Radio Suomen Ilta

Miten Porvoon Hornhattulasta päädyttiin Arizonaan?

 • 56 min
 • ei kuunneltavissa

Maanantai-illan aluksi kuullaan Markus Turusen ajatuksia. Musiikin inspiroimana reissu alkaa Porvoon Hornhattulasta päätyen Arizonaan ja takaisin.
Meteorologi Anne Borgströmillä on mukavia uutisia etelän hiihtoloman viettäjille. Juontajana Maija Salminen.

Lähetykset

 • ma 20.2.2017 18.03 • Yle Radio Suomi Pohjanmaa

Jaksot

 • Kymmenen yötä ja Saara Aalto kisaa Euroviisujen semifinaalissa Portugalissa paikasta finaaliin. Saara Olgan vieraana, kuulemme viime hetken tunnelmat.
  Toimittajana Olga Ketonen

 • Kuulemme Elastisen uusimmat kuulumiset ja saamme tietää mikä laulu on ollut näyttelijä Aku Hirviniemen elämässä se yksi tärkeä laulu. Toimittajana Olga Ketonen.

 • Elastinen viettää tänä vuonna 20-vuotistaiteilijajuhlaansa, ja tulossa on muun muassa harvinaista keikkaherkkua, kun Fintelligens palaa kesällä keikkalavoille. Elastisen tuore sinkku nimeltä "Supervoimii" julkaistiin huhtikuun puolivälissä, ja laulu on omistettu hänen puolisolleen.

 • Seksuaalinen vapautuneisuus ei tarkoita ulkoista seksin korostamista tai lukuisia partnereita, vaan sitä, että tunnistaa ja tunnustaa tarpeensa ja toiveensa itselleen ja kumppanilleen. Omaa ja toisen halua kunnioittamalla lukot avataan ja nautinto voi kasvaa.

  Vapautunutta keskustelua seksuaalisesta nautinnosta käytiin Radio Suomen Illassa. Lähetyksessä keskusteltiin mm. seksin hyvää tekevistä vaikutuksista, halusta ja haluttomuudesta, itsetyydytyksestä sekä orgasmista.

  Maria Jyrkäksen ja Petri Rinteen vieraina seksuaaliterapeutti, kirjailija Marja Kihlström sekä kirjailija, bloggari Sami Minkkinen.

 • Seksivälinekauppa on kokenut viime vuosina melkoisen vapautuksen. Välineistä on tullut monelle ihan luonnollinen asia, juttu josta voi hyvien kavereiden kanssa vaihtaa muutaman sanan vaikkapa illanistujaisissa.

  Lelukuningattareksi itseään nimittävä 37-vuotias Satu Laitinen pyörittää seksivälinekauppaansa netissä. Vaikka seksivälineitä on saatavilla myös isompien markettien valikoimasta, niin netistä tilaaminen on useasti ehkä luontevampaa ja helpompaa, huomauttaa Satu. Toimittajamme Petri Rinne tiedusteli ensimmäiseksi, miksi seksivälineet valikoituivat Sadun nettikaupan tuotteiksi?

 • Yölintu -yhtyeen Simo Silmu on laittanut korkin kiinni kokonaan. - En voi olla sekä että ihminen, minun täytyy olla joko tai. Ja parasta on kun aamuisin on heti toimitavalmiina.
  Tällä hetkellä Simolle maistuu keikkailu, musiikin tekeminen ja fanienkin tapaaminen. Simo Silmu ja kitaristi Jukka Harju olivat Olgan vieraaana ja soittivat myös livenä kappaleet Ajopuu ja Maailma on kauneimmillaan.

 • Kirja Milana Misicin lapsuudesta ja äidistä, Laila Kinnusesta, ilmestyy perjantaina ja tänään Milana kertoo Olga Ketoselle ajatuksiaan lapsuudestaan sekä nykyisestä elämästään.

 • Milana Misicin lapsuudesta on Merja Asikainen kirjoittanut kirjan Milana - elämäni Laila Kinnusen tyttärenä. Kirjassa Milana kertoo lapsuutensa karusta arjesta äidin ja enojen alkoholismin varjossa isoäidin hoivassa. Sosiaalivirasnomaiset tarkkailevat mutta eivät riittävästi.
  - Miksi kukaan ei pelastanut minua, miksi kukaan ei nähnyt pienen lapsen hätää, pohtii aikuinen Milana. Usein Milana turvautui iltarukouksessaan Jumalaan jotta äiti pysyisi selvinpäin. Milana Olgan vieraana vastaamassa kysymykseen miksi tämä kirja piti kirjottaa.

 • Olitko sinä nuorena heppatyttö? Millaisia muistoja sinulla on tallilta? Vieläkö harrastus jatkuu?

  Palmun ratsastustallin omistajalla Mari Palmulla oli jo varhaisessa vaiheessa selvillä se, mitä hän haluaa aikuisena tehdä. Sen piti liittyä jollain tavalla hevosiin. Ensimmäisen ponin Mari hanki 14-vuotiaana, rahoitti ponin pidon pitämällä pienimuotoista ratsastuskoulua ja järjestämällä kesäleirejä.

  Nyt Kirkkonummen Kylmälässä Marilla on 20 hevosen talli, lämmitetty maneesi ja loistavat maastot ratsastukseen. Ratsastustuntien lisäksi tarjolla on monenlaisia leirejä. Petri Rinne pestautui Marille tallipojaksi.

  Asta Ikonen kirjoittaa nuorille hevoskirjoja. Hän aloitti kirjailijan uransa nelikymppisenä ja on julkaissut tiheään tahtiin jo parikymmentä kirjaa. Miksi juuri hevoskirjat ovat Astan juttu?

  Juontajina Ari Huomolin ja Maria Jyrkäs.

  Kuvassa: Mari Palmu ja Jalle Kulmala sekä hevosäiti vuorokauden ikäisen varsan kera.

 • Ylen meteorologi Anne Borgström on harrastanut ratsastusta ihan pikkutytöstä. Ratkaiseva askel rakastumisesessa lajiin oli ratsastusleiri. Ratsastusharrastus jäi teini-iässä, mutta takaisin satulaan Anne kapusi taas aikuisena.

  Annella on oma islanninhevonen, jonka hankinta oli iso askel. Hän myöntää onnellisena, että ei ole päivääkään katunut.
  - Valtava vastuu ja sitoutuminen pelotti, mutta en ole hetkeäkään epäröinyt ratkaisuani. Toki tämä harrastus lompakossa tuntuu.

  Toimittajana Maria Jyrkäs.

 • Kiertueet ovat Juha Tapiolle rutiinia, johon yksitoista julkaistua albumia ovat totuttaneet. Julkisuus on tullut mukaan vähitellen. Miten Juha Tapion suhde julkisuuteen on muuttunut uran alkuajoista?

 • Pilven Piirtäjät on perustettu keittiössä, johon aurinko paistaa vain heijastuen Itä-Pasilan kerrostalojen ikkunalaseista. Axel ja Kaisa ovat lauluntekijöitä ja kämppiksiä. Anna Keränen kävi kuulostelemassa Axel Ehnströmin ja Kaisa Korhosen musiikillisia mielipiteitä.
  Yks laulu -sarjassa elämäänsä kiinni jääneen biisin paljastaa Janna.
  Toimittajana Olga Ketonen

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä