Nosto

Ideasta tuotantoon

 • 57 min
 • toistaiseksi

Innovaatiot. Ideoixin Rose-Marie Backström studiovieraana. Lisäksi haastattelussa Piilaaksossa asuva sijoittaja ja innovaattori Jyri Engeström sekä keksijä Asmo Maanselkä.
Nosto selvittää tämän päivän ja huomisen ilmiöt.
Toimittajina Alina Kulo ja Suvi Puukangas.
Instagram @ylepuhe
Whatsup 040 1638586

Lähetykset

 • ti 31.1.2017 11.03 • Yle Puhe

Jaksot

 • Nosto - tiedä mistä kahvitauolla puhutaan. Nosto selittää puhuttavimmat populaarikulttuurin ilmiöt ja paljastaa niiden taustat. Oppaina Miia Krause ja Mira Selander.

 • Miten syntyy parasta komediaa ja huumoria?
  Vieraaksi saapuu ohjaaja Samuli Valkama, jonka työtä voi ihailla tällä hetkellä Putouksessa sekä Elisa viihteen Kolmistaan-sarjan toisen tuotantokauden jaksoissa.
  Toimittajana Tiina Lundberg.

 • Vieraana elokuvaohjaaja Selma Vilhunen. Kenen tarinoita hän haluaa elokuvillaan kertoa? Mitä hän ajattelee elokuvamaailmasta ja naisista siellä? Toimittajana Mira Selander.

 • Mitä me oikein häpeämme itsessämme? Kuinka helppoa on murtaa oma häpeä?
  Vieraana kävi No fucks given -sarjaa Yle Kioskiin tekevä Renaz Ebrahimi. Ja keskustelua käytiin myös siitä, miltä tuntuu, kun joutuu joka ainoan kohtaamisen aluksi selittämään ensimmäiseksi oman taustansa. Vain siksi, ettei vastaa stereotyyppisen suomalaisen prototyyppiä.
  Toimittajana Mira Selander.

 • Valar morghulis!
  Game of thrones on maailman suosituin tv-sarja, jolla on yli 100 miljoonaa fania. Täällä Suomessakin odotetaan sarjan viimeistä ensi vuonna saapuvaa kautta kuin kuuta nousevaa.
  Miksi GoT viehättää niin paljon? Ja mitä fanit odottavat Westerosissa tapahtuvan?
  Vieraina Westerosin kirjeenvaihtajat Jussi Ahlroth ja Mike Pohjola.
  Toimittajana Pekka Vitikka.

 • Toimittaja Liisa Simola työskenteli 1970-luvulta alkaen yli 30 vuotta New Yorkissa haastatellen satoja kuuluisuuksia ja kirjoittaen juttuja kymmenille lehtitaloille ympäri maailmaa.
  Mitkä tapahtumat ovat jääneet parhaiten mieleen ja mitä Liisa Simola ajattelee tämän päivän tähdistä.
  Toimittajana Mira Selander.

 • Kuka olisi viime vuosikymmenellä uskonut, että huippuluokan tisleistä tulee elintarvikeviennin kärkituote ja että Suomessa tehdään maailmallakin huomiota saanutta viskiä?
  Nyt tilanne näyttää siltä, että Suomesta on tulossa ihan oikea viskimaa.
  Vieraana kävi Christian Rönnbacka, jolta juuri ilmestyy kirja suomalaisesta viskistä ja ihmisistä sen takana.
  Toimittajana Miia Krause.

 • Toimittaja Mari Manninen asui Kiinassa muutaman vuoden ja tutustui maahan kirjoittamalla siitä. Kirja Yhden lapsen kansa voitti tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon vuonna 2016 ja nyt Manninen on kirjoittanut kirjan Kiina-myyteistä, jotka vaativat kumoamista.
  Onko meidän kuvamme Kiinasta aivan pielessä ja perustuuko se vain myytteihin?
  Vieraana Mari Manninen.
  Toimittajana Mira Selander.

 • Melkein jokainen meistä haluaa löytää itsestään luovuutta ja tuolloin useat hakeutuvat kirjoituskouluihin. Kuinka moni todellisuudessa osaa kirjoittaa ja mitä siihen taitoon vaaditaan?
  Onko kirjoittaminen tapa ottaa selvää itsestään?
  Vieraana viestintäkouluttaja ja kirjoittamisen opettaja Marketta Rentola.
  Toimittajana Mira Selander.

 • Millaisia epäonnistumisia suomalaisten historiasta löytyy? Kannammeko me epäonnistumisen malleja alitajunnassamme?
  Vieraana Emma Taulo, jonka Luuserisankarit - suomalaisen epäonnistumisen kaava -sarja alkaa Yle Radio 1:ssä ja Areenassa tiistaina 30.10.
  Toimittajana Miia Krause.

 • Vuoden baarimestariksi valittiin syyskuun lopussa turkulainen Alina Laaksonen. Voitto vie hänet ensi vuonna myös kiinaan edustamaan Suomea baarimestareiden MM-kisoihin.
  Mutta millaisia asioita kilpailuissa katsotaan ja mitä tällä hetkellä baareissa juodaan? Se selvitetään Noston perjantaibaarissa.
  Vieraana Alina Laaksonen.
  Toimittajana Miia Krause.
  .

 • Oma maa on Markku Pölösen yhdeksäs pitkä elokuva. Mitä kaikkea matkalla on tapahtunut? Millainen tie on johtanut edellisistä elokuvista salavuoteilevaan ohjaajaan, joka kehitti alter egokseen runoilevan kiinalaisen munkin.

  Toimittajana Mira Selander.

Klipit

 • Perjantaina ensi-iltaan sai elokuva, joka kertoo ihmisistä, jotka lähtivät paremman elämän perässä toiseen maahan, kauas kotoa

  Kirjailija Antti Tuurin romaanista filmatisoitu Ikitie perustuu tositapahtumiin: kertoo amerikansuomalaisista, joille luvattiin, että Neuvosto-Karjala on työläisten paratiisi. Sitä se aluksi onkin, kunnes Stalinin aikana epäluuloinen järjestelmä rupeaakin pitämään heitä vakoojina. Ikitien ohjaaja AJ Anttila saapui Noston vieraaksi kertomaan hypetetyn elokuvat teosta. Kuva: Nordiskfilm

 • Apollo live clubilla saa ensi-iltansa näytelmä, joka ruotii työympäristöjen hyvinvointia. Miten juontaja ja hyvinvointivalmentaja Kirsi Salo päätyi teatterin näyttämölle? Kuva: Kissconsulting Oy

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä