Pyöreä pöytä

Pyöreä pöytä 10 vuotta -juhlalähetys

 • 1 h 6 min
 • toistaiseksi

Pyöreän pöydän juhlalähetys kuunneltavaksi ja ladattavaksi omalle soittimelle.

Miten kaikki alkoi: ensimmäinen lähetys 3.1.2007.
Kuuntelijoiden aiheet Pyöreässä pöydässä. Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä. Keskustelijoina ovat Kaarina Hazard, Sirkka Hämäläinen, Anu Koivunen, Mika Pantzar, Pekka Seppänen ja Ruben Stiller.
Valtakunnanterapeutti Tohtori Raimo ja asiakkaat valmistautuvat Pyöreään pöytään.

Lähetykset

 • to 5.1.2017 14.25 • Yle Areena

Jaksot

 • Pyöreän pöydän kiivaassa keskustelussa pohdittiin mm. pitääkö naisia eritoten patistaa sijoitusmarkkinoille ja voiko kuohuttavien uutisotsikoiden keskellä politiikkaa tehdä ilman populismia. Keskustelemassa olivat Taru Tujunen, Mika Pantzar ja Olavi Uusivirta. Suoraa puhetta johti Pauli Aalto-Setälä. Twitterissä #pyöreäpöytä

 • Vuoden ensimmäinen Pyöreä pöytä oli eettisten kysymysten äärellä. Ylen ja Helsingin Sanomien välinen nokittelu Puolustusvoimien uutisoinnista, Riku Riskin eettinen valinta olla lähtemättä jalkapalloilemaan Qatariin sekä Maija Vilkkumaan huono omatunto lomailuista Kap Verdellä.
  Keskustelemassa olivat Anu Koivunen, Pekka Seppänen ja Maija Vilkkumaa. Suoraa puhetta johti Ruben Stiller. Twitterissä #pyöreäpöytä

 • Pyöreän pöydän syksy 2018 oli kiihkeä, kuuma ja katalyyttinen. Tässä vuosikatsauksessa parhaissa paloissa puhutaan Kimi Räikkösen kirjasta, muovipussien käytöstä, ilmastoraportista, verkkokaupoista, tv-draamojen maailmankuvasta sekä puheenjohtajan Facebookpaosta.

  Keskustelijoina Pauli Aalto-Setälä, Ruben Stiller, Anu Koivunen, Kaarina Hazard, Maija Vilkkumaa, Mika Pantzar, Juha Itkonen, Olavi Uusivirta ja PekkaSeppänen.
  Twitter: #pyöreäpöytä

 • Suhtautuminen ihmisiin, yhteiskuntaan ja samaan veneeseen nousi tänään lähetyksen kantavaksi teemaksi. Keskustelijoina olivat Anu Koivunen, Mika Pantzar ja Kaarina Hazard. Suoraa puhetta johti Pauli Aalto-Setälä. Twitterissä #pyöreäpöytä

 • Pyöreässä pöydässä keskustelua herättivät erilaiset joukot. Itsenäisyyspäivänä natsisymboleiden kanssa marssineet ihmiset, Ranskassa kaduilla olevat keltaliivit ja puheenjohtaja Aalto-Setälän tapaan Facebookin hylänneet kansalaiset. Keskustelijoina Maija Vilkkumaa, Pekka Seppänen ja Mika Pantzar. Twitter: #pyöreäpöytä

 • Kovat piipussa. Kansalliset tarinat. Oulun seksuaalirikokset. Rokotevastaisuus.
  Laineet käyvät korkeina pöydän ympärillä, keskustelemassa Pauli Aalto-Setälän johdolla Kaarina Hazard, Taru Tujunen ja Ruben Stiller. Twittewr: #pyöreäpöytä

 • Tiedätkö mikä oli holocaust? Kansainvälisen tutkimuksen mukaan todella moni ei tiedä ja sitä Pyöreän pöydän väki ei oikein uskonut. Sen sijaan uskottiin digitalisaation tuloon kouluissa ja pohdittiin ammattiyhdistysliikkeen tulevaisuutta. Tänään Pyöreässä pöydässä keskustelevat Juha Itkonen, Anu Koivunen ja Taru Tujunen. Suoraa puhetta johti Ruben Stiller.
  Twitterissä #pyöreäpöytä

 • Keskustelijoina olivat Pekka Seppänen, Kaarina Hazard ja Juha Itkonen. Lähetyksessä keskusteltiin mm. taiteilijapalkasta, ilmastonmuutoksesta ja syntyvyyden laskusta. Pyöreässä pöydässä puhetta johti Pauli Aalto-Setälä. Twitter #pyöreäpöytä

 • Keskustelijoina olivat Pekka Seppänen, Taru Tujunen ja Olavi Uusivirta. Lähetyksessä keskusteltiin mm. ostosten tekemisen ihanuudesta. Pyöreässä pöydässä puhetta johti Pauli Aalto-Setälä. Twitter #pyöreäpöytä

 • Nenäpäivän Nenäkulman erikoislähetyksessä Pauli Aalto-.Setälän johdolla keskustelivat Maija Vilkkumaa, Taru Tujunen ja Ruben Stiller.

 • Tuhoutuvan kielen lisäksi huolta herättivät hakkausuhanalaiset Amazonin sademetsät ja rangaistusten löysyys Keskustelijoina Maija Vilkkumaa, Juha Itkonen, Ruben Stiller ja puheenjohtaja Pauli Aalto-Setälä. Twitter: #pyöreäpöytä

 • Vakavaa keskustelua valtioterrorismista, työnantajan määräämisoikeudesta ja taloustieteen suurmoskeijasta, Keskustelijoina Mika Pantzar, Pekka Seppänen ja Kaarina Hazard, puheenjohtajana Pauli Aalto-Setälä. Twitter: #pyöreäpöytä

Klipit

 • Keskustelijoina ovat Kaarina Hazard, Ruben Stiller, Olavi Uusivirta ja Pauli Aalto-Setälä.
  Keskustelu käytiin 7.3.2018.

 • Yle Radio Suomen Pyöreä pöytä keskusteli keskiviikkona 2.11.2016 - viikko ennen Yhdysvaltain presidentinvaaleja - uudesta tilanteesta, jossa Donald Trumpin kannatus on mielipidekyselyissä jälleen noussut. Mukana keskustelussa ovat Sirkka Hämäläinen, Juha Itkonen ja Maija Vilkkumaa, puheenjohtajana Pekka Seppänen.

  Asteikolla 1-5 Juha Itkonen sanoo olevansa kauhuissaan viiden arvoisesti.
  Maija Vilkkumaa leimataan Suomen ainoaksi Trumpin kannattajaksi, koska hän pitää Hillary Clintonia rakenteellisen sovinismin mahdollistajana ja siten - tässä itselleen tärkeässä asiassa - ehkä Trumpiakin, "vanha liiton sovinistia", pahempana vaihtoehtona.

  Sirkka Hämäläinen sanoo olevansa aivan kauhuissaan Trumpin menestyksestä.
  - Tässä on täsmälleen samat elementit kuin silloin kun Hitler tuli valtaan, hän sanoo ja kuvaa Trumpin käyttävän vääriä tietoja ja tunteeseen vetoavaa uhoa.
  Hämäläinen huomauttaa Hitlerin tulleen valtaan demokratian voimin.
  - Koko demokratia on vaarassa Yhdysvalloissa, Hämäläinen väittää.

  Kuva: EPA/CRISTOBAL HERRERA

 • Muusikko Maija Vilkkumaa puhututtaa 19.10.2016 Yle Radio Suomen Pyöreää pöytää feminismistä ja naisen asemasta. Keskustelussa ovat mukana Anu Koivunen, Ruben Stiller ja Maija Vilkkumaa, puheenjohtajana on Pauli Aalto-Setälä.

  Vilkkumaa toivoo, että Hillary Clinton pahoittelisi kohtelua, jonka Monica Lewinsky sai, kun Lewinskyn suhde Clintonin aviomieheen, silloiseen presidentti Bill Clintoniin, paljastui vuonna1998.
  - Nuori nainen uhrattiin presidenttiyden alttarille, sanoo Vilkkumaa.

  Anu Koivunen oikaisi lähetyksen jälkeen omia puheitaan saatuaan parempaa tietoa: Päinvastoin kuin hän lähetyksessä sanoi, Monica Lewinsky EI ole sanonut äänestävänsä Hillary Clintonia. Lewinsky ei ole julkisesti kertonut, ketä aikoo äänestää Yhdysvaltain presidentinvaalissa marraskuussa.

  Kuva: AP Graphics Bank

 • Keskustelijoina ovat kirjailija Juha Itkonen, professori Mika Pantzar ja yrittäjä Pekka Seppänen.
  Puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä.

  Juuri Iowasta palannut Itkonen on yhä häikäistynyt näkemänsä Donald Trumpin kampanjoinnista. Seppänen ei pelkää Trumpin mahdollista valintaa Yhdysvaltain presidentiksi, koska hänen mielestään yksi mies ei voi pilata - eikä pelastaa - maailmaa.

 • Pääministeri Juha Sipilä puhuu kansalle tänään keskiviikkona 16.9.

  Pyöreässä pöydässä mediatutkija Anu Koivunen kysyi, kuinka suuren riskin Sipilä ottaa.
  - Ja kuinka suuren riskin viestimet, etunenässä Yle, ottavat lähettäessään politiikon monologin?

  Toimittaja Ruben Stiller arvailee värikkäästi puheen sisältöä ja ihmettelee, mikä on puheen tehtävä.

  - Meillä pitää olla luottamusta plaa plaa ... kun me suomalaiset yhdessä plaa plaa .... tulevaisuudessa, kun käsi kädessä kuljemme kohti yhteistä päämäärää plaa plaa ... ajat ovat vaikeita plaa plaa...

  Tutkimusprofessori Mika Pantzar sanoo puolestaan, että suomalaiset ovat ymmällään ja että valtiomiehen tehtävä on avata uusia näkymiä.

  Pyöreässä pöydässä puhetta johti Pauli Aalto-Setälä. Kuuntele ote keskiviikon 16.9. keskustelusta:

 • Pyöreä pöytä listasi vuoden 2015 trendit ja ennusti huhtivaalien tulosta Pauli Aalto-Setälän johdolla. Ennustajina ja vedonlyöjinä tutkimusprofessori Mika Pantzar, toimittaja Ruben Stiller ja muusikko Olavi Uusivirta. Esimerkiksi Stiller lyö punaviinistä vetoa, että Keskustan voitto Kokoomuksesta - "hytky" - eduskuntavaaleissa on lähempänä kuutta prosenttiyksikköä kuin viittä.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä