Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

ALWARI TUOHITORVI  Rokki lentää pilviin

MUD  Rocket

DINGO  Jokainen aamu

STEEL CITY  Kaupungin kasvot

JUICE LESKINEN  Viimeinen kylähullu

MODERN TALKING  You're my heart,  you're my soul

THE SHADOWS  Theme from 'Deer Hunter'

TRAFFIC  Paper sun

VILPERIN PERIKUNTA  Piirimyyjä

DONNA SUMMER  She works hard for the money

FLEETWOOD MAC  Go your own way

THE SWEET  Peppermint twist

FOREIGNER  I want to know what love is

SLEEPY SLEEPERS  Kesämopo

 

Biiisikertomuksia

MUD  Rocket

Kuuntelin tässä yhtenä päivänä Somerjoen versiota ’Blue Moon’- biisistä.  Se oli tehty melkoisen samalla tavalla kuin esimerkiksi purkkapopyhtye Mud sen aikoinaan teki.  Siitä tulikin mieleeni yksi Mud-yhtyeen biisi, jota en ole piiiitkään aikaan kuullut.  Se biisi, sen ajan bändit, olivat aikoinaan aika kovaa kamaa omana nuoruusaikanani koulubileissä.  Se biisi on ’Rocket’.

Terveisin Asko

 

SLEEPY SLEEPERS  Kesämopo

Abiluokkani pohti helmikuussa -62 ankarasti, mitä ohjelmaa ja missä asuissa tarjoamme penkkaripäivänä kouluun jääville. Päätimme, että asu vapaa, mutta raflaava. Minä leikkasin isosta juuttisäkistä kulmat sekä pohjan keskelle reiän päätä varten. Helmaan kiinnitin köydenpätkän hännäksi. Päähäni pistin sarvet ja naamani nokesin. Penkkaripäivän aamuna ajelin mopolla kouluun. Äänenvaimentimen olin poistanut jo edellisenä päivänä. Aamupäivällä kiertelin kaupoissa kerjäämässä karkkeja katsojille heiteltäväksi. Sainkin niitä kasapäin. Sitten aloimme kierrellä luokissa. Perinteeseen kuului, että ensin järjestetään melua ja savua, sitten lauletaan. Minä hoidin kaksi ensimmäistä osaa, muut lauloivat. Ajoin mopolla pari kierrosta luokan ympäri ennen kuin annoin vuoron laulajille.

Siihen aikaan oli mopojen painon yläraja 50 kiloa, joten oli helppo kantaa rakkine toiseen ja kolmanteenkin kerrokseen. Opehuone oli hiukan ongelmallinen. Tila ei riittänyt kierroksen ajamiseen, joten tyydyin kääntämään kahvaa ovella. Joku opettajista nappasi kuvankin, joten tallella on muutakin kuin muistikuvia. Epäilen, että entisessä koulussani ei ole vieläkään ylitetty tuota melua, saastesavua ja muutenkin törkeyttä. Älkää edes yrittäkö!

Biisitoive on Sleepy Sleepersien ’Kesämopo’.

Nakke

 

DINGO  Jokainen aamu

Pääsin 9-vuotiaana Leppävirralla Dingon keikalle.  Neonväriset froteerannekkeet ja sifonkihuivit olivat tietenkin käsissäni. Isosisko ja - veli tulivat myös ja siksi sainkin luvan vanhemmilta mennä mukaan. Jokunen kuukausi keikan jälkeen muutimme Poriin ja sain vanhat ystäväni kateudesta vihreiksi, kun kirjoitin heille, että näen Dingon jäseniä jatkuvasti kaupungilla. Nykyään kuuntelen Dingoa harvemmin, mutta lapsuusidolini Sandra soi kylläkin edelleen usein tietokoneellani.

Terkuin Maisa

 

JUICE LESKINEN  Viimeinen kylähullu

Juice Leskinen oli maamme musiikkigenressä aika outo lintu. Itse pidin häntä enemmän runoilijana kuin laulajana. Hänen satiirinsa oli vertaansa vailla ja parhaat biisit ovat virsikirjatasoa. Hän oli hyvin monipuolinen osaaja, biisintekijä, runoilija, kokkaaja ja kuvittaja. Juice teki myös paljon biisejä muille artisteille, hyvä kitaristikin hän oli. Kaikki suomalaiset tuntevat Juicen hittibiisit, oma toiveeni on vähemmälle jäänyt mestariteos 'Viimeinen kylähullu'. Siinä Juicen moni-ilmeisyys pääsee oikeuksiinsa, hän oli Lauri Viitamainen runoilija.

Terkuin Markku

 

MODERN TALKING  You're my heart,  you're my soul

Onnea ja iloa kaimalleni Espooseen toissapäivän eli 16. helmikuuta 2017 johdosta, jolloin napsahti 50 mittariin! Vuonna -85 mittariin napsahti vähän enemmän, kun sait vihdoin käyttöösi vanhempiesi Volvon, mutta kyyti oli aina varmaa ja riemukasta!  Enää ei tarvinnut kulkea maakunnan tanssipaikkoihin joskus epävarmalla liftikyydillä, vaan perillepääsy oli taattu muun muassa legendaariseen Lestijärven Discolandiin ja hurjille Kalajoen Hiekkasärkkien juhannusjuhlille.

 Nuoruuden huikeita kesäiltoja ja -öitä muistellen haastan tänä Suomen juhlavuonna kaikki omaa juhlavuottaan viettävät kuusseiskat discolipun hinnalla mukaan Entisten nuorten sävikseen!

Levytoiveena on Modern Talkingin ‘You’re my heart, you’re my soul’.

Minna Pispalasta

 

THE SHADOWS  Theme from 'Deer Hunter'

Muistoja Nuorten sävellahja-ohjelmista vuosilta 1979 ja 1979.  Meillä oli saunavuoro vähän ennen Nuorten säviksen lähetysaikaa lauantaina ja kiireellä piti ehtiä saunasta nauhoittamaan radiosta tulleita biisejä.  Play ja rec oli jo viritetty valmiiksi.  Usein Säviksessä soi  vuonna -78 The Shadowsien teema elokuvasta ’Kauriinmetsästäjä’.  C-kasetteja on säilynyt vieläkin noista Sävis-nauhoituksista.

Ja sitten ihan toinen muisto samoilta ajoilta.  Eglannin liigaa lähetettiin TV- kakkoselta.  Aulis Virtanen se siellä selosti meidän mustavalko-TV:ssä.  Minä kannatin  Liverpoolia.

Toiveena on tuo The Shadows-teema elokuvasta ’Kauriinmetsästäjä’.

Nimimerkki  -1 9 7 8 -

 

DONNA SUMMER  She works hard for the money

Toiveeni on omistettu kaikille sairaaloissa, terveyskeskuksissa ja vanhainkodeissa suuren työtaakan uuvuttamille urhollisille hoitajille. Oma Kaisu- äitini joutui viidettä kertaa tälle vuodelle sairaalahoitoon pari päivää sitten.  Vanhaa äitiäni käy sääliksi.

Toivekappaleeni on yksi nykyaikaisen dancemusan grand old fatherin, Suomessakin parisen vuotta sitten Helsingin huvilateltassa piipahtanut Giorgio Moroderin käsialaa. Sen esittää yksi Stock- Aitken- Waterman hittitehtaan tähtiä,  mutta Moroderin kasvatti, muutama sitten taivaallisten discodaamien joukkoon siirtynyt Donna Summer.  Hänen levytyksensä ’She works hard for the money’ on vuodelta 1983.

Terveiset äitiä päivittäin hoitelevalle Raimo- veljelle Ritikkaan, samaanimaiselle lukiokaverille ravintolayrittäjälle Pynnösen Kekelle, Elenalle sekä kiitokset Palokankaan Markulle Vantaan Koivukylään.  Oot työurani paras pomo!!  Onnen toivotukset samalla Lahden MM- hiihtomaajoukkueellemme!

Gradua  vääntävä opiskelija Hämäläinen Kemistä

 

VILPERIN PERIKUNTA  Piirimyyjä

Suomirockin tehdessä vasta tuloaan ulkomaisia biisejä käännettiin suomeksi ja usein niistä kehkeytyi iskelmiä. Tämä aiheutti sen, etten voinut enää kuunnella edes alkuperäisversioita, kun suomalainen käännös alkoi soida päässäni.  Uriah Heepin ’Easy livin’ ei myöhemmin Vilperin Perikunnan  esittämänä kuitenkaan kuulu tähän sarjaan, vaan voin edelleenkin kuunnella alkuperäisversiota.  Näin ollen toivonkin kuulevani ’Piirimyyjän’, jonka sanoitus ei todellakaan ole käännös alkuperäisestä.

Terhi Tampereelta

 

ALWARI TUOHITORVI  Rokki lentää pilviin

Entisten nuorten sävellahja-ohjelmasta muistuu aina  mieleeni 70-luvulla Porvoossa toiminut tanssipaikka  Magnusborg eli Mankken. Siellä käytiin mm.  Hurriganesin ja Alwari Tuohitorven keikoilla. Terveisiä kaikille 70-luvulla Mankkenin keikoilla keikkuneille porvoolaisille.  Biisitoiveena vaikkapa jotain Alwari Tuohitorvea.

Entinen nuori Päivi Porvoosta

 

TRAFFIC  Paper sun

Vielä tällä viikolla vietetystä Ytävänpäivästä.  Valintani Ystävänpäiväbiisksi on eittämättä toukokuussa -67 julkaistu ja meillä Suomessakin radiosoittolistoille elokuussa noussut Trafficin ’Paper Sun’.  Siinä on myös erittäin hyvän biisin ensimmäinen tunnusmerkki: kun kuulet 1-2 ensimmäistä tahtia,  niin tiedät missä mennään.

Rakkaat terveiset Irrille, Pamille ja Tapsalle .  Tänä vuonna tulee 50 vuotta yhteistä tallaamista täyteen.

Esa

 

Oletko osallistunut ennen muinoin vuosittain järjestettyyn Nuorten valtakunnalliseen taidetapahtumaan? Entäs henkisiin kilpailuihin? Kerro ihmeessä mahdollinen muistosi näistä.

Osallistuin 60-luvulla henkisiin kilpailuihin kansakoulussa Hyvinkäällä kaksi kertaa. Tulin toiseksi ja kolmanneksi. Palkinnoksi sain molemmilla kerroilla alpakkalusikat. Toisessa lusikassa Uudenmaan vaakuna. Laulut olivat: "Talonpoika meni honkametsään" ja "Itkevä huilu". Jatkoon mentiin Riihimäelle.  Olin varalla, koska kuuluisan Hyvinkääläisen harmonikkasoittajan poika oli myös jatkossa haitarillaan. Riihimäellä tarjottiin lihakeittoa kilpailijolle, mutta haitarinsoittaja poika ei voinut ottaa lusikkaa käteen, ettei sormet jäykisty. No hän pääsi soittamaan ja minä en laulamaan. Olisipa vaan syönyt keittoa. (Pirjo)

---

Lasketaanko seurakunnan poikakerhon viikonloppuleirin piirustuskilpailu henkiseksi vai hengelliseksi kilpailuksi? Ei se mitään. Kerron silti. Helmikuussa 31 vuotta sitten olin kyseisessä tapahtumassa, ja kun muut piirsivat Jeesusta ristillä tms., mie piirsin avaruussukkula Challengerin kaksi sekuntia ennen räjähdystä. Sillä irtosi toinen sija. Ja oikeasti mie en osaa piirtää istuvaa kissaa takaapäin. Liekö silloin tullut ylhäältä apuja?? (Sami)

---

Osallistuttiin läänin taidetapahtumaan Lahdessa ja vuosi oli -77 ta -78. Bändimme oli Tweety. K arsintoihin äänitettiin Jalkarannitien Teboilin alakerrassa olevassa ’studiossa’ CCR:n ’Up around the bend’.  Aika surkea tekele tuli,  mutta päästiin kun päästiinkin esiintymään Lahden konserttitalolle. Voitettiin koko setti nuorten sarjassa ja päästiin jatkoon. Voitettiin jatkot myös muistaakseni Hauholla tai Iitissä.  Toinen lahtelainen bändi Peak Fuction voitti aikuisten sarjan... Vinttikaivon Nivelet jäi toiseksi...vaikka voitettiin niin nuorten sarjaa ei enää Hesassa ollut.  Muistona kunniakirja.  Sen jälkeen Lahti julkisti LP-levyn jonne teimme kaksi  biisiä. (Kimmo J.)

---

Terve! Olen osallistunut nuorten taidetapahtumaan vuonna 1975.  Sarja oli musiikki ja klassinen kitara.  Alkukarsinta oli silloisen Mikkelin läänin alueella.  Mikkelissä ja minut valittiin siitä jatkoon valtakunnalliseen taidetapahtumaan, joka pidettiin sitten Tampereella.  Siinä tapahtumassa sain sitten pronssia eli kolmas sija.  Arvosteluraadissa oli mm.  armoitettu kitaristi, siihen aikaan kuuluisin suomalainen kitaristi Kari Äikäs Tampereelta.  No ensimmäisen sijan saivat kaksi lahjakasta kitaristiä, jotka soittivat duettona, ja he olivat myös Tampereelta. Toiseksi tuli Janne, josta tuli sitten myöhemmin oppilas- ja kurssitoverini Sibelius-Akatemiassa, josta me sitten myöhemmin valmistuttiin.  Minä tulin sitten kolmanneksi. Myöhemmin ajattelin, että sainko minä sen kolmannen sijan siksi, että niitä tamperelaisia ei ollut enempää...? Oli miten oli, niin kyllä se kuitenkin on edelleenkin ihan mukava muisto, vaikka ei tullutkaan ’vierasvoittoa’.  Siitä tuli ammattini, joka painottui klassiseen kitaramusiikkiin, mutta vierellä kävi aina, ja edelleen myös sähkökitara, jolla minäkin nuorena aikoinaan aloitin soittoharrastukseni. Ensimmäisen  Bändin harjoitustilat ja studio olivat aika vaatimattomat. Se oli bändin basistin, Tekin; kotitalon autotalli. (Olli)

---

3. ja 4. luokan opettajani Martti Silvennoinen Heinolassa vei minut joka vuosi piirikunnallisiin raittiusyhdistyksen lausunta- ja laulukilpailuihin. Itse osallistuin laulamalla. Menestys oli hyvä. Esim "Äideistä parhain" kappaleella voitin. Seuraavana vuonna ajattelin, että olen jo isopoika ja voin laulaa Matin ja Tepon ’Kissankultaa’. Sijoitukseni oli vasta toinen jJoten olin ns. väärällä stagella väärään aikaan. Ei raittiusväki tykännyt Matin ja Tepon ralleista. Olin katkera...  (Veli-Matti)

 

 

HAASTEITA yms. yms.

Happoteräksen perustajajäsen Keke ei vanhene vaikka täyttää taas vuosia. Happoteräksen muut jäsenet onnittelevat ja haastavat kaikki ruskan ystävät raakun hinnalla enskaan?

Kiitos Timo viime lauantaina Entisten nuorten sävellahjassa stooristasi ja Elton Johnin Daniel-toiveestasi. Se on minunkin lemppari. Haastan kaikki tutut ja tuntemattomat Timot Ensiin . Terveisin Timba

Hei! Lähettäisin terveisiä omalle "haniböölle" Hämevaaraan! PS.PARANE PIAN. TERVEISIN OMA RAKSU NIPA.

Hei johnu ja tinde muistutus että ollaan tulossa ensi viikon perjantaina koko viikonlopuksi teidän iloksi ellu ja seppis

Tervehdys ja onnittelut täältä Etelä-Suomesta Mirjalle sinne pohjoiseen. Olemme olleet ystäviä monta vuosikymmentä aina kansakoulusta lähtien. Sellaisia bestiksiä, mikä tarkoittaa ystävyydessämme nostamista ylös, työntämistä eteenpäin, kuuntelemista ja hiljaisuutta, olemista toista varten. Olen ikionnellinen, että olet olemassa. Lähettäjänä Birgitta

Hei entinen turkulaisnuori! Kävitkö Aurajoen koulua tai tunnetko jonkun koulua käyneen? Haastan koulua käyneet jo kuudenteen jokavuotiseen tapaamiseemme Borelle Aurajoen rantaan 11.3 lauantaina. Lisätietoa Facebook-Aurajokilaiset-ryhmässä. Olet lämpimästi tervetullut! Ps. Meitä kookoontuu noin 200 ja koulun historiikkikirja julkaistaan tänä vuonna!

Huomenna 67 vuotta sitten syntyi Juankoskella Pauli Matti Juhani Leskinen. Juicena lukiovuosien jälkeen hän muutti Tampereelle. Hän oli yksi legendoista kun luotiin käsite Manse-rock. Juice integroitui manselaiseksi vahvemmin kuin moni syntyperäinen. Haastan ENSkaan ystäväni Riitan, Erkin ja Jukan, jotka ovat parhaillaan automatkalla Sallatunturilta ruuhkasuomeen. Heille kaikille Manse on keskeinen paikka elämässä. Jarppa

tepille rakkautta Auringonkukaltasi. Olet ikuisuus, rakkaus ja minun oma. Ihana oli meidän Apassionata reissu Onnibussilla. Olet itse rakkaus. Auringonkukka

Haastetaan enskaan entiset nuoret jotka ovat menossa tänään katsomaan esitystä Kirkan elämästä, surun pyyhit silmistäin peacokin teatteriin Helsinkiin!! T:Annu p, joka on menossa!!

Haloo Mirja Lammilla isot halaukset syntymäpäiväsi johdosta...t.Arto,Pipsa ja Pekka

Jep, jep on osallistuttu Nuorison Taidetapahtumaan 70-luvun lopulla. Harrastelijateatteri oli laji. Kivan porukan kanssa. Ensin Vantaalla karsinnoissa ja sitten Oulussa koko "valtakunnan" kisoissa kun voitettiin tuo ensimmäinenkisa. Kunniamaininnoilla henkilölle Tiina ja joku muu jota en häpeäkseni muista. Mahtavaa aikaa nuoruudesta. Terveisiä kaikille entisille KARTTU-TEATTERILAISILLE!!!!! t. Mömmö

Hyvää kevään odotusta kaikille t Erja

ystävälleni lealle 50 v synttärionnittelut.  Terveisin lea

Haastan kaikki entiset peruskoululaiset, jotka saivat kammon kaikkeen liikuntaan, varsinkin hiihtämiseen, kun siihen lapsireppanat pakotettiin. Ei koskaan enää, kun koulusta pääsen, ajattelin. Ja en sen jälkeen ole suksia tarvinnut.

Mikä on entisen pujottelijan Alberto Tomban vähemmän tunnetun veljen nimi? Hänestä on tehty laulukin. No tietysti: Tiri. Ari Kirkkonummelta

Mistä kroonisesta ummetuksesta kärsivä haaveilee? Unelmatortusta. Terveisin Puujalka

remu kysyi hermostuneena cisseltä miksi se on ostanut ja pukenut päällensä astronautin puvun? Cisse vastasi että manageri lasse norres käski kun meillä on keikka "kuussa"!

haastan eeron kemin majaputaalta leijonaputelin hinnala mukkaan! Sakke

4. helmikuuta Hartolan Jari-Pekka huoltoasemalla oltiin kahvijonossa ja väliin tunki kaunis nainen unohtaen jotain ja toisen kerran kahvi unohtu ja taas minun eteen siitä selvittiin pöytiin mut sitte tämä kaunis nainen hymyllään pysäytti minut aivan lukkoon ja nyt haluaisin uudestaan tavata tämän kauniin naisen .. Jamppa

Skinnarit Luostolta lähettää terkkuja Puumalan Koivurantaan ja Repsikankadulle Lappeenrantaan. Lunta on ja revontulia odotellaan.

Biisitoive on 'I Want to know what love is'. Se soi usein viimeisenä hitaana. Kiitokset Timolle näistä 34 vuodesta jotka tuli täyteen 12.2. Satu

rakkaalle miehelleni arille imatralle 55 v synttärionnittelut t vaimosi lea.

Terveiset täältä Lapin mökiltä jossa olimme tarkalleen 42 vuotta sitten viettämässä etelän porukoiden: loviisalaisten ja koskenkyläläisien hiihtolomaa, mukana tuolloin Rape, Lennu, Valde ja Ronny. Onneksi vain pöydän pinta ja liina kärähtivät koko viikolla. Mökki jäi pystyyn. Kouluun meno kyllä tosin aamuisin takkuili pahemman kerran. Voi noita aikoja...

Haastetaan silloisen Nutikka-pullon hinnalla. Terveiset kaikille muillekin tutuille ja Atomisaaren rakentajille. Harasoo! Terv. Antti Sakari

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähetykset

 • la 18.2.2017 15.03 • Yle Radio Suomi Kotka

Jaksot

 • Soitetut levyt
  JUICE LESKINEN COITUS INT. - Jyrki boy
  DEEP PURPLE - Highway star (16.11. -93 live)
  HEART - What about love
  GIDDYUPS - Sweet bitter pain
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL - Fortunate son
  GLORIA GAYNOR - I will survive
  JYRKI HÄMÄLÄINEN - Animals
  THE RENEGADES - Un giorno tu mi cercherai
  WINGS - London town
  HURRIGANES - Say mama
  SANDELS - Matkalla Kaustisiin
  FOCUS - Hocus pocus

  HAASTEITA YMS.
  Elämä on kuin ihana retki, joka on täynnä yllätyksiä ja mahdollisuuksia. Ikävuodet ovat numeroita, mutta sisäinen minä on iätön. Hyvää syntymäpäivää 16.3.-18 johdosta Mari Haajalle Tupakadulle KotkaanT: Sunilan Labran tytöt

  Riipetti haluaa haastaa kaikki opettajaksi opiskelleet kympillä mukaan Entisten nuorten sävellahjaan

  Lämpimät Onnitteluni isosiukku Ritu Kaamoskujalla tänään. Perässä tullaan! T.pikkusisaresi.

  timo lapualla: parane pian toivoo helena vaasasta

  Kapa-Setä lähettää Mikkelin Peitsariin kaikille ENSKAN kuulijoille terkkuja. P.S. Osallistukaa!

  Parhaimmat Onnittelut Kertulle ja Pentille Sallaan merkkipäivien johdosta tv Sirkka ja Tuomo

  Huomio Sulkavan Oravanpesät! Kiitokset Rojo ja Eija viimeviikonlopusta, oli hauskaa. Ja terkut kaikille mukana olleille Juvan Pallon pingviineille. Toivottelee Maarit ja Keijo Heinäveden mökiltä.

  Hei! Lähetän rakkaat terkut Outille, isosiskoista parhaalle. Hän täyttää 57 lauantaina 17.3.Haastan entisten nuorten sävikseen kaikki 1961 ja 1962 syntyneet. Yhtään ei haittaa, jos oot Alppilan Yhteislyseosta joko 1972 tai 1973 aloittanut! Tai, jos kannatit silloin tai yhä kannatat siinä lähellä Nordiksella pelaavaa HIFKiä!Me oltiin Outi-siskon kanssa aika klasareita,ja viulunsoittajia.Terveisin Kristiina Kunnas, Outin pikkusisko, alppilalainen ja Hifkin kannattaja

  Haastan kaikki keväästä pitävät eurolla mukaan Entisten nuorten sävellahjaan t. Nelli

  rakkaita terveisiä Aitolle ja Jyrile toivottaa Babu

  Sirpukalle Upinniemen Rantatielle haaste kuulemattoman (04.03.)onnittelun hinnalla maksukyvyn mukaan. Wäiski

  KÄPYLÄN LUKION 3A 1978: hastan kaikki 1978 abit 5 eurolla mukaan.
  Käpylän lukion 3A 1978 luokkakokous on 19. toukokuuta kello 16.00 tutussa paikassa.
  Facebookissa voit löytää Maaritin, Sadun, Jaanan, Anna-Maijan, Eija A:n, Pirkan tai Pekan. Sieltä lisätietoa. Pekka

  paras trio! Tupu rummut, hupu basso ja lupu kitara ja laulu! Hulliganes, jektoli ja jylkiboi! Asiaa! Asiaa! Kyl paras trio oli royals! Abe, pave, ippe! High! Terveisin basisti yhtyeestä trio erektus blues band

  Entiset turkulaiset nuoret - huomio! Oletko nuoruudessasi käynyt Aurajoen Yhteiskoulua tai Aurajoen Koulua/Lukiota? Sinut kutsutaan lauantaina 14.4. S/S Borelle jo seitsemänteen kevättapaamiseemme. Lisätietoja saat facebookista ja googlettamalla sanalla "Aurajokilaiset". Sinut kutsuu: Entisten oppilaiden ja opettajien järjestelytoimikunta

  Eräs pituuskasvultaan vahvaksi ilmoittautuva Jyrki täältä Suosikin Armi & Danny-julisteen alta ilmoittaa myös olleensa Marskissa penkkareissa vuonna -78 Käpylän lukion käyneen Pekan tavoin. Jyrkin kaveri haki Armilta nimmarin Alkon hinnastoon.

  Haastan mukaan Entisten nuorten sävellahjaan kaikki 70-luvulla hurrrjia nuoruusvuosiaan viettäneet. Taina

  ONNITTELUT OULUUN DOGGONE TRIO 5 VEE ! TUBASSA TÄNÄÄN BILLEET. KAIKKI SINNE. T. MINNIS

  Hello hello Kotirannan väki terkkuja Piilopirtin väeltä...ens lauantaina saavutaan lomailemaan sinnepäin...silloin nähellään jälleen.t.Pipsa,Arto ja Sasu

  tietääkö kukaan renegadesin haapaveden keikasta talvella 1965? Kuka oli paikalla?

  kevätterveiset hannulle petäjävedelle anulta

  haastan Leskisen Timpan Haminasta jylpyllä rekkaautojen takana juotujen lonkeroiden hinnalla .. Terveisin Ahvenainen

  Näsijärven jäällä oli kahdet jäljet ja loppu yhtäkkiä.Ketkähän ne oli tehneet?Varmaan lentojätkä ja ilolintu. Olli

  Hei Lemi ja uimintien suunta. Oletko Minna kuulolla, no et ainakaan saunassa. Lämmitävät terveiset mökkielämään. Onhan se aika boheemia. Terveisin Jukka - ei niin boheemin

  TERKUT PIRJO-YSTÄVÄLLE JA PRIMADONNALLE SIPOOSEEN! TERKUT MYÖS HYVÄLLE JUONTAJALLE! TERV. SIPE LAPPEENRANNASTA

  Onnittelut kaikille 16.3. -73 syntyneille Kajaanissa kasvaneille. terveisin Kajaanin vakioväki

  Biisiketomuksia

  DEEP PURPLE - Highway star
  Toivelevyni on Deep Purplen ‘Highway star’. Se oli elämäni ensimmäisen C-kasetilla olleen albumin avausraita. Siitä on olemassa mm. jännittävä versio Deep Purplen 'Come hell or high water'-musa-DVD:llä. Koko levyn nimikin tulee kyseisen biisin aikana selväksi.
  Kertomukseni ei välttämättä liity tuohon toiveeseen vaan noloon maalaispojan tarinaan. Olen syntyisin (s.1955) pienestä maalaismökistä (mm. 2h, n. 10 ha tila, 4 lehmää, ei sähköjä tai juoksevaa vettä jne.) Sauvomäen kylästä, mutta sentään meillä oli radio. Siinä oli kuitenkin puute, vain keskipitkät kuuluivat, mutta ei ula-aallot, mutta ei toisin sanoen rinnakkaisohjelma, josta Nuorten sävellahja kuului. Kuulin sitä joskus kavereiden luona, mutta kun pari tyttöä haastoi minut sävikseen en sitä kuullut ja kun kyseiset tytöt ottivat tavatessa asian puheeksi ei auttanut muu kun heti yrittää vaihtaa puheenaihetta, sillä enhän voinut myöntää ettei meillä ole radiota, josta ula kuuluisi. Näin tapahtui toisenkin kerran. NOLOA ! Eikö totta?
  Jos haastaa vielä voi, niin haastan PYL:n (Pieksämäen Yhteislyseon) 1-8 A-luokan oppilaat vuosilta 1966-1974 kymmenellä eurolla per oppilas, eli mukaan vaan Pirjot (5), Jarit, Timot, Hannu, Ossi, Heikki, Päivi, Aija ym.

  Kari - nolo kaveri maalta

  THE RENEGADES - Un giorno tu mi cercherai
  The Renegadesien levytys ’Un giorno tu mi cercherai’ on osa elämääni. Se on soinut päässäni siitä saakka, kun sen kuulin. Renegades-yhtye on ollut siitä saakka minulle ’ number 1’. He esiintyivät Kaustisen Köyhäjoen Mäntymajan talolla maaliskuussa vuonna 1972. Lähdimme tyttökaverini kanssa sinne liftillä, matkaa oli n. 40 km. Lämppäribändit esiintyivät tuntitolkulla ja kaikki olivat jo lähdössä pois, kunnes joku kävi lavalla kertomassa, että The Renegadas on tulossa n. puolen tunnin kuluttua lavalle. Raivasimme paikat ihan lavan edestä ja kun he tulivat, huusimme kaikki suoraa huutoa. Fiilis oli mahtava, leijailin jossain pilvissä. En ymmärtänyt hakea edes nimikirjoitusta, sillä meidän oli pakko ehtiä linja-autoon, jonka kuljettaja oli kiukuissaan viivytyksestä - ymmärrettävästi. Se oli kuitenkin niin voimakas ja mahtava kokemus elämässäni, että haluaisin kappaleen nyt kuulla ja toivoisin vielä tapaavani näitä ihmisiä, joiden kanssa koin tämän saman voimakkaan tunteen.
  Seija

  RAM JAM - Black Betty
  Oltiin veljen kanssa matkalla vanhalla Escortilla, siis jo silloin joskus. Kun bensamittari putosi nolliin ja auto pysähtyi kuin seinään tien poskeen niin Escort osoittautui todellakin vanhaksi. Oltiin jossain maalla about 35 km Hämeenlinnaan eikä talon taloa näkynyt missään. Puoli tuntia taidettiin poltella tupakkia ennen kuin paikalle pysähtyi kuin taivaan lahjana vaaleansininen kuplavolkkari. Saatiin kyyti Hattelmalan Essolle. Sieltä hankimme neljä litraa bensaa ja saimme vielä kyydin takasin meidän autolle. Kuskina oli vähäpuheinen pitkätukka, jonka kasettisoittimesta pauhasi Ram Jamin ’Black Betty’. Nykyisin kun kuulen tuon kappaleen lentää ajatukset aina tuohon aurinkoiseen kesäpäivään, valkoiseen Escortiin ja bensan hajuun - anteeksi tuoksuun.
  Jäi hyvät fibat, kuten veljeni olisi todennut.

  Eicca

  JUICE LESKINEN - Jyrki boy
  Huomenna 18.3. -18 tulee kuluneeksi 10 vuotta suomalaisen merkittävän musiikin mediapersoonan Jyrki Hämäläisen poismenosta. Ilman häntä, Markku Veijalaista ja Antti Einiötä olisi maamme musiikkijournalismi huomattavasti köyhempi. Monet ovat luulleet että Juicen ’Jyrki boy’ olisi Hämäläiselle kohdistettu pilkkalaulu, mutta ei se tiettävästi näin ole. Toivoisin tuon biisin Jyräyksen muistolle.
  Jarppa

  HEART - What about love
  Vuosien 1985 - 1993 välisenä aikana kierreltiin autolla aina toisinaan poikaporukan kanssa. Rollosta käsin käytiin lähikuntien discopaikoissa ja lauantaisin tutuksi tulin Oulun Reidari, Mylly, Zivako ja Nöömanni sekä Kemin Diskemi , Tornion Amiraali, Ylitornio Kievari ja Rollon Vaskooli sekä Sampo. Näitä paikkoja ei taida enää olla. Tuolloin discomusa oli kunnon musaa ja ravintoloihin piti mennä klo 21.00 mennessä, että yleensä pääsi sisälle. Mahtavat muistot jäi tuosta touhusta.

  Terveisin Jukka, ex-rollolainen

  JYRKI HÄMÄLÄINEN - Animals
  Suomen ensimmäiseksi rap-levytykseksi voi ehdottomasti kutsua vuonna 1966 Jyrki Hämäläisen levyttämää omintakeista kappaletta 'Animals' !!
  En muista koskaan kuulleeni kyseistä teosta radiosta. Tämä olisi virkistävä poikkeus Entisten nuorten sävellahjan biisivalikoimaan. Kappaleen nimen sain selville Jyräyksen mahtavasta kirjasta 'Tähtien tuska ja kimallus' - suosittelen sitä kaikille
  kuulijoillekin.

  Terveisin Markku Karakalliosta

  SANDELS - Matkalla Kaustisiin
  80-luvun puolivälissä olin kaverini Sirun kanssa junamatkalla kohti Kaustisen kansanmusiikkijuhlia.
  Joku poika kuunteli musiikkia kasettinauhurillaan jaeräässä kappaleessa laulettiin: ’Kaustisiin kun me
  mentiin’. Tämä huvitti meitä kovasti ja kävin kysymässä,minkä niminen kappale oli. Poika katseli kasetinkanttaja sanoi: ’Matkalla Kaustisiin’. Olisi mukava kuulla tuolaulu pitkästä aikaa.
  Terveisiä Sirulle toivoo Satu

  FOCUS - Hocus pocus
  Minun nuoruudessani odotin TV:stä Sheriffi McCloudia, Columboa, Cannonia, Bonanzaa, High Chapparalia, Apinoiden planeettaa, Kuuden miljoonan dollarin miestä, Näkymätön miestä ja Colditzia. Olikohan muuten kaikki hyvät silloiset TV-sarjat amerikkalaisia?
  Ihan junnuvuosilta muistan tietysti Kylli- ja Arja-tädit, Kasperin ja toivotuimpana Myrskylinnut!
  Iltatähti-ohjelmaa odotin eniten. Siinä oli muistaakseni jossain vaiheessa alkumusiikkina Focus-yhtyeen ’Hocus Pocus’. Senhän muuten voisi soittaa Entisten nuorten sävallehjassa. Sehän on proge-klassikko. Timo

  Kaikki biisikertomukset ENS:n Facebook-sivulla

 • Soitetut levyt

  SWEET - Little Willy
  THE SANDPIPERS - Guantanamera
  JETHRO TULL - Life is a long song
  KULTAKUUME - Heinäkuu
  THE BEATLES - Here comes the sun
  SEITSEMÄN SEINÄHULLUA VELJESTÄ - Banaania poskeen
  ALICE COOPER - Bed of nails
  QUEEN - White queen (as it began)
  IRWIN GOODMAN - Rentun ruusu
  STRAY CATS - Runaways boys
  THE RUTLES - Piggy in the middle
  ABBA - Ring ring
  THE RONSKI GANG - Larry and Johnny
  ELVIS PRESLEY - Surrender

  HAASTEITA YMS. YMS.
  Pirkan hiihto 4.3 Hämeenkyrön lentokenttä, bussi ja tasku, jonka yritimme saada auki. Siellä oli hiihtoevääsi. Nainen, mikäli haluat ottaa minuun, auttavaiseen mieheen yhteyttä, saat puhelinnumeroni toimitukselta. Pahus en onnistunut avaamaan taskuasi! Maxwell Mousley

  KEVÄTTERVEISET JUKKA PUKALLE KARTTULAAN LÄHETTÄÄ V.K KOJOOTTI SUONENJOELTA

  Mökkikausi avattu Käpälkarissa. Tunnelmalliset talviterveiset Enskan uskollisille kuuntelijoille Ranelle ja Lealle Tampereelle sekä Katille ja Ollille Raumalle. Tervetuloa taas saunomaan! Toivottelevat Pertsa ja Annika

  Terveiset sulle juontaja-Jari. Kiva jotta ääni on tullu takaisin kahden viikon takaa. Terveisin Jake

  Onnea Annelle 50-vuotispäivänä Kemissä toivottelee Anni-täti kaikkineen

  Haastan haasteetta jääneet muovipussin hinnalla Entisten nuorten sävellahjaan. T. Johanna

  Hei keksin vitsinkaltaisen Saara-siskolle ja muille entisille nuorille; Kyllä on nää CD:t pelkkää tuhlausta, vinyylit sentään on molemmin puolin musiikkia täynnä! Sanoo Viiru-cat

  mikä oli john holmesin kollegan nimi? Ori Mattila! Heh! Puujalkavitsit oy ab West-Germany

  TERVEISET EEVALLE JA ANTILLE JA VÄHÄN SEPOLLEKIN KIVIRANNALLE

  Terveiset Kyllikille ja Railille Rokualle.

  Lämpimät ja myöhästyneet onnittelut Anne-Marialle 27.2.olleen 60-vuotispäivän johdosta ja kivaa viikonloppua hyvässä seurassa toivottavat serkkusiskot

  Vuodet vierii, ikä karttuu kymmeniä juhlitaan, määrää saapi arvaella taidolla kun vanhetaan. Maria Andersenille 50-synttärionnittelut 9.3.18 Kotkaan t: Kikka ja Jorkka Puertosta

  TERKUT YSTÄVÄLLENI SIPOOSEEN JA MUILLEKIN TUTUILLE. HAASTE KERÄYKSEEN OMATUNNON MUKAAN. TERVEISIN SIPE LAPPEENRANNASTA

  Hämeenlinnan Yhteiskoulun 3 A vuodelta 1978! Keväällä tulee kuluneeksi 40 vuotta ylioppilaskirjoituksista. Kokoonnumme Hämeenlinnaan Ravintola Hällään lauantaina 14.4. klo 18.00. Ilmoittaudu Matti Fagerlundille tai jollekin muulle tutulle luokkakaverille niin pian kuin mahdollista. Yhteystiedot löydät kyllä, kun etsit. Samalla haastan luokkakaverit Enskaan viidellä eurolla. Toivebiisi on kirjoitusten ehdottoman evässuosikin kunniaksi Seitsemän Seinähullua Veljestä ja 'Pistetään banaania poskeen'. Matti

  Naapurin rouvat tapas kaupassa ja toinen kehu aikamiespoikaansa:Meidän Mikko on naisten suosiossa,se on kun Ritariperhonen,se lentää kukasta kukkaan.Niin meidänkin Seppo on kun koiperhonen,se lentää lumpusta lumppuun. Terveisin Olli

  haastan rokkarit Entisten nuorten sävellahjaan mukaan yhdellä eurolla hyvän asian puolesta terveisin Ensku

  Terkut Katille, Niinalle, Arjalle ja Jukalle Ellulta.

  Leskisen Juice tuli innoissaan kotiin ja sanoi vaimolleen minusta on vihdoin tullut aikuinen! Vaimo tokas kuinka niin? Lääkäri sanoi että minulla on aikuistyypin diabetes! Mixu

  Haastan Entisten nuorten sävellahjaan kaikki Oulun Merikosken kauppa- ja ammattioppilaitoksessa vuosina 1986 - 1988 opiskelleet, jotka saivat silakan postilaatikkoonsa. Mervi Tampereelta

  KAKS PIKKUPOIKAA OLI ÄITINSÄ KANS KAUPASSA JA KÄRTTIVÄT KARKKIA ÄITILTÄ. ÄISKÄ EI OSTANUT, NIIN ISOMPI POIKA HAISTATTELI ÄIDILLE JA PIENEMPI POIKA OTTI TUTIN POIS SUUSTA JA TOKAISI: NIIN JUTTIIN!

  Kiitos rakas Timppani yhteisistä vuosista (36v). Piikkisi

  haaste kaikille tammikuussa kihlautuneille ja synttärisankareille. Raili

  Hei. Ollaan kemiin ajelemassa jyväskylästä. Terveisiä tutuille toivottavat Suvi, Ahti ja Lotta.

  24. helmikuuta juhlivat Juha-Pekka ja Viro vuosia Synttärionnittelut näin jälkikäteen molemmille! T. Perheen naiset

  Synttärionnittelut isoisä Timpalle Myrskylään! T. Johannes ja vanhemmat

  Kirsille Mäntsäläntielle Lahteen SYNTTÄRIONNITTELUT 14.3. Toivottaa Anu Luumäeltä

  Olemme talvilomamatkalla Vuokattiin ja mieheni on intohimoinen Enskan kuuntelija. Olisi mukava yllätys jos soittaisit hänelle The Ronski Gangin Larry and Johnny. Matkaväsymys varmasti helpottaisi vähän. T. Mervi

  Puhelimen keksijänä tunnetuksi tullut Alexander Graham Bell soitti ensimmäisen puhelun 10. maaliskuuta vuonna 1876 eli päivälleen 142 vuotta sitten. Milloin sinä soitit ensimmäisen kännykkäpuhelun? Entä muistatko lankapuhelinaikoina soittaneesi pilapuheluja? Jos niin millaisen tai millaisia pilapuheluja?

  Pikkuveljeni ja - siskoni tunnustivat rikoksen melkein viidenkymmenen vuoden takaa. Soittivat häirikkösoiton Kalevi Sorsalle. Puhelimeen vastattiin sorsa johon nämä hyväkkäät huusivat , ampukaa se alas. Onneksi rikos on vanhentunut. Rakkaudella Ali ja Kati. Terveisin isosisko

  Seistkytluvun alussa kylän keskustan puhelinkopista soitettiin pilapuheluita. Touhu loppui lyhyeen, kun keskusneiti sanoi väliin, että nyt loppui hölmöily. Mentiin siitä sitten baariin soittamaan Iltatuulen viestiä putkeen (Aikku)

  70-luvun alkupuolella luokkakaverin vanhemmat olivat viikonloppuna poissa kotoa. Eikun bileet pystyyn. Jossain vaiheessa yöllä keksimme soittaa uskonnonopettajalle aikatiedotteen lankapuhelimesta. "Piip, täällä neiti Aika, kello on 01.32" ja luuri kiinni. Pari kertaa opettaja vielä vastasi ja ilmeisesti veti sitten töpselin seinästä. Me jatkoimme sen jälkeen vielä soittelua summittaisiin numeroihin. Ja räkätystä riitti. (Sakke)

  Oli kai jotain 60-luvun loppua, kun kotiimme laitettiin lankapuhelin. Äiti ja isä lähtivät kylään ja minut laitettiin vahtimaan puhelinta, josko vaikka joku tärkeä puhelu sattuisi tulemaan.
  Eihän kallista laitetta ihan turhan takia osteta! Olin jo unohtanut koko tapahtuman, mutta myöhemmin
  sisko kertoi, että olin ollut aivan hiilenä, koska kauniina kesäpäivänä olisi ollut kivempaakin tekemistä kuin tuijottaa herkeämättä ja tärkeää puhelinta. PS. Vain päässä pirisi (Eila)

  Ekat langattomat puhelut soitin jo vuonna -76 kun autossa oli ARP eli "autoradiopuhelin". Yhteys toimi silloin vain yksisuuntaisesti, mutta yhteyden sai tien päältäkin! Jokke

  Kavereitten kanssa innostuttiin joskus soittelemaan pilapuheluita, mahtoi olla heti 70-luvun alussa. Puhelinluettelosta löytyi Piippola -niminen henkilö, olkoon hän nyt tietosuojan vuoksi vaikka etunimeltään Eino. Soitin hälle ja lauloin: Piippolan Einolla oli talo, hiijalahiijalahei… Toisessa päässä oli hetki hiljaista, kunnes sieltä vastattiin lakonisesti: Niiiiiin? Ei ollu pilarin soittajalla asiaa enempää (Tuija)

  Silloin kauan, kauan sitten, lankapuhelinten aikaan, puhelinluettelo oli tärkeässä asemassa ja lapsena selailin sitä aikani kuluksi. Sieltä löytyi mm. eri maiden suuntanumerot. Kerran kokeilin, vastaako joku, kun sellaiseen soittaa. Valitsin kiekkopuhelimella Ruotsin suuntanumeron ja sieltähän vastasikin joku. Sanoin: 'Yhdistäkää Ruotsin kuninkaalle!'. Toisessa päässä tuli hiljaista. Hetken päästä joku nainen puhui:' Älä hei viitsi soitella tänne, tämä tulee äidillesi ja isällesi kalliiksi.' Suljin puhelimen ja jonkin aikaa pelkäsin, että vanhempani saavat soittoni selville. Ilmeisesti puhelinlasku ei kuitenkaan ollut mitenkään erityisesti kalliimpi, koska vanhempani eivät koskaan ottaneet asiaa puheeksi. Mutta minä otin opikseni ja pilapuheluja en myöhemminkään harrastanut. (Sari)

  Voi, lankapuhelinaikaan oli hauska soitella ihan kelle vaan. Muutamia tunnettuja löytyi puhelinluetteloista..yksi niistä oli Edvin Laine! Soitin ja vaimo vastasi, kysyin: saisiko Edviniä puhelimeen...sanoi, hetki vaan ja meni tosi pitkä aika....lopulta mestari tuli ja vastasi möreästi "haloo!". Silloin meni minulta pupu housuun ja paiskasin luurin kiinni. Olen katunut tätä koko ikäni. Kiusata nyt vanhaa miestä. Haastan kaikki Tampereen puhelinluettelon ennen omistaneet elokuvalipun hinnalla mukaan ja toivon että Edvin siellä pilvenreunalla antaa minulle anteeksi. Toivelevy on ’Ring ring’. (Ritu)

  Ensimmäinen kännykkäpuhelu taisi olla keväällä 1995 ja Nokia GSM oli melko kookas näihin nykykännyköihin verraten. Pilapuheluita en lankapuhelin ajoilta muista mutta jonkun Ulvilan tai Porin taksin numero taisi olla aika lähellä meidän kotinumeroa, kun usein viikonloppuöinä meiltä tilattiin taksia vielä aamuyön puolella. Ja yksi hyväkäs soitti vielä uudestaan.... (Timo K.)

  Ensimmäisen "mobiilipuheluni" soitin vuonna 1989. Kyseessä sellainen viiden kilon painoinen salkkupuhelin. Niitä lankapuhelimpilareita tuli 70-luvulla tehtyä... Aika yleinen oli, että kavereiden kanssa soitettiin jollekin "random"-ihmiselle: - Moi! Onko Reiska kotona? - Täällä ei asu ketään Reiskaa! Sitten pari kolme kaveria soittaa samaan numeroon ja kysyy Reiskaa ja saa saman vastauksen. Lopuksi joku meistä soitti viimeisen kerran ja sanoi:- Moi tääl on Reiska! Onks joku kyselly? (Timo)

  Lankapuhelimella soitin joskus ikävälle naapurille, että heidän auto on tulessa keskellä yötä. Tämän hoidin anonyymisti (Markku)

  Soittelimme veljeni kanssa noin kymmenvuotiaina lankapuhelimella ihan summan mutikassa. Pyörittelimme numeroita ja pistimme heti luurin kiinni. Puhelin ei tavallisesti ehtinyt hälyyttää, mutta kerran kai se ehti. Äitini ohjasi tanhuryhmää Iisalmessa ja isä oli porukassa mukana. Siellä harjoituksissa kuulimme sitten, kun Mara nauroi meidän soittaneen heille... Sitä jäin ihmettelemään, mimistä ihmeestä hän tiesi meidän soittaneen, oliko hän kuullut meidän äänet ja tunnistanut ne, vai mikä oli tämän tunnistamisen takana.
  Asuessani Rautalammilla, sain pilapuheluita. Siihen aikaan oli jo joku jippo, jolla soittajan numeron sai selville. Niinpä soitin viimein takaisin siihen numeroon. Joku ipana siellä langan päässä oli, puhuttelin häntä ankarasti ja puhelut loppuivat siihen. (Jivetär)

  PS: BIISIKERTOMUKSET LÖYTYVÄT ENSKAN FACEBOOK-sivuilta

 • Soitetut levyt
  JOHNNY WINTER - Johnny B. Goode
  ALPHAVILLE - Big in Japan
  KONTRAVIRTANEN - Aja hiljaa isi
  AIKA - Rakkautta
  PAUL OXLEY'S UNIT - Spanish bars
  PINK FLOYD - Another brick in the wall (part 2)
  RORY GALLAGHER - Shadow play
  QUEEN - A winter's tale
  LEEVI AND THE LEAVINGS - Pohjois-Karjala
  SUZI QUATRO - Daytona demon
  GENESIS - Follow you follow me
  LED ZEPPELIN - Whole lotta love
  CLIFF RICHARD - Move it

  HAASTEITA YMS. YMS.
  Entiselle nuorelle, Isoveli Timolle Lahteen 60-vuotisonnittelut 4.3. -18 johdosta. 70-luvun lopulla Kuopiossa rällättiin Rutinoffilla, Timpan ollessa kuskina mankassa soi proge. Entiselle Rutinoffin honeyboysille toivotaan soitettavaksi Pink Floydin Another brick In the Wallin. Onnittelut lähettää pikkuveli Tumppi perheineen.

  Vuodet vierii, ikä karttuu kymmeniä juhlitaan, määrää saapi arvaella taidolla kun vanhetaan. Jouko Ahoselle myöhästyneet 50-synttärionnittelut 17.2.-18 johdosta Hovinsaarelle. Kirsi ja Jorkka Nuutinkadulta

  Uutisia Rehakan mökiltä: aurinko paistaa ja kuohari maistaa! Kevät etenee ja kohtahan on juhannus ja silloin 'baila baila' rakkaat ystävät. Kevätterveisin Nanna ja Timba

  Vitsi: Ostin eilen auton ja myyjä lupasi renkaat kaupan päälle! Kävin juuri paikallisessa kaupassa ruokaostoksilla ja ihmettelin miksi sen katolla oli neljä rengasta. Ari Kultahammaslaaksosta

  Iloiset syntymäpäiväonnittelut Erjalle ja Marja-Leenalle! Onnittelijoina serkkusiskot korkkarit katossa

  Tartsuukkeli haastaa Pekun Entisten nuorten sävikseen hintaan euro per takassa poltettu puu

  Ingrid Bergiman on todennut, että vanheneminen on kuin vuorelle nousua. Sitä hengästyy hiukan, mutta näköala paranee kokoajan. Näiden ajatusten myötä toivotamme ihanaa 50-vuotissyntymäpäivää ja paljon onnea tyttäremme Wiivin ihanalle kummitädille Pintelle. Toivottavat Leila ja Kapa

  3.3.2003 tapasin vaimoni ensi kerran,kun hän haki minua tanšsimaan.Naimisiin menimme vuonna 2008. Viisitoista vuotta yhdessä maailman ihanimman naisen kanssa,tänään juhlitaan. Benkku

  Haastan kaikki Puolangan Gulfin baarissa -60 ja -70 luvulla iltoja istuneet entiset nuoret pikkubostonin hinnalla Entisten nuorten sävellahjaan. Keräsen Kake

  Terveisiä ja aurinkoista lauantaita Puhoksen Toivemäkeen Ninalle, Timpalle ja Lyyli-koiralle! Terveisiä Kesä-Pasilasta lähettävät Kirsti, Markku ja Kesä-Kissa

  Vastaamme meille annettuihin haasteisiin ja haastamme kaikki mökkihöperöt kautta maan .Mukavaa kevään ja kesän odotusta kaikille höperöille. Terveisin Kaulion höperöt

  isä tykkäsi katsoa ikkunasta ulos mitä luonnossa tapahtuu. lintu oli sireenipuussa syömässä talipalloa ja kissa kyttäsi alapuolella ja väksätti lintu lensi puusta ja kissa hyppäsi puuhun ja kusasi talipalloon eli kissa ei saanut lintua syädäkseen ja ajatteli et sinäkään syö enää tää on aina välillä. Tämä nauratta Anu vaikka on vuosia kulunu Terveisin Erja

  Oikein mukavaa ja riemullista syntymäpäivää Oleniuksen Riitalle. Ehkä ollaan entisiä nuoria mutta se ei tuo meille huolia, rohkeasti vaan elämää päin, päivittäin !!! ISO HALI!!! t mömmö

  Vietin hienon lapsuuden ja varhaisnuoruuden Tampereen Tammelassa rautatieläisten talossa Toralinnassa 5-vuotiaasta 13 vuoden ikään tammikuusta -67 loppukesään -75.
  Sinä aikana kyllä sattui ja tapahtui enimmäkseen ihan hyvää. Kevät terveisiä tässä lähettäisin Hatelle, Jaskalle, Jykälle, Vellulle, Samille, Jampelle, Ari-Pekalle, pikku Juhalle, isolle Juhalle, Rikelle, Hessulle, Annelle, Leenalle, Jaanalle, Sadulle, Anitalle jne.

  Jossain koska 70-luvun lopulla tiesi missä baarissa Pena. Kun avasi oven niin kuuluu Merja Rantamäen 'Jossain'.kappale jukeboxista.Ei ollut omaan makuun mutta Penan makun oli.Yhteistä onnellista Jossain aikaa kulunut 40 vuotta. Arja

  hei Tepi - intiaanityttö. Auringonkukka toivoo että muistat elämän tarkoituksen... tiedät mitä tarkoitan.

  Terveiset Vornan entisille nuorille. Raili

  Timo lapualla. Kaipaan sua. En malta odottaa jotta taas tavataan

  Elämä on kuin ihana retki, joka on täynnä yllätyksiä ja mahdollisuuksia. Ikävuodet ovat numeroita, mutta sisäinen minä on iätön. Hyvää syntymäpäivää Johanna Koskiselle Kotkaan T: labran tytöt

  Haastan vuosina -72 ja -73 Inarin opistossa olleet entiset koulukaverini mukaan Entisten nuorten sävellahjaan. Terv. ANNALIISA

  AURINKOISET TERKUT PII YSTÄVÄLLE JA PRIMADONNALLE SIPOOSEEN SEKÄ MUILLE YSTÄVILLE JA TUTUILLE! HAASTE KERÄYKSEEN OMAN TUNNON MUKAAN! TERV. SIPE LPR:STA

  Pakkasta pidetty täälä pääkaupunkiseudulla.....terveiset Kotirannan porukoille,Sepolle ja Saaralle Luostolle,Ninalle ja Sakarille Myllikseen ja Pertille Mäntyharjulle Kuusikujalle.t.Pipsa, Arto ja Sasu

  Synttärionnittelut Sirpukalle Upinniemeen huomisen 4.3. johdosta. Wäiski

  haastan kaikki kalakukoista tykkäävät Entisten nuorten sävikseen. Leena Kuopiosta

  Vastaan Pirkanmaan sairaanhoito-oppilaitoksen apuhoitajakurssi 42 valmistujaisjuhlan haasteeseen 5 eurolla ja haastan mukaan kaikki 50 v.sitten valmistuneet apuhoitajat. Aurinkoisin terveisin Pirkko Aaltonen

  huomio huomio kotka,sekä sari ja aatsi .terveiset täältä Mäntyharjun mökiltä. Toivotteleepi suoknuutit nakarot ja tuomiset......

  Talviterkut vuoden -76 9 D:lle Haukiputtaalle. Sirpa, sinä ainakin kuuntelet, onko muita kuulolla:)?, t. Mara

  Vitsi: Mikä on Uriah Heep-kitaristi Mike Boxin pikkuveljen nimi? No tietenkin Juke Box. Terveisin 'Hiippari'

  pakkasterveisiä Artolle, Pipsalle ja Sasulle. Kotirannoissa kaikki hyvin kertovat Anita, Ari ja Sisi

  Missä ja minkälainen oli se paikka, jonka ääressä jukeboksin tarjonnasta nautitt? Mitä muistat levyautomaatista soittaneesi? Levyautomaatit alkavat olla kadonnutta luonnonvaraa.

  Jukeboksimuisto 50 vuoden takaa. Olin Kotkan Metsolan lukiossa. Ruokissella mentiin lähibaariin ja siellä soitin aina ’Du är sen änd’a- kipaleen. Sen lauloi tunnettu ruotsalaisartisti; nainen, jonka nimeä en muista. Aina kun kuulen sen radiosta, olen taas ruokiksella Metsolan baarissa. (Kaisi Alastalo Kotkan Karhulasta.)

  Olin levyautomaattien kova käyttäjä. Olimme menossa Virtasalmelle kisoja katsomaan ja välietappi oli Juvalla. Siellä oli "oravahotelli" ja nautimme siellä lounaan juomineen. Tietenkin huomasin jukeboksin nurkassa ja muistaakseni kympin kolikolla sai 6 kipaletta. Työnsin kolikon koneeseen ja eipä tapahtunu mittää… Palautusnappia painaessa huomasin että hylättyjen kolikoitten laari oli koneen sijainnista johtuen seinää vasten. No siirsin konetta puoli metriä että saa omansa pois. Ylläri olikin, että laari oli täynnä kolikoita, yhteensä melkein 300 markkaa.. Siislmaiset juomat vaikka Hurriganes jäi sillä kertaa kuuntelematta. PS. Ilmoitin asiasta henkilökunnalle ja molemmat saimme kunnon tipit (Timppa)

  Silloin 70-luvulla tultiin Välijoen tansseista peukalokyydillä ja pitihän sitä poiketa silloisella pitkällä Essolla kahvilla. Ystäväni Piko päätti, että soitanpa jotain. Sitä en muista mitä hän aikoi laittaa soimaan ja jäi sitten itsekin hämmästyneenä kuuntelemaan mikä tuo on. Taisi varmaan käydä näppäilyvirhe, mutta sieltä rupesi kuulumaan Anita Hirvosen ’Sydän rakastaa’. J älkeenpäin hän ihmetteli miten muistan tuon. Mutta onpa vaan jäänyt mieleen. Terveiset Pikolle ja aurinkoista kevättä toivottaa Marja.

  Asuimme silloin Ruotsissa. Vuosi oli 1963 tai 1964. Kävimme päivittäin kuuntelemassa jukeboxista Beatlesin ’Rock & Roll Music-kappaletta. Itte olin silloin 3 tai 4 vuotta vanha. Veljeni oli vuoden vanhempi. Täällä Suomessa 1970-luvun alussa ihmettelimme sitä, miksi tuo kappale oli niin tuttu. Toisella meistä ”syttyi lamppu”. (Pekka)

  Jukeboksiinhan ne pennoset yleensä lykättiin Sladea ja tommosta. Muistan kerran, kun Pekan kanssa oltiin alaikäisinä Alabaarissa Iisalmessa ja tulimme jonkun spagetti-insidentin myötä poistetuiksi. Kaivettiin kaikki kilukat taskuista ja lyötiin poksi soittamaan ykstoista kertaa peräkkäin Pekka Himangan ”Kankaan kaunis Katriina”. Lähettiin ite lipettiin. Terkkuja plus haaste Iisalmen Enskoille (Vesa)

  Minä ja paras kaverini Kosti saatiin seinäjokelaisessa baarissa porukka kuumaksi ja melkeinpä turpiimme, kun soitimme jukeboksista peräjälkeen piruuttamme parikymmentä kertaa Teijo Joutselan ja Humppa-Veikkojen ’Alaska-humpan’. Mutta kyllä me naurettiinkin. Tuolloin elettiin jotain vuotta -76. (Arto)

  Koulun ruokatunnilla oli 70-luvun alussa pakko kiirehtiä paikallisen leipomon kahvilaan kuulemaan viikkokaudet joka ikinen päivä CCR:n ’Lookin’ out my back door’-biisi. Tykkäsin kappaleesta silloin aivan valtavasti ja vieläkin se kuulostaa aivan yhtä hyvältä. (Pauli)

  Kittilän Sparmarketin baarissa oli yksi soitettava levy eli Led Zeppelin ’Whole lotta love’. Löysimme kaverini kanssa boksista myös volume-näppäimen, jolla saatiin kunnon soundit. Karvalakkipäät kääntyi ja monesti musiikkinautintomme päättyi myös töpselin irtivetoon ja ulos lähtöön.
  Pakari-Baarissa taas oli enemmän ’Vangin toive’-osastoa, jota soittivat pahat pojat. Tai ainakin olevinaan pahat pojat, joilla oli ankkuritatuointi. 1 soitto maksoi 20 penniä, 50:llä pennillä sai kolme kappaletta ja markalla seitsemän levyä. (Hannu)

  Aikoinaan poikettiin Tuuloksessa johonkin baariin kahville. Sivupöydässä istui paikallisia ukkoja porukka katsomassa telkasta jotain urheilukisoja. Me laitettiin joku biisi jukeboxista soimaan. Ei kestänyt kauaakaan kun joku elämäänsä kyllästyneen näköinen patu tuli ja veti johdon irti seinästä. Häiritsi kuulemma heidän kisojen seuraamista telkasta. Ukkoja oli niin paljon ettei kehattu väittää vastaan ja sen koommin ei siinä baarissa käyty. (Pertti)

  Aikanaan me maalaiskunnan nuoret istuimme Enäjärven baarissa Porin kupeessa. Siellä oli myös jukebox, jota aina salaa väänsimme lujemmalle. Yksi biisi on jäänyt mieleeni noilta ajoilta ja se oli Paul Oxley’s Unitin ’Spanish bars’. (Matti)

  BIISIKERTOMUKSET löytyvät Entisten nuorten sävellahjan Facebook-sivulta

 • Soitetut levyt

  PILOT -Magic
  CHRISTIE - Yellow river
  PETER GABRIEL - Sledgehammer
  TIME - Täytyy hillitä
  TOM ROBINSON BAND - Winter '79
  ORGAN - Kärpästen juhlat
  BLACK SABBATH - Sabbath bloody sabbath
  PELLE MILJOONA & N.U.S. - Olen työtön
  CARITA HOLMSTRÖM - Keep me warm
  VICKY ROSTI - Tuolta saapuu Charlie Brown
  LED ZEPPELIN - All my love
  BEE GEES - Birdie told me
  DANNY - Vain lunta kaikkialla
  ABBA - Mamma mia

  HAASTEITA YMS. YMS:

  100-vuotisonnittelut eteläiseen naapuriin ja haaste entisille EKR-ikkunaveijareille. Terveisin entinen maalaistyttö

  50-vuotisonnittelut Kallion, Kallion, Kallion...Vekan pojalle K-saarelle. Tänään juhlitaan. Mako

  Pyhäselän lukiosta 1978 kirjoittaneet: 40 vuotta tulee täyteen. Tapaaminen valmisteilla. Ota yhteys Pasi Hartikaiseen, numero löytyy luettelosta Joensuun Hunajatieltä.
  Toivebiisi on konvissa soinut Yellow River esittäjänä Christie. Pasi Hartikainen

  Haluaisin lähettä rakkaita terveisiä ystäville Aitolle ja Jyrille täällä Helsingin Vuosaaressa! T. BABU

  Ruusuilla ja kukkasilla tahdon sua tervehtää. Sydämellä lämpimällä Onnea sulle toivottaa. Nimipäivä onnittelut 24.2.18 johdosta Matti Hanskille Loitsutielle Kotkaan T: Kirsi ja Jorkka Puertosta

  Terveisiä gollekoille toivottaa bussi-Antti Helsingistä. Haastan kertalipun hinnalla jok'ikisen Entisten nuorten sävikseen. Kiitos ohjelmasta

  haastan korelan takatukan enskaa yhten kalliin koknakki moukun hinnalla.ruoka oli hyvää känni kiitettävä osattii kotio.t:hovarin pariskunta

  Onnittelut rakkaalle vaimolle, Eevalle, huomisen syntymäpäivän johdosta, t. Pauli.

  Nimi- ja syntymäpäivä onnittelut tänään 63 vuotta täyttävälle Matti Jyrkiselle. Vietät merkkipäivää työn merkeissä. Toivottaa Pirjo.

  Kaulion höperöt haastetaan Entisten nuorten sävikseen

  Hei ! Pirkanmaan sairaanhoito-oppilaitos Apuhoitajakurssi 42 vietämme 50v.valmistujaisjuhlaa 23.5 klo 13 Vapriikissa Tampereella.Ilmoita tulostasi viestillä tai soitolla Ritva Äijäläiselle o.s Tuominen 0408406814 Laita sana kiertämään,että mahdollisimman moni tulisi mukaan juhlimaan.Haastan kaikki mukaan 5 eurolla.Aurinkoisin terveisin. Pirkko

  Haastan tampereen kaarilan lukiota käyneet, varsinkin 89-90 kirjoittaneet bananarama _fanit , sekä kaikki i- klubilla pyörineet mukaan Entisten nuorten sävellahjaan . Samalla rakkaita terveisiä Sunin Tiinalle ja Heikkilän Sarille sinne tampesteriin. Terveisin Katariina

  Tuli c-kaseteista mieleen, kun joskus oli jäänyt nauhoitus päälle ja oli nauhoittanut Anneli Tempakkaa. Kuitenkin ennen sitä tuli Mikko Saarelan Organ-yhtyeen Kärpästen juhlat, jonka haluaisin kuulla- mielellään ilman Tempakkaa. Päivi

  Rosvo Rudolf Alavuden Sydänmaalla! Onnea meille kihlapäivän johdosta, jota vietettiin 20 vuotta sitten helmikuussa 13. päivä perjantaina Vaasa-Uumaja välillä Vaasan laivalla seilatessa hopeisen kuun luodessa merelle siltaa. Namu

  Aivan niin kuin nuoruusvuosien lauantaisin - ensin saunaan ja sitten Sävistä kuunnellen. No, tässä tapauksessa Enskaa kuunnellen. Haastan kaikki helmikuussa syntyneitten poikalasten vanhemmat Enskaan poikien tekemien kepposten hinnalla. Jos hinta nousee kohtuuttoman korkeaksi, niin kympin lahjoitus riittää. Terveisin Arja - kahden jo täysi-ikäisen pojan äiti.

  Pelle lauloi 40 vuotta sitten "Olen työtön". Haastetaan kaikki solidaariset
  työttömät ja työläiset omantunnon mukaan Entisten nuorten sävellahjaan.
  Toivekappale Pelle Miljoona & N.U.S. Terveisin Asta ja Jaska Kristiinankaupungista

  Haastan Entisten nuorten sävikseen mukaan entisen bilekaverin ja lapsuuden ystäväni aina tarhasta lähtien, Jaana Uussaaren Turusta. Terveisiä ystäväsi Jarna Kaitila.

  Osallistun poikalasten vanhempien haasteeseen kepposten hinnalla,eli 10€ t. 1970- luvun poikien äiti ja kahden pojan mummo,haastan poik.mummot 15€ mukaan ENSsiin

  Kansan Tapselle haaste Entisten nuorten sävellahjaan. Niclas

  Täällä pesutuvassa istuttiin ennen sävistä kuunnellen tyttöjen kanssa tiukentamassa farkkuja kuivausrummussa että istuu illalla napakasti päällä . Ja tietysti viinipullo mukana. Nyt on mukana ukko ja omena....mutta tunnelma yhä sama.. Kiitos ENS!terveisiä Lassilan jengille! Toivelevy Vicky Rostin 'Tuolta saapuu Charlie Brown'. Päivi

  HAASTAN MUKAAN KAIKKI SAMAE KOSKISESTA TYKKÄÄVÄT ENTISTEN NUORTEN JA TERKUT TUTUILLE SEKÄ FACEBOOK-TUTUILLE SEKÄ MUKAVALLE JUONTAJALLE! PARANEMISTA SIULLE JARI ÄÄNESI KANSSA! TERV. SIPE LAPPEENRANNASTA

  TIEDOTE: 60-luvulla perustetta lohjalainen Tinos-yhtye rikkoo musiikin rajoja soittamalla Lohjalla lauantaina 3.3.18 yhteiskeikan Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston sinfoniaorkesterin oppilasorkesterin kanssa Ja varsinainen Tinosin uutispommi tulee tässä: bändi on kutsuttu Liverpoolin International Beatleweek Festivalille ja luvassa on keikka mm. legendaarisella Cavern Clubilla. Kalle

  KÄPYLÄN LUKION 3A 1978. KAIKKI MUKAAN ENSkaan VAIKKA VITOSELLA. 40-vUOTISLUOKKAKOKOUS TOUKOKUUSSA!
  ETSI KÄSIISI EIJA tai SATU tai MAARIT taI JAANA tai PEKKA tai ANNA-MAIJA niin saat lisätietoa.

  Haastan kaikki 1965 syntyneet mimmit Entisten nuorte sävelahjaan - erityisesti Sirkku-serkun Kuusjoelta. Terveisin Sari

  Terveiset Kaatajille, Päkälle, Tepalle, Hilulle ja kaikille tutuille Ellulta.

  Naapuri tuli mulle vanhalle miehelle sanomaan: Piru ku on kylmä. Sanoin: siperia opettaa. Sit lisäsin: pukeutumaan. Terv. Mopomies

  puolukkapimu sinirinta sä teit sen kohta tiu mennyt nyt laardimittana. Upeeta, taputtaa hieman kade kuukkeli

  Kipakat terveiset Piilopirtin väeltä Kotirannan porukalle....ainakin pääsiäiseksi tullaan hangille..t.Pipsa + pojat

  Haastan kaikki Kujasen Baarissa Tampereella viihtyneet oluen hinnalla Entisten nuorten sävellahjaan. Hande

  Tyrväällä vanha isäntä luki lehdestä: Surmattu nainen Tyrväällä. Emäntä kysy että millä. Olli

  BIISIKERTOMUKSIA

  PETER GABRIEL - Sledgehammer

  Yleisradion urheilutoimitus on aina osannut yhdistää urheilun ja musiikin- olihan radiossa aikoinaan sen niminen ohjelmakin kuin Urheilua ja musiikkia, jonka musiikkitarjonnasta en tosin muista mitään.
  Leevi & the Leavingsin ’Tuhannen markan seteli’ pyöri vuosikymmenen Urheiluruudun tunnarina ja hienoin tapaus ikinä oli vuoden 1996 lätkän World Cup, jonka erätauoilla näytettiin puuduttavan lätkäjargonin sijaan musiikkivideoita. Ensiesityksen miulle, jonka kotona ei MTV näkynyt, saivat mm. The Corrs, Jamiroquai ja Suede.
  Mutta takaisin kasarille. Silloin telkkarista tuli ohjelma ’Maailman kisat’, jota juonsi muuan Kikka Pohjaväre. Siinä alkuun näytettiin nimensä mukaisesti erilaisia kisoja maailmalta, mutta loppuvaiheessa käytiin Kirkan kanssa lenkillä. Ohjelman tunnarina soi Don Henleyn ’The boys of summer’.
  Ja kaiken huipuksi päivälleen 30 vuotta sittenkin oli olympialaiset ja studioisäntänä oli Tuomo Kaminen. Kisalähetyste tunnarina oli Peter Gabrielin ’Sledgehammer’, joka on toiveeni.

  Sami Imatralta

  ABBA - Mamma mia

  Oltiin 15-vuotiaita ja kaverin isovanhemmat asui Hämeenlinnassa. Me asuttiin kaikki maalla Viialassa ja Kylmäkoskella. Yhtenä viikonloppuna lähdettiin sinne isovanhempien luokse tarkoituksena mennä laskettelemaan Kalpalinnaan. Sirkka, joka meitä johti, oli lasketellut ennenkin . Me muut vasta opeteltiin. Minä en uskaltanut edes yrittää, kiertelin vain siellä täällä. Yhtäkkiä suksenkärjet vain lähtivät viemään alaspäin...matka tuntui ikuisuudelta enkä pystynyt väistämään yhtään töyssyä...ja vastassa oli iso mänty! Sain jotenkuten vauhdin loppumaan ennen kuin mänty tuli lähemmäs. Kaverit sanoi, että se oli syöksyrinne, Ritva! No, tuolloin soi Abban ’Mamma mia’-kappale siellä rinteessä ja aina tulee kiva fiilis - kiva fiilis siis siitä, ettei ikinä tarvi laittaa laskettelusuksia enää jalkaan ....
  Haastan kaikki 70-luvulla Kalpalinnassa lasketelleet limunaatipullon hinnalla mukaan Entisten nuorten sävellahjaan.

  Ritva

  BLACK SABBATH - Sabbath bloody sabbath

  Black Sabbathin kitaristi ja samalla yhtyeen ainoa kaikissa kokoonpanoissa vaikuttanut jäsen Tony Iommi täytti tämän viikon maanantaina 19. helmikuuta täydet 70 vuotta. Legendaarisimman maineensa heavy metallin luojayhtyeeksikin tunnustettu Sabbath loi kuudella ensimmäisellä albumillaan. Niistä ’Sabbath Bloody Sabbath’ -pitkäsoiton julkaisusta tuli viime joulukuun alussa kuluneeksi 44 vuotta. Biisitoiveena on kyseisen albumin nimikappale.

  Nimimerkki ’Back street kid’

  CARITA HOLMSTRÖM - Keep me warm

  Tässä eletään taas Euroviisuhuuman aikaa ja huuma vaan kasvaa viikko viikolta. Vuonna 1974 ihana Carita Holmström esitti Englannin Brightonissa upean euroviisun ’Älä mene pois’ ja kisassa sävelmä kuultiin englanniksi nimellä ’Keep me warm’. Suomea toi viisukartalle nainen ja valkoinen flyygeli. Ossi Runne oli puikoissa. Abba voitti ’Waterloolla’, mutta Caritan veto oli kaikkea muuta kuin huono. Toiveenani on kuulla tuo Caritan ’Keep me a warm

  Mike

  PILOT - Magic

  Pankaahan levylautaselle soimaan Entisten nuorten kuulijoiden iloksi Pilot-yhtyeen 70-luvun hitti ’Magic’. Tämä ei kauhean usein soi radioaalloilla. Tämä hitti oli 70-luvulla sellainen suuri hitti. Laitan kappaleen soidessa silmät kiinni ja palaan noihin aikoihin.

  Jarska

  LED ZEPPELIN - All my love

  Vuonna -79 Led Zeppelin levytti Stokiksessa Abban studioilla ’In throught the outdoor-LP:n’. Materiaali oli Zeppeliniltä uutta tyyliä ja levyn upea balladi ’All my love’ olisi ’Kälviän keisarin’ toive.
  Kaikki mukaan Entisten nuorten sävellahjaan hyvän asian puolesta sekä hyvää talven jatkoa. Ja kas… aurinkokin sieltä jo pilkahtaa.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä