuluu: kuka on kaikkien aikojen Miss Suomi ja miksi? Entisten nuorten sävellahja selvitti ken on neitosista kaikkein kaunein

Vuoden 1979 Missi Suomi Päivi Uitto. Kaunein missi kautta aikojen. Ihmisenä myöskin ihana (Jarmo)

---

Vuoden -66 missi Satu Östring on neitosista kaikkein kaunein (Leena)

---

Kyllä se oli Marianne Åström, jolle myös Välikausitakki-yhtye teki lyhyen, mutta riipaisevan kauniin ylistysbiisinkin "Å-å-åström!" (Vesa)

---

Vuoden 1982 Miss Suomi Sari Aspholm on Kuopion Karnasen pojan ehdoton suosikki. Sari oli sopusuhtainen, vaalea, pitkä ja älykäs nuori nainen.  (Tapani)

---

Satu Östring oli hyvännäköinen Miss Suomi 60-luvulla . Procopena hän oli Uukuniemen kunnanjohtajana ja sai katuvalot kirkolle. (Naapuripitäjästä Riitta)

---

Anna-Liisa Tilus, kaunis koko ikänsä. Ennen missiehdokkaat olivat persoonallisen näköisiä, nykyään kuin toistensa siskoja. (Eeva)

---

Tässä tulee mielestäni kolme parasta, Johanna Raunio, Anne Pohtamo ja Lola Odusoga. Jokainen on kaunis omalla persoonallisella tavallaan ja se miten tuovat kauneuttaan esille ulkoisella olemuksellaan, kuten esim. hyvä ryhti, kaunis hymy, kävelytyyli, itsevarmuus sekä tietenkin sisäinen kauneus. (Minna)

---

Anna-Liisa Tilus. Hän on tyylikkäällä tavalla kaunis. Armi Aavikko oli suuri ihailun kohde -77. Itse olin kaksitoista silloin kun hänet valittiin miss Suomeksi. Tuohon kun lisää Anne Pohtamon ja Johanna Raunion niin suosikit on mainittu. 2000-luvun misseistä en oikeastaan tiedä mitään, koska enää ne ei kiinnosta. (Hanna)

---

Kaunein missi Nina Autio Tanja Vienosen perintöprinsessa (Tapsa)

---

Komein missi on Himangan urheilijoiden Anna-Liisa Tilus!  (Mixu)

---

Kyllä Anne Pohtamo on kaikkein kaunein ja tyylikkäin missi kautta aikojen. Valittiinhan hänet myös miss Universumiksi. Siihen ei joka tytöstä olekaan! (Ulla)

---

Johanna Raunio oli kaunis sekä sanavalmis. (Markku)

---

Kyllä minun mielestäni paras on juurikin Armi Aavikko, hän on erittäin hyvää vuosikertaa eli 1958. Hän oli kaikkein kaunein, kaikkein luonnollisin ja hänellä oli ihanat silmät. Pidän myös hänen lauluistaan (Veli-Matti)

---

Sehän on Armi Kuusela. Ihanteelliset mitat, rinnanympärys, uuma, lantio. Pitäisikö tällaiseen äänestykseen laittaa ikäraja ettei alle viisikymppiset sekoita systeemiä.  (Aito entinen nuori Pekka Mäkinen)

---

Pirkko Mannola. Siksi koska nainen lauloi hyvin ja oli laulaa, ja oli vielä 40-vuotiaana  sangen hyvän näköinen. Hän on aina minun mieleen. (Mopomies)

---

Vuoden -86 Miss Suomi Tuula Portin (entinen Polvi). Mitä tulee sisäiseen kauneuteen niin sitähän löytyy. Hän toimii nykyisin sairaalateologina. Anne Pohtamo ja Armi Kuusela olivat ja ovat upeita. (Tuulikki)

---

Marita Lindal, kasvoiltaan kaunein. Ritva Lehto, ujoin ja ystävällisin (luokkatoverini),  Anne Pohtamo upein kokonaisuus! (Aili)

 

HAASTEITA yms. yms. yms.

Hei Arja o.s. Tujula. En muista olitko syntynyt 2. vai 3. päivä. Joka tapauksessa olet saavuttanut nyt ns. virallisen eläkeiän. Paljon onnea! Olimme ammattikoulun keittäjälinjalla v.1967-69. Asuit silloin Joutsenossa, vissiin nykyisinkin. Olisi mukava nähdä sinua vuosikymmenten jälkeen. Osanottoni äitisi poismenosta juuri joulun alla. Tämmöiset terveiset lähettää Marja.

Huomenna veljeni Jarmo täyttää vuosia. Liian monta: 61 siis. Hän ei osaa kieliä . Mona Lisa on Pariisissa ja se siitä. Itselleni tulee ensi viikolla 60 täyteen. Olen Barcelonassa silloin. Copan pelissä tiistaina siinä kulmalipun vieressä. Vilkutan. Kiitän jo etukäteen broidin puolesta. Make

Help-lehden lukijakilpailu 70-luvulta: kumpi on kovempi Eagles vai Beatles? Kyllä nyt naurattaa. Automainos 70-luvulta: ei ole riemulla rajaa kuka ford taunuksella ajaa! Kosti oli saanut turpaansa räyringin nuorisoseuran talolla mitä teki jouko? Jouko tuli ja kosti! Vetelin urheiluseuran nimi? Vetku= vetelin kuivat. Mitä eroa on the monkeys yhtyeen basistilla ja joulupukilla? Joulupukilla on lahjoja! Ja viimeisenä vitsinä lausahdus voi vitsi lionel richie kultaiselta 80-luvulta nyt menox sanoi annie lenox! Terveisin Puujalkavitsit oy ab-

Sumuista lauantai iltapäivää enskan kuuntelijoille...täältä ne terkut jälleen saapuu Kotirantaan Anita ja Ari+Tatu,Kinnarit Kouvola,Oinoset Espoo sekä Seppo ja Saara Luosto..t.Pipsa,Arto ja Sasuliini

Haluan yllättää avopuolisoni. Pasille kuuntelee Entisten nuorten sävellahjaa Massey Fergusonin kopissa metsätöissä. Kiitos yli kymmenestä yhdessä eletystä vuodesta. Hilkka

Terkkuja kaikille tutuille toivottaa Alpi jalmari

Hannele Rissaselle terkut täältä Hailuodosta. Kaija

Vantaa ja Mellunmäki huomio! Kaimat ja Hanskit viikonloppu lähestyy... kyllä niitä on odotettu. Me selvitään hengissä ihan piruuttaankin,vai mitä ?Veli perheineen, terveiset Karkkilan Haavistoon. Terveiset vielä Suskille,Villelle,Ossille ja Joelille. Terveiset lähettää Johnu ja Timppa Karkkilasta.

Ja vielä kerran potkaisu marttilalaisten persuksiin! Entisten 70-luvun nuorten tapaaminen lauantaina 11. helmikuuta 2017 marttilan kanta pubissa klo 18.00 alkaen. Olethan mukana, kohta nähdään!

Lämpimiä terveisiä ikätoveri ja syntpvkaveri Irinalle Kangasalle koko Helan mitalla! Terv: itä-Suomen tangoihme!

Pekka pohjoisesta tykkää liisasta etelässä. Sydän rakastaa. T. Pekka

Terveisiä Jyrille ja Marille jotka myöskin kuuntelevat tätä ohjelmaa. T. Barbro

Synttärionnittelut Oulun Pimpelle Tampereelle 6.2. johdosta, Rokki ja rummut soi edelleen. Siltsi

Kas kas ! Kiiminkijokivarsi mylvii ! Niilo Olovasesta - Reinille Nellin luo kiiruhtaa. Siellä Ruusut aina kukkii ! Onnia alkuviikosta 60 kymppisten sarjaan siirtymisestä. " Voihan hyvin " Kas kas !

Terveiset makelle Manamansaloon ja masille ja riitalle Keravan kuttuvainaalle. tiina ja pekka

HUOMIO Pajupuro ja mielevä muksu Minna! Myöhästyneet synttärionnittelut isosiskolta!

onnittelu 60-kymppisille partiokamuille tv. Hasi

Haastan ihan kaikki Entisten nuorten sävellahjaan sopivaksi katsomallaan summalla. Taku.

kaikki jimi hendrix-fanit mukaan enskaan. Terveisin Marshall

mitä yhteistä on aku ankalla ja yhdysvaltain vasta valitulla presidentillä? Etunimi Donald. Suomeksi Aku. Aku on ok-nimi! Ei nimi miestä pahenna!

Terveiset entisille bändikavereille Lappeenrantaan. Manu

Haaste: "lopetetaan paskan jauhaminen muista ja aletaan Elää ja auttaa muita. Yhteisövaino on sairaiden ihmisten paljon pahaa aikaan saava hirvittävä hupi." Terveisin Zipe

Kempeleen Roudari Artturille myöhäiset Synttärionnittelut! Toivoo sukulaiset Puttaalta

Terveisiä Ikkalasta Vertiltä Sissille ja kumppaneille Upinniemeen!

Misseistä sanoisin muuten Johanna Raunio, mutta meijän kerrostalossa oli keltsussa sellainen yhteisboxi missä säilytettiin käytettävissä olevia tavaroita. Yleisin kysymys oli 70-luvulla: Miss pallo?  Terveisin Kinde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähetykset

 • la 4.2.2017 15.03 • Yle Radio Suomi Turku

Jaksot

 • Soitetut levyt
  JUICE LESKINEN COITUS INT. - Jyrki boy
  DEEP PURPLE - Highway star (16.11. -93 live)
  HEART - What about love
  GIDDYUPS - Sweet bitter pain
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL - Fortunate son
  GLORIA GAYNOR - I will survive
  JYRKI HÄMÄLÄINEN - Animals
  THE RENEGADES - Un giorno tu mi cercherai
  WINGS - London town
  HURRIGANES - Say mama
  SANDELS - Matkalla Kaustisiin
  FOCUS - Hocus pocus

  HAASTEITA YMS.
  Elämä on kuin ihana retki, joka on täynnä yllätyksiä ja mahdollisuuksia. Ikävuodet ovat numeroita, mutta sisäinen minä on iätön. Hyvää syntymäpäivää 16.3.-18 johdosta Mari Haajalle Tupakadulle KotkaanT: Sunilan Labran tytöt

  Riipetti haluaa haastaa kaikki opettajaksi opiskelleet kympillä mukaan Entisten nuorten sävellahjaan

  Lämpimät Onnitteluni isosiukku Ritu Kaamoskujalla tänään. Perässä tullaan! T.pikkusisaresi.

  timo lapualla: parane pian toivoo helena vaasasta

  Kapa-Setä lähettää Mikkelin Peitsariin kaikille ENSKAN kuulijoille terkkuja. P.S. Osallistukaa!

  Parhaimmat Onnittelut Kertulle ja Pentille Sallaan merkkipäivien johdosta tv Sirkka ja Tuomo

  Huomio Sulkavan Oravanpesät! Kiitokset Rojo ja Eija viimeviikonlopusta, oli hauskaa. Ja terkut kaikille mukana olleille Juvan Pallon pingviineille. Toivottelee Maarit ja Keijo Heinäveden mökiltä.

  Hei! Lähetän rakkaat terkut Outille, isosiskoista parhaalle. Hän täyttää 57 lauantaina 17.3.Haastan entisten nuorten sävikseen kaikki 1961 ja 1962 syntyneet. Yhtään ei haittaa, jos oot Alppilan Yhteislyseosta joko 1972 tai 1973 aloittanut! Tai, jos kannatit silloin tai yhä kannatat siinä lähellä Nordiksella pelaavaa HIFKiä!Me oltiin Outi-siskon kanssa aika klasareita,ja viulunsoittajia.Terveisin Kristiina Kunnas, Outin pikkusisko, alppilalainen ja Hifkin kannattaja

  Haastan kaikki keväästä pitävät eurolla mukaan Entisten nuorten sävellahjaan t. Nelli

  rakkaita terveisiä Aitolle ja Jyrile toivottaa Babu

  Sirpukalle Upinniemen Rantatielle haaste kuulemattoman (04.03.)onnittelun hinnalla maksukyvyn mukaan. Wäiski

  KÄPYLÄN LUKION 3A 1978: hastan kaikki 1978 abit 5 eurolla mukaan.
  Käpylän lukion 3A 1978 luokkakokous on 19. toukokuuta kello 16.00 tutussa paikassa.
  Facebookissa voit löytää Maaritin, Sadun, Jaanan, Anna-Maijan, Eija A:n, Pirkan tai Pekan. Sieltä lisätietoa. Pekka

  paras trio! Tupu rummut, hupu basso ja lupu kitara ja laulu! Hulliganes, jektoli ja jylkiboi! Asiaa! Asiaa! Kyl paras trio oli royals! Abe, pave, ippe! High! Terveisin basisti yhtyeestä trio erektus blues band

  Entiset turkulaiset nuoret - huomio! Oletko nuoruudessasi käynyt Aurajoen Yhteiskoulua tai Aurajoen Koulua/Lukiota? Sinut kutsutaan lauantaina 14.4. S/S Borelle jo seitsemänteen kevättapaamiseemme. Lisätietoja saat facebookista ja googlettamalla sanalla "Aurajokilaiset". Sinut kutsuu: Entisten oppilaiden ja opettajien järjestelytoimikunta

  Eräs pituuskasvultaan vahvaksi ilmoittautuva Jyrki täältä Suosikin Armi & Danny-julisteen alta ilmoittaa myös olleensa Marskissa penkkareissa vuonna -78 Käpylän lukion käyneen Pekan tavoin. Jyrkin kaveri haki Armilta nimmarin Alkon hinnastoon.

  Haastan mukaan Entisten nuorten sävellahjaan kaikki 70-luvulla hurrrjia nuoruusvuosiaan viettäneet. Taina

  ONNITTELUT OULUUN DOGGONE TRIO 5 VEE ! TUBASSA TÄNÄÄN BILLEET. KAIKKI SINNE. T. MINNIS

  Hello hello Kotirannan väki terkkuja Piilopirtin väeltä...ens lauantaina saavutaan lomailemaan sinnepäin...silloin nähellään jälleen.t.Pipsa,Arto ja Sasu

  tietääkö kukaan renegadesin haapaveden keikasta talvella 1965? Kuka oli paikalla?

  kevätterveiset hannulle petäjävedelle anulta

  haastan Leskisen Timpan Haminasta jylpyllä rekkaautojen takana juotujen lonkeroiden hinnalla .. Terveisin Ahvenainen

  Näsijärven jäällä oli kahdet jäljet ja loppu yhtäkkiä.Ketkähän ne oli tehneet?Varmaan lentojätkä ja ilolintu. Olli

  Hei Lemi ja uimintien suunta. Oletko Minna kuulolla, no et ainakaan saunassa. Lämmitävät terveiset mökkielämään. Onhan se aika boheemia. Terveisin Jukka - ei niin boheemin

  TERKUT PIRJO-YSTÄVÄLLE JA PRIMADONNALLE SIPOOSEEN! TERKUT MYÖS HYVÄLLE JUONTAJALLE! TERV. SIPE LAPPEENRANNASTA

  Onnittelut kaikille 16.3. -73 syntyneille Kajaanissa kasvaneille. terveisin Kajaanin vakioväki

  Biisiketomuksia

  DEEP PURPLE - Highway star
  Toivelevyni on Deep Purplen ‘Highway star’. Se oli elämäni ensimmäisen C-kasetilla olleen albumin avausraita. Siitä on olemassa mm. jännittävä versio Deep Purplen 'Come hell or high water'-musa-DVD:llä. Koko levyn nimikin tulee kyseisen biisin aikana selväksi.
  Kertomukseni ei välttämättä liity tuohon toiveeseen vaan noloon maalaispojan tarinaan. Olen syntyisin (s.1955) pienestä maalaismökistä (mm. 2h, n. 10 ha tila, 4 lehmää, ei sähköjä tai juoksevaa vettä jne.) Sauvomäen kylästä, mutta sentään meillä oli radio. Siinä oli kuitenkin puute, vain keskipitkät kuuluivat, mutta ei ula-aallot, mutta ei toisin sanoen rinnakkaisohjelma, josta Nuorten sävellahja kuului. Kuulin sitä joskus kavereiden luona, mutta kun pari tyttöä haastoi minut sävikseen en sitä kuullut ja kun kyseiset tytöt ottivat tavatessa asian puheeksi ei auttanut muu kun heti yrittää vaihtaa puheenaihetta, sillä enhän voinut myöntää ettei meillä ole radiota, josta ula kuuluisi. Näin tapahtui toisenkin kerran. NOLOA ! Eikö totta?
  Jos haastaa vielä voi, niin haastan PYL:n (Pieksämäen Yhteislyseon) 1-8 A-luokan oppilaat vuosilta 1966-1974 kymmenellä eurolla per oppilas, eli mukaan vaan Pirjot (5), Jarit, Timot, Hannu, Ossi, Heikki, Päivi, Aija ym.

  Kari - nolo kaveri maalta

  THE RENEGADES - Un giorno tu mi cercherai
  The Renegadesien levytys ’Un giorno tu mi cercherai’ on osa elämääni. Se on soinut päässäni siitä saakka, kun sen kuulin. Renegades-yhtye on ollut siitä saakka minulle ’ number 1’. He esiintyivät Kaustisen Köyhäjoen Mäntymajan talolla maaliskuussa vuonna 1972. Lähdimme tyttökaverini kanssa sinne liftillä, matkaa oli n. 40 km. Lämppäribändit esiintyivät tuntitolkulla ja kaikki olivat jo lähdössä pois, kunnes joku kävi lavalla kertomassa, että The Renegadas on tulossa n. puolen tunnin kuluttua lavalle. Raivasimme paikat ihan lavan edestä ja kun he tulivat, huusimme kaikki suoraa huutoa. Fiilis oli mahtava, leijailin jossain pilvissä. En ymmärtänyt hakea edes nimikirjoitusta, sillä meidän oli pakko ehtiä linja-autoon, jonka kuljettaja oli kiukuissaan viivytyksestä - ymmärrettävästi. Se oli kuitenkin niin voimakas ja mahtava kokemus elämässäni, että haluaisin kappaleen nyt kuulla ja toivoisin vielä tapaavani näitä ihmisiä, joiden kanssa koin tämän saman voimakkaan tunteen.
  Seija

  RAM JAM - Black Betty
  Oltiin veljen kanssa matkalla vanhalla Escortilla, siis jo silloin joskus. Kun bensamittari putosi nolliin ja auto pysähtyi kuin seinään tien poskeen niin Escort osoittautui todellakin vanhaksi. Oltiin jossain maalla about 35 km Hämeenlinnaan eikä talon taloa näkynyt missään. Puoli tuntia taidettiin poltella tupakkia ennen kuin paikalle pysähtyi kuin taivaan lahjana vaaleansininen kuplavolkkari. Saatiin kyyti Hattelmalan Essolle. Sieltä hankimme neljä litraa bensaa ja saimme vielä kyydin takasin meidän autolle. Kuskina oli vähäpuheinen pitkätukka, jonka kasettisoittimesta pauhasi Ram Jamin ’Black Betty’. Nykyisin kun kuulen tuon kappaleen lentää ajatukset aina tuohon aurinkoiseen kesäpäivään, valkoiseen Escortiin ja bensan hajuun - anteeksi tuoksuun.
  Jäi hyvät fibat, kuten veljeni olisi todennut.

  Eicca

  JUICE LESKINEN - Jyrki boy
  Huomenna 18.3. -18 tulee kuluneeksi 10 vuotta suomalaisen merkittävän musiikin mediapersoonan Jyrki Hämäläisen poismenosta. Ilman häntä, Markku Veijalaista ja Antti Einiötä olisi maamme musiikkijournalismi huomattavasti köyhempi. Monet ovat luulleet että Juicen ’Jyrki boy’ olisi Hämäläiselle kohdistettu pilkkalaulu, mutta ei se tiettävästi näin ole. Toivoisin tuon biisin Jyräyksen muistolle.
  Jarppa

  HEART - What about love
  Vuosien 1985 - 1993 välisenä aikana kierreltiin autolla aina toisinaan poikaporukan kanssa. Rollosta käsin käytiin lähikuntien discopaikoissa ja lauantaisin tutuksi tulin Oulun Reidari, Mylly, Zivako ja Nöömanni sekä Kemin Diskemi , Tornion Amiraali, Ylitornio Kievari ja Rollon Vaskooli sekä Sampo. Näitä paikkoja ei taida enää olla. Tuolloin discomusa oli kunnon musaa ja ravintoloihin piti mennä klo 21.00 mennessä, että yleensä pääsi sisälle. Mahtavat muistot jäi tuosta touhusta.

  Terveisin Jukka, ex-rollolainen

  JYRKI HÄMÄLÄINEN - Animals
  Suomen ensimmäiseksi rap-levytykseksi voi ehdottomasti kutsua vuonna 1966 Jyrki Hämäläisen levyttämää omintakeista kappaletta 'Animals' !!
  En muista koskaan kuulleeni kyseistä teosta radiosta. Tämä olisi virkistävä poikkeus Entisten nuorten sävellahjan biisivalikoimaan. Kappaleen nimen sain selville Jyräyksen mahtavasta kirjasta 'Tähtien tuska ja kimallus' - suosittelen sitä kaikille
  kuulijoillekin.

  Terveisin Markku Karakalliosta

  SANDELS - Matkalla Kaustisiin
  80-luvun puolivälissä olin kaverini Sirun kanssa junamatkalla kohti Kaustisen kansanmusiikkijuhlia.
  Joku poika kuunteli musiikkia kasettinauhurillaan jaeräässä kappaleessa laulettiin: ’Kaustisiin kun me
  mentiin’. Tämä huvitti meitä kovasti ja kävin kysymässä,minkä niminen kappale oli. Poika katseli kasetinkanttaja sanoi: ’Matkalla Kaustisiin’. Olisi mukava kuulla tuolaulu pitkästä aikaa.
  Terveisiä Sirulle toivoo Satu

  FOCUS - Hocus pocus
  Minun nuoruudessani odotin TV:stä Sheriffi McCloudia, Columboa, Cannonia, Bonanzaa, High Chapparalia, Apinoiden planeettaa, Kuuden miljoonan dollarin miestä, Näkymätön miestä ja Colditzia. Olikohan muuten kaikki hyvät silloiset TV-sarjat amerikkalaisia?
  Ihan junnuvuosilta muistan tietysti Kylli- ja Arja-tädit, Kasperin ja toivotuimpana Myrskylinnut!
  Iltatähti-ohjelmaa odotin eniten. Siinä oli muistaakseni jossain vaiheessa alkumusiikkina Focus-yhtyeen ’Hocus Pocus’. Senhän muuten voisi soittaa Entisten nuorten sävallehjassa. Sehän on proge-klassikko. Timo

  Kaikki biisikertomukset ENS:n Facebook-sivulla

 • Soitetut levyt

  SWEET - Little Willy
  THE SANDPIPERS - Guantanamera
  JETHRO TULL - Life is a long song
  KULTAKUUME - Heinäkuu
  THE BEATLES - Here comes the sun
  SEITSEMÄN SEINÄHULLUA VELJESTÄ - Banaania poskeen
  ALICE COOPER - Bed of nails
  QUEEN - White queen (as it began)
  IRWIN GOODMAN - Rentun ruusu
  STRAY CATS - Runaways boys
  THE RUTLES - Piggy in the middle
  ABBA - Ring ring
  THE RONSKI GANG - Larry and Johnny
  ELVIS PRESLEY - Surrender

  HAASTEITA YMS. YMS.
  Pirkan hiihto 4.3 Hämeenkyrön lentokenttä, bussi ja tasku, jonka yritimme saada auki. Siellä oli hiihtoevääsi. Nainen, mikäli haluat ottaa minuun, auttavaiseen mieheen yhteyttä, saat puhelinnumeroni toimitukselta. Pahus en onnistunut avaamaan taskuasi! Maxwell Mousley

  KEVÄTTERVEISET JUKKA PUKALLE KARTTULAAN LÄHETTÄÄ V.K KOJOOTTI SUONENJOELTA

  Mökkikausi avattu Käpälkarissa. Tunnelmalliset talviterveiset Enskan uskollisille kuuntelijoille Ranelle ja Lealle Tampereelle sekä Katille ja Ollille Raumalle. Tervetuloa taas saunomaan! Toivottelevat Pertsa ja Annika

  Terveiset sulle juontaja-Jari. Kiva jotta ääni on tullu takaisin kahden viikon takaa. Terveisin Jake

  Onnea Annelle 50-vuotispäivänä Kemissä toivottelee Anni-täti kaikkineen

  Haastan haasteetta jääneet muovipussin hinnalla Entisten nuorten sävellahjaan. T. Johanna

  Hei keksin vitsinkaltaisen Saara-siskolle ja muille entisille nuorille; Kyllä on nää CD:t pelkkää tuhlausta, vinyylit sentään on molemmin puolin musiikkia täynnä! Sanoo Viiru-cat

  mikä oli john holmesin kollegan nimi? Ori Mattila! Heh! Puujalkavitsit oy ab West-Germany

  TERVEISET EEVALLE JA ANTILLE JA VÄHÄN SEPOLLEKIN KIVIRANNALLE

  Terveiset Kyllikille ja Railille Rokualle.

  Lämpimät ja myöhästyneet onnittelut Anne-Marialle 27.2.olleen 60-vuotispäivän johdosta ja kivaa viikonloppua hyvässä seurassa toivottavat serkkusiskot

  Vuodet vierii, ikä karttuu kymmeniä juhlitaan, määrää saapi arvaella taidolla kun vanhetaan. Maria Andersenille 50-synttärionnittelut 9.3.18 Kotkaan t: Kikka ja Jorkka Puertosta

  TERKUT YSTÄVÄLLENI SIPOOSEEN JA MUILLEKIN TUTUILLE. HAASTE KERÄYKSEEN OMATUNNON MUKAAN. TERVEISIN SIPE LAPPEENRANNASTA

  Hämeenlinnan Yhteiskoulun 3 A vuodelta 1978! Keväällä tulee kuluneeksi 40 vuotta ylioppilaskirjoituksista. Kokoonnumme Hämeenlinnaan Ravintola Hällään lauantaina 14.4. klo 18.00. Ilmoittaudu Matti Fagerlundille tai jollekin muulle tutulle luokkakaverille niin pian kuin mahdollista. Yhteystiedot löydät kyllä, kun etsit. Samalla haastan luokkakaverit Enskaan viidellä eurolla. Toivebiisi on kirjoitusten ehdottoman evässuosikin kunniaksi Seitsemän Seinähullua Veljestä ja 'Pistetään banaania poskeen'. Matti

  Naapurin rouvat tapas kaupassa ja toinen kehu aikamiespoikaansa:Meidän Mikko on naisten suosiossa,se on kun Ritariperhonen,se lentää kukasta kukkaan.Niin meidänkin Seppo on kun koiperhonen,se lentää lumpusta lumppuun. Terveisin Olli

  haastan rokkarit Entisten nuorten sävellahjaan mukaan yhdellä eurolla hyvän asian puolesta terveisin Ensku

  Terkut Katille, Niinalle, Arjalle ja Jukalle Ellulta.

  Leskisen Juice tuli innoissaan kotiin ja sanoi vaimolleen minusta on vihdoin tullut aikuinen! Vaimo tokas kuinka niin? Lääkäri sanoi että minulla on aikuistyypin diabetes! Mixu

  Haastan Entisten nuorten sävellahjaan kaikki Oulun Merikosken kauppa- ja ammattioppilaitoksessa vuosina 1986 - 1988 opiskelleet, jotka saivat silakan postilaatikkoonsa. Mervi Tampereelta

  KAKS PIKKUPOIKAA OLI ÄITINSÄ KANS KAUPASSA JA KÄRTTIVÄT KARKKIA ÄITILTÄ. ÄISKÄ EI OSTANUT, NIIN ISOMPI POIKA HAISTATTELI ÄIDILLE JA PIENEMPI POIKA OTTI TUTIN POIS SUUSTA JA TOKAISI: NIIN JUTTIIN!

  Kiitos rakas Timppani yhteisistä vuosista (36v). Piikkisi

  haaste kaikille tammikuussa kihlautuneille ja synttärisankareille. Raili

  Hei. Ollaan kemiin ajelemassa jyväskylästä. Terveisiä tutuille toivottavat Suvi, Ahti ja Lotta.

  24. helmikuuta juhlivat Juha-Pekka ja Viro vuosia Synttärionnittelut näin jälkikäteen molemmille! T. Perheen naiset

  Synttärionnittelut isoisä Timpalle Myrskylään! T. Johannes ja vanhemmat

  Kirsille Mäntsäläntielle Lahteen SYNTTÄRIONNITTELUT 14.3. Toivottaa Anu Luumäeltä

  Olemme talvilomamatkalla Vuokattiin ja mieheni on intohimoinen Enskan kuuntelija. Olisi mukava yllätys jos soittaisit hänelle The Ronski Gangin Larry and Johnny. Matkaväsymys varmasti helpottaisi vähän. T. Mervi

  Puhelimen keksijänä tunnetuksi tullut Alexander Graham Bell soitti ensimmäisen puhelun 10. maaliskuuta vuonna 1876 eli päivälleen 142 vuotta sitten. Milloin sinä soitit ensimmäisen kännykkäpuhelun? Entä muistatko lankapuhelinaikoina soittaneesi pilapuheluja? Jos niin millaisen tai millaisia pilapuheluja?

  Pikkuveljeni ja - siskoni tunnustivat rikoksen melkein viidenkymmenen vuoden takaa. Soittivat häirikkösoiton Kalevi Sorsalle. Puhelimeen vastattiin sorsa johon nämä hyväkkäät huusivat , ampukaa se alas. Onneksi rikos on vanhentunut. Rakkaudella Ali ja Kati. Terveisin isosisko

  Seistkytluvun alussa kylän keskustan puhelinkopista soitettiin pilapuheluita. Touhu loppui lyhyeen, kun keskusneiti sanoi väliin, että nyt loppui hölmöily. Mentiin siitä sitten baariin soittamaan Iltatuulen viestiä putkeen (Aikku)

  70-luvun alkupuolella luokkakaverin vanhemmat olivat viikonloppuna poissa kotoa. Eikun bileet pystyyn. Jossain vaiheessa yöllä keksimme soittaa uskonnonopettajalle aikatiedotteen lankapuhelimesta. "Piip, täällä neiti Aika, kello on 01.32" ja luuri kiinni. Pari kertaa opettaja vielä vastasi ja ilmeisesti veti sitten töpselin seinästä. Me jatkoimme sen jälkeen vielä soittelua summittaisiin numeroihin. Ja räkätystä riitti. (Sakke)

  Oli kai jotain 60-luvun loppua, kun kotiimme laitettiin lankapuhelin. Äiti ja isä lähtivät kylään ja minut laitettiin vahtimaan puhelinta, josko vaikka joku tärkeä puhelu sattuisi tulemaan.
  Eihän kallista laitetta ihan turhan takia osteta! Olin jo unohtanut koko tapahtuman, mutta myöhemmin
  sisko kertoi, että olin ollut aivan hiilenä, koska kauniina kesäpäivänä olisi ollut kivempaakin tekemistä kuin tuijottaa herkeämättä ja tärkeää puhelinta. PS. Vain päässä pirisi (Eila)

  Ekat langattomat puhelut soitin jo vuonna -76 kun autossa oli ARP eli "autoradiopuhelin". Yhteys toimi silloin vain yksisuuntaisesti, mutta yhteyden sai tien päältäkin! Jokke

  Kavereitten kanssa innostuttiin joskus soittelemaan pilapuheluita, mahtoi olla heti 70-luvun alussa. Puhelinluettelosta löytyi Piippola -niminen henkilö, olkoon hän nyt tietosuojan vuoksi vaikka etunimeltään Eino. Soitin hälle ja lauloin: Piippolan Einolla oli talo, hiijalahiijalahei… Toisessa päässä oli hetki hiljaista, kunnes sieltä vastattiin lakonisesti: Niiiiiin? Ei ollu pilarin soittajalla asiaa enempää (Tuija)

  Silloin kauan, kauan sitten, lankapuhelinten aikaan, puhelinluettelo oli tärkeässä asemassa ja lapsena selailin sitä aikani kuluksi. Sieltä löytyi mm. eri maiden suuntanumerot. Kerran kokeilin, vastaako joku, kun sellaiseen soittaa. Valitsin kiekkopuhelimella Ruotsin suuntanumeron ja sieltähän vastasikin joku. Sanoin: 'Yhdistäkää Ruotsin kuninkaalle!'. Toisessa päässä tuli hiljaista. Hetken päästä joku nainen puhui:' Älä hei viitsi soitella tänne, tämä tulee äidillesi ja isällesi kalliiksi.' Suljin puhelimen ja jonkin aikaa pelkäsin, että vanhempani saavat soittoni selville. Ilmeisesti puhelinlasku ei kuitenkaan ollut mitenkään erityisesti kalliimpi, koska vanhempani eivät koskaan ottaneet asiaa puheeksi. Mutta minä otin opikseni ja pilapuheluja en myöhemminkään harrastanut. (Sari)

  Voi, lankapuhelinaikaan oli hauska soitella ihan kelle vaan. Muutamia tunnettuja löytyi puhelinluetteloista..yksi niistä oli Edvin Laine! Soitin ja vaimo vastasi, kysyin: saisiko Edviniä puhelimeen...sanoi, hetki vaan ja meni tosi pitkä aika....lopulta mestari tuli ja vastasi möreästi "haloo!". Silloin meni minulta pupu housuun ja paiskasin luurin kiinni. Olen katunut tätä koko ikäni. Kiusata nyt vanhaa miestä. Haastan kaikki Tampereen puhelinluettelon ennen omistaneet elokuvalipun hinnalla mukaan ja toivon että Edvin siellä pilvenreunalla antaa minulle anteeksi. Toivelevy on ’Ring ring’. (Ritu)

  Ensimmäinen kännykkäpuhelu taisi olla keväällä 1995 ja Nokia GSM oli melko kookas näihin nykykännyköihin verraten. Pilapuheluita en lankapuhelin ajoilta muista mutta jonkun Ulvilan tai Porin taksin numero taisi olla aika lähellä meidän kotinumeroa, kun usein viikonloppuöinä meiltä tilattiin taksia vielä aamuyön puolella. Ja yksi hyväkäs soitti vielä uudestaan.... (Timo K.)

  Ensimmäisen "mobiilipuheluni" soitin vuonna 1989. Kyseessä sellainen viiden kilon painoinen salkkupuhelin. Niitä lankapuhelimpilareita tuli 70-luvulla tehtyä... Aika yleinen oli, että kavereiden kanssa soitettiin jollekin "random"-ihmiselle: - Moi! Onko Reiska kotona? - Täällä ei asu ketään Reiskaa! Sitten pari kolme kaveria soittaa samaan numeroon ja kysyy Reiskaa ja saa saman vastauksen. Lopuksi joku meistä soitti viimeisen kerran ja sanoi:- Moi tääl on Reiska! Onks joku kyselly? (Timo)

  Lankapuhelimella soitin joskus ikävälle naapurille, että heidän auto on tulessa keskellä yötä. Tämän hoidin anonyymisti (Markku)

  Soittelimme veljeni kanssa noin kymmenvuotiaina lankapuhelimella ihan summan mutikassa. Pyörittelimme numeroita ja pistimme heti luurin kiinni. Puhelin ei tavallisesti ehtinyt hälyyttää, mutta kerran kai se ehti. Äitini ohjasi tanhuryhmää Iisalmessa ja isä oli porukassa mukana. Siellä harjoituksissa kuulimme sitten, kun Mara nauroi meidän soittaneen heille... Sitä jäin ihmettelemään, mimistä ihmeestä hän tiesi meidän soittaneen, oliko hän kuullut meidän äänet ja tunnistanut ne, vai mikä oli tämän tunnistamisen takana.
  Asuessani Rautalammilla, sain pilapuheluita. Siihen aikaan oli jo joku jippo, jolla soittajan numeron sai selville. Niinpä soitin viimein takaisin siihen numeroon. Joku ipana siellä langan päässä oli, puhuttelin häntä ankarasti ja puhelut loppuivat siihen. (Jivetär)

  PS: BIISIKERTOMUKSET LÖYTYVÄT ENSKAN FACEBOOK-sivuilta

 • Soitetut levyt
  JOHNNY WINTER - Johnny B. Goode
  ALPHAVILLE - Big in Japan
  KONTRAVIRTANEN - Aja hiljaa isi
  AIKA - Rakkautta
  PAUL OXLEY'S UNIT - Spanish bars
  PINK FLOYD - Another brick in the wall (part 2)
  RORY GALLAGHER - Shadow play
  QUEEN - A winter's tale
  LEEVI AND THE LEAVINGS - Pohjois-Karjala
  SUZI QUATRO - Daytona demon
  GENESIS - Follow you follow me
  LED ZEPPELIN - Whole lotta love
  CLIFF RICHARD - Move it

  HAASTEITA YMS. YMS.
  Entiselle nuorelle, Isoveli Timolle Lahteen 60-vuotisonnittelut 4.3. -18 johdosta. 70-luvun lopulla Kuopiossa rällättiin Rutinoffilla, Timpan ollessa kuskina mankassa soi proge. Entiselle Rutinoffin honeyboysille toivotaan soitettavaksi Pink Floydin Another brick In the Wallin. Onnittelut lähettää pikkuveli Tumppi perheineen.

  Vuodet vierii, ikä karttuu kymmeniä juhlitaan, määrää saapi arvaella taidolla kun vanhetaan. Jouko Ahoselle myöhästyneet 50-synttärionnittelut 17.2.-18 johdosta Hovinsaarelle. Kirsi ja Jorkka Nuutinkadulta

  Uutisia Rehakan mökiltä: aurinko paistaa ja kuohari maistaa! Kevät etenee ja kohtahan on juhannus ja silloin 'baila baila' rakkaat ystävät. Kevätterveisin Nanna ja Timba

  Vitsi: Ostin eilen auton ja myyjä lupasi renkaat kaupan päälle! Kävin juuri paikallisessa kaupassa ruokaostoksilla ja ihmettelin miksi sen katolla oli neljä rengasta. Ari Kultahammaslaaksosta

  Iloiset syntymäpäiväonnittelut Erjalle ja Marja-Leenalle! Onnittelijoina serkkusiskot korkkarit katossa

  Tartsuukkeli haastaa Pekun Entisten nuorten sävikseen hintaan euro per takassa poltettu puu

  Ingrid Bergiman on todennut, että vanheneminen on kuin vuorelle nousua. Sitä hengästyy hiukan, mutta näköala paranee kokoajan. Näiden ajatusten myötä toivotamme ihanaa 50-vuotissyntymäpäivää ja paljon onnea tyttäremme Wiivin ihanalle kummitädille Pintelle. Toivottavat Leila ja Kapa

  3.3.2003 tapasin vaimoni ensi kerran,kun hän haki minua tanšsimaan.Naimisiin menimme vuonna 2008. Viisitoista vuotta yhdessä maailman ihanimman naisen kanssa,tänään juhlitaan. Benkku

  Haastan kaikki Puolangan Gulfin baarissa -60 ja -70 luvulla iltoja istuneet entiset nuoret pikkubostonin hinnalla Entisten nuorten sävellahjaan. Keräsen Kake

  Terveisiä ja aurinkoista lauantaita Puhoksen Toivemäkeen Ninalle, Timpalle ja Lyyli-koiralle! Terveisiä Kesä-Pasilasta lähettävät Kirsti, Markku ja Kesä-Kissa

  Vastaamme meille annettuihin haasteisiin ja haastamme kaikki mökkihöperöt kautta maan .Mukavaa kevään ja kesän odotusta kaikille höperöille. Terveisin Kaulion höperöt

  isä tykkäsi katsoa ikkunasta ulos mitä luonnossa tapahtuu. lintu oli sireenipuussa syömässä talipalloa ja kissa kyttäsi alapuolella ja väksätti lintu lensi puusta ja kissa hyppäsi puuhun ja kusasi talipalloon eli kissa ei saanut lintua syädäkseen ja ajatteli et sinäkään syö enää tää on aina välillä. Tämä nauratta Anu vaikka on vuosia kulunu Terveisin Erja

  Oikein mukavaa ja riemullista syntymäpäivää Oleniuksen Riitalle. Ehkä ollaan entisiä nuoria mutta se ei tuo meille huolia, rohkeasti vaan elämää päin, päivittäin !!! ISO HALI!!! t mömmö

  Vietin hienon lapsuuden ja varhaisnuoruuden Tampereen Tammelassa rautatieläisten talossa Toralinnassa 5-vuotiaasta 13 vuoden ikään tammikuusta -67 loppukesään -75.
  Sinä aikana kyllä sattui ja tapahtui enimmäkseen ihan hyvää. Kevät terveisiä tässä lähettäisin Hatelle, Jaskalle, Jykälle, Vellulle, Samille, Jampelle, Ari-Pekalle, pikku Juhalle, isolle Juhalle, Rikelle, Hessulle, Annelle, Leenalle, Jaanalle, Sadulle, Anitalle jne.

  Jossain koska 70-luvun lopulla tiesi missä baarissa Pena. Kun avasi oven niin kuuluu Merja Rantamäen 'Jossain'.kappale jukeboxista.Ei ollut omaan makuun mutta Penan makun oli.Yhteistä onnellista Jossain aikaa kulunut 40 vuotta. Arja

  hei Tepi - intiaanityttö. Auringonkukka toivoo että muistat elämän tarkoituksen... tiedät mitä tarkoitan.

  Terveiset Vornan entisille nuorille. Raili

  Timo lapualla. Kaipaan sua. En malta odottaa jotta taas tavataan

  Elämä on kuin ihana retki, joka on täynnä yllätyksiä ja mahdollisuuksia. Ikävuodet ovat numeroita, mutta sisäinen minä on iätön. Hyvää syntymäpäivää Johanna Koskiselle Kotkaan T: labran tytöt

  Haastan vuosina -72 ja -73 Inarin opistossa olleet entiset koulukaverini mukaan Entisten nuorten sävellahjaan. Terv. ANNALIISA

  AURINKOISET TERKUT PII YSTÄVÄLLE JA PRIMADONNALLE SIPOOSEEN SEKÄ MUILLE YSTÄVILLE JA TUTUILLE! HAASTE KERÄYKSEEN OMAN TUNNON MUKAAN! TERV. SIPE LPR:STA

  Pakkasta pidetty täälä pääkaupunkiseudulla.....terveiset Kotirannan porukoille,Sepolle ja Saaralle Luostolle,Ninalle ja Sakarille Myllikseen ja Pertille Mäntyharjulle Kuusikujalle.t.Pipsa, Arto ja Sasu

  Synttärionnittelut Sirpukalle Upinniemeen huomisen 4.3. johdosta. Wäiski

  haastan kaikki kalakukoista tykkäävät Entisten nuorten sävikseen. Leena Kuopiosta

  Vastaan Pirkanmaan sairaanhoito-oppilaitoksen apuhoitajakurssi 42 valmistujaisjuhlan haasteeseen 5 eurolla ja haastan mukaan kaikki 50 v.sitten valmistuneet apuhoitajat. Aurinkoisin terveisin Pirkko Aaltonen

  huomio huomio kotka,sekä sari ja aatsi .terveiset täältä Mäntyharjun mökiltä. Toivotteleepi suoknuutit nakarot ja tuomiset......

  Talviterkut vuoden -76 9 D:lle Haukiputtaalle. Sirpa, sinä ainakin kuuntelet, onko muita kuulolla:)?, t. Mara

  Vitsi: Mikä on Uriah Heep-kitaristi Mike Boxin pikkuveljen nimi? No tietenkin Juke Box. Terveisin 'Hiippari'

  pakkasterveisiä Artolle, Pipsalle ja Sasulle. Kotirannoissa kaikki hyvin kertovat Anita, Ari ja Sisi

  Missä ja minkälainen oli se paikka, jonka ääressä jukeboksin tarjonnasta nautitt? Mitä muistat levyautomaatista soittaneesi? Levyautomaatit alkavat olla kadonnutta luonnonvaraa.

  Jukeboksimuisto 50 vuoden takaa. Olin Kotkan Metsolan lukiossa. Ruokissella mentiin lähibaariin ja siellä soitin aina ’Du är sen änd’a- kipaleen. Sen lauloi tunnettu ruotsalaisartisti; nainen, jonka nimeä en muista. Aina kun kuulen sen radiosta, olen taas ruokiksella Metsolan baarissa. (Kaisi Alastalo Kotkan Karhulasta.)

  Olin levyautomaattien kova käyttäjä. Olimme menossa Virtasalmelle kisoja katsomaan ja välietappi oli Juvalla. Siellä oli "oravahotelli" ja nautimme siellä lounaan juomineen. Tietenkin huomasin jukeboksin nurkassa ja muistaakseni kympin kolikolla sai 6 kipaletta. Työnsin kolikon koneeseen ja eipä tapahtunu mittää… Palautusnappia painaessa huomasin että hylättyjen kolikoitten laari oli koneen sijainnista johtuen seinää vasten. No siirsin konetta puoli metriä että saa omansa pois. Ylläri olikin, että laari oli täynnä kolikoita, yhteensä melkein 300 markkaa.. Siislmaiset juomat vaikka Hurriganes jäi sillä kertaa kuuntelematta. PS. Ilmoitin asiasta henkilökunnalle ja molemmat saimme kunnon tipit (Timppa)

  Silloin 70-luvulla tultiin Välijoen tansseista peukalokyydillä ja pitihän sitä poiketa silloisella pitkällä Essolla kahvilla. Ystäväni Piko päätti, että soitanpa jotain. Sitä en muista mitä hän aikoi laittaa soimaan ja jäi sitten itsekin hämmästyneenä kuuntelemaan mikä tuo on. Taisi varmaan käydä näppäilyvirhe, mutta sieltä rupesi kuulumaan Anita Hirvosen ’Sydän rakastaa’. J älkeenpäin hän ihmetteli miten muistan tuon. Mutta onpa vaan jäänyt mieleen. Terveiset Pikolle ja aurinkoista kevättä toivottaa Marja.

  Asuimme silloin Ruotsissa. Vuosi oli 1963 tai 1964. Kävimme päivittäin kuuntelemassa jukeboxista Beatlesin ’Rock & Roll Music-kappaletta. Itte olin silloin 3 tai 4 vuotta vanha. Veljeni oli vuoden vanhempi. Täällä Suomessa 1970-luvun alussa ihmettelimme sitä, miksi tuo kappale oli niin tuttu. Toisella meistä ”syttyi lamppu”. (Pekka)

  Jukeboksiinhan ne pennoset yleensä lykättiin Sladea ja tommosta. Muistan kerran, kun Pekan kanssa oltiin alaikäisinä Alabaarissa Iisalmessa ja tulimme jonkun spagetti-insidentin myötä poistetuiksi. Kaivettiin kaikki kilukat taskuista ja lyötiin poksi soittamaan ykstoista kertaa peräkkäin Pekka Himangan ”Kankaan kaunis Katriina”. Lähettiin ite lipettiin. Terkkuja plus haaste Iisalmen Enskoille (Vesa)

  Minä ja paras kaverini Kosti saatiin seinäjokelaisessa baarissa porukka kuumaksi ja melkeinpä turpiimme, kun soitimme jukeboksista peräjälkeen piruuttamme parikymmentä kertaa Teijo Joutselan ja Humppa-Veikkojen ’Alaska-humpan’. Mutta kyllä me naurettiinkin. Tuolloin elettiin jotain vuotta -76. (Arto)

  Koulun ruokatunnilla oli 70-luvun alussa pakko kiirehtiä paikallisen leipomon kahvilaan kuulemaan viikkokaudet joka ikinen päivä CCR:n ’Lookin’ out my back door’-biisi. Tykkäsin kappaleesta silloin aivan valtavasti ja vieläkin se kuulostaa aivan yhtä hyvältä. (Pauli)

  Kittilän Sparmarketin baarissa oli yksi soitettava levy eli Led Zeppelin ’Whole lotta love’. Löysimme kaverini kanssa boksista myös volume-näppäimen, jolla saatiin kunnon soundit. Karvalakkipäät kääntyi ja monesti musiikkinautintomme päättyi myös töpselin irtivetoon ja ulos lähtöön.
  Pakari-Baarissa taas oli enemmän ’Vangin toive’-osastoa, jota soittivat pahat pojat. Tai ainakin olevinaan pahat pojat, joilla oli ankkuritatuointi. 1 soitto maksoi 20 penniä, 50:llä pennillä sai kolme kappaletta ja markalla seitsemän levyä. (Hannu)

  Aikoinaan poikettiin Tuuloksessa johonkin baariin kahville. Sivupöydässä istui paikallisia ukkoja porukka katsomassa telkasta jotain urheilukisoja. Me laitettiin joku biisi jukeboxista soimaan. Ei kestänyt kauaakaan kun joku elämäänsä kyllästyneen näköinen patu tuli ja veti johdon irti seinästä. Häiritsi kuulemma heidän kisojen seuraamista telkasta. Ukkoja oli niin paljon ettei kehattu väittää vastaan ja sen koommin ei siinä baarissa käyty. (Pertti)

  Aikanaan me maalaiskunnan nuoret istuimme Enäjärven baarissa Porin kupeessa. Siellä oli myös jukebox, jota aina salaa väänsimme lujemmalle. Yksi biisi on jäänyt mieleeni noilta ajoilta ja se oli Paul Oxley’s Unitin ’Spanish bars’. (Matti)

  BIISIKERTOMUKSET löytyvät Entisten nuorten sävellahjan Facebook-sivulta

 • Soitetut levyt

  PILOT -Magic
  CHRISTIE - Yellow river
  PETER GABRIEL - Sledgehammer
  TIME - Täytyy hillitä
  TOM ROBINSON BAND - Winter '79
  ORGAN - Kärpästen juhlat
  BLACK SABBATH - Sabbath bloody sabbath
  PELLE MILJOONA & N.U.S. - Olen työtön
  CARITA HOLMSTRÖM - Keep me warm
  VICKY ROSTI - Tuolta saapuu Charlie Brown
  LED ZEPPELIN - All my love
  BEE GEES - Birdie told me
  DANNY - Vain lunta kaikkialla
  ABBA - Mamma mia

  HAASTEITA YMS. YMS:

  100-vuotisonnittelut eteläiseen naapuriin ja haaste entisille EKR-ikkunaveijareille. Terveisin entinen maalaistyttö

  50-vuotisonnittelut Kallion, Kallion, Kallion...Vekan pojalle K-saarelle. Tänään juhlitaan. Mako

  Pyhäselän lukiosta 1978 kirjoittaneet: 40 vuotta tulee täyteen. Tapaaminen valmisteilla. Ota yhteys Pasi Hartikaiseen, numero löytyy luettelosta Joensuun Hunajatieltä.
  Toivebiisi on konvissa soinut Yellow River esittäjänä Christie. Pasi Hartikainen

  Haluaisin lähettä rakkaita terveisiä ystäville Aitolle ja Jyrille täällä Helsingin Vuosaaressa! T. BABU

  Ruusuilla ja kukkasilla tahdon sua tervehtää. Sydämellä lämpimällä Onnea sulle toivottaa. Nimipäivä onnittelut 24.2.18 johdosta Matti Hanskille Loitsutielle Kotkaan T: Kirsi ja Jorkka Puertosta

  Terveisiä gollekoille toivottaa bussi-Antti Helsingistä. Haastan kertalipun hinnalla jok'ikisen Entisten nuorten sävikseen. Kiitos ohjelmasta

  haastan korelan takatukan enskaa yhten kalliin koknakki moukun hinnalla.ruoka oli hyvää känni kiitettävä osattii kotio.t:hovarin pariskunta

  Onnittelut rakkaalle vaimolle, Eevalle, huomisen syntymäpäivän johdosta, t. Pauli.

  Nimi- ja syntymäpäivä onnittelut tänään 63 vuotta täyttävälle Matti Jyrkiselle. Vietät merkkipäivää työn merkeissä. Toivottaa Pirjo.

  Kaulion höperöt haastetaan Entisten nuorten sävikseen

  Hei ! Pirkanmaan sairaanhoito-oppilaitos Apuhoitajakurssi 42 vietämme 50v.valmistujaisjuhlaa 23.5 klo 13 Vapriikissa Tampereella.Ilmoita tulostasi viestillä tai soitolla Ritva Äijäläiselle o.s Tuominen 0408406814 Laita sana kiertämään,että mahdollisimman moni tulisi mukaan juhlimaan.Haastan kaikki mukaan 5 eurolla.Aurinkoisin terveisin. Pirkko

  Haastan tampereen kaarilan lukiota käyneet, varsinkin 89-90 kirjoittaneet bananarama _fanit , sekä kaikki i- klubilla pyörineet mukaan Entisten nuorten sävellahjaan . Samalla rakkaita terveisiä Sunin Tiinalle ja Heikkilän Sarille sinne tampesteriin. Terveisin Katariina

  Tuli c-kaseteista mieleen, kun joskus oli jäänyt nauhoitus päälle ja oli nauhoittanut Anneli Tempakkaa. Kuitenkin ennen sitä tuli Mikko Saarelan Organ-yhtyeen Kärpästen juhlat, jonka haluaisin kuulla- mielellään ilman Tempakkaa. Päivi

  Rosvo Rudolf Alavuden Sydänmaalla! Onnea meille kihlapäivän johdosta, jota vietettiin 20 vuotta sitten helmikuussa 13. päivä perjantaina Vaasa-Uumaja välillä Vaasan laivalla seilatessa hopeisen kuun luodessa merelle siltaa. Namu

  Aivan niin kuin nuoruusvuosien lauantaisin - ensin saunaan ja sitten Sävistä kuunnellen. No, tässä tapauksessa Enskaa kuunnellen. Haastan kaikki helmikuussa syntyneitten poikalasten vanhemmat Enskaan poikien tekemien kepposten hinnalla. Jos hinta nousee kohtuuttoman korkeaksi, niin kympin lahjoitus riittää. Terveisin Arja - kahden jo täysi-ikäisen pojan äiti.

  Pelle lauloi 40 vuotta sitten "Olen työtön". Haastetaan kaikki solidaariset
  työttömät ja työläiset omantunnon mukaan Entisten nuorten sävellahjaan.
  Toivekappale Pelle Miljoona & N.U.S. Terveisin Asta ja Jaska Kristiinankaupungista

  Haastan Entisten nuorten sävikseen mukaan entisen bilekaverin ja lapsuuden ystäväni aina tarhasta lähtien, Jaana Uussaaren Turusta. Terveisiä ystäväsi Jarna Kaitila.

  Osallistun poikalasten vanhempien haasteeseen kepposten hinnalla,eli 10€ t. 1970- luvun poikien äiti ja kahden pojan mummo,haastan poik.mummot 15€ mukaan ENSsiin

  Kansan Tapselle haaste Entisten nuorten sävellahjaan. Niclas

  Täällä pesutuvassa istuttiin ennen sävistä kuunnellen tyttöjen kanssa tiukentamassa farkkuja kuivausrummussa että istuu illalla napakasti päällä . Ja tietysti viinipullo mukana. Nyt on mukana ukko ja omena....mutta tunnelma yhä sama.. Kiitos ENS!terveisiä Lassilan jengille! Toivelevy Vicky Rostin 'Tuolta saapuu Charlie Brown'. Päivi

  HAASTAN MUKAAN KAIKKI SAMAE KOSKISESTA TYKKÄÄVÄT ENTISTEN NUORTEN JA TERKUT TUTUILLE SEKÄ FACEBOOK-TUTUILLE SEKÄ MUKAVALLE JUONTAJALLE! PARANEMISTA SIULLE JARI ÄÄNESI KANSSA! TERV. SIPE LAPPEENRANNASTA

  TIEDOTE: 60-luvulla perustetta lohjalainen Tinos-yhtye rikkoo musiikin rajoja soittamalla Lohjalla lauantaina 3.3.18 yhteiskeikan Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston sinfoniaorkesterin oppilasorkesterin kanssa Ja varsinainen Tinosin uutispommi tulee tässä: bändi on kutsuttu Liverpoolin International Beatleweek Festivalille ja luvassa on keikka mm. legendaarisella Cavern Clubilla. Kalle

  KÄPYLÄN LUKION 3A 1978. KAIKKI MUKAAN ENSkaan VAIKKA VITOSELLA. 40-vUOTISLUOKKAKOKOUS TOUKOKUUSSA!
  ETSI KÄSIISI EIJA tai SATU tai MAARIT taI JAANA tai PEKKA tai ANNA-MAIJA niin saat lisätietoa.

  Haastan kaikki 1965 syntyneet mimmit Entisten nuorte sävelahjaan - erityisesti Sirkku-serkun Kuusjoelta. Terveisin Sari

  Terveiset Kaatajille, Päkälle, Tepalle, Hilulle ja kaikille tutuille Ellulta.

  Naapuri tuli mulle vanhalle miehelle sanomaan: Piru ku on kylmä. Sanoin: siperia opettaa. Sit lisäsin: pukeutumaan. Terv. Mopomies

  puolukkapimu sinirinta sä teit sen kohta tiu mennyt nyt laardimittana. Upeeta, taputtaa hieman kade kuukkeli

  Kipakat terveiset Piilopirtin väeltä Kotirannan porukalle....ainakin pääsiäiseksi tullaan hangille..t.Pipsa + pojat

  Haastan kaikki Kujasen Baarissa Tampereella viihtyneet oluen hinnalla Entisten nuorten sävellahjaan. Hande

  Tyrväällä vanha isäntä luki lehdestä: Surmattu nainen Tyrväällä. Emäntä kysy että millä. Olli

  BIISIKERTOMUKSIA

  PETER GABRIEL - Sledgehammer

  Yleisradion urheilutoimitus on aina osannut yhdistää urheilun ja musiikin- olihan radiossa aikoinaan sen niminen ohjelmakin kuin Urheilua ja musiikkia, jonka musiikkitarjonnasta en tosin muista mitään.
  Leevi & the Leavingsin ’Tuhannen markan seteli’ pyöri vuosikymmenen Urheiluruudun tunnarina ja hienoin tapaus ikinä oli vuoden 1996 lätkän World Cup, jonka erätauoilla näytettiin puuduttavan lätkäjargonin sijaan musiikkivideoita. Ensiesityksen miulle, jonka kotona ei MTV näkynyt, saivat mm. The Corrs, Jamiroquai ja Suede.
  Mutta takaisin kasarille. Silloin telkkarista tuli ohjelma ’Maailman kisat’, jota juonsi muuan Kikka Pohjaväre. Siinä alkuun näytettiin nimensä mukaisesti erilaisia kisoja maailmalta, mutta loppuvaiheessa käytiin Kirkan kanssa lenkillä. Ohjelman tunnarina soi Don Henleyn ’The boys of summer’.
  Ja kaiken huipuksi päivälleen 30 vuotta sittenkin oli olympialaiset ja studioisäntänä oli Tuomo Kaminen. Kisalähetyste tunnarina oli Peter Gabrielin ’Sledgehammer’, joka on toiveeni.

  Sami Imatralta

  ABBA - Mamma mia

  Oltiin 15-vuotiaita ja kaverin isovanhemmat asui Hämeenlinnassa. Me asuttiin kaikki maalla Viialassa ja Kylmäkoskella. Yhtenä viikonloppuna lähdettiin sinne isovanhempien luokse tarkoituksena mennä laskettelemaan Kalpalinnaan. Sirkka, joka meitä johti, oli lasketellut ennenkin . Me muut vasta opeteltiin. Minä en uskaltanut edes yrittää, kiertelin vain siellä täällä. Yhtäkkiä suksenkärjet vain lähtivät viemään alaspäin...matka tuntui ikuisuudelta enkä pystynyt väistämään yhtään töyssyä...ja vastassa oli iso mänty! Sain jotenkuten vauhdin loppumaan ennen kuin mänty tuli lähemmäs. Kaverit sanoi, että se oli syöksyrinne, Ritva! No, tuolloin soi Abban ’Mamma mia’-kappale siellä rinteessä ja aina tulee kiva fiilis - kiva fiilis siis siitä, ettei ikinä tarvi laittaa laskettelusuksia enää jalkaan ....
  Haastan kaikki 70-luvulla Kalpalinnassa lasketelleet limunaatipullon hinnalla mukaan Entisten nuorten sävellahjaan.

  Ritva

  BLACK SABBATH - Sabbath bloody sabbath

  Black Sabbathin kitaristi ja samalla yhtyeen ainoa kaikissa kokoonpanoissa vaikuttanut jäsen Tony Iommi täytti tämän viikon maanantaina 19. helmikuuta täydet 70 vuotta. Legendaarisimman maineensa heavy metallin luojayhtyeeksikin tunnustettu Sabbath loi kuudella ensimmäisellä albumillaan. Niistä ’Sabbath Bloody Sabbath’ -pitkäsoiton julkaisusta tuli viime joulukuun alussa kuluneeksi 44 vuotta. Biisitoiveena on kyseisen albumin nimikappale.

  Nimimerkki ’Back street kid’

  CARITA HOLMSTRÖM - Keep me warm

  Tässä eletään taas Euroviisuhuuman aikaa ja huuma vaan kasvaa viikko viikolta. Vuonna 1974 ihana Carita Holmström esitti Englannin Brightonissa upean euroviisun ’Älä mene pois’ ja kisassa sävelmä kuultiin englanniksi nimellä ’Keep me warm’. Suomea toi viisukartalle nainen ja valkoinen flyygeli. Ossi Runne oli puikoissa. Abba voitti ’Waterloolla’, mutta Caritan veto oli kaikkea muuta kuin huono. Toiveenani on kuulla tuo Caritan ’Keep me a warm

  Mike

  PILOT - Magic

  Pankaahan levylautaselle soimaan Entisten nuorten kuulijoiden iloksi Pilot-yhtyeen 70-luvun hitti ’Magic’. Tämä ei kauhean usein soi radioaalloilla. Tämä hitti oli 70-luvulla sellainen suuri hitti. Laitan kappaleen soidessa silmät kiinni ja palaan noihin aikoihin.

  Jarska

  LED ZEPPELIN - All my love

  Vuonna -79 Led Zeppelin levytti Stokiksessa Abban studioilla ’In throught the outdoor-LP:n’. Materiaali oli Zeppeliniltä uutta tyyliä ja levyn upea balladi ’All my love’ olisi ’Kälviän keisarin’ toive.
  Kaikki mukaan Entisten nuorten sävellahjaan hyvän asian puolesta sekä hyvää talven jatkoa. Ja kas… aurinkokin sieltä jo pilkahtaa.

 • Soitetut levyt

  THE BEATLES - All you need is love
  BARRY BLUE - Dancing on a Saturday night
  THE SPENCER DAVIS GROUP - Gimme some lovin'
  SÄKÄ - Mikä meni mönkään?
  THE SENSATIONAL ALEX HARVEY BAND - Next
  TRIO JYRKKÄKALLIO - Kissa ja korttipakka
  ALICE COOPER - Is it my body
  HASSISEN KONE - Syöksylaskijoita kaikki tyynni
  DAVID BOWIE - The man who sold the world
  TAPANI KANSA - Äidin pikkupoika
  JUSSI & THE BOYS - Metsämökin tonttu
  BLONDIE - Denis
  FRANKIE GOES TO HOLLYWOOD - Relax
  PELLE MILJOONA OY - Moottoritie on kuuma
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL - Travelin' band

  HAASTEITA YMS. JNE:
  Hohoi Hyvinkää ja pikkuveli Markus Laurila onnittelut 25.01 johdosta sekä Järvenpää pikkuveli Mauri Laurila onnittelut 19.02 johdosta ..niitä viiskymppisii odotellessa. Terveisin isosisko Satu ja kummityttö Salla

  Syntymäpäiväonnittelut 15.2. täysiä vuosia täyttäneelle Antille Helsinkiin. t. Soile

  Barry Bluen 'Dancing on a Saturday night' on toiveeni Nuoruudessa jaksettiin discoilla. Terkut Annelle, Lennulle, Hannelelle ja Tiinalle, oli hyvä tiimi duunis. Terveisin Eila.

  hyvää syntymäpäivää Marrulle ja Airalle yht.130v. Terv. Annaliisa Koivuniemi

  Hei, hei Eila. Tässä nämä onnitelut nyt tulee syntymäpäiväsi 21.2. johdosta. Pitkä taival takana ja paljon vielä edessä. Toivotan Paljon Onnea syntymäpäivänäsi. Siskosi Pirjo

  Haastetaan mukaan kaikki jotka muistaa olleensa Toijalan lukion 3B -luokalla keväällä 1982. Penkkareissa oltiin inkkareita ja länkkäreitä muistaakseni ja juhlimaan lähdettiin siihen aikaan radikaalisti risteilylle Viking Sallylle...t.yx inkkarityttö.

  kiitos parikkalan pojille Sepelle, Pepelle ja Eerolle ikimuistoisesta saalbachin reissusta kyllä jäi monta austrian likkaa kaipaan! no ens vuonna uueastaa t hannu vihdistä

  Lämmin synttärihali Helenalle Turun Kohmoon Vähärasinkadulle huomisen synttärin johdosta! Jos on syntynyt v. 1958, niin paljonko tulee täyteen? Terkuin Leena ja Jari Littoisista

  Vuodet vierii, ikä karttuu kymmeniä juhlitaan, määrää saapi arvailla taidolla kun vanhetaan. Jouko Ahoselle 50-synttärionnittelut 17.2.18 Hovinsaarelle.t: Kirsi ja Jorkka Nuutinkadulta

  matti ja teppo olivat vapaalla ja matti luki juoksija lasse virenin elämänkertaa. Teppo sanoi matille että se kertoo juoksijasta ja samalla matti veti teppoa turpaan ja huusi että älä perhana paljasta juonta! Terveisin mies Käläviältä

  juhlimme parast'aikaa Lappeenrannan ojalankadulla kaksoissiskojen Leenan ja päivin 120-vuotisjuhlaa. Iloiset onnittelut lähettää isoveli jouko plus Tiina ja muu poppoo yhtyy onnitteluihin!

  Hurjan hauskaa syntymäpäivää Ystävätär Tuula-Maija Hintsalle Helsinkiin Valtimontielle 21.02.2018 johdosta. T: Marita Hovinsaarelta

  meidän hääpäivä oli 14. helmikuuta vuonna -98. Siitä on 20 vuotta. Haaste kaikille ystäville. Terveisin Riitta

  trio jyrkkäkallio KISSA JA KORTTIPAKKA soimaan tai haastan kaksintaisteluun. Jouni

  Syntymäpäiväonnittelut Annelle Pirkkalaan ja Petelle Ouluun. Pakko todeta että kutosella alkaa.. Terv. Pekka

  Haastan kaikki mökkihöperöt Facebookista mukaan Entisten nuorten sävikseen tulevaa kevättä ootellen

  Jussi ja Mervi Kallalahdella. Kiitos ystävänpäiväkortista ja hyvää ystävänpäivää näin jälkikäteen teillekin enskan kautta sinne Mäntyharjulle. Paistakoon aurinko kaikille kiitos kivasta ohjelmasta ENSKA!

  hyvää kevään alkua tutuille terv. erja tirkkonen

  Trio Jyrkkäkallio, maailman ainoa seitsenhenkinen trio, osallistui
  muistaakseni joko Syksyn Säveleen tai Euroviisukarsintoihin

  Jussi ja Mervi Kallalahdessa! Kiitos ystävänpäiväkortista ja
  myöhästyneet ystävänpäivä toivotukset teillekin sinne Mäntyharjulle.
  Muistetaan pitää huolta itsestämme ja toisistamme.

  runoilija Esa Kärhä täyttää 60 v. 21.2.Onnee paljon toivottaa Rajavaaran porukka

  Weka,hyvä ystävä jo yli 30 vuoden ajan joutuu puurtamaan yksin töissä koko lauantain. Toivottavasti enska auttaa pysymään tolpilla,ainakin se pitää mielen virkeänä! Savuisia löylyjä Jussi & the boysin 'Metsämökin tontun' voimalla! -Ville

  Loistavia terkkuja Nivalaan tai Koliman jäille uhtuan fasselle Maralle ja Riitalle toivottelee eteläisen tien varrelta Kuusaalta Folio-vastaava ja käyskentelyalueen supaukko.

  terveisiä kaikista rakkaimmalle Jari Niemiselle

  Turkulainen oli jättäny Kupittaan Citymarketilla avaimet autoon ja ovet Lukossa.Ei siinä muu authanu ku rikkoo lasi,että muija pääsi ulos.Olli

  Syntymäpäiväonnittelut 11.2-18 johdosta Rekulle!

  andy oli keikkatauolla ja baarissa kalliossa ja tarjoilija kysyi andyltä että otatko kossun kolalla? Andy tokaisi että widdu tuo vaikka lumikolalla mutta tuo äkkiä! Terveisin Kossukola

  Missäpäin Suomea sinä vietit penkkaripäivääsi silloin joskus? Muistatko penkkaripäiväsi mahdollista teemaa tai jotakin sen ajan yksittäisitä penkkari-iskulausetta? Mikä oli sen ajan hittikappale, joka muistuttaa vielä nykyäänkin takavuosien penkkaripäivästäsi?

  Penkkarit 1971 Suomussalmella. Slogan "Maksa kaikki pankin lautta. Syö ja juo kurkun kautta." Jatkos Hossassa, jossa aloitin seurustelun nykyisen mieheni kanssa. T erkkuja kaikille Lukiotoukille -71. ( Paula Pöntynen)
  ---
  Penkkarit 1965. Oltiin sirkuslaisia. Minulla oli sirkustytön kireä takki, lyhyt valkoinen hame ja lainatut ratsastussaappaat! Kuulin, ettäuskonnon ope oli kehunut asuani. Olin järkkäämässä juhlia yhden luokkatoverin kotona. Lupasin ettei juopotella. Kun huomasin että...Otti päähän, pyysin yhtä pojista viemään minut ajelle. Jonkin ajan kuuta katseltuamme,hän sanoi että palataan, poikien pullot on tuolla takakontissa! (Aili)
  ---
  Vuonna - 80 abien iskulauseena kuorma-auton lavalla oli ’Täältä tullaan Venäjä’! Toiveena Hassisen Koneen ’Syöksylaskijoita kaikki tyynni’. (Terveisin Mr. laudatur blues)
  ---

  Penkkarimuistoja Kokkolasta Kiviniityn lukiosta 1986. Siellä oli tapana soittaa keskusradiosta Pink Floydin se ’ we dont need no education’. Se oli perinne. Pakkasta oli ja luokan kimmat tanssi ’Walk like an Egyptiania’ näyttämöllä. J. Karjalaisen ’Mä meen’ soi myös. Loppuilta meni Vaakunan kellarissa juhlimassa ja Van Halenia ’Jumpia’ pompittiin! Terveiset Kokkolaan. (Mixu)
  ---
  1987 olin Teuvalla muiden lukion abien kanssa. Muistelen että ajelimme kirkonkylän pääväylää traktorin lavalla helmikuun pakkasilla. Olimme pukeutuneita HIV-viruksiksi. Ei mikään ihan helppo aihe, mutta hienoja asuja oli porukalla päällä. Viime vuoden toukokuussa kokoonnuimme viettämään 30-vuotisluokkakokousta Teuvalle. Se oli mukava ilta menneitä muistellen kasarimusan tahdissa. (Maarit)
  ---
  Hups heijaa. Siitä on siis tänä vuonna 40 vuotta - siis käsittämättömän pitkä aika, kun penkkareita vietettiin Kiteellä vuonna -78. Silloin yksi hitti taipui myös meidän penkkarilauluksi. Nimittäin Tapani Kansan ’Äidin pikkupoika’ - rallatus, joka tarttui niin korvaan ettei se sieltä lähtenyt irti millään ja meillä se muuttui tyyliin "Heikin pikku abit lähtee muille maille. " Rehtorimme oli näet nimeltään Heikki. Minnehän nämä pikku abit ovat nyt lentäneet. Itse olen mutkien kautta löytänyt maailmani Rovaniemeltä.
  Haastan Entisten nuorten sävellahjaan kaikki vuonna -78 Kiteellä kirjoittaneet mukaan ja olisi mukava löytää luokkakavereitani ottakaa yhteyttä Facebook-tilini kautta toivoopi Elli Koivuranta

  Helmikuussa -82 oli penkkarit. Sen muistan, että oli kova lumituisku. Ei se ajelu siinä viimassa mikään järin suuri nautinto ollut, lisäksi kakarat heitteli kadun vierestä kovilla lumikokkareilla. (Lassi)

  Porvoon Linnankosken lukiossa 1980. Aiheena oli satuhahmot. Minulla oli tosin Bay City Rollers-vaatetusta mukailevat vaatteet, koska soitin rumpuja penkkaribändissä.
  Silloin tuntui soivan joka paikassa Gloria Gaynorin: "I Will Survive"!
  Ja niinpä olen pysynytkin hengissä! (Timo)

  1975 Oulun yhteislyseossa penkkareita vietettiin vielä kansallispuvuissa Kuorma-autoilla ajeltiin ja iltaa istuttiin Vaakunan Marmorisalissa (nykyään se on Radisson Blue Hotel, Oulu) (Heli)

  Ounasvaaran lukio 1975. Koko päivä ennen "virallista" kuorma-ajelua ajettiin Jukan isän mersulla ympäri kaupunkia muutama baari kiertäen. Mersussa soi silloin taukoamatta Dr.Johnin versio biisistä Iko Iko. Nostatti tunnelmaa illan juhlimisiin saakka. (Jarmo)

  Vuonna 1984 oli olympialaiset. Olin pukeutunut penkkareissa siniseen vanhaan hiihtoasuun ja numerolappu rinnassa. Kylmää ja pakkasta oli Taavetissa. Mukavat muistot. Frankie goes to Hollywoodin Relax ja Laura Braniganin Self control soi. (Sari)

  Biisikertomuksia
  PELLE MILJOONA OY - Moottoritie on kuuma
  Opiskelin aikoinaan Pelle Miljoonan eli Petri Tiilen kanssa samalla kurssilla Savonlinnan opettajankoulutuslaitoksessa, josta valmistumme vuonna 1978. Pelle erosi jo silloin meistä muista omaperäisellä pukeutumisellaan ja hauskoilla jutuillaan. Liikuntatunnillta muistan pukuhuoneesta hänen erikoiset intialaistyyliset kalsarit. Toisella vuosikurssilla erikoistumme musiikkiin. Pellellä oli ylivoimaisesti rumin lauluääni, mutta hän taisi olla ainoa, joka on elättänyt itsensä laulamalla. Myöhästänyttä syntymäpäivää vaan Pellelle ja terveiset. Jos olisit jäänyt opeksi, olisit ollut jo kolme vuotta eläkkeellä, mutta olisimme me suomalaiset olisimme menettäneet paljon.

  Ilkka Kouvolasta

  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL - Travelin' band
  CCR:n biiseistä ’Travelin' band’ jysähti tuoreeltaan meikäläiseen ja koko vuonna 1970 ilmestynyt ’Cosmo's Factory’-LP nousi sellaiseksi suosikiksi, jonka kaikki kappaleet miellyttivät kovasti. Tosin ei muutamaan kymmeneen vuoteen ole tullut juurikaan yhtyettä kuunneltua ...

  Ilpo

  DAVID BOWIE - The man who sold the world
  Tämä löytyy elämäni ensimmäiseltä hankkimaltani kasetilta ja yhä edelleen kappale kuulostaa hyvältä. Olin silloin 15-vuotias. Elämä on tarua ihmeellisempää!

  Rita

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä