Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

HECTOR  Olen hautausmaa

THE BEATLES  The long and winding road

CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Green river

MAD LINDELL  Grandmaster Klaus

PELLE MILJOONA 1980  Uusi kuva ihmisestä

KENNY ROGERS  Lady

ELTON JOHN  Daniel

THE LOLLIPOPS  I'll stay by your side

SANTANA  Everybody's everything

JUICE LESKINEN SLAM  Syvänmerensukeltaja

MELROSE  Coming out soon

JETHRO TULL  The whistler

SIMON AND GARFUNKEL  Bridge over troubled water

MUNGO JERRY  In the summertime

THE DOORS  Wintertime love

 

Biisikertomuksia

CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Green river

Vietin teinivuosiani 60-luvun lopulla, jolloin CCR eli ’Kirkkaan veden revivalistit’ niin kuin joku musiikkijuontaja yhtyettä nimitteli oli niin, niin ihana. Kirjoittelin John Fogertyn nimiä koulukirjojen kansiin ja melkein mihin vaan oli soveliasta kirjoittaa.

Siihen aikaan oli muotia, että vaatteet tehtiin itse tai niitä ainakin tuunattiin persoonallisesti. Minäkin laitoin farkkuihini lahkeisiin pidennyksen - tietenkin erilaisesta kankaasta, että varmasti kaikki huomasivat. Nuoriso tykkäsi ja vanhempi väki paheksui pukeutumistyyliä. Takkina minulla oli mummoni vanha berberi, jonka olin lyhentänyt hieman polven yläpuolelle ulottuvaksi. Olkapäällä roikkuvan laukun tein jokamiehen lakanakankaasta ja kirjoitin siihen bändien nimiä; CCR:n lisäksi en muista muita kuin Slade'n. Suurin kirjaimin kirjoitin teitenkin John Fogertyn nimen ja sydämen kuva perään.

Terveisin Heljä.  Biisitoiveeni on mitä vaan CCR:ltä kaikki käy - on se niin hyvä!

 

PELLE MILJOONA 1980  Uusi kuva ihmisestä

Kotimaisen punkrockin isähahmo Petri Samuli Tiili, alias Pelle Miljoona vietti 62-vuotispäiväänsä 10. helmikuuta 2017.  Pellen eri yhtyeistä ehkäpä kaikkein legendaarisin on Rubberduck Jonesin, alias Nisse Rikaman ja Stefan Piesnackin kitaroima Pelle Miljoona & 1980 ja biisitoiveena kyseisen yhtyeen repertuaarista on harvinaisempi ja upea Pellen ja Ari Taskisen yhteistyötä edustava albumiraita ’Uusi kuva ihmisestä’ 1980-yhtyeen vuoden 1979 järjestyksessään toiselta klassikkoalbumilta ’Viimeinen syksy’.  Se ensimmäinen on ’Pelko ja viha’, jonka työstämiseen Stefan ei vielä osallistunut. Samalla haaste Enskaan kaikille Pelle Miljoona 1980-, Ratsia- ja Sensuuri-diggareille omantunnon mukaan.

Pertti

 

THE LOLLIPOPS  I'll stay by your side

Tämä on hieno ja herkkä biisi vuodelta 1965.  Usein nämä alkuperäiset versiot unohtuvat, vaikka niiden nimenomaan pitäisi elää yhä, koska niistä tehdään legendaarisia covereitakin.  Tämän kappaleen Hurriganes levytti nimellä ’I will stay’ vuonna 1974.

Jani

 

HECTOR  Olen hautausmaa

Aina kun kuulen Hectorin ’Olen hautausmaa’- laulun mieleeni tulee 70- luvun alku ja Tampereen Tammelan kaupunginosa ja siellä rautatieläisten talo Toralinna. Kaverini Sami järjesti noihin aikoihin ensimmäiset bileet,  joissa olin mukana ensimmäisen vuosikymmenen täytettyäni.

Ilmari

 

MELROSE  Coming out soon

Melrosen Mika Tuokkola  alias Tokela vietti viisikymppisiään seitsemäs  päivä kuluvaa helmikuuta 2017.  Edelleen ahkerasti keikkaileva Melrose on eräs maamme tiukimmista rocktrioista ja esimerkiksi yhtyeen vuonna 1986 ilmestynyt debyyttialbumi iskee edelleen täysillä. Biisitoiveena siltä  on ’Coming out soon’, josta Tokela on itse todennut seuraavaa: ’Coming out soonissa’ on apokalyptistä henkeä.  Kylmän sodan toinen aalto oli silloin ikään kuin käynnissä ja peloteltiin ydinsodan mahdollisuudella.  Siinä oli se fiilis, että loppu on lähellä, mutta en välitä.  Biisin nimi tuli siitä, että siihen aikaan singlelevyjen takakansissa ja musiikkilehtien mainoksissa oli usein teksti ’coming out soon’ viittaamassa tulevaan albumiin.”

Nimimerkki  ’Ruthless Mutha’

 

THE DOORS  Wintertime love

Kumpi on parempi talviaiheinen rakkauslaulu? Rolling Stonesin ’Winter love’  vai laulu- ja soitinyhtye The Doorsin ‘Wintertime love’? Sopis hyvin tähän talviseen aikaan!  Kaikki Stones ja Doors-fanit mukaan Enskaan!

Mr.  Riders on the storm

 

MUNGO JERRY  In the summertime

Raija, joka näki Jethro Tullin vuonna 1970 Englannissa toivoo 'In the summertime'-kappaletta ; tuon vuoden ja kesän hittiä.

 

THE BEATLES  The long and winding road

Tämä tuo paljon hyviä muistoja tenivuosista mieleen. Terveisin Eila vuosimallia 1953.

 

 

Entisten nuorten sävellahjassa Ystävänpäiväetkot.  Jos ja kun pitää valita yksi ystävyyteen liittyvä kappale ystävällesi niin mikä on valintasi?

Parasta mitä voin toivoa ystävilleni on Arja Saijonmaan Ystävän laulu (Jaana)

---

Ehdottomasti Arja Saijonmaan Ystävän laulu!! Minun yllätys nelikymppisillä laulettiin useampaan kertaan sitä laulua! Aina tulee mieleen ystävät kun kuulen laulun! (Mervi)

---

Hausmyllyn ’Jos voisit jäädä’ on paras ystävänpäiväpiisi  (Helena Vaasasta)

---

Siis kauheeta….  rakkaan ystäväni Vikin kännykässä oli soittoäänenä sillon ajat sitte ku niitä ääniä sai tilattuu jostain,  nini Suuri ja mahtava neuvostoliitto. Että semmonen tuli mieleen. Kkaikella rakkaudella Viki  (Jaana)

---

Virve Vicky Rostin "Ystävälle", kaunis kappale. (Sirpa)

---

Vladimir Vysotskin Laulu ystävälle. Suomeksi levyttäneet ainakin Arja Saijonmaa ja Vesa-Matti Loiri. Aivan mahtava karismaattisen äänen omaavan Vysotskin itsensä esittämänä ja hienot suomenkieliset sanat. (Eeva)

---

Laitan tähän Gillanin Are you sure? Ei ole mitenkään kait ystävyyteen liittyvä erityisesti, mutta se muistuttaa teini-iän hyvistä vuosista ja kavereista kun sitä kuunneltiin kaverin autossa paikallisella torilla. Levy ilmestyi -80 ja niitä vuosia se oli. (Lassi)

---

Kyllähän se olis Paranoid, mutta tilanteen huomioon ottaen pannaan tähän vaikka Queenin ’Friends Will Be Friends’  (Vesa)

---

Bridge Over Troubled Water on mielestäni musiikkihistorian paras biisi ystävälle. Rakenna silta ystäväsi vaikeuksien yli. Joillakin on se taito luonnostaan. Siihen ei tarvita siltainsinöörin opintoja. (Jarmo)

---

Bridge over troubuled water...vaimitensemeni...yritin laulaa sitä kaverilleni aikanaan, kun jouduimme vaikeuksiin Englannissa au-.pairina ollessa. Hän ei ollut ikinä kuullut moista kappaletta , vaikka oli juuri tullut Dallasista vaihdosta...  (Ritu)

---

Minä olen muistanut ! Kim Lönholm .  (Tauno)

---

Scorpionsin "Wind of change" ainakin, muurit ei pysäytä mitään ja ketään. (Markku)

---

Metallica nothing else matters. Hienot sanat jotka koskettavat ja jotka omistan miehelleni (Hanna)

---

Carole Kingin ’You've got a Friend’ on kappale, jota lapsuusystäväni Niinan kanssa kuuntelimme 80-luvulla ja vannoimme ikuista ystävyyttä. Teini-iän nyyhkybiisi  (Heidi)

---

Elton Johnin "Daniel". Olin töissä Etiopiassa vuosina 1990-91, somaleiden ja sudanilaisten pakolaisleireissä. Hankkeessamme oli töissä paikallinen "yleismies" Daniel Akilulu. Hän puhui hyvää englantia ja oli yllättävän hyvin selvillä maailman menosta. Olimme työkavereita liki vuoden, kerroimme toisillemme elämistämme ja istuimme usein "pitkää iltaa". Keväällä 1991 diktaattori Mengistun valta romahti ja maa oli aika kaaoksessa. Eurooppalaisille tuli käsky poistua maasta niin nopeasti (kuin mahdollista.  Danielin myöhemmistä vaiheista minulla ei ole tietoa... "I can see Daniel waving goodbye..." (Timo)

 

 

HAASTEITA YMS. YMS.

Ystävänpäiväterveiset omalle "raksulle" Terveisin miehesi Nipa.

Onko Johanna ja Timo Karkkilasta Enssin-taajuudella?! Kaimat odottavat Teitä ensi lauantaina tänne pk-seudulle kulttuuri rientoihin...vink, vink... Tervetuloa! T: Nanna ja Timba

terveiset ikuiselle Olavi Virta-fanille hovarille toivoopi rock perhe korelasta

heips. pitkästä aikaa terkut tutuille tiältä smokie puarilta.pojat..kaivoo pittääja heltsule tulevat nimmarionnet. terv. lyyti

Huomio Oulu Arjalla on tänään syntymäpäivä.Onnittelut ikinuorelle toivottaa työkaverit.

hyvää ystävänpäivää kaikille t solbritt hangosta

Jonna lähettää terveisiä Puotilantie 1:n porukoille. Hyvä meininki! Jatketaan!

Rakkaista Rakkaimmalle Riesalle ihan hirmusen lämpöset synttärionnittelut 12.2.2017 johdosta. Laatuaikaa kun yhdessä saadaan vieläkin synttäreitä viettää..ei, me ei vanheta ikinä.  t: Anne, Make ja muu poppoo

haaste kaikille hääpareille jotka vihitty.14.2. terv.riitta ja mies

vastaan korelan pitkäparran haasteesee.puertton pariskunta kikka ja jorde maipo viini pöntön hinnalla enskaa ja terkut kirkonmaalle saaree sammylle ja vaimolle

Ja me tulemme taas! Sillöin tehtiin työtä järjellä ja suurella sydämmellä... Suonsaaren näpsäkät hoituritytöt  tavataan taas tänään yli neljän vuosikymmenen jälkeen   Mikkelin Cumuluksen saunatuvalla klo 18 alkaen. Sinä joka tunnet kuuluvasi joukkoon kipin kapin  " ison kirkon alle.  PÄivi ja Eeva

Kenny Rogersin Lady on toive. Tähän liittyy ihana muisto Rovaniemellä kemijärveläisestä ihastuksesta, kun istuimme autossa pitkälle iltaan. T: Aino

Kollega-ystäväni ovat sijoittuneet Keski-tai Etelä-Suomeen, koska valmistuimme Hämeenlinn asta. Mutta avioliittoni toi minut pohjoiseen, jonne olen eläkkeelle jäänyt ja yksinäisenäkin. Lapset muuttaneet hekin Tampereen eteläpuolelle. Muistelen opiskeluystäviäni ja tiettyjä nimiä. terveisin Leslrouva Kuusamosta.

Huomio huomio Lehtimäki! Entinen seurakuntanuori, Levijoen Travolta nykyinen Lehtimäen UKKOMETSO Arvi Antila täyttää sunnuntaina 12.2. 60 vuotta. Reipasta ja viriiliä Arvia onnittelevat ja tulevia eläkepäiviä toivottavat entiset ripari Isoiset TEUKKA, MIKKO, ERKKI, LUKE, MALBU JA ESA.

Onnittelut Eija ystävälle huomisen johdosta!. Krista ja Upi Lahdesta

Rakkaita terveisiä Heidille ja Eerolle terv. Äpyli

cowboyltä ystäville terkkuja tikkarin hinnalla. mun raappahousumainoski viäl tuloo.

Terviisit kaikki Lahden Tipalan IV-D luokan tytöt, mm Tipi, Kuku, Benita, Riitta M., Irmgard, Marjo-Riitta ja me kaikki muut! Toivon kaikille ihanaa vkloppua ja : Tapaamisiin, en nähnyt teitä Tipalan 100-vuotisjuhlissa - liekö huononäköisyyttäni! Sydämelliset terveiset. Anne H.

mitä sanoi tamperelainen basisti helsingin tavastian keikalla kun juoksi viidettä kertaa vessaan? Se on "noro" ny! ! Mixu

Toivoisin 14..2 59 vuotta täyttävälle isälleni Pentille Juice Leskisen kappaleen Syvänmerensukeltaja. Hän on Leskisen tuotannon suurkuluttaja ja pitää erityisesti Syvänmerensukeltajan oivallisista sanoituksista. Terveisin nykyinen nuori entisen nuoren asialla.

Huomenna Raumalla 69-v. täyttävälle Tuulalle onnea! T.Kampi

Haastan Päivin ja Akin pohjois Savosta enskaan jätkänsakkiin kulutettujen kynien ja papereiden hinnalla!! Ps. Kiitos erityisen rentouttavasta viime viikonlopusta!! Ps. Toivottavasti nauru pidentää ikää!! T: Annu

Minä lähden pohjois Karjalaan.. .. ei vaan Vantaalle ens viikonloppuna. Ja Timo kanssa. Toi laulu saa huulet hymyyn ja tuo mukavia muistoja... Ystäville hyvät ystävän päivät,hymyillään kun tavataan! Toivoo Johnu ja Timppa Karkkilasta!

Vastaan Pelle Miljoona- fanien haasteeseen. Itse olin 60-vuotis synttärikonsertissa paikalla fiilistelemäs. Riitta

Salossa jopa maa vyöryy sekä vajoaa, kun Sulon päivä lähestyy....Sulon päivänä 13.2. Entinen liuhuletti, nykyinen nappanahka tukka, kuorolaulaja Jukka vuosia täyttää ja entistä enemmän entiseltä nuorelta näyttää....luonne on ja pysyy, kuin teinipojalla....hyvä niin, sylintäydeltä onnea Leppätien "Kopsonnille". T:Tampereen entiset teinit ja yksi nykyinen.

Mukavaa ja Aurinkoista Tulevaa Ystävänpäivää Ritvalle, Annelle ja Helenalle t. Mömmö

Vuodet vierii, ikä karttuu kymmeniä juhlitaan, määrää saapi arvaella taidolla kun vanhetaan. Heli Aholalle 50-synttärionnittelut Karhulaan 11.2.17 johdosta.t: Kirsi ja Jorkka Nuutinkadulta

Ystäville terveiset! KaisuOrvokki

Juha Rovaniemellä Kiitos kuluneesta puolesta toista vuodesta ääretömän rakastunut olen sinuun.. now and always ..hyvää ystävänpäivää.  Mussukka

Kiitos teille kaikille Vuoksenniskan yhteiskoulun 5A luokan luokkakaverit. jotka olitte viime lauantaisessa tapaamisessa.Juttua,naurua ja laulua piisas,ilta meni kuin hyppytunnilla. Toivotankin teille aurinkoista kevättä kesää odotellessa. terveisin Iipa. p.s.seuraava tapaaminen 6 vuoden kuluttua jolloin tulee kuluneeksi 50 vuotta keskikoulusta lähdettyä.

Heippa Hilu Lahes. Sul käsi paketis, tsemppiä. Terkut myös rakkaalle Jukalle ja äidille. Toivottaa Ellu.

Terveiset Valokuvasyndikaatti-kirjan tekijöille. Marja

On niitäkin ystäviä, jotka ovat kävelleet tiehensä. Hyvää ystävänpäivää toivottaa Kaarina

Heippa Hilu Lahes. Sul käsi paketis, tsemppiä. Terkut myös rakkaalle Jukalle ja äidille. Toivottaa Ellu.

Terveiset Valokuvasyndikaatti-kirjan tekijöille. Marja

On niitäkin ystäviä, jotka ovat kävelleet tiehensä. Hyvää ystävänpäivää toivottaa Kaarina

 

 

 

 

 

 

 

Lähetykset

 • la 11.2.2017 15.03 • Yle Radio Suomi Lahti

Jaksot

 • THE RUNAWAYS  School days
  CREAM  Strange brew
  SPARKS  This town ain't big enough for both of us
  PAUL OXLEY'S UNIT  Spanish bars
  THE BEATLES  All my loving
  BARBRA STREISAND  Woman in love
  HURRIGANES  Roadrunner
  KUMMITUS  Kalman koura
  LYNYRD SKYNYRD  Free bird (edited version)
  TOMAS EK  Kirje
  FREE  Wishing well
  SEX PISTOLS  Holidays in the sun
  POPEDA  Da da
  DEEP PURPLE  Pictures of home
  EXPRESS  Limminrannan liukuletti    

 • MICHAEL JACKSON  Dirty Diana
  ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA  Livin' thing
  LENNE AND THE LEE KINGS  Stop the music
  BELABORIS  Rakkauden jälkeen
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  I put a spell on you
  JOHNNY HATES JAZZ  Shattered dreams
  BRIAN HYLAND  Sealed with a kiss
  RONSKI & EXOTIC  Livin' and lovin'
  URIAH HEEP  Look at yourself
  MIQUEL BROWN  So many men, so little time
  QUEEN  Who needs you
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Who'll stop the rain
  PÄIVI PAUNU & KIM FLOOR  Muistathan
  THE SMALL FACES  The autumn stone

 • HELLO  New York groove
  HURRIGANES  Say mama
  THE BEATLES  Eleanor rigby
  IRWIN GOODMAN  Kuin Ferrari
  LEEVI AND THE LEAVINGS  Elämänmeno
  BLONDIE  Call me
  JOHN FOGERTY  Joy of my life
  STATUS QUO  Down down
  EPPU NORMAALI  Lainelautaileva lehmänmaha rock'n roll
  AC/DC  Shoot to thrill
  KANSAS  Dust in the wind
  LEEVI AND THE LEAVINGS   Mitä kuuluu Marja-Leena?
  CISSE HÄKKINEN  Because
  T. REX  Suneye

 • EAGLES  James Dean
  DEPECHE MODE  See you
  T. REX  Telegram Sam
  ZERO NINE  Lady on the shore
  ROCK'N' ROLL BAND  I'm gonna roll
  TEDDY AND THE TIGERS  Dancing shoes
  UFO  Only you can rock me
  ERNOS  Ei hätää
  TRIO  Anna letmeinletmeout
  IRWIN GOODMAN  Sepalus auki
  CAMEL  Tell me
  THE TORNADOS  Telstar
  PROCOL HARUM  Grand Hotel
  HASSISEN KONE  Rappiolla

 • THE STEVE MILLER BAND  Jet airliner
  MARKKU ARO & NISA SORAYA  Mun suothan tulla vierees un
  ROD STEWART  Tonight's the night
  RAGNAR HARE  Sven minns inget
  DANNY  East Virginia
  GLORIA GAYNOR  I will survive
  FREE  Fire and water (1970 Craydon-live)
  GARY MOORE  Always gonna love you
  HARPO  Moviestar
  BOYS TOWN GANG  Can't take my eyes off of you
  RANDY NEWMAN  Short people
  DANNY  Sua kutsun Maarit
  LOU RAWLS  Tobacco road
  ALWARI TUOHITORVI  Miss Tekstiili

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä