Nosto

Nosto arkisin klo 15.02 - 17.00, Yle Puhe ja Yle Areena.

Nosto - tiedä mistä kahvitauolla puhutaan.

Nosto selittää puhuttavimmat populaarikulttuurin ilmiöt ja paljastaa niiden taustat. Oppaina Miia Krause ja Mira Selander.

Jaksot

 • Kahvipöydän tukevasti keski-ikäinen raati pohtii ikäkriisejä. Koetko olevasi aina väärän ikäinen, haikailetko nuoruutta vai toivoisitko olevasi jo eläkkeellä? Mitä jos nuppi sanoo yhtä mutta kroppa toista? Entä milloin ihminen on sopivan ikäinen vai onko ikä sittenkin vain numero?
  Kriiseilemässä Heidi Laaksonen, Jussi Putkonen, Pekka Vitikka ja Miia Krause.

 • Pääsiäisviinejä ostaessa huomaa, että yhä useampi pullo hyllyssä on merkitty jollain ympäristöystävällisellä merkinnällä. Mitä kaikkia ympäristökulmia viinimaailmassa huomioidaan ja miten kuluttaja voi valinnoillaan toimia ympäristöystävällisesti?
  Vieraana Master of Wine Tuomas Meriluoto.
  Toimittajana Miia Krause.

 • M/S Romantic -sarjan myötä ovat Ruotsin-risteilyt kasvattaneet suosiotaan. Tanssi-Pertti ei kuitenkaan pidä siitä, että kun hän haluaa tanssia laivalla on parketti täynnä siellä temmeltäviä tenavia. Lapset vai aikuiset pois laivalta?
  Tätä pohtivat Noston kahvipöydässä Heidi Laaksonen, Jussi Putkonen, Pekka Vitikka sekä Miia Krause.

 • Kevään koittaessa aurinko paljastaa meidät siivoamiselle. Mitä kotisi siisteys sinusta kertoo?
  Kuinka saat pidettyä kodin siistinä arjen kiireiden keskellä?
  Vieraana ammattijärjestäjä Ilana Aalto.
  Toimittajana Mira Selander.

 • Pohdinnassa on tällä kertaa mikropettäminen. Missä kulkee raja ja miten se eroaa vaikkapa flirtistä?
  Kahvipöydässä pohtimassa Heidi Laaksonen, Jussi Putkonen, Pekka Vitikka sekä Miia Krause.

 • Invisible Heroes on tositapahtumiin pohjautuva fiktiivinen draamasarja, joka kertoo suomalaisille tuntemattoman sankaritarinan Tapani ja Lysa Brotheruksesta ja Ilkka Jaamalasta. jotka pelastivat yli 2000 henkeä Chilen sotilasjuntan vainolta eri puolille Eurooppaa.
  Invisible Heroes nähdään Yle TV1:ssä 21.4. alkaen ja samana päivänä myös Yle Areenassa.
  Kuvauksista ja Chilestä saapuvat kertomaan Sophia ja Pelle Heikkilä, jotka näyttelevät pääosia uutuussarjassa.
  Toimittajana Miia Krause.

 • Tuntuuko olo nyt tyhjältä? Kahvipöydässä vertaillaan tänään erilaisia äänestäjiä, kuka äänesti ennakkoon ja kuka vaalipäivänä. Entä miksi ei voida äänestää sähköisesti?
  Kahvipöydässä keskustelemassa Heidi Laaksonen, Pekka Vitikka, Jussi Putkonen sekä Miia Krause.

 • Välimeren yli on viime vuosina virrannut tuhansia pakolaisia ja todennäköisyys menehtyä pakomatkalla meren yli on kaksinkertaistunut viime kesän jälkeen.
  Toimittaja Taina Tervonen ja valokuvaaja Anna Autio ovat Hukkuneet-kirjassaan dokumentoineet, miltä tilanne Välimeren rannalla ja EU:n ulkorajalla tätä nykyä näyttää.
  Mitä suomalaistenkin lomakohteena tuttu Välimeri kätkee sisäänsä?
  Toimittajana Mira Selander.

 • Suomen suosituimpiin bändeihin kuuluva Haloo Helsinki lähti tauolle ja sen jäsenet purkavat musiikillisia ambitiojaan uusiin projekteihin. Solisti Elli Haloon sooloprojektin nimi on Ellips ja perjantaina 12.4. julkaistaan Yhden naisen hautajaiset -abumi. Millainen on Ellin ja Ellipsin maailma?
  Toimittajana Mira Selander.

 • Joko meillä Suomessakin osataan bisnespukeutuminen? Millaisiin asioihin meidän tulisi kiinnittää huomiota? Vieraina muodista kirjoittanut kirjailija ja muotiasiantuntija Mirva Saukkola sekä isoja muutoksia omassa elämässään tehnyt muotikauppias Mikaela Tokola.
  Toimittajana Pekka Vitikka.

 • Poliitikot puhuvat paljon hoitosuhteesta ja uutiset julistavat kuinka syntyvyys laskee huolestuttavasti.
  Entäs sitten, kun vanhemmaksi tullankin jo nuorella iällä?
  Nuorille äideille tukea on tarjolla jonkin verran, mutta isät tuntuvat jääneen vähän paitsioon. Millaista tukea nuoret isät kaipaavat?
  Mitä kaikkea liikkuu esimerkiksi parikymppisen päässä, kun hän kuulee tulevansa isäksi?
  Vieraina Katja Villanen-Juvakka ja Jussi Vehniäinen Loisto setlementin Silmu-toiminnasta.
  Toimittajana Mira Selander.

 • Noston kahvipöydässä puhuttiin jo pyöräilystä, mutta viime aikoina ovat muutkin kaksipyöräiset olleet liikenteessä. Kahvipöytä pohtii tänään, miksi venäläinen moottoripyöräjengi Yön Sudet on rantautunut Suomeen. Miia Krausen johdolla keskustelemassa ovat Juva Valvio, Jussi Putkonen sekä Jarmo Laitaneva.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä