Käytät selainta joka on vanhentunut tai ei kuulu Yle Areenan tukemiin selaimiin. Suosittelemme lataamaan Mozilla Firefoxin tai Google Chromen. Lue lisää täältä
Iris Klewe

Jakso 3: Syksyllä takaisin

  • 45 min
  • toistaiseksi

3/3. Vuosi on vierähtänyt, ja Iriksestä on tullut perheenjäsen enon perheeseen. Ahkerasti koulua käyvä Iris innostuu laulutaiteesta, alkaa ottaa laulutunteja ja pääsee myös esiintymään. Eräänä päivänä Iris saa yllättävän suru-uutisen. Toinenkin yllätys on tulossa, samaan aikaan hämmentävä ja iloinen. Iris hyvästelee enon perheen ja Ulriikan kesäksi, mutta syksyllä hän palaa. (1981)

Rooleissa: Pirkko "Piitu" Uski (Iris), Tea Ista (Selma Heinonen), Yrjö Tähtelä (Kaarlo Heinonen), Marja-Leena Keski-Kuha (Elin), Anu Ahonen (Ester), Maria Seire (Elsa), Katri Uski (Sissi), Antti Sillanpää (Aksel), Irma Seikkula (Ulriika), Inkeri Rantasalo (neiti Ström, laulajatar), Eero Melasniemi (Henrik Klewe, Iriksen isä), Leila Itkonen (Sere), Toivo Salokannel (Taneli), Aarre Karén (opettaja), Merja Wirkkala ja Matti Heinikari (oopperalaulajat), Satu Vuorjoki (Eva Kalm), Heta Haukinen (talonmiehen tyttö). Käsikirjoittaja Marjut Komulainen. Ohjaaja Maija-Liisa Sutinen. Säveltäjä ja musiikin suunnittelija Jukka Jarvola. Pohjautuu Anni Swanin romaaniin Iris rukka.

Ohjelman tiedot

Kuva 4:3

TV-lähetyksen ääniraidat suomi mono

Katsottavissa vain Suomessa

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Iris Klewe

Iris on lahjakas taiteilijan alku, joka asuu maalla sukulaistensa luona. Hänen äitinsä on kuollut ja viulisti-isä on maailmalla. Taiteellinen tyttö tempaistaan Helsinkiin enon perheeseen ja elämä täyttyy juhlista, uusista ystävistä ja pitsin virkkauksesta. Sopeutuminen ei ole helppoa, mutta onneksi koulu luo uskoa Iriksen lahjakkuuteen. Iris Klewe on Anni Swanin Iris rukka -kirjan pohjalta tehty TV1 Lasten ja nuorten toimituksen sarja vuodelta 1981.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä