Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

THE BEATLES  While my guitar gently weeps

PROCOL HARUM  A whiter shade of pale

BEE GEES  Stayin' alive

WRUM  Takapihojen rock-tähdet

QUEEN  Friends will be friends

THE MUSIC MACHINE  The people in me

DAVID LINDLEY  Your old lady

URIAH HEEP  Easy livin'

BONNIE TYLER  It's a heartache

RAULI BADDING SOMERJOKI  Bensaa suonissa

HERMAN'S HERMITS  No milk today

VINEGAR JOE  Proud to be (a honky woman)

REIJO KARVONEN & IKAROS  Ikaros

POPEDA  Sukset (vaikeata tämä hiihtäminen)

 

Biisikertomuksia

BEE GEES  Stayin' alive

Huh huh! Voiko todella olla 40 vuotta abiajelusta! Päivän fiilis oli uskomaton, kun nuorempi polvi kantoi meidät ruokasalista rekan lavalle.  Ikinä ennen sitä tai sen jälkeen ei ole ollut niin mahtavaa fiilistä: koulu takana ’forever’ ja saatiin heitellä karkkia katsojille Espalla.  Illalla biletettiin Täffällä ja sitten lukemaan.  Vähän ajan kuluttua leffateattereihin tuli ’Saturday night fever’, joka oli ensimmäinen 'nuorisoelokuva' . Biisejä soitettiin ahkerasti diskoissa ja nehän elävät vieläkin.  Abiajelun ja fantastisen nuoruuden muistoksi haluaisin kuulla iki-ihanan ja muistoja herättävän Bee Gees-kappaleen ’Stayin’ alive’. Terkut kaikille 1977 abeille kautta Suomen.

Terveisin Ani

 

REIJO KARVONEN & IKAROS  Ikaros

Hei kaikki Arkadian yhteislyseon oppilaat ja opettajat vuosilta 1967- 1975.

Me olimme mielenkiintoinen ja moninainen joukko ihmisiä ja kuten silloinen rehtorimme Martti Rönkkö lausi usein: ’käymme koulua elämää varten ja elämää on varmasti ollut monenlaista’. Koulubileet olivat vielä tuolloin hyvä paikka tavata ja bilettää.

Haastan kaikki vuosien -67-75 oppilaat ja opettajat Entisten nuorten sävellahjaan. Iskulauseemmehan oli:’olemmehan arkiadalaisia ja mustakaa urheiluseura Sammon motto: Liikuntapäivänä vaihtoalusvaatteet mukaan’!

Biisitoiveena on lukiovuosilta koulun oman oppilaa Reijo Karvosen ja Ikaros bändin levyltä ’Ikaros’ nimibiisi

Raimo

 

DAVID LINDLEY  Your old lady

Moi enskat !

Aikamatkallani palaan vuoteen 1981.  Armeijan jälkeen oli etsittävä jokin opiskelupaikka ja sellainen löytyi Lappeenrannasta; tarkemmin Yo-pohjainen  elektroniikka-asentaja kurssi. Soluasuminen tuli tuolloin tutuksi.  Viisi kaveria asui kolmen pienen huoneen ja keittiön kommuunissa.  Yksityisyyttähän siinä ei juuri ollut ja vessaan joutui usein jonottamaan. Onneksi parilla kaverilla oli samantyyppinen musiikkimaku kuin mulla ja illat kuluivat usein popmusiikka kuunnellen,  kun joku kavereista esitteli levy- tai kasettivarastoaan.  Muut harrastukset olivat minimissä huonon rahatilanteen takia.  Joskus sentään konserteissakin käytiin kun kaupunkiin saapuivat Jukka Tolonen Band,  Pekka Pohjola Group tai Dave Lindholm.  Myös radiota kuunneltiin ahkerasti.  Yle oli tuolloin aloittelemassa Rockradio-lähetyksiä ja sieltä pongailtiin levyuutuuksia. Eräänä iltana sitten vetäydyin kuuntelemaan radiota omaan solun rauhaan - siis kulokkeet korviin ja punkassa levytysasentoon. Taisi olla toimittaja Jukka Haarma,  joka  tuolloin esitteli  mm.  David Linldeyn  ’El Rayo X'-vinyyliä. Toiveeni olisi kyseiseltä albumilta ’Your Old Lady’-niminen kappale, joka oli tuolloin toimittaja Jukka Haarmankin valinta.

Haastan samalla Skinnarilan opiskelja-asunnoissa asuneet ja asuvat vitosella mukaan keräykseen.

Jakke

 

RAULI BADDING SOMERJOKI  Bensaa suonissa

Isäni oli usein 70-luvulla järjestysmiespäällikkönä ja minä olin hänen mukanaan silloin tällöin järjestysmiehenä Salakallio-nimisellä tanssilavalla Halikossa.  En muista esiintyikö Badding tuolla lavalla, mutta minä en häntä siellä tavannut.  Monta muuta tuon ajan artistia kylläkin.  Baddingin näin sitten livenä kyllä toisella tanssipaikalla, mutta ujona nuorena miehenä en tohtinut mennä keskustelemaan hänen kanssaan.  Selvinpäin Rauli tuolloin oli ja olisi ollut ehkä mukavaakin juttuseuraa.  Raulin musiikkia olen kuullut paljon, mutta elokuvasta ’Bensaa suonissa’ on jäänyt mieleeni Raulin laulama nimikappale. Tämän kappaleen jos saisi kuunnella, niin olisi tämänkin nykyinen järjestyksetön mies tyytyväinen.

Pasi Salosta

 

BONNIE TYLER  It's a heartache

Parhaalla ystävälläni oli joskus varhaisnuoruudessa C-kasetti, jossa oli Bonnie Tylerin ’It’s a heartache’-biisi.  Sitä kuuntelimme yhdessä Kaarinan äidin paheksunnasta huolimatta.  Vuosia on kulunut ja paljon on tapahtunut, mutta edelleen olemme ystävät. Kiitos siitä, Kaarina!

Terkuin Merja

 

THE BEATLES  While my guitar gently weeps

Tänään 25.2. 2017 George Harrison täyttäisi  74 vuotta jos vielä eläisi.  Mielestäni hän oli The Beatlesien paras muusikko ja jäi liikaa taka-alalle Johnin ja Paulin varjoon.  ’White Albumilta’ löytyy Georgen loistava biisi ‘While My Guitar Gently Weeps’.  Toivon tuon Georgen biisin hänen vuosijuhlalleen.  Haastan Entisten nuorten sävellahjaan kaikki Antti Hermannin Nuorisoseuran jäsenet ja kaikki muutkin Harrisonin fanit.

Jarppa

 

VINEGAR JOE  Proud to be (a honky woman)

Kovimpiin brittilaulajattariin lukeutuva Elkie Brooks viettää 72-vuotispäiväänsä tänään 25. helmikuuta.  Ennen soolouraansa hän vaikutti yhtyeessä Vinegar Joe, joka vieraili mm. vuoden 1973 Ruisrockissa.  Yhtyeen jäsenistöön kuului lisäksi muun muassa Robert Palmer.  Biisitoiveena Vinegar Joen repertuaarista on ’Proud to be (A honky woman).  Muska levytti tämä suomeksi nimellä ’Löysä nainen’.

Rusty Red Armor

 

QUEEN  Friends will be friends

Hei Hanna.

Juttu alkoi noin vuonna 1993 Pohjois-Haagassa.  Aamukiireissä kumpikin osapuoli olimme koiriensa kanssa ja siihen se tuli kerrostalon pihalle:  kakka.  Reippaalla huudolla kannustettiin, että älä nyt siihen sitä jätä.  Vastaus oli että joo joo, kyllä mä siivoon. Tästä se alkoikin vedenpitävä ystävyys.  Ne kymmenet kerrat palveluskoirakentän reunalla, ne sadat kupposet kahvia ja juttutuokioita teillä ja meillä. Muistona kuinka kauan sitten meille tuli pyykkikoneen korjaaja,  joka meni kylppäriin korjaamaan ja me juotiin kaksin keittiössä kahvia koiran kerjätessä makupalaa.  Sanoit sille : ”voi kuinka kauniit silmät sulla on kun katsot minua, mä niin rakasta sua”,  johon minä, että hei se pyykkikonemies on kylppärissä.  Sen jälkeen on elämä vienyt kumpaakin välillä myötätuulessa, toisinaan on lunta tullut tupaan enempi kuin tarvis, mutta aina on oltu ystävinä, olkapäänä ja kuuntelijana.  Jos kaikki on nyt mennyt suunnitelmien mukaan istut meillä miehesi kanssa kylässä ja siksipä haluaisimme kuulla Queenin ’Friends will be friends’-kappaleen kun ystävänsä voi valita ja me on tehty hyvä valinta.

Halauksin Auli ja Ilkka

 

URIAH HEEP  Easy livin'

Onnea toivotamme suudella sydämellä Jari-veljellemme, joka täyttää 28. päivä kuluvaa helmikuuta  60 vuotta.  Hän juhlii päiväänsä tänään lauantaina. ’ Easy livin’ vauhditti menojalkaa nuorena  ja saa varmasti nytkin hyvän vastaanoton. Jospa soittaisitte sen, olisimme kaikki iloisia! Tässä  on hyvät energiat kaikille kuulijoille…

Maija-sisko

-------

Sini ja Pate toivoo Uriah Heepin ’Easy liviniä’ ja samalla haastamme kaikki mukaan sillä summalla mikä selkänahasta sopivasti irtoaa. Jos Heeppi soi niin kannat kattoon ja hanat kaakkoon.

 

Miten luisti suksi kakaravuosina? Monellako hiihtokilpailuista saamallasi lusikalla tai mitalilla edelleenkin ylpeilet? Jäikö kouluaikojen hiihtokilpailuista traumoja?

Kertomukseni on kysymykseen:  vieläkö käytät hiihtokilpailuista voitettuja lusikoita... Olen maalaistalon tyttö eli liikuntaa tuli lapsena paljon, kun leikkikenttä oli laaja. Tanssimme siskon kanssa Assi Nortian balettikoulussa ja koulua käytiin talvella suksilla.  Koulussa oli aina hiihtokilpailut. Ollessani  8-vuotias v. 1968 otin osaa pyhäkoulun kisoihin.  Mulla oli siskolta perityt vielä liian isot monot ja suksissa voittositeet. Menin nurin siinä ekassa isossa mäessä niin, että toinen suksi irtosi. Voittoside oli hankala pysymään jalassa, jos monon reiät olivat tukkiutuneet lumessa. Loppumatka oli siis nilkutusta jatkuvasti aukeavan suksen kanssa. Jäin hyväkuntoisen ja liikunnallisena lapsena kisan vikaksi. Kisan palkinnot oli hoitanut paikallinen kello- ja kultakauppias. Oli sponsoroinut omasta aloitteestaan Jumbolusikan kisan peränpitäjälle. Kauhea häpeä, kun minä sain sen. En häpeä enää. Se on hyvä muisto Jyrkkäjussista. ( Keppana Sarkkola Hauholta)

---

Punaiset puusuksiJärviset oli kovassa käytössä. Hiihdettiin kouluun sisarieni kanssa. Silloin oli lunta ja pakkasta, kunnon talvet. Koulun hiihtokisat oli aina jännä juttu. Isäni laittoi sukset hyvään kuntoon: ,tervaa ja kynttilää; kyllä kulki. Mutta ei lusikoita montaa tullut. Kaikki vapaa-ajat sivakoitiin ja tehtiin retkiä lähimetsiin; oli keli mikä hyvänsä .Siitä on itselle jäänyt hyvät muistot ja tänä päivänäkin hiihtelen ja nautin luonnon rauhasta. (Sari)

---

Enpä ollut kovin kummoinen hiihtäjä, mutta tärkeintä oli, että ei tullut kansakoulun hiihtokisoisssa viimeiseksi. Kerran voitin Alhon yleisissä hiihtokisoissa I-palkinnon. Lusikan kirkkautta ei yhtään himmennä se, että olin sarjani ainoa osallistuja! Lusikka on vieläkin tallessa ja tuleepa sitä talvisin edelleenkin hiihdeltyä (Timo)

---

Olin aina viimeinen, kun lainasuksilla jouduin hiihtään! Perheeni oli todella köyhä,eli traumat hiihtämisestä tuli! Ei pokaaleita! (Helinä)

---

Yhen kerran sain lusikan kun tuli kolmanneksi ! Voitosta ei voinut haaveilla kun oli Susi-Kallen poika samassa kilpailussa ! Tämä oli 60-luvulla Kuusamossa ! (Tauno)

---

Kansakoulun viidennellä luokalla kävelin paksu lumikerros pohjissa maaliin viimeisenä opettajani suureksi häpeäksi. Hiihto vieläkin rakas harrastus ja kyllä niitä lusikoitakin on. Oppikouluun hiihdettiin talvisin järven yli ja kilpailtiin kuka tarkeni kovimmalla pakkasella. (Tarja)

---

Koulujen välisissä hiihtokisoissa joka toinen vuosi toinen ja joka toinen ensimmäinen. Vuotta vanhempi tyttö aina toisina vuosina samassa sarjassa ja voitti minut kaikkina muina vuosina paitsi silloin kun olin viitosella. Elämän suuria huippuhetkiä kun vihdoinkin voitin hänet (Hanna)

---

Huonosti luisti suksi ja kyllä viulumainen liikunnanopettaja tappoi sen vähänkin hiihtämisen ilon kuten muunkin liikunnan riemun. (Risto)

---

Järvinen limalaudoilla koulun kisoissa tulin toiseksi, hävisin prkl vaan 100 osan. Ei menny terva pohjiin kunnolla ei. Kynttiläkin tais olla molemmista päistä poltettu, ei auttanut sekään.. Raunoja ei jääny ku möin sukset voitolla alaluokkalaiselle ja ostin potkupallon. Lusikkaa en saanu....ku pari ehdotusta yläluokan tytöiltä, lusikkaan. Niiltä sain eläviä muistoja (Ari)

 

HAASTEITA YMS. YMS.

Radio Suomen lähetysikkunassa opetettiin taannoin ruotsia. Miten sanotaan ruotsiksi 'Yö Altailla'? Vastaus: Natten vid lavuaren.

Synttärit 26.2. Onneksi olkoon 51 vee. Janita: mikä on loppuelämän hinta kysyy Juhis? vähintään 20 euroa

Levytoiveeni on Procol Harumin 'A whiter shade of pale'. Tomi

Tsemppiä Sirkalle sinne Pohjolankadulle ja aurinkoisia kevätpäiviä täältä Ilmarinkadulta.

Darja toivottaa hyvää syntymäpäivää rakkaalle Atille 27.2 johdosta.

Terveisiä Mirjalle Lammille, Kotirantaan Anitalle, Arille ja Tatulle. Oinosille Espooseen, Sepille ja Saaralle Luostolle ja Kinnareille Kouvostoliittoon. Toivotteleepi metsän keskeltä Arto, Pipsa ja Sasu-hauva.

Mulla on niiiin...ikävä mun vaimoa! Jaana! Tule vain pihhaan sieltä Oulusta. Täällä minä kokkaan vaan yhdelle. Sun pitäis olla tuossa sohvalla nukkumassa. Miehesi Olli.

Rakkaalle Soili-vaimolleni terveisiä täältä jostakin.

Vuodet vierii, ikä karttuu kymmeniä juhlitaan, määrää saapi arvella taidolla kun vanhetaan. Heli Aholalle myöhästymneet 50-synttärionnittelut Karhulaan 11.2.17 johdosta.t: Kirsi ja Jorkka Nuutinkadulta

Reigelle 50-vuotisonnittelut Haukiputtaalle 26.2. 2017 johdosta. Terveisin Jykä ja Minna-Leena

Toivelevy on 'The people in me' yhtyeeltä The Music Machine. Yhden hitin bändi. Huikea biisi vieläkin. Soitimme sitä 60-luvulla. Hanski

terveiset Jarille ja Sirpalle Kotkaan t: skootterimies korelasta. P.s kesällä nähdään.

Terveisiä kaikille niille, jotka alaikäisinä kiipesivät ikkunasta sisään Lepakolle bändejä kuuntelemaan. Mafi

Saigon shakes täältä kirjoittelee suksi-vitsin: Andy oli kapakas kallios ja yritti iskeä upeaa ladyä! Mä olen andy ja mul on kolkyt donaa! Pohjanmaalta seinäjoelta oleva upea lady kysäs andyltä että harrastatko hiihtoa? Andy vastas että yes! Yes! Amazoni vastas andyl ett suksi sit widduun!

Jaana vitseihin: Miksi Jaana-nimi muuttuu saunassa? No: saanaksi. Terveisin Popi

Syntymäpäiväonnittelut tämän päivän johdosta Oilille sinne luonnon helmaan. toivoo sisko.

Haastan kaikki entiset nuoret mukaan, jotka on asunut myllikässä, pillimehun hinnalla tukemaan Malmin lentokentän toimintaa ja siellä tapahtuvia hienoja lentoja. Ps. Saa juoda kaksikin. Lippis

Hei Niina, hulvattomat onnittelut tasavuosista! Toivottaa Ellu

tyttäreni venla tykkäsi stigan rattikelkasta! Laskettiin mäkeä ja vedin venla tytärtä perässä! Stiga vieläkin tallessa ja kunnossa.

Haastan kesällä -75 kielikurssilla Englannissa käyneet Country cousins - järjestön kautta kympillä mukaan sekä sinä kesänä rippikoulun käyneet Karijärvellä Porvoossa. Terveiset Heljälle Tolkkisiin ja Reijalle Sauvoon. Maria Keravalta

Lähetän terveisiä ikinuorelle ja ihanan viehättävälle Merjalle Ouluun Terveisiä lähettää Juhani

-76 taunuksen katolla kattotelineellä Karhun lasikuitusukset! Tyyliä! Muilla oli järviset, peltoset ja kneisselit! Monot oli huonoja vielä -76 ja lukkumekanismit! Suksilla kouluun! Let it snow! Paras jäynä oli kun urkka opettaja lunströmin suksen pohjat tervattiin pito voiteella ja kaikilla mausteilla! Seuraavat kolme viikkoa olikin telinevoimistelua!

Oli vuosi -85. Tyttöporukalla matka joka lauantai Ylämaalta Luumäelle, yleensä Taavetin pubin kautta Risulahteen tai talvisin Savitaipaleen Heitunlahteen. Autossa soi Eput, Hurriganes ja Samantha Fox.  Oi sitä menoa ja meininkiä. Nyt maaliskuun alussa 50-v. täyttävät porukasta Satu, Malla ja Heli, ONNEA heille!  Ylämaalaiset

terve.täällä taas,smirre maistuu ja sätkä. Terveiset smokie-puarilta

keväiset terkut enskalaiset.toivoopi saga

Pitkästä aikaa, terkut Kytäjän saunojille Tuula & Hessu! Tuli tuossa enskaa kuunnellessa muistot Heinon Sahasta.  oikein hyvää oloa, terkut myös kaikille tutuille!! Muistakaa osallistua edelleen Enskaan!!! Terveisin, Leena&Keijo

rakas karvakuononi seppo pieni tervehdys sinulle rakkaudella tarja

Haastan kaikki polttareissa Pieksämäen asemalla käyneet mukaan keskioluttuopin hinnalla. Terveisin Ile S.

Haastan kaikki vähintään kahdet omat ja yhdet äidin puusukset hyppyrimäessä katkaisseet mukaan! Soittakaa Popedan Sukset - hiihtäminen oli silloin just niin sellaista! Nykyään hiihdän lavoilla ja se toimii! T: tango-Hartza

suksimuistoja! Joko popedan sukset soitettiin? Kälviän ala-asteella -76 olympia talvena joka jätkäl oli lasikuidut karhut! Parasta hupia oli huutaa huippuhiihtäjille urkka tunnilla täysillä latua! Latua! Kyl jengi nauro! Aina otettiin yhteen urkka opettajan kanssa pakkas rajoista! -25c? Ja paskat hiihdän! Ja sit vielä kettuileva bussikuski ja karhun sukset ja sauvat! Aargh! Kälviän tarmosta jumalan armosta! Popeda: sukset. -tervaa komisario peppone-

Huomenna täyttää vuosia rakas äitini, anoppi, mummi ja mummeli. Rakkaimmat onnittelumme Maisa, Kari, Mika, Taru, Ada ja Luka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähetykset

 • la 25.2.2017 15.03 • Yle Radio Suomi Pori

Jaksot

 • MARKKU KARJALAINEN  Läähätän ja läkähdyn
  HECTOR  Jatkuvuus
  YELLOW  Mistreating woman
  KRISTIAN  Hit him hard
  NOVEMBER  Mount Everest
  DIO  The last in line
  SE  Kari Peitsamo
  ALWARI TUOHITORVI  Mykkä fiilis
  THE MOODY BLUES  Nights in white satin
  AC/DC  Highway to hell
  ERIC CLAPTON  Lay down Sally
  EPPU NORMAALI  Suomi-ilmiö
  THE BEATLES  She loves you
  LEONARD COHEN  Hey, that's no way to say goodbye

 • DAVID BOWIE  Suffragette city
  IDÄN PIKAJUNA  Kaada lasit täyteen
  CREAM  Dance the night away
  SAMMY BABITZIN  Daa-da daa-da
  DANNY Kesäkatu
  SLADE  Everyday
  HECTOR  Woyzeck
  NARADA MICHAEL WALDEN  Get up!
  JIMMY RODGERS  Kisses sweeter than wine
  MILJOONASADE  Marraskuu (remix)
  BEE GEES  Stayin' alive
  DEEP PURPLE  Highway star (Made in Japan-live)
  THE MOODY BLUES  Boulevard de la Madeleine

 • CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Lookin' for a reason
  THE ROLLING STONES  Miss you
  WRUM  Takapihojen rock-tähdet
  MILJOONASADE  Lapsuuden sankarille
  HECTOR  Olen hautausmaa
  THE BEATLES  Yesterday
  CREAM  White room
  FLEETWOOD MAC  Albatross
  NICEPAPPI  Kuumatkalla
  DAVE LINDHOLM  Sitähän se kaikki on
  GEORGE HARRISON  When we was fab
  HECTOR  Lumi teki enkelin eteiseen
  THE OZ  Saturday night
  JUICE LESKINEN SLAM  Kehtolaulu hirtetylle
  THE EASYBEATS  St. Louis

 • ARGENT  Hold your head up
  SUPERTRAMP  Dreamer
  ALBERT JÄRVINEN  Linda Lou
  DIXIE FRIED  She she she
  STATUS QUO  Caroline
  SWEET  Lost angels
  ABBA  Chiquita
  GEORDIE  Hope you like it
  MUSKA  Kirjoita postikorttiin
  JANIS JOPLIN  Maybe (live in Amsterdam 1969)
  ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA  Standin' in the rain
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL Hey tonight
  STATUS QUO  Whatever you want
  THE ROLLING STONES  Jumpin' Jack flash
  KISU  Kuljen puistoon päin

 • THE RUNAWAYS  School days
  CREAM  Strange brew
  SPARKS  This town ain't big enough for both of us
  PAUL OXLEY'S UNIT  Spanish bars
  THE BEATLES  All my loving
  BARBRA STREISAND  Woman in love
  HURRIGANES  Roadrunner
  KUMMITUS  Kalman koura
  LYNYRD SKYNYRD  Free bird (edited version)
  TOMAS EK  Kirje
  FREE  Wishing well
  SEX PISTOLS  Holidays in the sun
  POPEDA  Da da
  DEEP PURPLE  Pictures of home
  EXPRESS  Limminrannan liukuletti    

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä