Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

THE BEATLES  While my guitar gently weeps

PROCOL HARUM  A whiter shade of pale

BEE GEES  Stayin' alive

WRUM  Takapihojen rock-tähdet

QUEEN  Friends will be friends

THE MUSIC MACHINE  The people in me

DAVID LINDLEY  Your old lady

URIAH HEEP  Easy livin'

BONNIE TYLER  It's a heartache

RAULI BADDING SOMERJOKI  Bensaa suonissa

HERMAN'S HERMITS  No milk today

VINEGAR JOE  Proud to be (a honky woman)

REIJO KARVONEN & IKAROS  Ikaros

POPEDA  Sukset (vaikeata tämä hiihtäminen)

 

Biisikertomuksia

BEE GEES  Stayin' alive

Huh huh! Voiko todella olla 40 vuotta abiajelusta! Päivän fiilis oli uskomaton, kun nuorempi polvi kantoi meidät ruokasalista rekan lavalle.  Ikinä ennen sitä tai sen jälkeen ei ole ollut niin mahtavaa fiilistä: koulu takana ’forever’ ja saatiin heitellä karkkia katsojille Espalla.  Illalla biletettiin Täffällä ja sitten lukemaan.  Vähän ajan kuluttua leffateattereihin tuli ’Saturday night fever’, joka oli ensimmäinen 'nuorisoelokuva' . Biisejä soitettiin ahkerasti diskoissa ja nehän elävät vieläkin.  Abiajelun ja fantastisen nuoruuden muistoksi haluaisin kuulla iki-ihanan ja muistoja herättävän Bee Gees-kappaleen ’Stayin’ alive’. Terkut kaikille 1977 abeille kautta Suomen.

Terveisin Ani

 

REIJO KARVONEN & IKAROS  Ikaros

Hei kaikki Arkadian yhteislyseon oppilaat ja opettajat vuosilta 1967- 1975.

Me olimme mielenkiintoinen ja moninainen joukko ihmisiä ja kuten silloinen rehtorimme Martti Rönkkö lausi usein: ’käymme koulua elämää varten ja elämää on varmasti ollut monenlaista’. Koulubileet olivat vielä tuolloin hyvä paikka tavata ja bilettää.

Haastan kaikki vuosien -67-75 oppilaat ja opettajat Entisten nuorten sävellahjaan. Iskulauseemmehan oli:’olemmehan arkiadalaisia ja mustakaa urheiluseura Sammon motto: Liikuntapäivänä vaihtoalusvaatteet mukaan’!

Biisitoiveena on lukiovuosilta koulun oman oppilaa Reijo Karvosen ja Ikaros bändin levyltä ’Ikaros’ nimibiisi

Raimo

 

DAVID LINDLEY  Your old lady

Moi enskat !

Aikamatkallani palaan vuoteen 1981.  Armeijan jälkeen oli etsittävä jokin opiskelupaikka ja sellainen löytyi Lappeenrannasta; tarkemmin Yo-pohjainen  elektroniikka-asentaja kurssi. Soluasuminen tuli tuolloin tutuksi.  Viisi kaveria asui kolmen pienen huoneen ja keittiön kommuunissa.  Yksityisyyttähän siinä ei juuri ollut ja vessaan joutui usein jonottamaan. Onneksi parilla kaverilla oli samantyyppinen musiikkimaku kuin mulla ja illat kuluivat usein popmusiikka kuunnellen,  kun joku kavereista esitteli levy- tai kasettivarastoaan.  Muut harrastukset olivat minimissä huonon rahatilanteen takia.  Joskus sentään konserteissakin käytiin kun kaupunkiin saapuivat Jukka Tolonen Band,  Pekka Pohjola Group tai Dave Lindholm.  Myös radiota kuunneltiin ahkerasti.  Yle oli tuolloin aloittelemassa Rockradio-lähetyksiä ja sieltä pongailtiin levyuutuuksia. Eräänä iltana sitten vetäydyin kuuntelemaan radiota omaan solun rauhaan - siis kulokkeet korviin ja punkassa levytysasentoon. Taisi olla toimittaja Jukka Haarma,  joka  tuolloin esitteli  mm.  David Linldeyn  ’El Rayo X'-vinyyliä. Toiveeni olisi kyseiseltä albumilta ’Your Old Lady’-niminen kappale, joka oli tuolloin toimittaja Jukka Haarmankin valinta.

Haastan samalla Skinnarilan opiskelja-asunnoissa asuneet ja asuvat vitosella mukaan keräykseen.

Jakke

 

RAULI BADDING SOMERJOKI  Bensaa suonissa

Isäni oli usein 70-luvulla järjestysmiespäällikkönä ja minä olin hänen mukanaan silloin tällöin järjestysmiehenä Salakallio-nimisellä tanssilavalla Halikossa.  En muista esiintyikö Badding tuolla lavalla, mutta minä en häntä siellä tavannut.  Monta muuta tuon ajan artistia kylläkin.  Baddingin näin sitten livenä kyllä toisella tanssipaikalla, mutta ujona nuorena miehenä en tohtinut mennä keskustelemaan hänen kanssaan.  Selvinpäin Rauli tuolloin oli ja olisi ollut ehkä mukavaakin juttuseuraa.  Raulin musiikkia olen kuullut paljon, mutta elokuvasta ’Bensaa suonissa’ on jäänyt mieleeni Raulin laulama nimikappale. Tämän kappaleen jos saisi kuunnella, niin olisi tämänkin nykyinen järjestyksetön mies tyytyväinen.

Pasi Salosta

 

BONNIE TYLER  It's a heartache

Parhaalla ystävälläni oli joskus varhaisnuoruudessa C-kasetti, jossa oli Bonnie Tylerin ’It’s a heartache’-biisi.  Sitä kuuntelimme yhdessä Kaarinan äidin paheksunnasta huolimatta.  Vuosia on kulunut ja paljon on tapahtunut, mutta edelleen olemme ystävät. Kiitos siitä, Kaarina!

Terkuin Merja

 

THE BEATLES  While my guitar gently weeps

Tänään 25.2. 2017 George Harrison täyttäisi  74 vuotta jos vielä eläisi.  Mielestäni hän oli The Beatlesien paras muusikko ja jäi liikaa taka-alalle Johnin ja Paulin varjoon.  ’White Albumilta’ löytyy Georgen loistava biisi ‘While My Guitar Gently Weeps’.  Toivon tuon Georgen biisin hänen vuosijuhlalleen.  Haastan Entisten nuorten sävellahjaan kaikki Antti Hermannin Nuorisoseuran jäsenet ja kaikki muutkin Harrisonin fanit.

Jarppa

 

VINEGAR JOE  Proud to be (a honky woman)

Kovimpiin brittilaulajattariin lukeutuva Elkie Brooks viettää 72-vuotispäiväänsä tänään 25. helmikuuta.  Ennen soolouraansa hän vaikutti yhtyeessä Vinegar Joe, joka vieraili mm. vuoden 1973 Ruisrockissa.  Yhtyeen jäsenistöön kuului lisäksi muun muassa Robert Palmer.  Biisitoiveena Vinegar Joen repertuaarista on ’Proud to be (A honky woman).  Muska levytti tämä suomeksi nimellä ’Löysä nainen’.

Rusty Red Armor

 

QUEEN  Friends will be friends

Hei Hanna.

Juttu alkoi noin vuonna 1993 Pohjois-Haagassa.  Aamukiireissä kumpikin osapuoli olimme koiriensa kanssa ja siihen se tuli kerrostalon pihalle:  kakka.  Reippaalla huudolla kannustettiin, että älä nyt siihen sitä jätä.  Vastaus oli että joo joo, kyllä mä siivoon. Tästä se alkoikin vedenpitävä ystävyys.  Ne kymmenet kerrat palveluskoirakentän reunalla, ne sadat kupposet kahvia ja juttutuokioita teillä ja meillä. Muistona kuinka kauan sitten meille tuli pyykkikoneen korjaaja,  joka meni kylppäriin korjaamaan ja me juotiin kaksin keittiössä kahvia koiran kerjätessä makupalaa.  Sanoit sille : ”voi kuinka kauniit silmät sulla on kun katsot minua, mä niin rakasta sua”,  johon minä, että hei se pyykkikonemies on kylppärissä.  Sen jälkeen on elämä vienyt kumpaakin välillä myötätuulessa, toisinaan on lunta tullut tupaan enempi kuin tarvis, mutta aina on oltu ystävinä, olkapäänä ja kuuntelijana.  Jos kaikki on nyt mennyt suunnitelmien mukaan istut meillä miehesi kanssa kylässä ja siksipä haluaisimme kuulla Queenin ’Friends will be friends’-kappaleen kun ystävänsä voi valita ja me on tehty hyvä valinta.

Halauksin Auli ja Ilkka

 

URIAH HEEP  Easy livin'

Onnea toivotamme suudella sydämellä Jari-veljellemme, joka täyttää 28. päivä kuluvaa helmikuuta  60 vuotta.  Hän juhlii päiväänsä tänään lauantaina. ’ Easy livin’ vauhditti menojalkaa nuorena  ja saa varmasti nytkin hyvän vastaanoton. Jospa soittaisitte sen, olisimme kaikki iloisia! Tässä  on hyvät energiat kaikille kuulijoille…

Maija-sisko

-------

Sini ja Pate toivoo Uriah Heepin ’Easy liviniä’ ja samalla haastamme kaikki mukaan sillä summalla mikä selkänahasta sopivasti irtoaa. Jos Heeppi soi niin kannat kattoon ja hanat kaakkoon.

 

Miten luisti suksi kakaravuosina? Monellako hiihtokilpailuista saamallasi lusikalla tai mitalilla edelleenkin ylpeilet? Jäikö kouluaikojen hiihtokilpailuista traumoja?

Kertomukseni on kysymykseen:  vieläkö käytät hiihtokilpailuista voitettuja lusikoita... Olen maalaistalon tyttö eli liikuntaa tuli lapsena paljon, kun leikkikenttä oli laaja. Tanssimme siskon kanssa Assi Nortian balettikoulussa ja koulua käytiin talvella suksilla.  Koulussa oli aina hiihtokilpailut. Ollessani  8-vuotias v. 1968 otin osaa pyhäkoulun kisoihin.  Mulla oli siskolta perityt vielä liian isot monot ja suksissa voittositeet. Menin nurin siinä ekassa isossa mäessä niin, että toinen suksi irtosi. Voittoside oli hankala pysymään jalassa, jos monon reiät olivat tukkiutuneet lumessa. Loppumatka oli siis nilkutusta jatkuvasti aukeavan suksen kanssa. Jäin hyväkuntoisen ja liikunnallisena lapsena kisan vikaksi. Kisan palkinnot oli hoitanut paikallinen kello- ja kultakauppias. Oli sponsoroinut omasta aloitteestaan Jumbolusikan kisan peränpitäjälle. Kauhea häpeä, kun minä sain sen. En häpeä enää. Se on hyvä muisto Jyrkkäjussista. ( Keppana Sarkkola Hauholta)

---

Punaiset puusuksiJärviset oli kovassa käytössä. Hiihdettiin kouluun sisarieni kanssa. Silloin oli lunta ja pakkasta, kunnon talvet. Koulun hiihtokisat oli aina jännä juttu. Isäni laittoi sukset hyvään kuntoon: ,tervaa ja kynttilää; kyllä kulki. Mutta ei lusikoita montaa tullut. Kaikki vapaa-ajat sivakoitiin ja tehtiin retkiä lähimetsiin; oli keli mikä hyvänsä .Siitä on itselle jäänyt hyvät muistot ja tänä päivänäkin hiihtelen ja nautin luonnon rauhasta. (Sari)

---

Enpä ollut kovin kummoinen hiihtäjä, mutta tärkeintä oli, että ei tullut kansakoulun hiihtokisoisssa viimeiseksi. Kerran voitin Alhon yleisissä hiihtokisoissa I-palkinnon. Lusikan kirkkautta ei yhtään himmennä se, että olin sarjani ainoa osallistuja! Lusikka on vieläkin tallessa ja tuleepa sitä talvisin edelleenkin hiihdeltyä (Timo)

---

Olin aina viimeinen, kun lainasuksilla jouduin hiihtään! Perheeni oli todella köyhä,eli traumat hiihtämisestä tuli! Ei pokaaleita! (Helinä)

---

Yhen kerran sain lusikan kun tuli kolmanneksi ! Voitosta ei voinut haaveilla kun oli Susi-Kallen poika samassa kilpailussa ! Tämä oli 60-luvulla Kuusamossa ! (Tauno)

---

Kansakoulun viidennellä luokalla kävelin paksu lumikerros pohjissa maaliin viimeisenä opettajani suureksi häpeäksi. Hiihto vieläkin rakas harrastus ja kyllä niitä lusikoitakin on. Oppikouluun hiihdettiin talvisin järven yli ja kilpailtiin kuka tarkeni kovimmalla pakkasella. (Tarja)

---

Koulujen välisissä hiihtokisoissa joka toinen vuosi toinen ja joka toinen ensimmäinen. Vuotta vanhempi tyttö aina toisina vuosina samassa sarjassa ja voitti minut kaikkina muina vuosina paitsi silloin kun olin viitosella. Elämän suuria huippuhetkiä kun vihdoinkin voitin hänet (Hanna)

---

Huonosti luisti suksi ja kyllä viulumainen liikunnanopettaja tappoi sen vähänkin hiihtämisen ilon kuten muunkin liikunnan riemun. (Risto)

---

Järvinen limalaudoilla koulun kisoissa tulin toiseksi, hävisin prkl vaan 100 osan. Ei menny terva pohjiin kunnolla ei. Kynttiläkin tais olla molemmista päistä poltettu, ei auttanut sekään.. Raunoja ei jääny ku möin sukset voitolla alaluokkalaiselle ja ostin potkupallon. Lusikkaa en saanu....ku pari ehdotusta yläluokan tytöiltä, lusikkaan. Niiltä sain eläviä muistoja (Ari)

 

HAASTEITA YMS. YMS.

Radio Suomen lähetysikkunassa opetettiin taannoin ruotsia. Miten sanotaan ruotsiksi 'Yö Altailla'? Vastaus: Natten vid lavuaren.

Synttärit 26.2. Onneksi olkoon 51 vee. Janita: mikä on loppuelämän hinta kysyy Juhis? vähintään 20 euroa

Levytoiveeni on Procol Harumin 'A whiter shade of pale'. Tomi

Tsemppiä Sirkalle sinne Pohjolankadulle ja aurinkoisia kevätpäiviä täältä Ilmarinkadulta.

Darja toivottaa hyvää syntymäpäivää rakkaalle Atille 27.2 johdosta.

Terveisiä Mirjalle Lammille, Kotirantaan Anitalle, Arille ja Tatulle. Oinosille Espooseen, Sepille ja Saaralle Luostolle ja Kinnareille Kouvostoliittoon. Toivotteleepi metsän keskeltä Arto, Pipsa ja Sasu-hauva.

Mulla on niiiin...ikävä mun vaimoa! Jaana! Tule vain pihhaan sieltä Oulusta. Täällä minä kokkaan vaan yhdelle. Sun pitäis olla tuossa sohvalla nukkumassa. Miehesi Olli.

Rakkaalle Soili-vaimolleni terveisiä täältä jostakin.

Vuodet vierii, ikä karttuu kymmeniä juhlitaan, määrää saapi arvella taidolla kun vanhetaan. Heli Aholalle myöhästymneet 50-synttärionnittelut Karhulaan 11.2.17 johdosta.t: Kirsi ja Jorkka Nuutinkadulta

Reigelle 50-vuotisonnittelut Haukiputtaalle 26.2. 2017 johdosta. Terveisin Jykä ja Minna-Leena

Toivelevy on 'The people in me' yhtyeeltä The Music Machine. Yhden hitin bändi. Huikea biisi vieläkin. Soitimme sitä 60-luvulla. Hanski

terveiset Jarille ja Sirpalle Kotkaan t: skootterimies korelasta. P.s kesällä nähdään.

Terveisiä kaikille niille, jotka alaikäisinä kiipesivät ikkunasta sisään Lepakolle bändejä kuuntelemaan. Mafi

Saigon shakes täältä kirjoittelee suksi-vitsin: Andy oli kapakas kallios ja yritti iskeä upeaa ladyä! Mä olen andy ja mul on kolkyt donaa! Pohjanmaalta seinäjoelta oleva upea lady kysäs andyltä että harrastatko hiihtoa? Andy vastas että yes! Yes! Amazoni vastas andyl ett suksi sit widduun!

Jaana vitseihin: Miksi Jaana-nimi muuttuu saunassa? No: saanaksi. Terveisin Popi

Syntymäpäiväonnittelut tämän päivän johdosta Oilille sinne luonnon helmaan. toivoo sisko.

Haastan kaikki entiset nuoret mukaan, jotka on asunut myllikässä, pillimehun hinnalla tukemaan Malmin lentokentän toimintaa ja siellä tapahtuvia hienoja lentoja. Ps. Saa juoda kaksikin. Lippis

Hei Niina, hulvattomat onnittelut tasavuosista! Toivottaa Ellu

tyttäreni venla tykkäsi stigan rattikelkasta! Laskettiin mäkeä ja vedin venla tytärtä perässä! Stiga vieläkin tallessa ja kunnossa.

Haastan kesällä -75 kielikurssilla Englannissa käyneet Country cousins - järjestön kautta kympillä mukaan sekä sinä kesänä rippikoulun käyneet Karijärvellä Porvoossa. Terveiset Heljälle Tolkkisiin ja Reijalle Sauvoon. Maria Keravalta

Lähetän terveisiä ikinuorelle ja ihanan viehättävälle Merjalle Ouluun Terveisiä lähettää Juhani

-76 taunuksen katolla kattotelineellä Karhun lasikuitusukset! Tyyliä! Muilla oli järviset, peltoset ja kneisselit! Monot oli huonoja vielä -76 ja lukkumekanismit! Suksilla kouluun! Let it snow! Paras jäynä oli kun urkka opettaja lunströmin suksen pohjat tervattiin pito voiteella ja kaikilla mausteilla! Seuraavat kolme viikkoa olikin telinevoimistelua!

Oli vuosi -85. Tyttöporukalla matka joka lauantai Ylämaalta Luumäelle, yleensä Taavetin pubin kautta Risulahteen tai talvisin Savitaipaleen Heitunlahteen. Autossa soi Eput, Hurriganes ja Samantha Fox.  Oi sitä menoa ja meininkiä. Nyt maaliskuun alussa 50-v. täyttävät porukasta Satu, Malla ja Heli, ONNEA heille!  Ylämaalaiset

terve.täällä taas,smirre maistuu ja sätkä. Terveiset smokie-puarilta

keväiset terkut enskalaiset.toivoopi saga

Pitkästä aikaa, terkut Kytäjän saunojille Tuula & Hessu! Tuli tuossa enskaa kuunnellessa muistot Heinon Sahasta.  oikein hyvää oloa, terkut myös kaikille tutuille!! Muistakaa osallistua edelleen Enskaan!!! Terveisin, Leena&Keijo

rakas karvakuononi seppo pieni tervehdys sinulle rakkaudella tarja

Haastan kaikki polttareissa Pieksämäen asemalla käyneet mukaan keskioluttuopin hinnalla. Terveisin Ile S.

Haastan kaikki vähintään kahdet omat ja yhdet äidin puusukset hyppyrimäessä katkaisseet mukaan! Soittakaa Popedan Sukset - hiihtäminen oli silloin just niin sellaista! Nykyään hiihdän lavoilla ja se toimii! T: tango-Hartza

suksimuistoja! Joko popedan sukset soitettiin? Kälviän ala-asteella -76 olympia talvena joka jätkäl oli lasikuidut karhut! Parasta hupia oli huutaa huippuhiihtäjille urkka tunnilla täysillä latua! Latua! Kyl jengi nauro! Aina otettiin yhteen urkka opettajan kanssa pakkas rajoista! -25c? Ja paskat hiihdän! Ja sit vielä kettuileva bussikuski ja karhun sukset ja sauvat! Aargh! Kälviän tarmosta jumalan armosta! Popeda: sukset. -tervaa komisario peppone-

Huomenna täyttää vuosia rakas äitini, anoppi, mummi ja mummeli. Rakkaimmat onnittelumme Maisa, Kari, Mika, Taru, Ada ja Luka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähetykset

 • la 25.2.2017 15.03 • Yle Radio Suomi Pori

Jaksot

 • Soitetut levyt
  CLIFF RICHARD - Devil woman
  BLACK SABBATH - Paranoid
  ALICE COOPER - School's out
  TAVARAMARKKINAT - Kevät
  THE SHADOWS - Theme from 'The Deer Hunter'
  MUD - Crazy
  THE ROLLING STONES - Angie
  HECTOR - Norsunluutorni
  RUSH - Tom Sawyer
  SLADE - Don't blame me
  MIKA SUNDQVIST - Testamantti sinulle
  THE BAND (feaat.DR. JOHN) - Such a night
  DEEP PURPLE - Wring that neck
  DONOVAN - Sunshine superman

  Biisikertomuksia

  CLIFF RICHARD - Devil woman
  Viime lauantain (7.4.) Entisten nuorten sävellahja-lähetyksessä muisteltiin Cliff Richardia ja kyseltiin hänen parasta levytystään. Tätä teemaa voisi tänään hieman jatkaa. Mieleeni tuli heti Cliff Richardin levytys 'Devil woman', mikä on todella hyvä biisi lauluineen ja soittoineen kaikkineen myös tällaisen kiltin tytön mielestä; suorastaan pirun hyvä! Pyöräyttäkää se minulle vaikkapa näin synttärilahjaksi tänään 14.4.
  R tai T

  BLACK SABBATH - Paranoid
  Meidän Matu täyttää tänään (14.4.) 60 vuotta. Olipa kerran neljä likkaa, joiden ystävyys alkoi Tampereen Norssissa vuonna 1970. Mikä hienointa, se jatkuu edelleen. Onnea toivottavat Kiuhi, Emma ja Leena. Juhlan kunniaksi, ja 70-luvun hurjien nuoruusvuosien kunniaksi, on yksi biisi ylitse muiden. Kun me kaksi - Matu ja Leena - porukoilta salaa karattiin Tampereen VPK:lle diskoon, oli tärkeää herättää parin tietyn tyypin huomio. Niinpä sovittiin, kumpi tällä kertaa kiipeää lavalle dj Tapio Korjuksen levaripöydän eteen. Samalla toinen tarkkailee, että "no huomasko se". Ja se biisi oli AINA sama. Paranoid.

  ALICE COOPER - School's out
  Toiveena Alice Cooper ja 'School's out' (forever!). Oulun tyttölyseosta vuonna -68 kirjoittaneet seitsenkymppiset "tytöt" kokoontuvat riemuylioppilastapaamiseen ja 50-vuotisluokkakokoukseen Oulussa 1.6. -18. Toivebiisin lupaus siitä, ettei kouluun enää tarvitse mennä. pitää taatusti paikkansa. Nyt vain kaikki liikkeelle vuosikymmenten takaisia luokkatovereita tapaamaan!
  t. Maisa, Riemaritapaamisen puuharyhmä

  THE SHADOWS - Theme from 'The Deer Hunter'
  Hei entiset nuoret! Toivelevyni on teema elokuvasta ’Kauriinmetsästäjät’. Elokuvan katsoimme ekan varsinaisen tyttöystävän kanssa vuonna 1978. Levystä tuli "meidän kappale". Kauko-suhde päättyi aikanaan, mutta yleisesti silloin 17-vuotiaina elettiin vielä kivoja aikoja. Terveiset ja haaste elokuvalipun hinnalla muillekin tuolloin filmin katsoneille ja ehkä samoin kokeneille.
  Pekka

  MUD - Crazy
  Se oli aikaa yleis- ja rinnakkaisohjelman sekä Nuorten sävellahjan. Haastan kaikki Radio Luxemburgia Maamme-laulun jälkeen kuunnelleet levysoittimen uuden neulan hinnalla Enskaan.
  Soittakaa vaikka Mudin ’Crazy’.
  Terveisin Vepa

  THE ROLLING STONES - Angie
  Toivon Rollareiden ’Angie’-biisiä. Sitä kuunneltiin seitkytluvulla Nuorten sävellahjasta. Oltiin yleensä Anilla ennen kuin alettiin valmistautua Jämsän Paville lähtöön. Tää ’Angie’ oli niin ihana, kun odotti sydän pamppaillen illalla sen tärkeän tyypin tapaamista. Olin niin rakastunut että…
  Haastan Entisten nuorten sävellahjaan mukaan kaikki seitkytluvulla Jämsän Pavilla käyneet.
  Terv. Päivi P. (Papu)

  HECTOR - Norsunluutorni
  Vuonna 1975 ollessani armeijassa kuunneltiin Hectorin ’Liisa Pien’-LP:tä yötä myöten lomilla ja kasarmilla. Kasarmilla hiivittiin yöllä auditorioon tai mikä lie se tila oli ja kaivettiin levysoitin esiin. Erittäin usein siellä soi tuo kyseinen LP. ’Liisa Pien’-levy on suomalaisen progressiivisen popin helmi ja hieno, mutta surullinen tarina kiipijästä, joka kipusi sosiaalisia rappuja ylös ja todellisuus ei sitten kuitenkaan vastannut kuvitelmia. Hectorilla oli kyseisessä teoksessa joukko suomalaisia huippumuusikoita ja tulos onkin sen mukainen. Loistava albumikokonaisuus.
  Toivelevyni tältä albumilta on sen avauskappale ’ Norsunluutorni’.
  Ynjevi

  RUSH - Tom Sawyer
  Bändi nimeltä Rush kolahti aikoinaan ensi kuulemalla. Valitettavasti Rushia on soitettu mielestäni liian vähän radiossa. Entisten nuorten sävellahja voisi tehdä poikkeuksen. Kaikki Rush-fanit mukaan Entisten nuorten sävikseen ja nupit kaakkoon. Seuraavana Rishin ’Tom Sawyer’, kiitos!
  Säde

  SLADE - Don't blame me
  On taas se aika vuodesta kun mökin katolta on saatava lumet pois. Kemijärven korkeudella noin yksi metri lunta. Tuon biisin soidessa kun kääntää nupin kaakkoon..rupiaa tapahtumaan

  MIKA SUNDQVIST - Testamantti sinulle
  Moi kaikille Enskan uskollisille kuulijoille!
  Elettiin vuotta 1977. Palvelin varusmiehenä Ilmavoimien Viestikoulussa, Tikkakoskella. Rankkojen leiripäivien jälkeen kohokohta oli päästä Sotkuun munkkikahville. Nautintoa lisäsi levyautomaatti, johon vuorotellen syydettiin 50 pennin kolikoita tuomaan hyvän musiikin parissa lohtua koti-ikävään. Basisti Mika Sundqvistin ’Aurinkolaiva’-niminen levy oli silloin hyvin suosittu Sotkun illoissa. Olisiko mahdollista vuosien jälkeen kuulla tuolta upealta levyltä kappale ’Testamentti sinulle’, joka on Mountain -yhtyeen hieno alkuperältään. Suomen kansan rakastama kummelihahmo Matti Näsä eli Heikki Silvennoinen soittaa kappaleen lopussa semmoisen kitarasoolon, ettei ole ennen kuultu.
  Haaste Entisten nuorten sävellahjaan hyvän asian puolesta basisti Mika Sundqvistin Rickenbacker-basson kielien hinnalla - siis noin 30 silloista markkaa.
  Nimimerkki ’Vuorenpeikko’

  DEEP PURPLE - Wring that neck
  Richie Blackmore täyttää tänään 14.4. -18 73 v. Merkittävä kitaristi ja muusikko kuudella vuosikymmenellä. Toivoisin häneltä biisiä vuodelta 1968, Deep Purplen toiselta albumilta The Book of Taliesyn, sen toinen raita Wring That Neck. Siitä käytiinkin melkoista "niskanvääntöä" Its A Beautiful Dayn kanssa. Puolin ja toisin kävivät toistensa "hillopurkilla". Tuo instrumentaali kertoo paljon Richien soittotyylistä ja duetto Jon Lordin urkujen kanssa on legendaa. Haastan kaikki Purple ja Rainbow fanit pähkinöiden keräykseen hyvälle pesäkololle. Erityisesti sinä Taito ja kaikki kaimasi nimpparionnittelujen kera. Jarmo.

  DONOVAN - Sunshine superman
  Toivebiisi Donovanin ’Sunshine superman’. Poppikoulu-ohjelmasta kuulin tästä pätkän, josta tuli mieleen kaikkia hienoja muistoja.. toisaalta, ei niitäkään kaikkia muista.. niitä muistoja..
  Me halutaan haastaa Entisten nuorten sävellahjaan ihan kaikki, jotka tykkää auringosta, tippuvista räystäistä (jos ne ei osu päähän), Ketosen Olgasta, Vesan Jarista, lauantaista, puusaunasta, kissoista ja Beatlesistä.
  Terveisiä kaikille maalaismaisemasta nauttiville Enska-hupakoille ja citykissoille.
  Tuijakka ja Jussikka

  Haasteita ja terveisiä:

  Onnittelut eilisen 67-vuotis syntymäpäivän johdosta Rekalle Onnea toivottaa vaimo Liisa!

  Johnu Karkkilasta huomio! Pääsit aikuisen naisen ikään tällä viikolla ja juhlimme sitä viime viikonloppuna, vielä kerran onneee. Terveiset kaikille "salaseuralaisille" oli mahtavat bileet!!
  Sini ja Mika Käikälästä tulossa ollaan parin viikon päästä kevään aloittajaisiin, kiitos kutsusta!!
  Kaikille ystäville kevät terveiset ja kesän odotusta!
  Terveisin Nanna ja Timba

  Haastan kaikki Loimaan Peltoisten kansakoulua käyneet käytösnumeron jinnalla sävikseen.
  Jari Lehtonen, ekaluokkalainen vm. -70

  Huomio huomio Etelä-Korean ja Japanin ryhmä! Haastamme teidät enskaan ehjinä säilyneiden sakepullojen hinnalla 10 e/pullo. Haastajina Eija ja Hannu PS. Pentti-kissa on hengissä.

  Bussi Antti Helsingistä toivoo malttia liikenteeseen - . Ja haastaa bussikuskit kertalipun hinalla tai minitaksan mukaan.

  Ylämäki alamäki... 3 kuukautta ja kaksi päivää myöhässä tulevat synttäri onnittelut telinevoimistelija Kyöstille. Ja onhan tänään jokin merkkipäivä, mutta en muista mikä...
  Ansku ja tytöt

  Pikku-veli Arille 53 v onnittelut 10.04. johdosta. Vauhti kovenee, kaasu auki. Yhteisen historian & muistojen vuoksi! Tv. Vexi P.

  Aurinkoista syntymäpäivää Sami Teräväinen Virroilla. Pirkko, Keijo ja Pentti perheineen

  Syntymäpäivä onnittelut Ilkalle 15. huhtikuuta johdosta ja haaste huhtikuussa syntyneille... Toivoo Riitta ja Helena

  Vuodelta 1972 löytyy sellainen hyvä biisi kuin Uriah Heepin Easy Living. Itse olin tuolloin 10-vuotias, enkä aivan vielä tainnut Uriah Heepiä itse kuunnella muuta kuin isonveljen vanavedessä. Maanantaina 16.4. yhden entisen nuoren jälkikasvu puolestaan täyttää 10 vuotta ja onnitteluja siten tuplaten Keravalle.
  Tällaisena aurinkoisena kevätpäivänä elämä tuntuu todelta iisiltä, vaikka entisiä nuoria tässä jo ollaankin.

  Huomio Sahalahti huomio! Hurrrrrjasti onnea 18.4 johdosta Vipelle, ikä on vain numeroita, eikö vaan? toivottaa naapuri

  Iloista vuosipäivää Sami Teräväinen sinne Kotalaan Virroille. Toivottaa Timo, kummitäti Marjaana sekä Maija ja Raimo perheineen.

  Ihanaa kevättä ja auringon paistetta, pimeästä ja lumisesta talvesta on selvitty. Hyvää ja onnellista kevät aikaa kaikille! T. Tuula ja Pekka Sodiksesta

  Vastaan huhtikuussa syntyneiden haasteeseen 5€ ja onnittelu halien kera sisareni tyttärelle tuija korhoselle poriin ja kevät terveiset teille kaikille! T:Raili-täti Varkaudesta.

  RAKKAAT SYNTTÄRIONNITTELUT MUKAVALLE PII-YSTÄVÄLLENI EILISEN JOHDOSTA SIPOOSEEN SEKÄ SILITYKSET PRIMADONNA KISULLE SEKÄ IHANAN AURINKOISTA KEVÄTTÄ KUTEN MUILLEKIN TUTUILLE! :-) PIIN TOIVEBIISI SAMAE KOSKINEN HYVÄ PÄIVÄ! :-) TERKUT MYÖS KIVALLE PAULA JUONTAJALLE! :-) OSALLISTUMINEN HAASTEESEEN HYVÄN ASIAN PUOLESTA OMAN TUNNON MUKAAN! :-) TERV. SIPE LPR:STA :-)

  Tervehdys Hossaan kokoontuneelle Korttajoukolle. Vuosikerta 57 on paras. Tuula

  Noh päivää laittaisin Alangon Jaanalle,kristiinalle,ritvalle tonne stdin lähelle terkut,niin ja
  Roihin Alakunnaksen poppoolle täältä pimiästä Hailuodosta t. Alangon Kaija

  Mirtelille, Tiinoille, Tiiteille ja Ramille hyvää matkaa Rovaniemelle! Toivottaa Liisa keskipenkiltä.

  Onnea Koivusalon Jarille 20.4. johdosta toivottelee naapurin tytär

  Keväiset terkut Bobille ja Jussille ja enskalaisille! T. Satu

  Onnea Meän Seppo 16.4. johdosta! Aurinko on kirkkaimmillaan keskipäivän aikaan! Onnea toivottaa Se Komia Suku

 • Biisikertomuksia

  PROCOL HARUM - Homburg
  THE BEATLES - Cry baby cry
  STATUS QUO - Down down
  FRENCH KISS - Dancing in the shadows
  CLIFF RICHARD - Young ones
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL - Cotton fields
  DANNY - Kitarain
  APHRODITE'S CHILD - Rain and tears
  MARKKU INTO - Keitä, keitä kahvinkeitin
  JUSSI & THE BOYS - Mona Lisa
  JETHRO TULL - Moths
  CLIFF RICHARD - Congratulations
  THE ANIMALS - The house of the rising sun
  THE SWINGING BLUE JEANS - Hippy hippy shake

  50 vuotta sitten 6. huhtikuuta vuonna 1968 kisattiin Eurovision laulukilpailujen voitosta Lontoossa. Isäntämaata edusti tuolloin kisahistorian siihen asti ylivoimaisesti kuumin nimi Cliff Richard. Hän oli viisujen ennakkosuosikki. mutta jäi loppujen lopuksi niukasti hopealle. Muistatko nuo vuoden -68 viisut? Oliko Cliff Richard joskus suuri idolisi? Mikä on mielestäsi paras Cliff Richardin levyttämä kappale?

  Loistava laulaja, ehdottomasti ja sitäpaitsi aivan hurmaavan näköinen. (Heli)
  ---
  Hei,1974 Lontoossa ja sain lipun Palladium-teatteriin, jossa Cliff esiintyi.
  Kansa katsomossa isoäideistä teinityttöinin,enkä ihmetellyt. Kyllä se Cliff niin siisti, suloinen poika oli ja esitys oli ikimuistoinen. Täältä jatkoin Brightoniin ja viikko aikaisemmin Abba oli voittanut siellä Euroviisut ’Waterloollaan’; tunne oli kuin "me" suomalaiset olisimme myös olleet voittajia. (Riitta)
  ---
  Muistan nuo viisut sen takia, kun niin otti päähän, kun Congratulations ei voittanut! Oli ehdottomasti niiden viisujen paras biisi! Muuten Cliffin biiseistä pidän eniten We Don't Talk Anymore-kappaleesta. (Ulla)
  ---
  Kyllä Cliff oli ihana. Vuoden -68 Euroviisuja en muista, mutta kyllä Cliffin biisit vielä myöhemminkin, omassa nuoruudessani soivat. Edelleenkin niistä tulee hyvälle tuulelle. ’Congratatulations’ on paras Cliffin biisi (Sirpa)
  ---
  Ihana Cliff! Lucky lips,Congratulations, Summer holiday etc. ehdottomia lemppareita! (Rauni)
  ---
  Toki muistan viisut -68. Cliff oli ihailun kohde. Niin paljon kuin vai 13-vuotias teini voi palvoa. ’Congratulations’ oli paras viisu vaikka kävi niin kuin kävi. Kiva biisi edelleen. (Terveisin radion ja hellan välistä Jaana)
  ---
  Vuoden 1968 kesä hyvin muistissa. Hoilailin "Konkrätsjuleisson" ja "Eeeelsaaa ooolet kohtalon laaaapsi" vanhempieni mukaan ihan kyllästymiseen asti. Ja ehkä siitä syystä, kun kuulen kumman tahansa biisin, tulee kesäfiilis. (Laura)
  ---
  Olin lukiolainen marraskuussa 1969, kun olin Messuhallissa Cliffiä mummini kanssa katsomassa. Mummini piti söpöstö pojasta. Cliff oli uskova siisti laulaja. Soitti kitaraa ja lauloi ’Congratulations’. Tämä on paras laulu. Cliff oli pukuun pukeutunut. Ihannevävyn oloinen. Korosti huumeettomuutta. (Anne)
  ---
  Cliffin juliste oli seinällä sängyn jalkopäässä niin, että aamulla ensimmäiseksi ja illalla viimeiseksi hän minulle hymyili. ’Power to all our friends’ oli ykkönen. (Raili)
  ---
  Cliff Richard ja The Shadows Linnanmäellä 60-luvulla ja meikä kolme kameraa kaulassa ammattikuvaajien joukossa eikä kukaan kysynyt pressikorttia. Mahtava elämys kun Cliff poseerasi vain minun kameraani kohti... (Hannu)
  ---
  Oli suuri idolini. 5-vuotiaana muistan nähneeni ensi kerran TV:ssä, ja kun isoäitinikin vielä säesti, että onpas sitten nätti poika, niin olin jo korvia myöten rakastunut ja tiesin, että minusta tulee joskus hänen vaimonsa. Ensin vaan pitää oppia englantia. (Marja)
  ---
  Mä olin lapsena rakastunut Cliffiin. Muistan kuinka odotin viisujen alkamista ihan väsyneenä. Väkisin valvoin. Cliff oli ihana. Muistan käden koreografian kappaleen aikana. Paras biisi Cliffiltä on ehkä ’Young ones’. Pääsin lapsena äitini kanssa katsomaan Cliffin elokuvia; luulen että äitini halusi nähdä niitä. Lapseni olivat jo syntyneet, kun ’We don't talk anymore’ soi radiossa. Ehkä paras silti on ’The Young Ones’. (Pirjo)
  ---
  ‘Young ones’ on ehdottomasti paras Cliff Richard-levytys. Power to all our friends erittäin ok myös. Ja elokuva "Laukku", jossa Cliff esiintyi, oli nuoren tytön mielestä aivan mahtava. Livenä pääsin näkemään Cliff Richardin Tukholmassa 1985. (Kristiina)
  ---
  ’Young ones’ oli minunkin eniten kuuntelema Cliff Richard-levytys (Heini)

  BIISIKERTOMUKSIA
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL - Cotton fields

  Legendaariset Imatran MM-ajot vuosina 1964 – 1982, enimmillään yleisöä oli 50 000. Koski kuohui ja pikkukaupunki eli hyvin kansainvälistä ja hektistä kesäaikaa. Kilpailuun osallistui kisaajia jopa 40:stä eri maasta. Ympäri maailmaa tulleet nuoret tapasivat toisiaan ja pitkiä rakkaustarinoita sekä avioliittojakin solmittiin. Kesätyö kaupungin puisto-osastolla oli parasta.... voi voi kun me nuoret tytöt bikinit päällä ajoimme ruohoa liikennejakajassa..... Giagomo Agostini, Jarno Saarinen ja Teuvo Länsivuorikin tuli nähtyä.
  Kuunneltiin Creedensien ’Cotton fieldsiä’... Se on toiveeni. Terveiset sekä haaste kaikille Imatran ajoissa käyneille.
  Ajot aloitettiin uudelleen 2016, ei enää MM-tasoisina, mutta suositut ovat edelleen.

  Imatra kotoisin oleva Tuija

  STATUS QUO - Down down

  Olen nähnyt Status Quon keikalla kahdesti Helsingin Kulttuuritalolla. Ensin vuonna -96, jolloin lämppärinä oli Guitar Slingers silloin vielä rokkia laulaneen Jore Marjarannan johdolla.
  Status Quon johtohahmo Francis Rossi kysyi kahden kappaleen jälkeen: ’Does anybody here speak English’ ja kun käsiä nousi runsaasti, hän: "Oh shit… I thought you were so fucking Finnish!" Mutta keikka oli hyvä ja korvat soivat vielä seuraavana päivänäkin.
  Toisen kerran todistin Quon keikkaa vuosi sitten huhtikuussa. Yhtyeessä oli uusi rumpali ja kitaristi, jolla sivumennen sanoen on ollut varmasti hankala paikka hypätä jouluna kuolleen Richard Parfittin saappaisiin - nuorina miehinä he toivat mielestäni uutta virtaa koko porukkaan. Edelliskerrasta viisastuneena otin korvatulpat mukaan, mutta viskasin ne mäkeen jo toisen kappaleen aikana - ei niiden kanssa päässyt tunnelmaan. Toivon Status Quolta heidän mielestäni parasta kappalettaan ’Down Down’.

  Sami

  THE ANIMALS - The house of the rising sun

  Tämä toive siksi, että asuin -80-luvulla Leppävirralla ja eräänä iltana siskoni Vesannolta soitti, että The Animals esiintyy Tervon paviljongissa.
  Tervo on siellä keskellä ei mitään Kuopion ja Karttulan takana, ennen Vesantoa ja Viitasaarta.
  Mitä? Ei he sentään sinne tulisi; keskelle synkintä Savoa.
  Mutta sinne me menimme isältä lainatulla autolla. Ja kas! Siellähän tämä bändi aloitteli soittoa.
  Minulta tuli kyyneleet silmään, kun ’The house of the rising sun’ kajahti soimaan.
  Se oli niin liikuttava hetki, että sen haluaisin kuulla nyt myös radiosta! On se vaan niin hyvä!
  Terveisin Jorma Hytönen, nykyisin Mikkelistä'

  JUSSI & THE BOYS - Mona Lisa

  60-luvulla oli vielä viikonloppuisin eri kouluissa ympäri Hesaa vaihtuvia bailuja joissa silloin käytiin tsiigaamassa näitä silloin uudehkoja bändejä, mut nykyisin melkein kaikki niist on parhaasta päästä olevia nostalgisia bändejä edelleen. Myös Natsalla ja Hämiksellä oltiin mukana ja joskus jopa Dipolissakin oli kunnon meininkiä. Aron Hannun kanssa oltiin usein ja joskus myös Seppälän Harri oli mukana. Ajeltiin Rautiolan Ranen Ford Lincoln Premiere jenkillä ja mukana oli Hauhian Fabu ja Hedbergin Kallekin. Salomon alias Timppa Silvennoisen kanssa paljon dallailtiin ja Pikkiksen kanssa pidettiin kans paljo yhteyttä. Ja aina puhuttiin tytöistäkin reissuilla. Välillä "Hopasta" loppu virta ja piti ostaa uusi akku (siis enemmän kuin kerran) tai siitä loppu menovesi (useammin kuin kerran) ja taas seikkailtiin suviyössä et mistä löytys lähin mesta mistä sais tarvittavaa ainetta et päästäs jatkamaan; aina päästiin ennemmin tai myöhemmin. Salmisen Kaarinaa ihailtiin ja Auravan Ritvaa ja Raution Ritvaa ja Linnankosken Hannelee; joskus niit oli kyydissäkin ainakin jotkut niistä… nii ja tiätty Hakulisen Virva kans. Karjalan Yhteiskoulua käytiin silloin Ruskiksella. Kunnaalan Veli-Matti ei aina viihtynyt varsinkaan uskontotunnilla ja kait mäkin joskus kävin jopa kyseistä aiheesta Rexin, senKohvakan Masan huoneessa neuvotteluja. Herlevin Jaska haki usein muitten kaiffareiden kans ajelulle Volvo PV:llä ja joskus pienellä Fiun tapasella pelillä. Kortelaisen Eero nosteli puntteja, muitakin kuin housun, ja aika paljon nostikin. Ranen kanssa yksPääsiäinen kierreltiin puol Suamee Datsun Blue Birdillä. Otettii välillä kliffoja liftareit messii ja taas mentii.
  Terkkuja kaikille, jotka muistaa.
  Raittisen veljesten laulua lainaten ’ei ajat menneet nyt palata voi’. Nyt vois kylläkin kuunnella esimerkiksi Jussi & The Boysien ’Mona Lisan’.

  Hartikaisen Keke

  PROCOL HARUM - Homburg

  Mieleeni muistuu tästä kappaleesta aina se valtava riemu, kun sain sen äänitettyä magnetofonille ekan kerran vuonna -68. Olin silloin 8-vuotias.
  Iloista kevättä kaikille toivottaa Jomme

  APHODITE'S CHILD - Rain and tears

  Vuosi 1968 oli Euroopan ja itse asiassa koko maailman hullu vuosi: opiskelijamellakoita, Vietnamin sota, Robert Kennedyn ja Martin Luther Kingin murhat, Tsekkoslovakian miehitys ja muutakin kamalaa…
  Levytoiveena on Aphrodite’s Child-yhtyeen ‘Rain and tears’. Se soi Pariisissa radioasemilla opiskelijamellakoiden aikaan tuona vuonna -68 50 vuotta sitten.
  Terveisin nimimerkki ’Hippies’

  MARKKU INTO - Keitä keitä kahvinkeitin

  Vuonna -74 kiersimme Vuoksenniskan huoltoasemien baareja ja soitimme Markku Innon ’Keitä, keitä kahvikeitin’-biisiä sekä ’Naulaan ja naputan’-kappaletta, joka on Wolde Waldemar Punnalan levytysi. Hyvin onnistuimme herättämään hämmennystä.
  Toivelevyvalinta noista kahdesta on ’Keitä, keitä kahvinkeitin’.

  Keke Joutsenosta

 • Soitetut levyt
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL - Travelin' band
  KIRKA - Hetki lyö
  DAVE LINDHOLM - Rock-kukko
  GRAND MERLIN - Rautalampi
  KONTRA - Onomatopoeettinen alkoholiliike
  VAN HALEN - Ice cream man
  NEW MODEL ARMY - Poison street
  URIAH HEEP - The wizard
  CHUCK BERRY - Around and around
  BONEY M. - Rivers of Babylon
  FREE - Come together in the morning
  FRANK ZAPPA - Let's make the water turn black
  ERIC IDLE - Always look on the bright side of life
  TAISKA - Pieni musta kissa
  QUEEN - Love of my life

  HAASTEITA YMS.
  Pääsiäisterveiset kaikille tutuille ympäri Suomea...t.Pipsa,Arto ja Sasu

  Synttärionnittelut Jokelle 2.4 olevan viiskymppisten johdosta. Onnittelut lähettää Riitta,Minttu, Tume,Nuutti, Minni ja Bella. Biisitoive Queenin 'Love of my life'.

  Ruovedellä pyöreitä vuosia täyttää tänään hyvä tyyppi eli Katajan Vellu. Onnea, terveyttä ja monia, monia armorikkaita vuosia toivottelee näin radion välityksellä Kaisa. Kaustisen Festivaaleilla sitten livenä.

  Pakkalanrinne huomio ja siellä ihanat Nanna ja Timba.Aurinkoisia pääsiäisenpyhiä teille.
  Juhannusta odotetaan innolla, mutta välietappi on 28.4., jolloin otetaan harjoitukset tulevaan juhlakesään. Sini ja Mika

  Huomio Houtskär, Saverkeit, Monäs ja siellä maailman parhaat kalakaverit Tiina ja Henni, kireitä siimoja, aurinkoisia päiviä ja rakkaita terkkuja t: Aatami ja Eva

  RAKAS JUNIORINI JERE TÄYTIT 23.PV 24V MYÖHÄSTYNEET ONNITTELUT RANTAKYLÄÄN MLIIN :-)! NYT MERSU MOTARILLE JA KAASUA! TV ISÄ VEIKKO

  Kivijärvellä syntynyt,Kaustisella varttunut ja nykyään Ruovedellä asuva veljemme Vellu täyttää tänään 60 vuotta.Sylintäyteläiset onnittelut toivottaa sisarukset

  vitsi: mikä on laihan sähkösauna? Sähkölasku seinään - kyllä hiki lentää.

  Hyvää syntymäpäivää Dave Lindholm! Road is long, way is hard, but there is THE ROAD for you.
  Keep on Rocking. Jacko

  HAASTAN KAIKKI O-ZONE FANIT OMANTUNNON MUKAAN ENTISTEN NUORTEN SÄVIKSEEN.

  Hyvää rautalankalauantaita enskat. Eilen 30.3 2018 täytti Eric Clapton 73 vuotta. -"Onnea". Jaakko

  2.4. Lämpimät Onnitteluni syntymäpäiväsi johdosta Lispe,voimia sinulle.t.kotijoukot

  Haastan kaikki kitaristit omantunnon mukaan Enskaan.kitara on enkelten soitin!eläköön antelias kitara,ei saita eikä itara!t.Kupsanen,Vantaa,Leinolandia.

  Tiina ja Henni kiittävät terveisistä, siikaa tulee ja aurinko paistaa.

  Pääsiäisterveiset Ilmarinkadulta Suvisumpun noidille ja velhoille, Sirkalle,Ripelle ja Mikulle Pieksuun ja Holopaisen Annelille ja Svärdin Johanille hyvää kotimatkaa.

  puujalkavitsin paikka! Miksi jääkiekkoilija teemu selänne haluaa kuolla tikkurilassa? Hän haluaa kuolla tikkurilassa wintermixin tehtailla maalinteko paikalla! Miksi maukka ei käynyt kannukses keikal? Siel tehdään maukasta poutun makkaraa! Terveisin Spyde

  Haastan mukaan kaikki Van Halen-fanit ekan levyn 40-vuoisjuhlan kunniaksi. Toive Van Halen ja 'Ice Cream Man' t. Tomppa Stadista

  KÄPYLÄN LUKION 3A 1978 KAIKKI MUKAAN ENSkaan VAIKKA VITOSELLA. 40v LUOKKAKOKOUS TOUKOKUUSSA! Lisätietoa Facebook sivuilla, sieltä löytyy EIJA A. tai SATU tai MAARIT taI JAANA tai ANNA-MAIJA tai PIRKKA tai PEKKA. He antavat lisätietoa.

  Katajan Vellulle mahtavat 60-vuotissynttärionnittelut Tuulikilta Tampereelta

  Pyytämäsi puujalka: Mitä Kai Hyttinen sanoi laittaessaan kotiviinin tulemaan?? KÄYMÄÄN VAIN!! terv.Seppo

  Haastan Entisten nuorten sävellahjaankaikki sellaiset ihmiset jotka muistavat kun musikkia ei saanut kuunnella muistaakseni jonain pääsiäispäivänä klo.16.00 jälkeen . Oltiin Kotkassa Santalahden lomakylässä ja kuunneltu levyautomaatista tunnin verran mm. Creedenceä kun tarjoilija tuli sanomaan että automaatti suljetaan 5 min päästä ! Voi pyhä sylvi? Terveiset lähettää Ahvenainen ainakin Soskalle Tampereelle!

  Savonrannalla Ulla-Maija, isot onnittelut sulle synttäreiden johdosta. Nauti hienosta aurinkoisesta päivästäsi. T. Ripa ja Päivi

  Moro! Jokelan pizzeriassa on edelleen jukeboxi päivitettyine biiseineen. Sirpa

  Aurinkoiset terveiset Petsille ja Jaanalle Ouluun. T. Mepu ja Timppa

  Merjalle suuret kiitokset eilisistä syntymäpäiväjuhlista Lehmilehdossa ja onnea vielä sylillinen. Toivottelee Kaikki ystävät Kieringistä ja maailmalta

  HAASTAN TAPIOLAN LUKIOSTA -84 YO:T euromääräisellä setelillä. Haasteen heitti Mari Luojus (os. Lampinen)

  Soitan kitaraa kuin enkeli,mutta laulan raakkuen kuin varis.Olen Seppo Synkkänen,Tuonelan Talonmies.RAUHAA Rajalle.t.Kupsanen Vantaalta.

  Rakkaat terveiset Eerolle sinne tien päälle sekä äidille ja sisaruksille perheineen. Toivottaa Ellu

  Törkiän kolokosti onnia Katajan Vellulle 60-vuotissyntymäivän johorosta. Toivoo Harri ja Maija Ruovedeltä

  Haastan ENSKAAN kaikki jotka aikanaan Ranualla kävivät viettämässä vapaa-aikaa henkiläkuntakerhon Tievatuvalla ja moikkaan terveiset Senjalle ja Heikille. Teepa

  TOIVOTAN AINO KERKÄLLE KARTTULAAN HYVÄÄ VOINTIA JA HYVÄÄ PÄÄSI- ÄISTÄ T. VELI SUONENJOELTA

  hieno oli tuon freen biisi. Paul kossoff kuoli vain 25-vuotiaana. Albert järvinen oli suuri kossoff-fani ja molemmat kitaristit eli abe ja paul soittivat eddie boydin bändissä aikoinaan. -75 abe osti lontoosta kossofin vanhan kitaran! Tälläistä tällä kertaa!

  pääsiäisbiisi? Kirkan 'Mokaan ja munaan' vuodelta -77 kaksi puolta lpltä! Hyvää pääsiäistä kaikille enskalaisille ja kaikki mukaan enskan keräykseen hyvän asian puolesta eli safka kiertoon ja ruokapöytään ei roskikseen ja kaikille munarikasta pääsiäistä! Yes! Mixu Coccolasta

  Miksi Neumann pyöri kaupan keksihyllyllä? No sillä oli levoton tuc-himo. JAKE

  BIISIKERTOMUKSIA

  BONEY M. - Rivers of Babylon
  Carl Duisberg Gesellschaft kielikussi Saksassa 40 vuotta sitten.
  Terveiset kaikille kurssille osallistuneille. Näinä päivinä 40 vuotta sitten matkasimme yhdessä me noin 30 nuorta Finnjetillä kohti Saksaa ja edelleen junalla Kölniin. Kaksi kuukautta Kölnissä oli ikimuistoista aikaa. Päivät olimme kielikurssilla, tutustuimme teollisuuteen, kauppaan ja Saksan kulttuuriin. Illat vietimme Kneibeissa tai Discoissa. Ainutlaatuinen kokemus ja hauskaa oli. Reissulta sai ystäviä, lähinnä kylläkin suomalaisia. Osa meistä jäi Saksaan töihin vuodeksi tai pariksi ja muutama jopa loppuelämäkseen.
  Itselleni kielikurssi ja työt Saksassa antoivat hyvän kielitaidon, elämänkokemusta, uutta katsontakantaa ja eritoten hyviä ystäviä. Pienellä porukalla olemme matkustelleet yhdessä ja juhlineet paluusta asti vuoden vaihdetta.
  Biisitoivomus on Boney M.:n ’Rivers of Babylon. Se soi silloin discoissa ja kaikki tanssimme yhdessä ympyrässä käsiä taputtaen. Tämä biisi tuo muistot mieleen!

  Tuire Haaparanta

  KIRKA - Hetki lyö
  Kemijärven ja Sodankylän välillä on kylä nimeltä Pelkosenniemi. Kylässä oli vuosikymmeniä sitten tanssilava nimeltään Suojala. Siellä järjestettiin tansseja ainakin Pääsiäisenä, jolloin turistit tulivat Pyhätunturille. Tansseja järjestettiin myös muutenkin, mutta pääsiäinen oli iso tapahtuma ’pikkutytöille’. Siihen aikaan siellä vierailivat isot tähdet: Danny, Kirka, Kuju, Hurriganes yms. Luulen että moni siihen aikaan turistina Pyhällä ollut muistaa paikan.

  Aija

  CHUCK BERRY - Around and around
  Tasan 60 vuotta sitten 31. maaliskuuta vuonna -58 sitten Chuck Berryn ’Johnny B. Goode’-klassikko julkaistiin singleä.
  Kyseinen hittisinglen kääntöpuolella oli kappale, mikä kumminkin jäi hiukan ’Johnny B. Gooden’ varjoon, mutta oli silti todellista rock’n’ rollia. Tuo B-puolen biisi on ’Around and around’, jonka Rauli Badding Somerjoki on levyttänyt suomeksi nimellä ’Rokaten ja rollaten.

  Riku S.

  CCR - Travelin' band
  Serkkulikkamme Annika Tammelan Saarenläänistä! Tulevana pääsiäismaanantaina 2. huhtikuuta aloitat uuden vuosikymmenen. Sen kunniaksi on hyvä muistella 70-luvun alkupuolen joulupäivää, jolloin koko serkkulauma kuunteli meidän vinttikamarissa CCR:ää ja niitä muutamaa muuta levyä mitä meillä silloin oli ja on muuten vieläkin tallella.
  Railakasta syntymäpäivää toivottelevat Myllykylän serkkulikat miehineen.

  FREE - Come together in the morning
  Maanantaina 19. maaliskuuta -18 tuli kuluneeksi 42 vuotta brittiläisen bluesrockbändi Free-yhtyeen kitaristin Paul Kossoffin kuolemasta. Hän oli tunnetun englantilaisen näyttelijän David Kossoffin poika ja aloitti soittamisen 60-luvun puolivälissä. Free soitti ensikeikkansa huhtikuussa 1968 ja julkaisi vuosien 1968 ja 1973 välillä seitsemän laadukasta albumia, joista yksi on live. Biisitoiveena on alkuvuodesta 1973 ilmestyneeltä albumilta ’Heartbreaker’ löytyvä balladikaunokki ’Come together in the morning’.

  Pertti

 • Soitetut levyt

  PELLE MILJOONA & 1980 - Viimeinen syksy
  TOM JONES - Yesterday
  ALICE COOPER - School's out
  EPPU NORMAALI (voc. JUHA TORVINEN) - John Fogerty
  NEW JOYS - Kevät
  CREAM - Those were the days
  KARMA - Hyvää huomenta Suomi
  THE ROLLING STONES - Can't you hear me knocking
  SAMMY BABITZIN - Pienen pojan nukkeshow
  MOTT THE HOOPLE - All the young dudes
  RENAISSANCE - Northern lights
  GENESIS - Dancing with the moonlit knight
  ALBERT JÄRVINEN (voc. DAVE LINDHOLM) - Goin' to Louisiana
  FREEMAN - Ajetaan tandemilla

  Biisikertomuksia:

  PELLE MILJOONA & 1980 - Viimeinen syksy
  Pelle Miljoona 1980-yhtyeen kitaristihirmu Rubberduck Jones eli Nisse Rikama täytti 13. maaliskuuta 2018 58 vuotta. Nissen muista yhtyeistä mainittakoon Trash, Sehr Schnell ja Suspenders. Lisäksi hän oli tuottajana Ratsia-yhtyeen vuonna 1979 ilmestyneellä esikoisalbumilla. Biisitoiveena Nissen säveltämistä Pelle Miljoona 1980-yhtyeen kappaleista olisi ’Tämä sukupolvi’-klassikkolevyltä kappale ’Viimeinen syksy’.

  Nimimerkki ’Elämä on salaisuus’

  TOM JONES - Yesterday
  60-luvulla oli huippumalli Twiggy, jonka kuva jossain lehdessä sai minut muistelemaan teini-iän meikkijuttuja. Filmstar-kakkumascaralla sai Twiggy-ripset kun sylkäisi kunnolla harjaan.
  Risiiniöljyllä yritettiin kasvattaa ripsiä tuuheammiksi. Ihme, että mikään väri enää tarttui.
  Kalpean vaaleanpunainen huulipuna oli muistaakseni Jane Helleniä. Äidiltä piti lainata Ponds-kasvovoidetta, koska mainos lupasi sen tehoavan seitsemässä päivässä.
  No ei tehonnut edes parissa viikossa, koska minkäänlaista muutosta peilikuvassa ei näkynyt.
  Sydän syrjällään kuunneltiin silloin Tom Jonesia. Toivelevyni onkin Tompan esittämä 'Yesterday'.

  Merja

  ALICE COOPER - School's out
  Huomio Kuopio ja herätys Kuopion yhteiskoulun (Kuopionlahden lukion) abit vuodelta -78! Koulun päättämisestä tulee 40 vuotta, ja kokoonnumme sitä juhlistamaan ja kavereita tapaamaan 19.5. ensin koululle ja sitten Kummin aittaan. Meitähän oli kolme rinnakkaisluokkaa, joten isonkin porukan saamme kokoon, kun muistatte ilmoittautua huhtikuun aikana. Lisätietoja saatavilla sähköpostista yhteiskoulu78@luukku.com tai FB:stä.
  Toivelevynä on Alice Cooperin 'School's out'.

  Vuke

  KARMA - Hyvää huomenta Suomi
  Kuka vielä muistaa suomalaisen Karma-yhtyeen? Yhtye perustettiin vuonna 1972 ja tunnetuimmat jäsenet olivat aikansa lapsitähti Vesa Enne sekä Jonna Tervomaan isä Timo Tervomaa.
  Aluksi ryhmä esitti lähinnä englantilaisen Sweet-yhtyeen suomennoksia. Karman ensisingle ’Wig Wam Bam’ oli suomennos Sweet-hitistä. Myöhemmin yhtye siirtyi countrympaan suuntaan.
  Karman ykköshitti vuodelta 1976 on kappale ’Hyvää huomenta Suomi’ -käännösteksti sekin.
  Yhtye lopetti mielestäni liian aikaisin, potentiaalia oli hyvinkin. Toiveeni on tuo ’Hyvää huomenta Suomi’, jossa välittyy hyvin ajan kuva.

  Markku

  THE ROLLING STONES - Can't you hear me knocking
  Olen siitä erkoinen entinen nuori, että en ole koskaan omistanut kuin yhden Rolling Stonesien levyn.
  Älppäreitä kyllä on ollut hyllyt notkuen, parhaimmillaan ehkä noin 500 lättyä.
  'Sticky Fingers' oli minun Rollari-levy ja siltä toivoisinkin kappaletta 'Can't you hear me knocking'.
  Tämä on mielestäni yksi parhaista Rollari-vedoista ikinä.
  Ehkäpä juuri tämän kappaleen takia en halunnut muita yhtyeen levyjä hankkia; olisin voinut vaikkapa pettyä.

  Terveisin Epi Kotkasta

  SAMMY BABITZIN - Pienen pojan nukkeshow
  Tampereen itäpuolella on legendaarinen Tammelan kaupunginosa. Siellä sijaitsee yhtä legendaarinen Tammelan koulu ja jotta legendaarinen-sana ei kärsi inflaatiota en sitä enää jatkossa mainitse. Tammelan koulun naapurissa oli Tammelan pallokenttä eli Paltsu. Siellä järjestettiin 70- luvun alussa soittoiltoja, Näistä soittoilloista on jäänyt mieleeni erityisesti Sammy Babitzinin hieno laulu ’Pienen pojan nukkeshow’, mikä onkin toivelevyni.

  Ilmari

  MOTT THE HOOPLE - All the young dudes
  Oulun rajakylässä 70-luvulla meitä meitä saman henkisiä nuoria oli isompi porukka. Nyt on sen verran aikaa kulunut, että yksi meistä on saavuttanut kunnioittavan kuudenkympin iän. Tätä merkkipaalua juhlistetaan 24.3. -18 Haukiputaalla. Kitara ja basso on pysynyt Joukolla kädessä aina ja varmaankin kuulemme näytteitä lauantaina. Jouko Heikkilä, näin ne vuodet kuluu mutta niin mieli kuin kroppa ovat lähes nuoruuden kunnossa. Bussilla kuljettiin Kuusisaareen, Kellon NS:le ja Haukiputaan osakunnalle sen hetken bändejä kuuntelemaan. Lavoilla nähtiin riehumassa esimerkiksi Sleepy Sleepers, Ronski Gang sekä Hurriganes . Ne jotka tunnistavat itsensä tarinasta, haastan mukaan bussilipun hinnalla.
  Porukassa ihmeteltiin omppuviinin vaikutusta elimistössä ja samaan aikaan saatiin vaikutteita musiikista. Radiosta ja harvoilta C-kaseteilta kuunneltiin niin Rollareita kuin Doorsin biisejä.
  Juhlapäivälle sopisi musiikiksi: Mott The Hooplen 'All the young dudes'.

  Pule

  GENESIS - Dancing with the moonlit knight
  Useinkaan Entisten nuorten sävellahjassa ei toivota progemusaa, mutta minäpä toivon Genesis-kappaletta 'Dancing with the moonlit knight' yhtyeen vuonna -73 julkaistulta albumilta ’Selling England by the pound’. Peter Gabrielin laulu tässä sävelteoksessa on niin upeaa vaikka hän ei ole mitään oopperakouluja käynytkään. Minulle tämä biisi tuo myös mieleen pikkuveljeni kanssa tehnyt virveliretket mökillä, kun narrattiin ahvenia ja perattiin niitä suomut poskilla.
  Usein emme puhuneet mitään, kun olimme kalassa veneellä. Minä mietin usein, että mitä Gabriel laulaa ja kun hyräilin pikkuveljeni sanoi että "hiljaa, kalat katoaa, eikä päästä saunaan, pitää syödäkin, turpa kii: kalat katoaa kun höpötät".

  Terveisin Eino

  ALBERT JÄRVINEN (voc. DAVE LINDHOLM) - Goin' to Louisiana
  24.3. on monen musiikillisesti merkittävän persoonan merkittävä päivä. Tänä päivänä 60 vuotta sitten Elvis lähti inttiin. Vuotta myöhemmin syntyi Rovaniemellä tuleva Eppujen kitaristi Juha Torvinen. Ja mikä surullisinta, niin tänä päivänä 1991 saimme viestin Pekka "Albert" Järvisen poismenosta.
  Albertin soolotuotanto on jäänyt Enskassa vahvasti taka-alalle. Tämän korjaamiseksi toivoisin biisiä Albertin ekalta soolo-LP:ltä 'Ride on' vuodelta 1974. Hän oli saanut tuolle levylle mukaan lähes kaikki tuon ajan kotimaiset huippumuusikot. Tällä toivebiisilläni laulupuolen hoitaa muuan Ralf Henrik Lindholm, joka Davena paremmin tunnetaan. Hän myöhästyi tästä merkittävästä päivästä tasan viikon. Ensi lauantaina 31.3. -18 hän täyttää 66 vuotta .Tuo toiveeni on mainio versio John Lee Hookerin bluesklassikosta 'Goin`to Louisiana'.

  Ketis

  FREEMAN - Ajetaan tandemilla
  Olipa hiihtokilpailut huomenissa kansakoululla ja kynttilällä voidelluissa puusuksissa vanhan ajan mäystimet, siis pelkät nahkalenkit. Käsiin porkat, silloiset sauvat. Päätin etten kyllä varmana sivakoi ja laitoin minimittaisen sinipunaraidallisen villavekkihameen ja kevyen pusakan aamulla ylleni kouluun. Opettaja oli kuitenkin päättänyt toisin. Niinpä vetäisin minihame päällä turkasesti lipsuvilla suksilla kilpailut sinnikkäästi sijoittuen jälkipäähän. Toivelevy on Freemanin ’Ajetaan tandemilla’. Terveiset Asunnan kansakoululaisille lähettelee Anita.

  HUOM! Kaikki biisikertomukset löytyvät Yle Entisten nuorten sävellahjan Facebook-sivulta

  Haasteita ja terveisiä:

  Esa Tuomiselle eli Tuopille Heinolaan terveisiä,että lauletaan vaan omia lauluja. Terveiset muillekkin tutuille. t. Pekka

  Terveisiä ihanalle Merjalle Pieksämäelle lähettää Juhani

  KAARINA JA ASKO HAKKARAISELLE MUNA RIKASTA PÄÄSIÄISTÄ ITÄ- KESKUKSEEN.T. KOJOOTTI SUONENJOELTA

  Hekuli täyttää maanantaina 26.3 .2018 70 vuotta. Juhlimme tänään ystävien kanssa ja haastamme kaikki lähipäivinä 70 v täyttävät ja haastamme skumppapullonhinnalla mukaan.

  Terkkuja Sirpalle ja Eskolle Lohjalle täältä tienpäältä matkalla Saariselälle.

  Ai, että kyllä nyt on kevättä rinnassa entisellä nuorella!
  Haastan kaikki kevätihmiset Enskaan ja varsinkin keväällä synttäreitään viettävät.
  Arja Espoosta

  Terveisiä Pertsalle, Erkille, Elvikselle, Kenolle, Veikolle, Karille ja Jarkolle. Mahtavaa tavata teidät pitkästä aikaa tänä iltana. Toivoo Faniporukka.

  Tämä viesti menee rakkaalleni Eilalle. Earth Hourin hengessä kympin haaste
  kaikille Enskaan. T. Esa

  Helenalle terkkuja sinne jonnee merille sekä haaste hyvän asian puolesta koko laivan henkilöstölle oman maun mukaan. Toivoopi Masa

  Hiihdellään,lumikengillä metsään,potkukelkalla mäkeä alas lunta riittää yllin kyllin...kiitos traktorikuskille aurauksesta...lomaillaan mökillä.Terkkuja Kotirantaan,Nuppulinnaan Jaanalle ja Ilkalle, Luostolle Sepolle ja Saaralle sekä Pääsiäisnoidille Kyöpelinvuorelle...t.Pipsa,Arto ja Sasu

  Vastaan keväällä syntyneitten haasteeseen ja onnittelut Rallu serkulle Helsinkiin terveisin Raili Varkaudesta.

  Terekut Ollille ja Leelalle Lappeenrantaan ja arvata voitte keneltä tulevat kun kyseessä on Smokie buari. Ja eiku hojo hojo

  Onnea Hannu Luostari Toivottelee Anni ja Jouni

  Onnea Jouni, Jasmin, Vellu ja Taru toivottelee Se Komia Suku

  Epävirallinen tieto kertoo,että Torvinen olisi ollut reilussa laitamyötäisessä laulaessaan ja sen kyllä kuuli. Antsa

  Kaikki jotka muistavat henkilön nimeltä Apa Hämeenlinnasta toivon teidän osallistuvan omantunnon mukaan Entisten nuorten sävenlahjaan. Toivoo vaimo kotona.

  Haastan Saaran hyvän asian puolesta kissojen metkujen hinnalla haastelee kisu Viiru

  Inkeri serkkulikka kaavilla täyttää pyöreet 60 vuotta 26.3. Onnittelijoina serkut Riitta ja Helena.

  Terkkuja Tompalle ja Kaitsulle Levin urheilukeskukseen. T. Matilda ja Petra

  Terkut Artolle Portimoon t. Siskot

  Oikein paljon onnea Päiville Laihian Vadelmatielle huomien 60-vuotispäivän johdosta T: ystävät Saiturintieltä

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä