Käytät selainta joka on vanhentunut tai ei kuulu Yle Areenan tukemiin selaimiin. Suosittelemme lataamaan Mozilla Firefoxin tai Google Chromen. Lue lisää täältä
Iris Klewe

Jakso 1: Tuima on tuuli

  • 39 min
  • toistaiseksi

1/3. Puoliorpo 12-vuotias Iris Klewe elää 1910-luvulla metsäpirtissä Tanelin ja Seren hoivissa, kun viulisti-isä matkustaa maailmalla esiintymässä. Iriksen elämä muuttuu, kun varakas eno kutsuu tytön Helsinkiin asumaan, jotta hän pääsee kouluun. Sopeutuminen uuteen ei käy Irikseltä ja enon perheeltä aivan mutkattomasti. (1981)

Rooleissa: Pirkko "Piitu" Uski (Iris), Leila Itkonen (Sere), Toivo Salokannel (Taneli), Tea Ista (Selma Heinonen), Yrjö Tähtelä (Kaarlo Heinonen), Marja-Leena Keski-Kuha (Elin), Anu Ahonen (Ester), Maria Seire (Elsa), Katri Uski (Sissi), Antti Sillanpää (Aksel), Irma Seikkula (Ulriika), Seela Sella (Alina-täti), Kaarlo Wilska (posetiivari). Käsikirjoittaja Marjut Komulainen. Ohjaaja Maija-Liisa Sutinen. Säveltäjä ja musiikin suunnittelija Jukka Jarvola. Pohjautuu Anni Swanin romaaniin Iris rukka.

Ohjelman tiedot

Kuva 4:3

TV-lähetyksen ääniraidat suomi mono

Katsottavissa vain Suomessa

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Iris Klewe

Iris on lahjakas taiteilijan alku, joka asuu maalla sukulaistensa luona. Hänen äitinsä on kuollut ja viulisti-isä on maailmalla. Taiteellinen tyttö tempaistaan Helsinkiin enon perheeseen ja elämä täyttyy juhlista, uusista ystävistä ja pitsin virkkauksesta. Sopeutuminen ei ole helppoa, mutta onneksi koulu luo uskoa Iriksen lahjakkuuteen. Iris Klewe on Anni Swanin Iris rukka -kirjan pohjalta tehty TV1 Lasten ja nuorten toimituksen sarja vuodelta 1981.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä