Käytät selainta joka on vanhentunut tai ei kuulu Yle Areenan tukemiin selaimiin. Suosittelemme lataamaan Mozilla Firefoxin tai Google Chromen. Lue lisää täältä
Iris Klewe

Jakso 2: Kesän viime kukka

  • 36 min
  • toistaiseksi

2/3. Iris saa uuden ystävän kenraali Stjernfeltin tyttärestä Ullasta. Enon perhe yllättyy, kun myös Iris kutsutaan Ullan syntymäpäiville. Selma-tädillä ja serkuilla riittää huomautettavaa Iriksen käytöksessä, mutta eno ja taloudenhoitaja Ulriika ovat tytön tukena. Kesän kynnyksellä Iris elää haikeita hetkiä, mutta hänellä on myös aihetta iloon. (1981)

Rooleissa: Pirkko "Piitu" Uski (Iris), Tea Ista (Selma Heinonen), Yrjö Tähtelä (Kaarlo Heinonen), Marja-Leena Keski-Kuha (Elin), Anu Ahonen (Ester), Maria Seire (Elsa), Katri Uski (Sissi), Antti Sillanpää (Aksel), Irma Seikkula (Ulriika), Seela Sella (Alina-täti), Inkeri Rantasalo (neiti Ström, laulajatar), Matti Ranin (kenraali Stjernfelt), Inkeri Vauhkonen (kenraalitar Stjernfelt), Susanna Oravisto (Ulla Stjernfelt), Uolevi Vahteristo (miespalvelija), Eine Helke-Viljanen (siivooja). Käsikirjoittaja Marjut Komulainen. Ohjaaja Maija-Liisa Sutinen. Säveltäjä ja musiikin suunnittelija Jukka Jarvola. Pohjautuu Anni Swanin romaaniin Iris rukka.

Ohjelman tiedot

Kuva 4:3

TV-lähetyksen ääniraidat suomi mono

Katsottavissa vain Suomessa

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Iris Klewe

Iris on lahjakas taiteilijan alku, joka asuu maalla sukulaistensa luona. Hänen äitinsä on kuollut ja viulisti-isä on maailmalla. Taiteellinen tyttö tempaistaan Helsinkiin enon perheeseen ja elämä täyttyy juhlista, uusista ystävistä ja pitsin virkkauksesta. Sopeutuminen ei ole helppoa, mutta onneksi koulu luo uskoa Iriksen lahjakkuuteen. Iris Klewe on Anni Swanin Iris rukka -kirjan pohjalta tehty TV1 Lasten ja nuorten toimituksen sarja vuodelta 1981.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä