Kuuluttajan vieras

Toimittaja Hilla Blomberg

 • 8 min
 • toistaiseksi

Inhimillisyys, avoimuus ja luottavaisuus ovat Hilla Blombergin toimittajan työn periaatteita. Pitkän uran niin radiossa kuin tv:ssäkin tehnyt kuuluttaja Tuija Kurvisen vieras toimittaa tällä hetkellä terveelliseen elämään ja hyvään oloon innostavaa Hillan ja Minnan Akuutti -ohjelmaa.

 

Lähetykset

 • ke 15.3.2017 10.50 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Ylen radioiden tuore soundipäällikkö Petri "Lowland" Alanko hieroi soundeja jo koulupoikana ensimmäisellä syntetisaattorillaan, mutta radion mullistavuus liittyy hänen muistoissaan Kraftwerk-yhtyeeseen. Radio 1:n lähetyksessä vieraillessaan hän ei päätynyt puhumaan ainakaan suoraan vanhoista yhtyeistään Hausmylly ja Neon 2. Kuuluttaja Tatu Tammiselle Alanko kertoi myös varovansa radiokanavien äänimaiseman liiallista uudistamista.

 • Yle Radio 1:n kuuluttamossa kävi vierailulla Ylen Uutis- ja Ajankohtaistoiminnan päätoimittaja Jouko Jokinen. Hän keskustelee kuuluttaja Jari Aulan kanssa uutisista ja median roolista uutisten välittämisessä, ja kertoo myös, mitä hän odottaa uutistoiminnalta ja mikä on valeuutinen.
  Yle Radio 1:n Ykkösaamut maaanantaista 12.3. alkaen klo 7.30.

 • Millaista on radion uutistenlukijan työ? Toimittaja Minna Uusi-Eskola tietää. Hän ehti kesken päivävuoronsa kuuluttaja Tuija Kurvisen vieraaksi.

 • Kulttuuritoimittaja Pia-Maria Lehtola rakastaa rokokoo-värejä ja innoittuu antiikista, mutta myös nykymuodista. Suomea hän on katsellut monesta kulmasta, mutta työhuoneensa seinälle hän on ripustanut muiston Ranskasta, Saint Rémy de Provencesta. Pia-Maria Lehtolan tapasi Maaria Holma.

 • "AV-kääntäjän työn ydin on pyrkiä tuottamaan käännös, jota lukiessaan katsoja kuvittelee ymmärtävänsä alkutekstin", kertoo Yleisradion suomentajatoimittaja Sanna Väre. Englantiin ja saksaan erikoistunut kääntäjä vieraili Yle Radio 1:ssä kertomassa työstään kuuluttaja Tatu Tammiselle.

 • Jo 40 vuotta pyörineestä TV1:n Ulkolinjasta tuttu toimittaja Marko Lönnqvist on kiertänyt maailmaa yli 20 vuoden ajan. Hän on tullut tutuksi myös Venäjän kirjeenvaihtajana. Marko kävi vuoden 2017 loppupuolella reportaasimatkalla Libanonissa, mutta ennätti kiireiltään juuri ennen matkaansa käymään myös kuuluttamossa Jari Aulan pakeilla. Millaista unelma-ammatissa toimiminen on ollut ja mitä konkreettista on jäänyt toimittajakonkarin mieleen?
  Ulkolinja-ohjelma "Libanonin ruutitynnyri" lähetetään maaliskuussa 2018 Yle TV1.ssä ja löytyy myöhemmin Yle Areenasta.

 • Abitreenit tunnetaan maamme abiturienttien henkireikänä, mutta koko nykyinen nettikattaus ajankohtaisine puheenaiheineen synnytetään huomattavan pienellä tekijäryhmällä. Radio 1:n vieraana käväissyt Abitreenien toimittaja Jenni Honkanen puhuu työstään kuuluttaja Tatu Tammisen kanssa.

 • Tuottaja Kimmo Sahramäen alaa ovat nykyisin Ylen viihde- ja popmusiikkiohjelmat. Uran alkutaipaleelle mahtuu kesätoimittajan työtä, paikallisradiota ja tiedotusoppia. Kuuluttaja Juha Salomaan vieraana Yle Radio 1:ssä Kimmo Sahramäki ehätti käydä kesken työpäivän ja editointihommien.

 • Miten metsänistutusputki liittyy radiotyöhön? Yle Puheen vastaava tuottaja Jani Kortti poikkesi Kuuluttajan vieraana ja jutteli Timo Teräsvuoren kanssa myös olympialaisista, Porilaisten marssista ja muustakin Yle Puheen musiikista.

 • Marja Vehkanen sai puhelimen päähän flunssasta tokenevan Yle Radio Suomi Pohjanmaan (mobiili)toimittajan Antti Kettumäen. Ääntään juontajanakin toimiva radioalan ammattilainen hoitaa vanhoilla lääkäreiden suosittelemilla konsteilla; juomalla runsaasti ja olemalla vaiti.

  Antti Kettumäen radioura sai alkunsa Lapuan paikallisradio Simpsiö 969:ssä, eikä hänen mukaansa edelleenkään ole radion voittanutta, siinä missä se on intiimi, vetovoimainen väline. Työ on vaatinut useammankin muuton paikkakunnalta toiselle, mutta samalla se on tuonut ystäviä eri puolilta Suomea, joiden kanssa Kettumäki pitää yhä yhteyttä. Omien sanojensa mukaisesti keskimääräistä hullummalle juontajapersoonalle satelee fanipostia Kainuun suunnalta vielä näinäkin päivinä.

  Puhelimeen Antti Kettumäki vastasi kesken työpäivän, ja alkuun hän kertoo, mitä parhaillaan on meneillään.

 • Toimittajan työssä on osattava vähän kaikkea, jopa saamen kieltä - tai kieliä - varsinkin jos on työssä Saamen Radiossa. Juha Salomaa tavoitti puhelimella Inarista elokuun lopulla Anja Kaarretin. Hänen mukaansa reportaasi syntyy ‘repulla’ tarvittaessa vaikka hillamättäiltä, ja marjamatka oli Anjalla mielessä myös haastattelupäivänä.

 • - Journalistisen urani johtotähti on aina ollut kansalaismielipide ja sen ilmaiseminen ja siitä huolen kantaminen, kertoo Ylen uusi vuorovaikutuspäällikkö Sami Koivisto. Ylelle tulee paljon palautetta eri kanavien kautta, ja eräs Koiviston tehtävistä onkin tutkia, voisiko erilaisten palautteiden käsittelytapoja yhdenmukaistaa ja parantaa. - Haluan tehdä läpinäkyvämmäksi Ylen journalistista tekemistä, valottaa työtään Sami Koivisto, jonka seuraan pääsee somessa Twitter-tilillä @samipkoivisto ja tunnisteella #yletyyppi. Sähköpostiosoite on sami.koivisto@yle.fi. Sami Koivistoa jututtaa kuuluttaja Heikki Puskala

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä